Suurpeto keskustelu

lepinkäinen

Alikersantti
Sopii toki kansallispuistoon jos se puisto on ihan oikea erämaa.

Sitten pitää muistaa myös se, että täällä pohjoisessa Koillismaalla kansallispuistotkin ovat koirallametsästettäviä alueita joihin poro on tuotu vasta kun lantalaiset alkoivat poronkantturoista elantoa tekemään.

Kyseessä on täällä potentiaalinen kiihtyvä hyrrä petokorvauksineen elävien "poromiesten" ja cityvihreiden sudensuojeluvaatimusten paineessa. Sanoisin että hankalaksi menee.
 

Ikarus

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Sudet näyttelevät hampaitaan ja tulevat pihoille
Revonlahdella puhutaan jo hybridisusista: ovatko ne sukua koiralle? Susien kantama ekinokokki-loinen huolestuttaa.
UUTISET 08.12. 20.00
Tuorein tapaus on susi, joka makoili pihapiirin reunassa kahden talon välissä. Matkaa talon nurkalle oli 30 metriä.
Syksyllä viljankorjuun aikaan susi oli tullut illalla pellolle leikkuupuimurin valoihin. Kun viljelijä laskeutui ohjaamosta pellolle, susi ei yrittänytkään pakosalle, vaan jäi katselemaan kaikessa rauhassa.
–Susi oli kääntynyt pois vasta siinä vaiheessa, kun mies oli kävellyt kymmenen metrin päähän ja karjunut täyttä kurkkua.
Rohkealta oli vaikuttanut myös susi, joka oli tullut vastaan mökkitiellä.
–Susi oli ärissyt ja näytellyt hampaitaan mökkiläiselle, joka oli ollut liikkeellä jalan, petoyhdysmies kertoo.
https://www.raahenseutu.fi/uutiset/sudet-nayttelevat-hampaitaan-ja-tulevat-pihoille-200587913/

Nuo on selkäpiitä kylmääviä uutisia. Jotain tässä tarttis tehdä. Ja nopeasti. Hybridit rutasee kohta jonkun hengiltä. Sen jälkeen on kyyti oikeillekin susille kylmähköä.

Oikea rodultaan koiraan sekoittumaton susi ei käyttäydy noin, kuten jutussa yllä kerrotaan.
 

Woodsman

Kenraali
Lahjoittaja
Kyllä tollaset pitäs vaan lopettaa. Ei ole koirahybridisusilla tms elämisen oikeutta.
 

Sarek1

Kenraali
LUulemisKEskuksen uutisia:

Seuraavissa susipannoissa on uutta tekniikkaa - tutkija arvioi, että koiravahingot vähenevät

KOTIMAA 11.12.2017 5:00 MARIA KALLIOKOSKI

Kun Luonnonvarakeskus (Luke) asentaa susille pantoja seuraavan kerran, luvassa on parannus nykyisiin verrattuna. Uudistuksen uskotaan hyödyttävän etenkin metsästyskoirien omistajia.

Uudet pannat välittävät tietoa suden reitistä yhtäjaksoisesti. Ne toimivat myös pidempään kuin nykyiset.

Nykyisin susilla käytössä olevat pannat lähettävät paikannustiedon gsm-puhelinverkkoa pitkin. Vaikka verkon peittoalue on Suomessa kohtuullisen hyvä, katvealueitakin on.

Uudentyyppinen panta jakaa tietoa katkoitta.

– Panta on osoittautunut varmemmaksi ja paremmaksi tiedon siirrossa. Panta lähettää tiedon satelliitin kautta maaserverille, joka lähettää sen sähköpostilla muutamassa sekunnissa. Ei ole enää ongelma, onko alueella puhelinkenttää vai ei. Se on merkittävä etu, kertoo tutkija Samuli Heikkinen Lukesta Lännen Medialle.

Tutkimusprofessori Ilpo Kojola Lukesta sanoo, että pantojen avulla saatavilla paikannustiedoilla halutaan ensisijaisesti lievittää susikonflikteja.

