Suuri Venäjä-keskustelu alkakoon!

chigeen'a

Kapteeni
- Tappajalle ruusu, kommentoi keskusteluun osallistunut vapaa toimittaja Sami Hyrskylahti.

Siinäpä sitä onkin peruste tutkinnalle; epäily: törkeä kunnianloukkaus.
No mutta. Kuinkas sitä nyt noin tuohdutaan. Muistakaa te provosoituneet suuren sankarinne sanat: "Jos provosoidaan - Älä provosoidu". Ja eikös tää Hyrskynmyrkky jo parhaaseen forum styleen sanonut heti jälkikäteen, että se nyt oli vaan sellanen heitto. Pikku provo naapurille. Enemmän niinkuin vitsi vitsi. ;)Okei. Vähän tosta kielletystä aiheesta, rönsyillen.

Reserviläisten ampumaharjoituksissa par kuukautta sitten, eräs kouluttaja selvästi harkiten käytti sanaa tappaa ammunnan kulkua selostaessaan ja huomasin, kuinka sillä oli lievää järkytystä aiheuttava vaikutus osalle ressu joukossa. Tavoitteena tappaminen ei kait kuuluisi olla ihan mahdoton aihe meille. Olen muistavinani että myös eräs genraalin "täällä tulee turpaan" heitto koettiin oikeastaan ihan hyväksi, koska sen kohdetyhmä on mikä on. Minusta on ihan hyvä jos välillä puhutaankin tappamisesta. Venäjällä aivan yleisesti veteraani juhlissa kerrotaan kuinka monta fasistia kukin on tappanut ansaitakseen mitalinsa. Suomalaisten ei pidä eläimellistyä laajemmin, mutta eikös olisi aika hienoa jos bätmän kavereineen joutuisi järkyttyneenä Venäjän telkkarissa kertoa kuinka Suomeen muuttanut venäläinen ruusuin kiitti tsuhna veteraania vihollistensa tappamisesta.Tässä ko ruusu tappajalle jutussa on hienoa symboliikkaa joka toimii tehokkaampana juuri tuolla rajan toisella puolella, vaikka se meistä oli hiukan outoa. Ensinnäkin siellä on tapa kukitella sota sankareita. Meillä tätä on nähty viimeksi tasan kuukautta vaille 96 vuotta sitten. Toiseksi venäläinen bussikuski teki omalle yhteisölleen selväksi mitä puheillaan tarkoitti yhdestä isänmaasta. Poltti muuten aika monet sillat siinä samalla. Arvostan nimen omaan hänen esimerkillistä rohkeutta, en niinkään vähän äitelää kukka kikkailua. Edes bätmänillä ei ollut rohkeutta vastaavaan linjan vetoon, kysyttäessä; kenen joukoissa seisot. Selvimmin kait sen sanoi se räppäri joka loivensi sen verran, ettei ole käynyt sotaväkeä joten ei kaiketi ota suoraan osaa suomalaisten,... niin ..tappamiseen jos niinkseen tulee.Onneksemme meillä on ollut miehiä jotka ovat kyennet tappamaan meidänkin puolesta kun sen aika oli.
 

chigeen'a

Kapteeni
Bäckman, Hellevig ja muut möykkäävät ja mölisevät öykkärit eivät tulleet huomioineeksi lainkaan sitä, että tuolla esiintymisellä he todella onnistuivat ruokkimaan Suomalaisten epäluuloisia asenteita Venäjää ja myös Venäläisiä kohtaan. Toimivat siis täydellisesti omia tavoitteitaan vastaan.....vai toimivatko sittenkään..

Niin, nyt kun katsellaan vaikkapa tuonne Ukrainaan niin näillä hämminkiä aiheuttavilla hämmentäjillä tuntuu olevan aika suuri merkitys. Henkilöt joilla on mahdollisuus saada äänensä kuuluviin ja ovat täysin pullopersesikoja eli aivan vapaita puhumaan mitä hyvänsä, häpeilemättä. Putin näyttää mallia ja tulosta syntyy. Ei huono.

