Suuri Venäjä-keskustelu alkakoon!

Vonka

Supreme Leader
Ajankohtaisen kakkosen tämän illan Venäjä-illan studiovieraat ovat varmistuneet. 19-henkisen vierasjoukon enemmistö on Suomessa asuvia venäläistaustaisia henkilöitä. Heihin kuuluvat muun muassa BB-Anttina tunnetuksi tullut, Petroskoissa syntynyt Antti Kurhinen, latvianvenäläisestä perheestä kotoisin oleva rap-artisti Igor Parri ja suomalais-venäläinen valtio-opin opiskelija Lauri Koponen. Vieraaksi on lupautunut myös yleisön kärkitoive, dosentti Johan Bäckman.

Vaikka tuolle Bätmänille naurettaisiin, Yle tekee virheen. Jos mies kutsutaan parrasvaloihin, joku alkaa ottaa hänet vakavasti.

Muita:

Ilkka Kanerva (kok), päätoimittaja Eilina Gusatinsky, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd), rakennusyrittäjä Sergei Kapanen, tutkimusjohtaja Markku Kangaspuro, bussinkuljettaja Gleb Simanov, ekonomi ja kampaaja Maria Oksanen, kuvataiteilija Sami Hyrskylahti, toimittaja Polina Kopylova, lakimies Jon Hellevig, opettaja Evgenija Hilden-Järvenperä, insinööri Gennadiy Naumov, eläkeläinen Simo Helminen, kirjailija ja kääntäjä Jukka Mallinen sekä YLE:n kirjeenvaihtaja Marja Manninen.
 
Hullua antaa Bätmänille lähetysaikaa. Vapaassa maassa on ilmaisunvapaus, mutta se rajoittuu kyllä nopeasti jos ollaan maata vahingoittavalla linjalla. Batman kuuluu Putinin komissaareihin,hulluihin koiriin. Kertoo kuinka pihalla suomessa vieläkin ollaan asioista. Venäjää johtaa Fasistinen, militaristinen vanhoista KGB ukoista koostuva klikki ja heidän ajatuksiaan Bätmäninkin ajaa. Myyräntyötä tehdään vuosia kunnes tulee aika iskeä. Nyt näyttää siltä että tulee sekin aika vielä tässä jonain päivänä. Ehkä ennen sitä nähdään Batman eduskuntavaaleissa.
 
Yle oli pyytänyt "yleisöä" valitsemaan esiintyjät. Arvaat, missä aktivoiduttiin nettiin. On siellä muitakin russofiileja, kuten tuo Jan Hellevig. Kuka helvetti on "eläkeläinen Simo Helminen"?

Tämä on ihan absurdia. Siellä voi olla koko Suomen Antifasistinen Yhdistys periaatteessa.
 
Mitä sisältöö tuo dosentti muka tuo? Se vaan toitottaa sitä omaa agendaa ja kuittaa muut propagandana.

Tai ehkäpä vaan haluttiin uusi tv-pelle jota ivata kun kola-olli on jo niin vanha juttu. Netti täyttyy bätmän meemeistä.
Edit: Jos näin käy niin sääliksi käy sen kunnan poliiseja missä Bäckman asuu, joutuuvat varmaan "muutaman" kunnianloukkaus syytteen kirjaamaan.
 
Ylen älämölä-konsepti. Noita lähetyksiä ei pysty ihminen katsomaan.
Sensaationhakuista paskaa joka jää katsomatta minultakin. "Homo-illassa" oli vieraana Päivi Räsänen ja "Venäjä-illassa" John Bätmän. VMP.

Toisaalta jos niitä ei voi vaieta kuoliaaksi niin hengiltä nauraminen on ihan hyvä vaihtoehto.
 
Katsoin minuutin. Joku Suomessa asuva venäläisnainen kertoi, että kyseessä on Yhdysvaltain ja Naton interventio Venäjälle.
 
:D kuuluu tänne parin tuhannen kilometrin päähän asti, kun Suomessa TV-vastaanottimien ääressä valuu savuavaa aivokudosta ihmisten korvista. Toi oli jo sen luokan kommentti, että sen ympärille voisi rakentaa viisi kautta sketsisarjaa TV kakkoselle.
 
Oli sellaista settiä, että oli pakko korkata yks kalja. Toista ei kärsikään enää ottaa.

Yleisö päätti sit valita vastapuolen keskustelijat enemmän Ketonen&Myllyrinne-metodilla, mut saadaanpahan ainakin värikästä keskustelua, jos ei muuta.
 
En uskalla korkata ensimmäistäkään, etten ole lopuviikkoa päissäni ja yritä inhimillisesti unohtaa kaikkea.
 
Helminen oli muuten erittäin kohtelias sotaveteraani jolle, joku päätti huutaa lopussa "Tappajalle ruusu". :mad: VMP

Ottaen huomioon tuon kilpahuudon etenemisen kohti maaliaan, eipä tuo ihme ole. Vituttaa Helmisen puolesta, toivottavasti osaa asettaa oikeaan vormuun tuon paskaheiton.
 
Mulle oli yllätys, miten helvetin kiihkeää tuo "keskustelu" oli. Backman ei tuottanut yllätystä, kun tilaa Backmanin, tietää saavansa tuotteen, jonka laatu on taattu.

Yksi näkökulma jäi mieleen: Venäjä, Ukraina jne. entiset NL:n valtiot, rakenteet ja kansat, kipuilevat vielä NL:n historiansa kanssa. Nuo jämät menneistä ajoista ovat vieläkin vahvoja. En ole tullut ajatelleeksi tuota, enkä tuosta näkökulmasta. Tavallaan noissa valtioissa on luotu uusi kehto, eräänlainen eurooppalaistyyppistä lähellä oleva peti, jolle ei osata kuitenkaan heittäytyä.....osaisivatko, jos eräs NL:n jämistä, se kolmikirjaiminen, ei olisi niin tiukasti valtaa pitämässä?

