Suuri maatalouskeskustelu

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja H.A
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Sehän se keskusliikkeen arvo kuluttajalle on.
Joo, ei sekään varmaan toimi laajemmin että yksi tila myy maitoa ja ehkä naudanlihaa, toinen sianlihaa, kolmas jauhoja ja viljatuotteita, neljäs kananmunia ja ehkä broilerinliha.. Ja nämä kaikki vielä eri puolilla ehkä kuntaa, todennäköisesti eri puolilla maata. Jossain määrin voi toimia mutta ei ole ratkaisu tähän ongelmaan
 
Yhtä väliaikainen kuin autovero?
Joutuu valitsemaan maatalouden tukemisen ja maatalouden lopettamisen välillä.

On kutakuinkin sama missä maassa muttereita tuotetaan, mutta jos kotimaisia maataloustuotteita halutaan, on sitä pakko tukea. Yksi EU:n hienouksista on, että se tukee meitä enemmän maataloustuotantoa maissa, joissa voidaan saada kaksi tai useampiakin satoja. Koska EU. Sen lisäksi, että meidän on pakko tukea Keski- ja Etelä-Euroopan tuotantoa, me ei saadakaan tukea omaamme kuin rajatusti. Ja jos yritetään, nousee parku että ei saa. Saadaanhan me halpaa tuontiruokaa korvaukseksi, hienoa!

Metsäpolitiikasta voisi kanssa mainita jotakin mutta jääköön nyt.
 
Joo, ei sekään varmaan toimi laajemmin että yksi tila myy maitoa ja ehkä naudanlihaa, toinen sianlihaa, kolmas jauhoja ja viljatuotteita, neljäs kananmunia ja ehkä broilerinliha.. Ja nämä kaikki vielä eri puolilla ehkä kuntaa, todennäköisesti eri puolilla maata. Jossain määrin voi toimia mutta ei ole ratkaisu tähän ongelmaan
Ajattelen alkuun jotain yksinkertaista torimaista ratkaisua, johon tuottajat voivat tuoda myyntiin sellaista elintarviketta, joka ei vaadi kylmäketjuja. Kirpputorin kaltainen systeemi, jossa voi hankkia pöydän myyntiä varten sisätiloista ja ulkoa löytyy parkkipaikat markettityyliin.

Tällainen vaatii toki organisointia ja puuhastelijoita taustalle, mutta sitä varten on liitot ja ry:t. Ehkä joku on joskus kokeillutkin ja ollut liikaa haasteita saada kannattavaksi?
 
Ajattelen alkuun jotain yksinkertaista torimaista ratkaisua, johon tuottajat voivat tuoda myyntiin sellaista elintarviketta, joka ei vaadi kylmäketjuja. Kirpputorin kaltainen systeemi, jossa voi hankkia pöydän myyntiä varten sisätiloista ja ulkoa löytyy parkkipaikat markettityyliin.

Tällainen vaatii toki organisointia ja puuhastelijoita taustalle, mutta sitä varten on liitot ja ry:t. Ehkä joku on joskus kokeillutkin ja ollut liikaa haasteita saada kannattavaksi?
Kyllä noita on, mutta niiden merkitys kokonaisuuden kannalta lienee marginaalinen, jos sitäkään.
 
Mikä on kaupan keskusliikkeiden kilpailutilanne Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa? Ja mikä on ruuan hinta ja tuottajahinta samoissa maissa?
 
Ruotsissa on enemmän ketjuja ruokakaupan alalla kuin mitä Suomessa. Norjassa taas on ilmeisen kova kilpailu, koska Lidl joutui muutama vuosi sitten poistumaan Norjasta koska eivät pärjänneet siellä kilpailussa.
Olikohan sama syy kuin Suomen toimintojen kivisessä alussa, keskusliikkeiden ostamat poliitikot torppasivat hyvät myyntipaikat vuosikausia ympäri maan... :cautious:
 
Tänään tirisi pannulla Savo-Karjalan lihan tarjoama Ylä-maan karjan jauheliha vajaa 13 €/kilo. Elukoille syötetään pelkkää naudanruokaa (heinää)

Maailman paras liha tehdään samalla metodilla. Karjan rodulla ei ole mitään väliä. https://www.atria.fi/konserni/ajank...fva3GsdzMWnjIWwBW613omo__jPCqsTyQmSNUZYUbjgl0

Samaa ajatusta noudatan myös kalassa. Kassilohi/rehulohi häviää häviää aina ravinnossa purkki -tonnikalalle (villi kala). Purkki tuo toki omat omat ongelmansa.
 
Back
Top