Nyt tässä ikäänkuin harjoitetaan viidennen kolonnan propaganda osastoa. Tulevaisuuden käyttöä varten. Sepäs vaan onkin kaksi piippuinen dilemma. Päästääkkö Bätmän&Co ääneen Suomessa ja näin ollen aina saada lisää yhtenäisyyttä suomalaisten keskuudessa, kun toisaalta samaan aikaan heidän painoarvo nousee Venäjällä. Minusta olisi silti ehkä viisaampi olla antamatta näille media-aikaa. Vaikka bätmän tekisi itsestään täyden pellen uudestaan ja uudestaan on hänellä yksi vahva valtti aina heittää pöytään ja sen hän myös tekee. USA kortti fasisti-maustella. Yhtään yliarvioimatta Suomen kansan syviä rivejä uskon, että riittävä epäilyksen siemen onnistutaan sillä pitämään kytemässä ja tämä lopuillaan olevan rauhan aika käytetään johonkin ihan muuhun kuin sen ainoan, uskottavan, pelotteen hankkimiseen. Kyllä te tiedätte.
 

Vonka

Supreme Leader
Kommentti: Ylen Venäjä-ilta oli ahdistava sirkus
16.4.2014 11:24 Päivitetty 16.4.2014 11:43 151

Antero Mukka

HELSINGIN SANOMAT1305813804546

Johan Bäckman lukeutui Venäjä-illan studiovieraisiin. Kuva on kaappaus Yle Areenasta.
"Mistä arpajaisista tota porukkaa on valittu studioon?" Tätä ihmeteltiin yhteisöpalvelu Twitterissä tiistai-iltana.

Ylen Ajankohtaisen kakkosen Venäjä-ilta oli toden totta hämmentävä kokemus. Enemmänkin kuin hämmentävä. Ahdistava on varmasti oikeampi ilmaus.

Yleä ei käy sinänsä moittiminen, ainakaan rohkeuden puutteesta. Vieraslistan koostaminen tosin oli ulkoistettu suurelle yleisölle. Chat-pohjainen, avoin toimituskokous keräsi lisäksi vinkkejä illan vetäjille.

Tästä Yle muistutti mieluusti keskiviikkoaamun uutislähetyksessä – kun tilannekuva oli kohuillan jälkeen täsmentynyt.

Mukaan oli saatu niin "yleisön kärkitoive", kohudosentti Johan Bäckman, Venäjällä syntynyt BB-Antti Kurhinen kuin Pietarissa pitkään vaikuttanut taiteilija Sami Hyrskylahtikin.

Mukana oli toki tv:stä tuttuja poliitikkoja ja asiantuntijoita Ilkka Kanervasta(kok) tutkimusjohtaja Markku Kangaspuroon, mutta myös venäläissyntyisiä maahanmuuttajia.

Jännite oli käsin kosketeltava, ja homma meni tietysti huutamiseksi alusta pitäen. Illan vetäjien, Pasi Toivosen ja Salla Paajasen epätoivoisista yrityksistä huolimatta yleisö sai todistaa päälle puhumista, räikeitä syytöksiä ja kärjekkäiden iskusanojen toistelua.

Kaiken kaikkiaan masentava kokemus, ainakin kotisohvalta katsottuna.

Vakaan rauhallisesti esiintyneet, järkevään, sovittelevaan argumentointiin kyenneet vieraat jäivät vähemmistöön. Edukseen esiintyivät niin Ilkka Kanerva kuin valtio-opin opiskelija Lauri Koponenkin. Fiksun vaikutelman itsestään antoi myös bussinkuljettaja Gleb Simakov.

Illan kärjekkäintä antia tarjosi tietysti Bäckman, joka muun muassa väitti Kanervaa Yhdysvaltain edustajaksi. Kiovan "fasistijuntta" ja Viron "apartheid-hallitus" olivat häneltä tuttua retoriikkaa.

Sodan partaalle kärjistynyt Ukrainan kriisi ahdistaa meitä suomalaisia. Lupaava kehitys Suomen ja Venäjän suhteiden kehityksessä tuntuu pysähtyneen kuin seinään.