Pantasusien liikkeet siirtyvät riistahavainnot.fi-sivustolle, jossa susien paikka näkyy tietyllä tarkkuudella. Kojolan mukaan ajatuksena on vähentää metsästäjien koiramenetyksiä. Nykytekniikka on aiheuttanut hankaluuksia.

– On ollut katveita harmiksemme, emmekä ole voineet palvella.

Luke kaavailee enintään 13 sudelle pantaa, joka toimii uudella tekniikalla. Viime vuonna tällainen asennettiin yhdelle sudelle, ja se on toiminut hyvin. Käytettävissä on myös muutama nykymallin panta. Vuosittain Luke pannoittaa 10-15 sutta.

Rahoitus ja pannoitettavien susien määrä ei ole vielä varmistunut. Jos asiat hoituvat suunnitellusti - ja lunta on riittävästi-, pannoitukset alkaisivat helmikuussa Kainuussa, Pohjois-Karjalassa, Pohjois-Savossa ja mahdollisesti Pohjois-Pohjanmaalla.

Kymmenillä metsäpeuroilla on jo uudentyyppisiä pantoja, ja Luken mukaan käyttökokemukset ovat hyvät.
http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/seuraavissa-susipannoissa-on-uutta-tekniikkaa-tutkija-arvioi-etta-koiravahingot-vahenevat/778673/
 

Sarek1

Kenraali
Rengon kahden suden kaadosta noin vuosi: Pihakäynnit vähenivät, mutta eivät loppuneet

Riistapäällikkö Jyri Rauhala sanoo susilauman pysyneen reviirillään, mutta sudet liikkuvat alueellaan nyt eri tavalla. Pihakäynnit ovat kuitenkin jatkuneet ja viimeisin havainto tehtiin viime viikolla Rengossa.

Vajaa vuosi sitten tammikuussa niin sanotusta Rengon susilaumasta kaadettiin kaksi sutta, joista toinen oli alle vuoden ikäinen urossusi ja toinen hiukan vanhempi uros. Riistapäällikkö Jyri Rauhala sanoo pihakäyntien määrän vähentyneen selvästi.

– Metsästyksen jälkeen Rengon kirkonkylän ympäristössä tehdyt pihahavainnot vähenivät, mutta eivät toki kokonaan loppuneet. Nyt havaintoja on tehty esimerkiksi Tammelan puolelta, toteaa Rauhala.

Rengon susilauman ydinaluetta on Rengon kirkonkylän ja Hattulan Myllykylän välinen seutu. Suden reviiri on kuitenkin suuri, ja havaintoja tehdään laajalti naapurikuntien alueella.

”Metsästyksen jälkeen Rengon kirkonkylän ympäristössä tehdyt pihavainnot vähenivät, mutta eivät toki kokonaan loppuneet”
JYRI RAUHALA​

– Havaintoja on tehty ainakin Tammelan, Lopen, Janakkalan ja Hämeenlinnan alueilta. Sudet liikkuvat nyt eri tavalla, ja liikkumisen painopiste reviiralueella on metsästyksen jälkeen hiukan muuttunut, arvioi Jyri Rauhala.

Ei toistaiseksi pentuhavaintoja

Kahden suden kaatamisen jälkeisiä vaikutuksia susilaumaan on lopullisesti vaikea arvoida.

– Tällä hetkellä lauman koko on kolme sutta ja ainakin sen voi sanoa, että tänä vuonna ei ole pystytty vahvistamaan uusia pentuja syntyneen, sanoo Jyri Rauhala.

Havainnointi jatkuu kunhan maahan saadaan pysyvä lumi.

– Ensi talven ja kevään aikana päästään tekemään pidempään havaintoja. Muutaman kuukauden päästä ollaan viisaampia siinä, kuinka suuri Rengon susilauma on, toteaa riistapäällikkö Jyri Rauhala.

Sekä maastotutkimukset että dna-analyysi eli suden ulosteiden tutkiminen tuottivat Rengon lauman kohdalla tismalleen saman tuloksen.

– Dna-näytteiden keräys varmisti sen, mitä maastohavainnoilla jo tiedettiin, eli suurimmillaan susilauman koko oli vähintään kahdeksan yksilöä, sanoo Jyri Rauhala.

