reservin esikuntaupseeri
Kapteeni
Kuunnelkapaa mitä radiosta kuuluu 0:49
Allaahuakpaar?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Kuunnelkapaa mitä radiosta kuuluu 0:49
Olisin odottanut, että TOW:lla olisi enemmän vaikutusta bemariin, mutta toisaalta eihän tuosta videosta voi oikeastaan kertoa, että oliko siellä kyydissä enää kukaan hengissä tai jäämässä henkiin.
Perinteisesti ontelopanosten vaikutus ei ole kauhean paha kevyesti panssaroitujen ajoneuvojen sisällä. Reikä masiinan läpi ja vähän sirpaleita. Ikävä juttu tietysti eteen sattuneille miehille. Täystuho tulee sisällä olevien ammusten syttyessä. Tämän johdosta suhtaudun hyvin nihkeästi rynnäkkövaunujen mielekkyyteen. Kaikki mahdollinen läpäisee vaunun ja lähes poikkeuksetta vaunu hajoaa atomeiksi ammusten räjähtäessä. Ilman sisällä olevia ammuksia ja polttoainetta vaunut olisivat pian korjattavissa tai eivät välttämättä vaatisi tuuletusta kummempaa osuman jälkeen.
Ukrainan kriisissä BMP-2 on ollut tuhoutuneiden listan kärjessä. Melko hyvä suoritus, kun ei niitä juuri tositoimissa näe. Täältä katsoin:
http://lostarmour.info/armour/
http://news.yahoo.com/glitzy-projects-spark-rare-anger-syria-regime-backers-153114886.htmlBeirut (AFP) - Even for some of the Syrian regime's staunchest supporters, this month's launch of a glitzy new shopping mall and tourism projects seems to have been a step too far.
With large parts of the country ravaged by fighting and hundreds dying every week, the $50 million (40 million euro) projects in the pro-regime coastal stronghold of Tartus have sparked rare criticism from supporters of President Bashar al-Assad.
It follows a series of unusual public expressions of frustration from regime supporters after the loss of hundreds of soldiers to the Islamic State group and a bomb attack that left nearly 50 children dead in the central city of Homs.
The mall was opened by Prime Minister Wael al-Halaqi on October 9. It includes "seven restaurants, a playroom for children and shops," a government press release boasted, announcing additional "tourism projects" in the city.
The project is a private investment, but has clear regime backing and has caused outrage in online media.
http://www.theguardian.com/world/2014/oct/30/barrel-bombs-hit-syrian-refugee-campThe Assad regime in Syria has been accused of dropping barrel bombs on a displaced persons camp in the northern province of Idlib, killing dozens of people.
Suomen Sotilas
8 min ·
Näilläkin sivuilla näkee toisinaan kommentteja, että lännen pitäisi tukea Assadin hallintoa ISIS:n murskaamiseksi.
Kuvio Syyriassa ei kuitenkaan ole todellakaan näin yksinkertainen. Moni itseään realistiksi kutsuva on todellisuudessa kyynikko. Kyynisyyden ja realistisuuden ero on siinä, että kyynikko näkee vain toimintaympäristön mutta ei tavoitteita eikä mahdollisuuksia siihen vaikuttamiseksi. Idealisti taas näkee vain mahdollisuudet mutta ei käsitä toimintaympäristöä.
Suomen Sotilaan joulukuun numerossa ilmestyy kahden suomalaistutkijan tarkka ja objektiivinen analyysi ISIS:stä ja sebn suhteesta Syyrian sotaan. Samassa lehdessä myös turvallisuuskatsaus alueelta.
Kriisin ainoat osapuolet Syyriassa eivät ole ISIS, muu kapinaliike ja Assadin hallinto. Soppaa sotkee lisäksi jakautunut Kurdikapinaliike. Syyriassa on ajauduttu kaikkien sotaan kaikkia vastaan, jossa Assadin hallinto tuntuu olevan suurin voittaja ja maltillinen kapinaliike ainakin tällä hetkellä häviäjä.
