Suuri maatalouskeskustelu

Katos perkele, ollaan konnia koko perhe, eilen käristettiin grillissä edellisvuoden silputuilla orapihlajan oksilla, palaa kuumalla liekillä ja tuli hyvät eväät, tikkua on vielä jonkinverran jäljellä, tietää makkaran ja lihakimpaleiden ostoa :cool:
Jos ei joku hae pois, poltan. Poliisit kun hakee minut, niin eukko kuvaa tik-tokkia ja Karpolla on asiaa. Ens vuonna taas poltan.
 
Baltriber-live alkaa vähän kesyyntymään :rolleyes:

Mietin, että saataisko me hankittua sinne muutama biisoni, niin alkaisi siellä taas jytke rympsyttämään sillee tosissaan?

Meillä uus koiranpentu joka ei ole ADHD vaan Full HD, eikä senkään kanssa meinaa pärjätä. Toi @Baltriber 'n otuslauma -huh huh.
 
Baltriber-live alkaa vähän kesyyntymään :rolleyes:

Mietin, että saataisko me hankittua sinne muutama biisoni, niin alkaisi siellä taas jytke rympsyttämään sillee tosissaan?

Meillä uus koiranpentu joka ei ole ADHD vaan Full HD, eikä senkään kanssa meinaa pärjätä. Toi @Baltriber 'n otuslauma -huh huh.

tässä mitään biisoneita kaivata. Jytkettä löytyy naapurista, natsit bailaa niin et akkunat helisee, vuohet karkas ja lihamylly jumittaa ku piti jauhaa kukkoja. Nyt on vuohet tallissa, kyökin pöydällä nippu kukkoja venaamassa ja kaikes tässä sählingissä saunaki sammu. Saatana. @Ikarus sai just videonpätkän, muut jäi ilman kun en osaa tänne laittaa
 
Jos ei joku hae pois, poltan. Poliisit kun hakee minut, niin eukko kuvaa tik-tokkia ja Karpolla on asiaa. Ens vuonna taas poltan.
Kai ne risut jollain sade- tai sumukelillä voi polttaa? Ite ainakin oon polttanut tänäkesänäkin. Jos epäilyttää niin soittaa palomestarille tai vast (mutta EI 112) ja kertoo että poltetaan, niin tietävät tähän osoitteeseen hälytykseen lähtiessään että risuja poltetaan. Ystävälliset ohikulkijat mielellään soittelevat että tulipalo.. Tämä siis ainakin jos valtaväylä kulkee samalla aukealla. Jotenkin oma ajatus olisi että jos päivällä motarilla ajaessaan näkee savua tai tultakin vieraalla paikkakunnalla niin ei ehkä tarvis soittaa, yöllä tietysti eri asia. Ja myös silloin kun näkee melko varmasti että joku rakennus, kone tms palaa. Tai maasto. No, vaikea tästä on yleispätevää ohjetta tehdä näköjään..
 
On muuten vinkeen näköisiä. Kukkoa wuhanilaisittain. Jättäisin syömättä jos en tietäis että noissa on puolet ayam cemania
Katso liite: 42617Katso liite: 42618
Ne on ny väärinpäin. En jouda kääntämään
Ahaa, taas sitä oppi jotain uutta. Pakko oli kuukkelilla katsoa ayam cemani , mikä selittääkin tuon vähän "pilantuunen näköisen" lihakasan.

Mutta oletko nyt varma että meni tasan toi jako mustien ja valkoisten välillä?
 
Perinteisen kierroksen viikonloppuna ihan polkupyörällä tehneenä tässä lähialueella totesin kaikilla olevan saman ongelman, sääolot.
No, syysviljat sentään näyttää hyviltä ja rukiin puintiin päästään ehkä jo viikonloppuna.
Ei tällaisia viljelyksiä ole nähty miesmuistiin tähän aikaan, se miesmuisti tietenkin vaihtelee;)

Toiveissa onkin että sadetta saataisiin seuraavaksi syyskuun lopussa ja intiaanikesä elo-syyskuussa.
 
Nyt on rusticasta ensimmäiset siemenkodat kerättynä, ei lopu kesken jos yhessä kodassa on nelisensataa siementä. Virginia vasta kukkii mutta ne on kasvaneet ihan hulluna koko kesän. Kasvit on yli 150cm korkeita ja lehdet sellaista reipasta A4 kokoa
DDBA8A50-62B2-4602-92B8-CEDB1DB08574.jpeg
 
Mistäs hommasit siemeniä? Ajattelin jos siirtyisin huulipaskan osalta lähemmäs omavaraisuutta eli kasvattas tupikan ite.
 