Mitä susi puuhaa joulun alla?

– Eiköhän ne elä sellaista suden elämää, asuvat metsässä, poikkeavat pihoissa ja syövät pääosin valkohäntäpeuroja.
https://yle.fi/uutiset/3-9971429
 

Sarek1

Kenraali
Pistetään nyt sitten tripla heti kerralla.

Anni ja Iina, 11, näkivät suden vain 20 metrin päässä koulun pihalta - kunta alkaa turvata lasten koulumatkoja
Sudet ovat käyneet harvinaisen rohkeiksi pienessä lounaissuomalaisessa Pyhärannan kunnassa, Ihoden kyläkeskustassa.

Iina Viitala (vas.) ja Anni Pessinen näyttävät koulunsa pihamaalla olevia suden jälkiä. Takana näkyvän koulun vasemmalla puolella oleva punainen lampola lienee yksi syy siihen, miksi sudet viihtyvät Ihoden kylässä.
Iina Viitala (vas.) ja Anni Pessinen näyttävät koulunsa pihamaalla olevia suden jälkiä. Takana näkyvän koulun vasemmalla puolella oleva punainen lampola lienee yksi syy siihen, miksi sudet viihtyvät Ihoden kylässä. (ASKO TANHUANPÄÄ)
Koulunsa pihalla vapaapäivää viettäneet 11-vuotiaat tytöt Anni Pessinen ja Iina Viitala kohtasivat suden vain 20 metrin päässä keskellä kirkasta päivää ja seuraavana aamuna kahdeksan aikaan kokenut metsämies näki pedon lähes samassa paikassa.

- Tunne oli uskomaton, kun näki ison suden niin läheltä ja ihan keskellä kylää. Siinä ei tajunnut edes pelätä, Anni Pessinen sanoo.

- Koiraan sitä ei voinut sekoittaa, väri oli erilainen ja kooltaankin se oli poikkeuksellisen iso, jatkaa Anni.

- Minä soitin heti äidille ja käskin hakea koiran sisälle, selvittää puolestaan Iina Viitala.

Tyttöjen susihavainnosta ilmoitettiin paikalliselle suurpetoyhdyshenkilölle Seppo Lehtoselle käytännössä välittömästi. Hän myöntää suhtautuneensa tietoon aluksi epäuskoisesti.

- Jos maassa ei olisi ollut lunta, en olisi välttämättä uskonut. Lumessa olleet jäljet olivat kuitenkin niin selviä, ettei niistä voinut erehtyä. Liikkeellä oli kaksi täysikasvuista sutta, joista toinen oli lähtenyt kohti asuinaluetta vain satakunta metriä ennen koulua, Lehtonen kertoo.

- Seurasin jälkiä tulosuuntaan reilut kaksi kilometriä ja kaikki viittasi siihen, että susipari oli liikkeellä täysin rauhassa. Mistään ei ollut havaittavissa, että joku olisi ajanut niitä takaa. Sekin selvisi, että vain viiden kilometrin päässä koulusta oli melko tarkkaan samoihin aikoihin liikkeellä vielä kolmaskin susi. Nekin jäljet kävin varmistamassa, hän jatkaa.

Suurpetoyhdyshenkilö Seppo Lehtonen (vas.) kävi mittaamassa Mauri Arposen pihalla olleet sudenjäljet todeten ne täysikasvuisten eläinten tekemiksi. Matkaa lasten polkupyöriin ja taloon on vain muutama metri.
Suurpetoyhdyshenkilö Seppo Lehtonen (vas.) kävi mittaamassa Mauri Arposen pihalla olleet sudenjäljet todeten ne täysikasvuisten eläinten tekemiksi. Matkaa lasten polkupyöriin ja taloon on vain muutama metri. (ASKO TANHUANPÄÄ)
Keskellä päivää

Seppo Lehtosen mukaan erikoiseksi kylän keskellä tehdyn ensimmäisen susihavainnon tekee se, että eläimet olivat liikkeellä keskellä kirkasta päivää, eivätkä ne tunteneet silminnäkijähavaintojen perusteella mitään kammoa ihmisiä kohtaan.