Syyrian koalitioksi (Syrian coalition) itsensä nimittäneen, eräiden Assadin vastaisen kapinan osapuolten löyhän yhteenliittymän "vara-presidentti" Abdul Hakim Bashar on nyt huolissaan siitä, että “the Democratic Union Party, PYD:n taistelu ISIS:stä vastaan Kobanen kaupungista ei todellisuudessa ole taistelua kaupungin puolustamiseksi ISIS:n brutaalia väkivaltaa vastaan vaan kyse on PYD:n pyrkimyksestä vahvistaa valtaansa alueella ja turvata huolto- ja muut yhteytensä rajan yli. PYD kieltäytyy yhteistyöstä Kurdien "Kurdish National Council:n" eli Kurdien kansallisneuvoston kanssa kaupungin puolustamiseksi koska se ei halua sallia kilpailijansa toimintaa alueellaan, ei vaikka se tarkoittaisi Kobanen ja sen väestön tuhoa.
Bashar syyttää nyt Yhdysvaltoja siitä, että ne suuntavat tukensa painopisteisesti keskenään riiteleville kurdeille taistellessaan ISIS:iä vastaan ja hyljeksivät Free Syrian Army:n (FSA) eli Vapaan Syyrian Armeijan joukkoja, jotka tarvitsisivat Syrian Coalitionin mukaan nyt USA:n aseapua ja muuta tukea, jotta ISIS voitaisiin lyödä.
Syyrian koalition puhemies Bashar uskoo että tämä tulee heikentämään entisestään kurdien ja arabien välejä alueella, eikä varsinkaan auta kamppailussa ISIS:tä vastaan. FSA:N taustatahot - toki hyvin subjektiivisesti - arvioivat että mikäli FSA:ta ei tueta on Kobanen ja sen väestön kohtalo vääjäämätön ISIS:n saadessa alueen haltuunsa. Tätäkin enemmän Bashar uskoo Yhdysvaltain tekemillään ratkaisuilla pelaavan käytännössä Assadin hallinnon pussiin. Alaviittien ja arabisosialistisen Assadin politiikkaan on aina kuulunut hajota ja hallitse -oppi, jossa arabit ja kurdit on usutettu toistensa kimppuun. Pakkaa ei yksinkertaista arabien ja kurdien sisäiset riidat. Arabit eivät suinkaan kaikki ole sunnimuslimeja, heissä on myös muun muassa kristittyjä. Kurdeja taas jakaa muun muassa politiikka. Kaikki kurdit eivät todellakaan kannata äärivasemmistolaisia kurditerroristijärjestöjä. Kun tähän soppaan sekoittaa vielä islamin lahkot ja islamistisen ISIS:n sekä sen lähentymisen al-Qaidaan, on syyrialainen keitto valmis.
Kobane ei ole kriisin loppu vaan uuden vaiheen alku, jossa tulemme näkemään kuinka ISIS ja muut ääriryhmät hyökkäävät keskenään riitelevien kurdien kimppuun. Yhdysvallat ei pysty vakauttamaan tilannetta pelkin ilma-iskuin.
FSA ja Syrian Coalition luonnollisesti vaativat nyt USA:n tukea itselleen perustellen tätä muun muassa sillä, että heidän riveissään on paljon maltillisia sunnimuslimeita, jotka olisivat tehokas vastarintajoukko ISIS:stä vastaan. Todellisuudessa Syyrian koalition suurin huoli on nyt siinä että hajaannus aiheuttaa käytännössä Assadin voiton.
Ulkopuolisen tarkkailijan silmin tilanteessa on surkuhupaisaa se, että USA tukee nyt kahta Venäjän perinteistä liittolaista, Assadin hallintoa ja Turkin sekä Syyrian vasemmisto kurdeja, pyrkiessään taistelemaan osin oman toimintansa seurauksena syntynyttä ISIS:iä ja islamilaista valtiota vastaan. Mikäli Assadin hallinto voittaa sisällissodan kasvaa Venäjän asema alueella ja häviäjiä ovat USA ja Syyrian kevään 2011 demokratialiike. Jos Iran pelaa nyt korttinsa alueella oikein, saattaa sen asema parantua. Edessä saattaakin olla taas USA:n ja Iranin suhteiden lämpiäminen.
Lisää kriisistä ja sen taustoista Suomen Sotilaan joulukuun numerossa