Naapurissamme asuu venäläisperäistä väestöä. Yhä useampi meistä tuntee henkilökohtaisesti jonkun venäläisen. Puolisoitakin on naitu tänne tuhatmäärin. Kovin monen suomalaisen toimeentulo on sekin kiinni venäläisten ostovoimasta ja Suomen vetovoimasta heidän silmissään. Investoinnitkin olisivat tarpeen.

Naapurin kieli ja kulttuurikin herättävät kiinnostusta.

Tarvitsemme toisiamme, ja kaikenlaisen kanssakäymisen lisääntyminen on yhteinen etu. Venäjäkin muuttuu, ja paras tapa edistää jopa demokratian ja ihmisoikeuksien toteutumista on avata Venäjää yhä enemmän ulkomaailmalle.

Krimin valtauksen nostattama kansallismielinen hurmos on myrkkyä tälle kaikelle. Mitä kauemmas toisistaan idän ja lännen mediatodellisuudet erkanevat, sitä vähemmän on edellytyksiä yhteiselle maailmankuvalle, arvomaailmalle ja kumppanuudelle.Riidankylväjät eivät ole sillanrakentajia. Heistä ei siis pidä tehdä mestareita.


Ylen Venäjä-ilta oli vetäjiensä käsistä karannut sirkus, jossa kovin ääni oli niillä klovneilla, joiden värimaailma koostuu mustasta ja valkoisesta.

Ja kun huutaa tarpeeksi kovaa, ei tarvitse välittää väitteiden todenperäisyydestä tai argumentaatioketjun kestävyydestä.

Suomi on maa, joka on halunnut tulla tunnetuksi Venäjä-osaamisestaan, toimivista naapuruussuhteista ja portinvartijan roolistaan idän ja lännen välissä.

Tiistain televisiokeskustelun perusteella Suomi on kehitysmaa kaikilla näillä mittareilla. Tämä ei voi olla koko totuus.

Suomi ei tietenkään voi olla yhden totuuden maa, jossa studioonkin kutsutaan vain "oikeamielisiä", Kremlin vastustajia.

Venäjän toimia Ukrainassa voi – ja ehkä pitäisikin – lukea ja ymmärtää paremmin kuin lännen diskurssissa nyt on tehty. Eikä Kiovan uuteen johtoon tai edes Yhdysvaltain pyrkimyksiin kannata suhtautua naiivin hyväuskoisesti. Kaikilla osapuolilla on oma etunsa pelissä.

Studioon yleisön pyynnöstä raahatuille tyrkyille ei kuitenkaan pidä antaa valtakirjaa edustaa suomalaisessa keskustelussa Venäjää tai venäjänkielistä väestönosaamme.

Eikä yksittäinen lakialoite venäläisten maakauppojen rajoittamisesta saa kertoa meidän kaikkien suhtautumisesta itänaapureihimme.

Eteenpäin pitäisi pyrkiä sitä valtatietä, joka löytyy näiden kivisten pientareiden välistä.

Ukrainan tapahtumia seurannut jääkausi on maa- ja kielirajoista riippumatta meille kaikille yhteinen tragedia, jonka soisi loppuvan.

Suomessa asuva venäläisperhe haluaa laillamme elää rauhassa, ansaita elantonsa ja rakentaa omalla toiminnallaan siltaa, joka ei erota vaan yhdistää.

Riidankylväjät eivät ole sillanrakentajia. Heistä ei siis pidä tehdä mestareita.


http://www.hs.fi/kulttuuri/a1397613831722?jako=9c97072f4f70c0f9972116f6cc8d0914&ref=fb-share
 

baikal

Supreme Leader
Bäckman, Hellevig ja muut möykkäävät ja mölisevät öykkärit eivät tulleet huomioineeksi lainkaan sitä, että tuolla esiintymisellä he todella onnistuivat ruokkimaan Suomalaisten epäluuloisia asenteita Venäjää ja myös Venäläisiä kohtaan. Toimivat siis täydellisesti omia tavoitteitaan vastaan.....vai toimivatko sittenkään..

Vastakkainasettelun jyväset heitetään maahan. Kyllä jyvä itää, kun se putoaa hedelmälliseen maaperään, eikä varis satu sitä suuhunsa sieltä poimimaan. Ei tavoitella "rauhanomaista rinnakkaiseloa", vaan suhteiden kärjistymistä.
 