- Tässä tilanteessa on pakko siteerata susiasiantuntija Erik S. Nyholmia, jonka mukaan ihmispelkonsa menettänyt ja kiltiltä näyttävä susi on kaikkein vaarallisin. Normaalisti sudet välttelevät ihmisiä, mutta näillä yksilöillä pelosta ei jostain syystä näy merkkiäkään. Suurin virhe olisi yrittää lähestyä petoa, Lehtonen neuvoo.

Pyhärannan kunta reagoi Ihoden susihavaintoihin välittömästi. Kunnanjohtaja Matti Muukkonen kertoo kysyneensä neuvoa suurpetoyhdyshenkilö Seppo Lehtoselta jo ensimmäisen havainnon jälkeen ja toisen kerran yhteys oli otettu seuraavana aamuna.

- Alamme järjestää heti alkavalla viikolla ylimääräisiä koulukyytejä lasten koulutien turvaamiseksi. Olemme olleet yhteydessä myös Ihoden koulun vanhempiin. Suositus on, että lähelläkin asuvat lapset saatettaisiin kouluun ja koulusta kotiin, kunnes ongelma poistuu mahdollisen kaatoluvan kautta, Muukkonen sanoo.

- Koulun henkilöstöä on tarkoitus ohjeistaa heti maanantaiaamuna, lupaa kunnanjohtaja.

Lehtonen kertoo ilmoittaneensa susihavainnoista myös poliisille. Hänen mukaansa uhkaavasti käyttäytyvästä sudesta pitää ilmoittaa välittömästi hätäkeskukseen. Mikäli käytös ei ole uhkaavaa, on yhteys otettava joka tapauksessa lähimpään suurpetoyhdyshenkilöön.

Suden jäljet Mauri Arposen pihamaalla.
16FAB00E-DFDD-4FE1-BF8B-0A1D21D3BFB4.jpeg
 

Ikarus

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Susi ja kansalaisen oikeusturva
10.12.2017 20:10 Kaj Granlund


  • Suomisusi parhaimmillaan anno 2017
Varsinais-Suomen KO tuomitsi hiljattain nuoren miehen suden ampumisesta. Kuten Perhon tuomiossa 2015, tuomioistuin asettui täysin syyttäjän taakse ja puolustuksen argumentit joko muutettiin tuomiossa taikka ohitettiin. Perhon tapauksessa tuomari ohjeisti syyttäjää, että näytön on oltava kiistaton, koska
viranomaisemme olivat hävittäneet puolustukselle tarpeelliset susien ruumiit heti tapauksen tultua julki!
Syyttäjälle asetettiin velvoite todistaa, että lajimääritys on tehtävissä pelkän dna:n avulla. Kun syyttäjäpuoli ei tähän pystynyt, tuomioistuin poikkesi tuomiossaan antamastaan ohjeesta, jotta syytetyt saatiin tuomittua.
Oikeus näet päätti, että myös sekarotuinen susi on oikea susi!
Lajimääritys dna-tekniikalla perustuu populaatiogenetiikkaan, jossa tutkittu eläin verrataan laboratorin käytössä olevaan verrokkiaineistoon. Vertailu kertoo, kuuluuko eläin samaan populaatioon vaiko ei.
Koko susitutkimuksemme seisoo ja kaatuu yliopistojen hallussa oleviin kudosnäytteisiin ja Yliopistot perustelevat aineiston oikeellisuuden sillä, että sen perusteella on julkaistu tutkimuksia ja väitöskirjoja. Kukaan ei ole kiinnostunut siitä yksinkertaisesta seikasta, että
Yliopistot eivät tiedä, onko heillä susia, koiria vaiko sammakoita susien verrokkiaineistossa. Heille tulee vain lihapala, jonka numeroivat ja heittävät pakastimeen. Kuka tietää, että lihapala on otettu sudesta?
Ei kukaan!

