Mosuri kirjoitti:
kimmo.j kirjoitti:
Nykyiset termobaariset räjähteet lienevät vaikeasti torjuttava keino linnoitteita vastan.
Toki osastointi tarjoaa suojaa hiukan.
Termobariset räjähteet toimii hyvin kenttälinnoitteita vastaan. Esimerkiksi perinteisen korsun ovi ei juurikaan suojaa ylipaineelta ja avoimiin rakenteisiin aerosoli pääsee tunkeutumaan sisälle. Kantalinnoitteet (kuten väestönsuojat) taas kestävät ylipainetta huomattavasti paremmin. Jos vertaillaan esimerkiksi korsuun niin tavallisen kerrostalon väestönsuojan sekä ilmanotto että ovi on suojattu voimakasta ylipainetta vastaan.
Tsetseenit muuten suojautuivat termobarisia singonammuksia vastaan pitämällä kerrostalojen huoneistoissa jatkuvasti pientä tulta yllä.
Hyvin osastoidussa bunkkerikompleksissa ongelmaksi voi tulla hapenpuute. Isketään jytky pommi kalliosta läpi, mutta se kukkuukin pienessä huoneessa. Huoneen vähäinen happi ei riitä suureen pamaukseen. Vain pieni osa räjähteestä tulee hyödynnettyä.
Olettaisin aerosolikärkiä käytettävän lähinnä singoissa. Eli pieni paukku ikkunasta sisään. Suuremmat bunkkerien tuhoamiseen tarkoitetut pommit sisältänevät tavallisia räjähteitä jatkossakin.
Mitenköhän toimisi tehdastekoinen teräsovi tavallisessa korsussa? Karmien ja niiden kiinnityksen pitää tietysti kuulua samaan pakettiin. Minkälaisesta paineesta termobaaristen räjähteiden osalta puhutaan?