Laamanator

Eversti
Bäckmanin ja poikien toiminta heikentää suomalaisten asenteita venäläisiä kohtaan, mutta sen eräs tavoite voikin olla "russofobian" lietsominen Suomessa, jolloin saadaan luotua perusteita Venäjän hallinnolle syyttää suomalaisia venäläisvastaisuudesta ja sekaantua Suomen sisäpolitiikkaan tarkoituksena maassa asuvien venäläisten "suojeleminen".

Samaan aikaan Bäckman vouhottaa propagandaansa ja antaa erilaisia lausuntoja Venäjällä, jonka tavoitteena on lietsoa negatiivisia asenteita "russofobisia" suomalaisia "faskisteja" vastaan. Luodaan Suomesta intensiivisen propagandan ja myyräntyön avulla uhka. Jatkuvilla provokaatioilla pidetään asia Venäjän valtiollisen median framilla.

Vihapropagandan lietsonta ei tarkoita automaattisesti sodan valmistelua tai Suomen kohteeksi joutumista, mutta sillä luodaan henkinen valmius ja hallinnon sisäpoliittinen selkänoja toimintaan myös Suomea vastaan, mikäli jossain vaiheessa sellainen tarve ilmenee. Valmiuden luominen voi liittyä osaksi suurempaa kokonaisuutta (skenaario Baltian maat ja Nato) tai "kahdenkeskiseen" kanssakäymiseen.

Samanlaista kuvaa Venäjä on omassa informaatio-operaatiossaan luonut Ukrainan uudesta "fasistisesta natsihallinnosta". Informaatiosotaa on käyty Viroa ja Baltian maita vastaan jo vuosia. Myös Viron "apartheidpolitiikka" on Bäckmanin lempiaihe ja virolaiset ovat viime vuosien aikana saaneet dosentin tuotoksista osansa. Virossa vaikuttaa tosin Bäckmania enemmän tämän komiteakerhoon kuuluva yhteistyökumppani Leena Hietanen.
 

baikal

Supreme Leader
Näin, kuten yllä, minäkin Bäckmanin roolin näen. Tarkoitus ei ole suinkaan olla suomalaisten silmissä uskottava vaan riehaannuttaa vähä vähältä venäläisvastaisuutta. Toki tällä voidaan ohjailla myös Suomessa asuvia venäläisiäkin. Hallitsijalla on pitkä käsi ja kourassa on jämerät judokan sormet.

Nuo apartheid-natsi-vaskismi-viittaukset ovat meidän silmänaloissamme noloja. Mutta eipä taida olla tarkoituskaan pyrkiä mihinkään faktoihin, vaan pää punaisena agitoida osasena isompaa pakettia.

Pitäisikö sitten sananvapauden ja demokratian nimissä sallia nämä eittämättömät vihapuheet? Suomalaismies, joka paahtaisi torilla ja turuilla samoja teesejä esim. värillisistä maahanmuuttajista lentäisi koppiin niin ettei jalat maata ehtisi hipaista. Minusta B ja hänen heimonsa on ylittänyt jo aikaa sitten kaikki säälliset hyvän maun rajat ja joskus kaipaisi edes malliksi jotain faktaakin. Kenties sitä on ollutkin, mutta on tässä hälyn seassa jäänyt huomaamatta.

Miksi sallia siis SAFKAn yms. eittämättömät vihapuheet ja vihanlietsonta? Tietyn logiikan mukaan sitä ei pidä sallia.

Tässä pitää kuitenkin meidän kansalaisten olla tarkkoja, pitää olla aika viileä ja erottaa Venäjä ja venäläiset Suomessa. Heidän asemansa pahimmillaan on paskamainen. Kyllä siihenkin joukkoon varmasti kuuluu kaikenlaista, mutta silti on katseltava kanssaihmisiä kanssaihmisinä.
 

skärdis

Respected Leader
Vihapropagandan lietsonta ei tarkoita automaattisesti sodan valmistelua tai Suomen kohteeksi joutumista, mutta sillä luodaan henkinen valmius ja hallinnon sisäpoliittinen selkänoja toimintaan myös Suomea vastaan, mikäli jossain vaiheessa sellainen tarve ilmenee. Valmiuden luominen voi liittyä osaksi suurempaa kokonaisuutta (skenaario Baltian maat ja Nato) tai "kahdenkeskiseen" kanssakäymiseen.