Eläimiä ei ole kuvattu, mitattu ja tutkittu ammattilaisen toimesta. Ei ole olemassa minkäänlaista ohjetta siitä, minkäänlaisia eläimiä hyväksytään ja mitä hylätään. Ei minkäänlaista laatujärjestelmää lukuun ottamatta
ISO 5 suosituksen mukaista tuuletusta laboratoriossa!
Näytevarastojen hallinnasta ei ole mitään ohjeita, vaan esimerkiksi yhtenä päivänä Luken susinäytteiden varastosta hävisi suuri joukko lihapaloja taivaan tulliin. Ei tiedetä koska tai kenen toimesta.
LUKE:n suurpetopuolen vastaava Katja Holmala sanoo lausunnossaan Varsinais-Suomen KO:lle, että Luke ei tutki ruhoja ja kaikki on kirjattu susina, jotka susiluvilla on ammuttu. Myös Eviran asiantuntija Minna Nylund toteaa oikeudella antamassaan lausunnossa, että ruhoja ei tutkita, eikä heillä ole siihen pätevyyttä.
Olen itse viettänyt työpäivän Eviran kuolleiden eläinten vastaanottotilassa tutkimassa kolmea sutta, ja Eviralla eläimiä käsittelevät miehet totesivat minulle:
"Tietäisit vaan mitä kaikkea tänne tuodaan susina.".
RKTL:n (nyk. Luke) Ilomantsin tutkimusaseman henkilö toteaa julkisessa esitelmässään Salossa 2016:
"Me laitoimme näytteet susina kaikista yli sadasta koiraeläimestä, jotka otimme vastaan, vaikka ne eivät olleet edes suden näköisiä."
Maailmalla korkealuokkaista laboratoriota ohjaa suuri joukko sertifiointisäännöksiä, joiden puitteissa laboratorion tulee toimia. Suomessa korkeatasoinen laboratorio perustaa toimintansa kansainvälisiin laatusuosituksiin kuten SFS-EN ISO 15189, SFS-EN ISO/IEC 17025 och SFS-EN ISO 22870. Laboratorio on sertifioitu ja suositusten noudattamista valvovat akkreditointilaitokset kuten FINAS.
Mainittakoon tässä myös, että jonkinlaisen vähimmäisvaatimuksen rikosoikeudessa käytettävän laboratorion toiminnasta antaa FBI:n Quality Assurance Standards for DNA Databasing Laboratories.
Meillä siis tehdään kansainvälistä tutkimusta, väitöskirjoja ja julkaisuja aineistosta, jonka alkuperästä ei ole mitään dokumentointia eikä missään länsimaassa täytä tutkimuksen perusvaatimusta, että tiede ei voi perustua hyvien kavereiden kertomuksiin.
Tästä vielä luettavaksi eräs Yhdysvalloista tullut arvio Suomesta ja suomalaisista.
Tästä ja paljon muuta kirjassani Suden Pohjola.
http://kajgran.puheenvuoro.uusisuomi.fi/247432-susi-ja-kansalaisen-oikeusturva

Susitutkimus on häikäisevän korkealla tasolla tässä maassa.

Susi jolkotteli koulun pihalle keskellä kirkasta päivää – ”Se oli siinä käytännössä lasten keskellä”
1513009194456.png
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005485895.html
 

samovaari

Kapteeni
Lahjoittaja
Moro. Nyt ei oikein tiedä, itkeäkö vai nauraa. Käsittääkseni nuo Luken ihmiset on ihan oikeita virkamiehiä, virkamiehen "vastuulla" ja oikeuksilla ja valtuuksilla. Ennenkuin tämä homma menee siihen, että iltalehdissä hehkutetaan koululapsen joutumisesta suden saaliiksi, voikos joku esim. kansalaiskysely, adressi tai joku muu keino auttaa tähän hommaan. Tuo Luken toiminta on mielestäni aivan perseestä. Tähän loppuun sitten sellaisia hymiöitä, ettei täällä sivustolla niitä edes ole. Vittu kun tympii tää viranomaishomma.
Anteeksi vaan, olen nyt tosi vihainen.
 

samovaari

Kapteeni
Lahjoittaja
Kansalaisaloite susivahinkojen estämiseksi.
Kävin kantamassa oman korteni kekoon.
Moro. Kävin antamassa ääneni. Onkos teillä tietoa noista vastuuhenkilöistä, paikkakunnista päätellen kovia mettämiehiä?
 