Kanervalle on annettava pisteet. Poliitikon lisäksi hän osaa näyttää ihmiseltä. Kun katsoi ja kuunteli tiettyjä osallistujia, oli pakko todeta: eipä ole liikoja odotettavissa.
 
Kauheata älämölyä ja päälle huutamistahan se oli. Vaikka se nyt oli ennalta arvattavissakin. Negatiivisin kuva minulle jäi taiteilija Sami Hyrskylahdesta, joka ei tuntunut ymmärtävän edes kaikkein yksinkertaisimpia käyttäytymissääntöjä. Kaveri näytti muutenkin olevan huumeissa tms. siihen malliin silmät seisoi päässä ja pää heilui pientä liikettä hermostuneesti puolelta toiselle koko ajan (pyydän anteeksi jos kyseessä on joku hermostosairaus tms.).

Pelottavinta oli ehkä huomata, että voisin hyvin kuvitella osan osallistujista helpostikin senaatintorille mielenosoituksiin Suomen venäläisten sortoa vastaan, jos sopivasti masinoidaan ja lietsotaan rajan takaa. Esim rappari Igorista sain sellaisen kuvan, että ei paljon tarvitsisi masinoida, niin hän olisi mukana.
 
Kertaan tätä kertaamasta päästyäni. Kaksi kaavaa.

1.
A) Katsojat saivat ehdottaa keskustelijoita etukäteen.
B) En ollut kuullut asiasta, joten

C) mielipiteeni ei näkynyt koostumuksessa.

2.
A) Katsojat saivat ehdottaa keskustelijatoiveita etukäteen.
B) Bäckman tiesi asiasta, joten

C) putinilaiset olivat hyvin edustettuina.


Muistakaa, että kundi on propagandisti. Hän osaa syöttää ja puhaltaa.
 
Venäjän-tutkija tulistui Ylen Venäjä-illasta:
”Veronmaksajat joutuvat avaamaan kukkaronsa tälle häpäisylle”


Arto Luukkanen
Jarno Mela
is: 16.4.2014 14:48, päivitetty: 16.4.2014 14:58

Ylen eilinen A2 Venäjä-ilta saa rajua kritiikkiä suomalaiselta Venäjä-tutkijalta.

Venäjän ja Itä-Euroopan yliopistolehtorina Helsingin yliopiston Renvall-instituutissa toimiva Arto Luukkanen ihmettelee blogissaan, miten verovaroilla tehdään sellaista ohjelmaa, kuin minkä Yle eilen esitti.

– Ilta oli hupaisa. Samanlaiseen tunnelmaan on mahdollista päästä vain seuraamalla torimuijien tappelua ja torailua. Voi miten ihanan primitiivisiä ja villin valheellisia väitteitä! Välihuutoja kimeällä äänellä kuin kouluneuvoston väittelyissä. Miten vakavissaan ne esitettiin; kuin esikoulun näytelmässä! Luukkanen kirjoittaa.

Erityisesti Luukkanen ihmettelee, miten ohjelmassa esiintynyttä sotaveteraania kohdeltiin ohjelmassa. Keskustelun päätteeksi tamperelaiselle sotaveteraani Simo Helmiselle ojennettiin ruusu.

Lähetyksen lopussa, kun kamerat kääntyivät jo kauemmas keskustelijoista, kuului, kuinka joku ilmaisi mielipiteensä eleestä.

- Tappajalle ruusu, kommentoi keskusteluun osallistunut vapaa toimittaja Sami Hyrskylahti.

Hyrskylahti selitti IS:lle lausuntoaan myöhemmin tänään. Myös Yle pahoitteli tapausta.

– Onko todella niin, että veronmaksajat joutuvat avaamaan kukkaronsa tälle häpäisylle. Miellyttävää ja sympaattista miestä pilkattiin siksi, että hän teki velvollisuutensa! Luukkanen kyselee.

Järvenpään perussuomalaisiin kuuluva Luukkanen uskoo, että ohjelma satoi Nato-kannattajien laariin.

– Ohjelman toisena ikävänä puolena oli se, että katsojat samaistivat siellä harjoitetun vihapuheen, aggressiivisuuden ja negatiivisten mielikuvien märehtimisen Venäjään.
 
Ohjelma oli hyvä ja varsin viihdyttävä. Sitä oli suorastaan ilo seurata. YLE oli onnistunut kutsumaan oikeat vieraat keskustelemaan.

Ymmärrän kyllä hyvin, että tällaiset keskustelut eriävine näkemyksineen saattavat olla monelle ruususen unta vuosien ajan nukkuneelle ja mauttomaan konsensukseen tottuneelle suomalaiselle varsin karvas herätys. Parempi kuitenkin herätä nyt ja vaikka vähän ahdistuakin kuin herätä vasta kasakan nauruun.

Huhuu, maa kutsuu ja tervetuloa todellisuuteen.
 
- Tappajalle ruusu, kommentoi keskusteluun osallistunut vapaa toimittaja Sami Hyrskylahti.

Siinäpä sitä onkin peruste tutkinnalle; epäily: törkeä kunnianloukkaus.
 
Bäckman, Hellevig ja muut möykkäävät ja mölisevät öykkärit eivät tulleet huomioineeksi lainkaan sitä, että tuolla esiintymisellä he todella onnistuivat ruokkimaan Suomalaisten epäluuloisia asenteita Venäjää ja myös Venäläisiä kohtaan. Toimivat siis täydellisesti omia tavoitteitaan vastaan.....vai toimivatko sittenkään..
 
Back
Top