Muutoin olen samaa mieltä, mutta ei kai nyt sentään NATOa vastaan Putinkaan kuvittele lähtevänsä koettamaan?
 

skärdis

Respected Leader
Näin, kuten yllä, minäkin Bäckmanin roolin näen. Tarkoitus ei ole suinkaan olla suomalaisten silmissä uskottava vaan riehaannuttaa vähä vähältä venäläisvastaisuutta. Toki tällä voidaan ohjailla myös Suomessa asuvia venäläisiäkin. Hallitsijalla on pitkä käsi ja kourassa on jämerät judokan sormet.

Nuo apartheid-natsi-vaskismi-viittaukset ovat meidän silmänaloissamme noloja. Mutta eipä taida olla tarkoituskaan pyrkiä mihinkään faktoihin, vaan pää punaisena agitoida osasena isompaa pakettia.

Venäläisestä näkökulmasta fascismissa ja sen vastaisessa taistelussa ei ole mitään noloa. Fasismin vastainen taistelu on vähintään yhtä korkeassa kurssissa kuin meillä talvisota. Venäläisessä A2:ssa olisi jaettu ruusuja fasismia vastaan taistelleille.
 

aj77

Respected Leader
Yritin katsoa eilen tuon venäjä illan. Ensimmäisen osan puolessa välissä oli pakko lopettaa. Ei kestänyt enään. Tuo oli hirveää. Tuli mieleen vanhat valkoisten kuvaukset rähinöivistä punakaartilaisista.
Venäjän Fasimin vastainen taistelu on kornia. Se valtio saa koko ajan fasistisempia piirteitä sitä mukaan kun putin kirsitää ruuvia.
 

pstsika

Haukka
Putin on primitiivinen ali-ihminen, joka pitäis tuhota tavalla tai toisella.
- Pertti J. Haataja, Tampere

Totaalirepeäminen alle 2 min katsomiselle. :D
 

Tetra

Respected Leader
BAN
Onko teillä tietoa paljonko Venäjän propagandatorvena toimimisesta maksetaan? Ajattelin käydä Tehtaankadulla asiaa kysymässä, mutta en ole varma riittääkö kanttini siihen. En kuitenkaan usko tarjouksen olevan riittävä, ja uskoisin että kultaista kädenpuristusta tuolta ei saa jos rahat kuitattuaan haluaa lopettaa hörhöilyn. Toisaalta media-arvoni ei ole riittävä suuren luokan operaatioihin, mutta esim. internetissä propagoimisen voisin ottaa huumorina jos siitä saisi käyvän korvauksen. Eivät kai kaikki pelkästään aatteen palon vuoksi toimi?
 

Laamanator

Eversti
Putin on primitiivinen ali-ihminen, joka pitäis tuhota tavalla tai toisella.
- Pertti J. Haataja, Tampere

Totaalirepeäminen alle 2 min katsomiselle. :D

Putin on vahva Johtaja. Suomalaisilla poliitikoilla ja "valtiomiehillä" on vielä paljon opittavaa valtakunnan Johtamisesta, Johtajuudesta ja Johtamiskäyttäytymisestä.

Globaali harmonia, rauha ja rakkaus eivät liene Putinin prioriteettilistan kärjessä, mutta ainakin hän ajaa johtamansa valtion kansallisia etuja. Halutessaan hän syö myös munattomat eurolässyt välipalana muun eunukkikuoron säestäessä kirkumisellaan, josta kaikuu puhdas kauhu ja avuton voimattomuus.

Vaikka Putin onkin Venäjän presidentti ja tämän asemansa vuoksi Suomen potentiaalinen vastapeluri, kunnioitan häntä Johtajana ja valtiomiehenä.
 

