Syyrian konflikti/sota

Bashar al-Assad on Venäjällä

Katso liite: 111037

Näinköhän on paennut toiseen romahduspisteessä olevaan maahan?
Enemmän uskoisin siihen, että on pakannut matkalaukut täyteen taaloja ja luikkinut jonnekin arabiemiraatteihin, jossa varmasti on jo valmiiksi silmäiltynä kattohuoneisto jonkun shoppailukeskuksen naapurissa. Siellä sitten mukavia eläkepäiviä (tai kunnes Mossad mosauttaa).
E: Taitaa Assadin loistojahtikin olla ankkurissa jossain muualla kuin ryssälässä.
 
Viimeksi muokattu:

Bashar al-Assad on Venäjällä

Katso liite: 111037

Venäjä siis sai basharin turvaan Syyriasta, muttei omia sotilaitaan. 😄Liekkö noilla komentoketju ynnä muu asia siellä aika viturallaan, kun meni se komentajakin (epäpätevyyden vuoksi?) vaihtoon.
 
"Pari laituripaikkaa" ovat kuitenkin ne ryssän ainoat laituripaikat Välimerellä. Kuolaan on pitkä matka ja Bosporinsalmi on suljettu. Hmeimimin lentotukikohta on myös ollut tärkeä välietappi esim. niihin Afrikan operaatioihin, nyt sekin lähtee. Saadaanko tuolta edes koneita ulos, toivottavasti ei.
Kauanko ne niitä piti? Muistan, että jo 40 vuotta sitten oli ryssien "sotilasneuvonantajia" Syyriassa jo aikalailla...
 
Ilmeisesti ainakin YK.n henkilöstö pyytänyt IDF:n apua. Laukauksia oli ammuttu kohti YK:n porukkaa. Samalla voineekin tehdä hieman maastontiedustelua rajan toisella puolen, ja miksei jäädäkin tarkkailemaan ja turvaamaan tilannetta.
IDF:n apu UNDOF:lle olisi kyllä aikamoinen keskisormen näyttö arabeille YK-joukkojen suunnalta, kun arabit kuitenkin hallitsevat demarkaatiolinjojen välisen alueen siviilihallintoa nykyisellään. Tosin UNDOF kärsi osallistujamaakadosta jo edellisen sisällissotavaiheen aikana, kun ISIS hyökkäsi useamman kerran rauhanturvaajien kimppuun.

IDF tiedottaakin tästä, eli joku UNDOF:n pose Hadarin lähistöllä olisi joutunut hyökkäyksen kohteeksi (lähimmät ovat nepalilaisten miehittämät 17A ja 10A):

Ja IDF ilmoittaa siirtäneensä joukkoja Alfan ja Bravon väliselle demarkaatiovyöhykkeelle:

Kapinalliset olivat vallanneet al-Qunaitiran Ylen mukaan (se rauniokaupunki, jossa on UNDOF Alfan ylityspaikka Israelin hallitsemalle Golanille):

Israel on käskenyt al-Qunaitiran ja neljän muun lähikylän asukkaita pysymään sisätiloissa:
Yle kirjoittaa tuossa "kaupungeista", mutta ainoastaan al-Qunaitira on ollut kaupunki ennen Jom Kippur -sotaa, muut ovat pieniä kyliä.
 
Syyria toimii ponnahdusalustana muulle liikehdinnälle Lähi-Idässä ja kolmikirjaimiset järjestöt ovat varmasti enemmän kuin täpinöissään avustamassa samoin kuin Mossad ja Turkin turvallisuuselimet. Tuolta romahtaneen Syyrian arkistoista löytyy varmasti nippukaupalla arkistoja sekä kovalevyjä, jotka vaihtavat omistajaa sievää dollaritukkua vastaan ja puolen vuoden sisällä ryssien ja Iranin agentteja jää kiinni/katoaa kuin tina tuhkaan riippuen siitä kenelle tiedot on myyty.

Kuten shaahi tässä alla tuumailee niin laineet tästä lyövät suoraan Iraniin, ryssä voi menettää toisenkin tukijalan hyvin nopeasti mikäli jostain vapauden tuli tarttuu iranilaisiin ja heittävät oman hallintonsa menemään samoin tein.


Toivottavasti myös kaikenlaiset arkistot ovat pysyneet ehjinä ja avattaisiin historiantutkijoille ilman rajoituksia.

Sama hallitsijasuku pitänyt valtaa pitkään joten arvaan että ei ole ollut juuri tarvetta "arkistojen siivoamiselle".

Sieltä voisi löytyä monenlaista mielenkiintoista lisätietoa mm. Neuvostoliiton touhuista Lähi-idässä kylmän sodan vuosina, Israelin kanssa käydyistä sodista yms. yms.

Minua kiinnostaisi tietää Syyrian armeijan panssarijoukkojen kalusto eri aikoina, mieluiten mahdollisimman tarkoin numeroin eli minä vuosina ovat saaneet mitä kalustoa ja mistä maista. Mitä tapahtui vanhemmalle kalustolle: kenelle se myytiin ja milloin? Tiedetään tietysti että Syyrian panssarikalusto tuli joko Neuvostoliitosta, Puolasta tai Tsekkoslovakiasta JA tästä on osittaisia suuntaa-antavia numeroita, mutta ehdottoman tarkat numerot vaatisivat arkiston perkaamisen (ja silloinkin pitää toivoa ettei mitään ole hukattu tai hävitetty).

Arkistoissa olisi varmasti hyvin paljon muutakin mielenkiintoista, sellaista mitä ei edes tule ajatelleeksi nyt.

Palasi mieleen Neuvostoliiton hajoamista seurannut avoimuuden aika, jolloin pääsy heidän arkistoihinsa vapautettiin (ei kuitenkaan kokonaan) MUTTA ei mennyt kuin kymmenen vuotta ja arkistoihin pääsyä alettiin rajoittamaan (vallanpitäjän vaihtumisesta johtuen). En olisi luottavainen etteikö sama voisi tapahtua Syyriassa, mikä tarkoittaisi että JOS arkistoihin pääsisi nyt vapaasti tutkimaan niin se aika voi päättyä nopeammin kuin moni arvaakaan. Tilaisuus pitäisi siis hyödyntää täysmääräisesti nyt kun se on vielä mahdollista, JOS siis arkistot avataan ulkopuolisille tutkijoille.
 
Back
Top