Ikarus

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
ESSI HEIKKINEN

Essi Heikkinen kuvasi talonsa nurkalta laiturin luona päivystäneen suden tiistaina päivällä. Susi ei ollut erityisen ihmisaralta vaikuttanut.
Vauva nukkui vaunuissa suden hiippaillessa pihaan
★ TILAAJALLESotkamo Julkaistu 12.12.2017 klo 19:10| 18
Kolmen kuukauden ikäinen tyttövauva nukkui talon pihalla vaunuissa suden hiippaillessa talon pihapiiriin.
http://www.kainuunsanomat.fi/sotkamo-lehti/sotkamo/vauva-nukkui-vaunuissa-suden-hiippaillessa-pihaan/

Päivä päivältä susiuutiset käy häjymmiksi. On selkeästi nähtävissä, mihin tämä kehitys johtaa.
Mitään ei tehdä, susi kuuluu metsiimme ulina vaan kiihtyy. En minäkään sitä kiistä, mutta nämä hybridit ei metsissä pysy.

Kun (en sano jos, tilanne on jo tämä) ensimmäinen ihminen on susien hampaissa, kuka ottaa vastuun?
Pahoin pelkään, että vapaaehtoiset vastuunkantajat on siinä vaiheessa vähissä.

Eu:n luontodirektiivin taakse on sitten hyvä mennä kyyristelmään syytöksiä piiloon. Kyllähän me oltais kantaa vähenetty, mutta Eu..

Tuo kuva ei ole läheltä otettu, mutta voi tuossa eläimessä vähän suttakin olla. Sen verran, mitä Suomen susissa nyt keskimäärin on.
 

baikal

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Olen kyllä erikoisen monta kertaa miettinyt, mitä keskushallinto oikein ajaa tällä susipolitiikalla takaa? LUKEko se vetää niin voimalla, että voidaan selkeästi vikuuttaa ihmisten turvallisuudentunteita? Tokko siihen LUKEn hartiat ihan riittävät vaan pitää tällä olla taustalla jotain lujempaakin. Kyllä tämä ilmiö on perua härskistä vallankäytöstä ja sen osoittamista, että kuka talossa oikein käskee.

Saa nähdä sitten, milloin sudet saavuttavat sellaisen aseman, että jopa niihin kohdistuva vihapuhe kriminalisoidaan. :poop:

Tossa kolme päivää sitten naapurin rouva kohtasi kahden talutuskoiran kanssa tässä taajamassa suden. Kävin katsomassa jälkiä ja hukkahan se tai sitten sen hybridus maximus-malli, piru enää tiennee. Susi ei ollut reagoinut lainkaan rouvan älähtelyyn ja koirat olivat kovasti halunneet lähteä kotiappäin.

Arvatkaapas kolmesti ylittyykö maakuntalehdistön julkaisukynnys enää näissä tapauksissa....ei, ei ole ylittynyt enää vuosiin. Onhan tämä nyt pirua, kun näillä pilkotuksilla ei tarvi pelätä sekopäitä ja pervertikkoja, kun laittaa piltit ulkoilemaan. Mutta noita hukkia nyt väkisin jo miettii. Jospa se lieneekin tarkoitus? Haluaako keskushallinto kertoa meille, että okei, asukaa vaan haja-alueiden reservaateissa, mutta tottukaa siihen, että naapureina on sitten petoja....