Nyt on rusticasta ensimmäiset siemenkodat kerättynä, ei lopu kesken jos yhessä kodassa on nelisensataa siementä. Virginia vasta kukkii mutta ne on kasvaneet ihan hulluna koko kesän. Kasvit on yli 150cm korkeita ja lehdet sellaista reipasta A4 kokoa
Katso liite: 42719
Aijai ja voi voi. Nyt jää taas esim. malawilainen maanviljelijä ilman tuloja. Riistäjä.

Tupakista sai siellä aikanaan paljon paremmin kuin maissista. Niinpä parissa vuodessa tupakin viljely (silloin joka toinen ns. American blend-kessu eli Camel etc. oli malawilainen) räjähti siinä määrin että a) hinnat romahtivat ja b) tuli huonompi maissisato eli c) näläkä. Onko teilläkin sitten kuivausvaiheessa kauhea ralli hehtaarihallissa kun 12-17 vuotiaat kulit kärräävät sata kiloisia, identifioitavissa olevia tupakkapaaleja riveihin huutokauppaa varten, paali/viisi sekuntia jonossa? Siinä lähti pahimmillaan 40-kiloisesta kuivan kesän malawilaisesta henki kun takaa tulija rysäytti päälle... Sitä en tiedä miten tilan portille saisi kauhean trafiikin sisään tulevia tupakkirekkoja, sisään-ja ulos seilaavia maanviljelijöitä tupakkirahojaan hakemassa, pop-up kapakoita huoraloineen koska käteistä on liikulla ja kaikkea muuta normaalin tupakkahuutokauppaan liittyvää markkinameininkiä? :unsure: Oli yksi mieleenpainuneimmista paikoista se.

 
@Bwana kun tää toiminta on vähän pienemmässä mittakaavassa, niin luulen että malawilaisten lapsiorjien rahtaaminen tänne hämeeseen on vähän liioottelua kun vielä toistaiseksi toi omavalmiste tekee lego-palkalla. Nyt se raukka raatoi sipulipenkissä. Tietysti tommonen tupakkimarkkinahässäkkä vois tuoda sellasta kivaa värinää tähän tuppukylään, marttojen joulumarkkinat on jotenki niin nähty.

sitä mä en tiedä että kuinka sosiaalisesti hyväksyttävää on tupakin kasvattelu tämmöseltä entiseltä jakkukalkkunalta. Siis perinteisestihän maalla naiset on kuivatellu sipuleita, että kuinkahan helposti mun harrastukset rinnastuu kannabiksen kasvattamiseen ja huumesieniviljelyyn
 
Tupakkirekat- check
Lapsiorjat- check
Maanviljelijät- check
Kapakit + huorat- check

Pikkusen ko virittelis Anianpellon markkinoita niin tuo on valmis...
 
...
No, vaikea tästä on yleispätevää ohjetta tehdä näköjään..
Yritetään.
Yleisohjeet risujenpolttoon
- Järkevässä paikassa
- Kuivana, ettei koko naapurusto ole kitkerässä savussa. Esim kevytpressut on halpoja ja niiden alla kuivuu sopivasti.
- Sateen sattuessa
- Ilmoitetaan poliisille
- Jussina tai Venetsialaisina usean oluen kera. Tuolloin myös sataa yleensä...
 
Toisen säilörehusadon korjuussa. Sato näytti laadullisesti sekä määrällisesti olevan normaali, osin jopa hyvä. Suuria puskureita ei nautakarjatiloille rehun suhteen tule jäämään, mutta tuntumaksi tuli, että suurempiin karjamäärän supistuksiin ei karkearehun puuttteen takia tulla joutumaan.

Heinäkuun sateet pelasti nurmisadon sekä nautatilojen talven. Viljoja eivät pelastaneet ja ne ovat kasvustoiltaan kirjavia, niiden sato tulee olemaan huono, hyvillä lohkoilla enintään keskinkertainen. Viljojen poikkeuksellisen runsas jälkiversonta tulee tekemään niiden kuivauksesta vaikeaa sekä kallista. Murskesäilöntä on tänä vuonna niille paras vaihtoehto.

Appeeseen olkipaali tai puolikas säilörehun jatkeeksi, hivenen väkirehua lisää ja talvesta tullaan rimaa hipoen selviämään.

Viljaa yleensä saa tuotua. Säilörehun suhteen on tilanne toinen.
IMG_20200813_090852.jpg
Muovitukseen menossa.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top