Recon4Life

Kapteeni
Putin on vahva Johtaja. Suomalaisilla poliitikoilla ja "valtiomiehillä" on vielä paljon opittavaa valtakunnan Johtamisesta, Johtajuudesta ja Johtamiskäyttäytymisestä.

Globaali harmonia, rauha ja rakkaus eivät liene Putinin prioriteettilistan kärjessä, mutta ainakin hän ajaa johtamansa valtion kansallisia etuja. Halutessaan hän syö myös munattomat eurolässyt välipalana muun eunukkikuoron säestäessä kirkumisellaan, josta kaikuu puhdas kauhu ja avuton voimattomuus.

Vaikka Putin onkin Venäjän presidentti ja tämän asemansa vuoksi Suomen potentiaalinen vastapeluri, kunnioitan häntä Johtajana ja valtiomiehenä.

Tähän varmaan sopiva vastaus on: "Hömpelipömpeli"
 

late347

Kapteeni
Ainoa asia mitä Putinissa kunnioitan on hänen urheilusaavutuksensa judon saralla.

Ovat sentään itse hankittuja saavutuksia ja suorituksia. :rolleyes:
 

pstsika

Haukka
Vaikka Putin onkin Venäjän presidentti ja tämän asemansa vuoksi Suomen potentiaalinen vastapeluri, kunnioitan häntä Johtajana ja valtiomiehenä.

Putin ajaa oman maansa ja omien kansalaistensa etua ja häntä voi kunnioittaa kyvykkäänä vastapelurina siitäkin huolimatta, vaikka hänestä ei pitäisi. On olemassa toisenlaisiakin vaihtoehtoja...

2qk5jz5.jpg
 

yrjö

Ylipäällikkö
On se hienoa, että löytyy arvostusta Suureen Johtajuuteen. Ehkä jopa Rakkaaseen Johtajuuteen? IMHO, kaikenlainen henkilöpalvonta sekä lujuuden ja kovuuden ihannointi johtamisessa on todella primitiivistä suhtautumista. BTW, on tää kanssa yksi helvetin huumoripalsta kun suomalaiset inttihörhö-luiskaotsat fanittaa Putinia muna pystyssä!
 

Recon4Life

Kapteeni
Putin ajaa oman maansa ja omien kansalaistensa etua ja häntä voi kunnioittaa kyvykkäänä vastapelurina siitäkin huolimatta, vaikka hänestä ei pitäisi. On olemassa toisenlaisiakin vaihtoehtoja...

2qk5jz5.jpg

Koukut järvessä? No 1/5 kun kerran erehdyin vastaamaan.

Jääkiekkoa toi tavallisten venäläisten tukija ei kyllä ainakaan osaa pelata.
 

ajs178

Ylipäällikkö
Onko teillä tietoa paljonko Venäjän propagandatorvena toimimisesta maksetaan? En kuitenkaan usko tarjouksen olevan riittävä, ja uskoisin että kultaista kädenpuristusta tuolta ei saa jos rahat kuitattuaan haluaa lopettaa hörhöilyn. QUOTE]

Luulisin, että ongelmaksi muodustuu, että kun kerran aloitat, et voi lopettaa. Taitaa olla niitä työpaikkoja, joista ei voi jäädä eläkkeelle tai erota. Vertaa Stasin ilmiantajana toimiminen.
 

pstsika

Haukka
Jääkiekkoa toi tavallisten venäläisten tukija ei kyllä ainakaan osaa pelata.

Näkisin huonon pelitaidon harrastajalla olevan pienempi paha kuin kutonen lyhyen matikan arvosanana valtiovarainministerillä... Ehkä arvostamme vähän eriasioita Johtajissa ja valtionpäämiehissä? Onhan noilla CV:ssäkin aikamoiset erot. Toinen on poliittinen broileri, toinen ei. Oli miten oli, Jyrki boy ja Vladimir ovat aivan eri kerroksista. Ensinmainittu on pelkkä pelle verrattuna Putiniin, joka kaikesta huolimatta on melkoinen Johtaja ja Äijä. Sitäpaitsi jos Jyrki boyn laittaisi kaukaloon, niin sehän rusentuisi paskaksi ekan taklauksen jälkeen...
 
Top