Raakaa vallankäyttöä ja -osoittamista tämä on, en minä enää muuta usko.
 

samovaari

Kapteeni
Lahjoittaja
Olen kyllä erikoisen monta kertaa miettinyt, mitä keskushallinto oikein ajaa tällä susipolitiikalla takaa? LUKEko se vetää niin voimalla, että voidaan selkeästi vikuuttaa ihmisten turvallisuudentunteita? Tokko siihen LUKEn hartiat ihan riittävät vaan pitää tällä olla taustalla jotain lujempaakin. Kyllä tämä ilmiö on perua härskistä vallankäytöstä ja sen osoittamista, että kuka talossa oikein käskee.
Moro. Minä uskon, että tässä Suomen virkamiehet noudattavat 100% EU:n direktiivejä ettei vaan tule syytöstä virkavirheestä. Oma virka ennenkaikkea, todellisuudesta viis.:LOL:
 

samovaari

Kapteeni
Lahjoittaja
Tuota kuvaa kommentoin, että onhan tuossa elikossa suttakin. Mutta sellainen satasen hukka se ei ole, kork. puolet on tähteenä tuossa hukkaa.
Moro. Samat kommentit, ei ole kaukaa otetun kuvan perusteella susi. Jokin hybridi kyseessä, en tosin ole metsästäjä ja siten lajitunnistus ei ole niin tarkka kun teillä asiantuntijoilla.
 

aj77

Ylipäällikkö
ESSI HEIKKINEN

Essi Heikkinen kuvasi talonsa nurkalta laiturin luona päivystäneen suden tiistaina päivällä. Susi ei ollut erityisen ihmisaralta vaikuttanut.
Vauva nukkui vaunuissa suden hiippaillessa pihaan
★ TILAAJALLESotkamo Julkaistu 12.12.2017 klo 19:10| 18
Kolmen kuukauden ikäinen tyttövauva nukkui talon pihalla vaunuissa suden hiippaillessa talon pihapiiriin.
http://www.kainuunsanomat.fi/sotkamo-lehti/sotkamo/vauva-nukkui-vaunuissa-suden-hiippaillessa-pihaan/

Päivä päivältä susiuutiset käy häjymmiksi. On selkeästi nähtävissä, mihin tämä kehitys johtaa.
Mitään ei tehdä, susi kuuluu metsiimme ulina vaan kiihtyy. En minäkään sitä kiistä, mutta nämä hybridit ei metsissä pysy.

Kun (en sano jos, tilanne on jo tämä) ensimmäinen ihminen on susien hampaissa, kuka ottaa vastuun?
Pahoin pelkään, että vapaaehtoiset vastuunkantajat on siinä vaiheessa vähissä.

Eu:n luontodirektiivin taakse on sitten hyvä mennä kyyristelmään syytöksiä piiloon. Kyllähän me oltais kantaa vähenetty, mutta Eu..

Tuo kuva ei ole läheltä otettu, mutta voi tuossa eläimessä vähän suttakin olla. Sen verran, mitä Suomen susissa nyt keskimäärin on.
Olen povannut uhria jo kohta vuoden. Kun tajusin,että tämä Susi söi ihmisen viimeksi 100-vuotta sitten on vain puolitotuus. 1900 luvulla riitti monin paikoin vain jälkien näkeminen kun koottiin jo jahtiporukka. Siitä se 100-vuoden tauko johtuu. Ennen viimeistä uhria sudet vei joka vuosi ihmisiä. Lapsia ja vauvoja. Koska hukka perii eikä luonteelleen mitään voi.
 

Ikarus

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Olen povannut uhria jo kohta vuoden. Kun tajusin,että tämä Susi söi ihmisen viimeksi 100-vuotta sitten on vain puolitotuus. 1900 luvulla riitti monin paikoin vain jälkien näkeminen kun koottiin jo jahtiporukka. Siitä se 100-vuoden tauko johtuu. Ennen viimeistä uhria sudet vei joka vuosi ihmisiä. Lapsia ja vauvoja. Koska hukka perii eikä luonteelleen mitään voi.
Samaa mieltä. Ei susi luonteelleen mitään voi. Pedolla on pedon luonne, vaikka sitä yritettäisiin valkopestä viherpyykissä.. Se käyttää tilannetta hyväkseen. Loukkaantunut tai nälissään oleva susi, kohteena lapsi tai vanhus. Tilannetta on huonontanut susikannan geneettinen heikentyminen. Koirat ei luontaisestikaan ihmistä pelkää. Eikä koirasudet.

