Taistelu Helsingin varakentästä

Vonka

Supreme Leader
Nämä eivät ole uskon tai mielipiteen kysymyksiä enää.
 

Vonka

Supreme Leader
Sähkölentäminen tulee toteutumaan paljon hitaammin kuin sähköautot.
Monta mutkaa on edessä. Pienempiin yksiköihin mennään kyllä polttomoottoreissakin. Siellä niitä jumboja makaa maailman lentokentillä nyt toimettomina.
 

Fremen

Respected Leader
Sähkölentäminen lienee tulevaisuutta joskus hamassa tulevaisuudessa mutta itse en usko mihinkään nopeaan loikkaan tässä asiassa. Joku muu nyt ehkä tuntematon energiamuoto voi myös mullistaa lentämistä. Mutta scifit sikseen ja palataan arkirealismiin: korona kaikkine lieveilmiöineen iski koko ilmailusektoriin niin kovaa että kaikenlainen ùuden kehittäminen taitaa hetken tapahtua melko pienellä budjetilla. Koskee sekä liikenneinfran että lentokaluston kehittämistä. Lentoyhtiöt, konevalmistajat ja koko sektori ui nyt aika syvällä..
Totta isojen valmistajien osalta varmasti, mutta samaan aikaan alalle on vapautunut tuotekehittely- ja valmistusresursseja uusille aloitteille. Norjalaiset ovat vakuuttuneita että he saavat hydro-sähköllä paikallisliikenteen toimivaksi "nollapäästöisenä", verrattuna katamaraani-, laiva- ja bussiyhteyksiin. Junan rataa on Norjassa verrattain niukasti.
Jos 16-24 hengen ilmabussilla pääsee 250-270 solmua, siinä ei tarvita mitään henkilökuntaa palvelemaan. Garmin tarjoaa jo nyt ainakin Cirrus SR22 -koneisiin autoland-toimintoa 900-sarjan ja siitä ylöspäin oleviin lasiohjaamoihinsa, joten lentäjiäkään ei tarvittaisi kuin yksi tälläisiin paikallispulkkiin, jos matkustajaliikennettä koskevaa lainsäädäntöä muokataan vastaamaan teknologian kehittymistä.
Periaatteellisella tasolla tässä Malmin tilanteessa häiritsee se että vasemmisto on luddiitteja, johtuen siitä yksinkertaisesta syystä että teknologian kehittymistä ja ideointia ei voi keskitetysti kontrolloida, eikä valtiojohtoinen rahoitusmalli ole ikinä johtanut Kalevi Sorsan Valtion Kuvaputkitehdasta pidemmälle...
(Puolustusvoimien tilaukset ja niiden vaikutus kotimaisen teknoklusterin kehittymiseen ovat eri asia, lähinnä koska PV:ssä on aina ollut erittäin ammattitaitoisia insinööriupseereita).
Ja niukalla budjetilla tehdään muutenkin vähemmän typeryyksiä.

Noh, lauantain jatkoa kaikille. Täällä Oslossa on ollut hellekupla päällä keskiviikosta lähtien, joten jos aion mennä mustikkaan olis pitänyt mennä 3 tuntia sitten. Parempi odottaa iltakuuteen, ja mennä samalla kanttarellimetsälle :).
 

PSB 5500

Ylipäällikkö
Pääkirjoitus | Helsinki haluaa lisää niittyjä:
https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000006588059.html

Sellainen iso niitty löytyy malmilta
Hyviä ja kauniita ideoita jos onnistuvat, ja hyvä jos saavat v.poskihanhet kuriin jollakin. Ps tuo Kaius Niemen kaunis lausahdus hesarin vastuullisuudesta yms ylevästä saa aina noiden juttujen lopussa saa aina jonkunlaisen naurunpyrskähdyksen aikaan itsellä..
Sopisi vaikka hauskat kuvat tai päivän vitsi osioonkin.
 
Top