Lisäksi se on lajina todennut, ettei fanaattisen suojelun takia ihmistä tarvitse enää varoa.
Pihasudet pitäisi saada poistaa heti tavattaessa.

Mitä olen juttuja 70-luvulta kuullut, todella ihmisarat sudet säilyi hengissä. Kun se sai vainun ihmisestä, vähintään 30:n kilometrin ritolat välittömästi erämaihin.
Mikäli se ei näin tehnyt, oli jahtiporukka kannassa, kunnan rajalla vaihtui ukot ja idästä tullut susi saattoi päättää päivänsä länsirannikolla.

Tutkimus: Paikalliset asukkaat ratkaisevat suojelussa – "Nykyistä susikantaa paljon suurempaa ei Suomessa siedettäisi, eikä tarvitsekaan"
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ympäristö/artikkeli-1.217669

Se on tuohon tutkimukseen todettava, että oikeassa on. MT:n uusi juttu.
"Nykyistä kantaa paljon suurempaa susikantaa Suomessa ei siedettäisi, eikä tarvitsekaan sietää. Kunhan kannanhoitoon ei puututtaisi valtion rajojen ulkopuolelta, susitilanne olisi mahdollista ottaa haltuun pitkäjänteisellä susipolitiikalla."

edit: Syyskuussa Kreikassa. Etelän sudet ovat pienempiä kuin meidän. Tuosta, että susi ei ole käynyt meillä ihmisen kimppuun 100 vuoteen.
No ei vielä, mutta kohta on.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201709272200423065_ul.shtml
Naisen ruumis oli pahoin raadeltu ja lähes täysin syöty. Jäljellä oli vain luuranko ja suuria osia ruumiista puuttui. Vainaja pystyttiin tunnistamaan vain siitä, että Hollingworthin passi löytyi maasta ruumiin viereltä.
Kuolinsyyntutkija kertoi uutistoimisto AP:lle, etteivät sakaalit tai villikoirat pystyisi aiheuttamaan sellaisia vammoja, joita Hollingwortin luista löytyi. Sen vuoksi asialla täytyi olla susilauma.
 
Viimeksi muokattu:

Ikarus

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Tuossapa muutamia ohjeita, millä voisi yrittää tunnistusta, jos sattuu suden tai sitä muistuttavan eläimen näkemään.

Koirasuden varma tunnistaminen on hankalaa, tässä muutamia eroja: Suden kynnet ovat mustat, koiralla usein vaaleat. Suden häntä on yleensä alaviistosti suorassa, koiralla usein kippurassa. Suden kuono on pitkä ja kapea, koiralla lyhyempi ja leveämpi. Suden kallo on pitkä ja kiilamainen, josta johtuen silmät seuraavat kiilamaista kalloa, eivätkä suuntaudu eteenpäin kuten koiralla. Päälaen ja poskikaaren välinen kulma ei puhtaalla sudella ylitä 45 astetta.
Puhtaan suden pää on n. 30 % suurempi kuin vastaavan kokoisen koiran pää.
1513359324351.png
Pitkä kuono, silmät vinossa asennossa pään sivuilla, korvat pyöreäpäiset. Suden ilme ei vinossa olevien keltaisten tai ruskeankeltaisen kapeiden silmien ansiosta ole sympaattinen, kuten pyöreäsilmäisellä koiralla. Jos suden silmät ovat ruskeat tai siniset, perimässä on huskua tai norjanharmaata.
Suden katsoessa kohti sen katse on tyhjä ja ilmeetön.

Suden polkuanturat ovat aina mustat. Kynsien väri on aina pikimusta. Keltaiset, valkoiset tai raidalliset kynnet ovat risteytymillä.

Suden häntä on suora ja tuuhea sekä ylettyy kintereisiin, mutta ei pitemmälle. Suden seisoessa tai ollessa hitaassa liikkeessä, sen häntä roikkuu lähes suoraan alaspäin. Laukassakaan se ei nosta häntäänsä selkälinjan yläpuolelle. Hännänpää sekä kirsu on aina musta.

1513361589351.png
Puhtaan suden etujaloissa usein (lähes aina) mustat juovat.
 
Top