Taisteluensiapu

Kyllähän vessaharjalla on pointti, että kantahenkilökuntaan kuuluvalla ammattisotilaalla (jos ei ole esikuntaupseeri jolla palveluspaikka enimmäkseen konttorissa) tulee olla eliittiurheilijan fysiikka.

Nuoremmilla ammattisotilaillahan on luja fysiikka. Keskiarvoisestihan muinaiset roomalaisetkin kuolivat kaikki 30v. iässä. Mutta sitten oli se lapsikuoleisuus, joka muuttaa keskiarvoa. Ainakin omana aikana 2700 taisi olla minimi, jolla pääsi silloiseen "kadikseen".

Keskiarvot ovat perseestä.
 
ps. oma 30km ennätys (2015 juostu) 11kg repun (+camelbak) ja aseen kanssa on 3h 5min. Kovempaakin olisi voinut mennä, mutta suuren huvin (tm) 4. päivä ja jäljellä olleet 2vko kannustivat jättämään myös höyryjä varastoon. Ai missäkö? No ei PV:lla ainakaan.

Aivan hel-vetin hyvä tulos. Ei voi muuta kun hattua nostaa moisesta. Itse en ole koskaan ollut lähellekkään moisessa kondiksessa ja tuskin tulen koskaan olemaan. 12kg repun kanssa 10km menee 1h 15 minuuttiin melko mukavasti mitä on sattumanvaraisesti kokeillut.

Vessaharjamies tuloksineen edustaa sitä häviävän pientä osuutta väestöstä joka tuommoista koskaan saavuttaa. Suurin osa meistä "asekuntoisista" ei koskaan tule olemaan moisessa kunnossa. Eikä siksi voi olettaakkaan että suurten massojen reserviläisarmeijastakaan joka ukko tai edes joka neljäs olisi moisessa tikissä. Ei ole realistista odottaa suurilta massoilta vastaavaa mutta yksilöitä mahtuu aina mukaan.

Hatusta revittyjä lukuja. Hyvä jos nuorimmista operatiivisista joukoista todellisuudessa vaikka 80% saavuttaisi 2800m coopperissa ja paikallisjoukoista 2400m. Tämäkin olisi jo tavoite ja hyvä tulos sinällänsä. Vessaharjamiehen tuloksiin ei kykene kun ehkä... 1%?

Paljonkos on ikä ja paljonko menee? Itsellä 49 ja 2750 meni viimeksi.

Sardaukarille kanssa hatunnosto. Hieno ja esimerkillinen tulos vaikka mies ei ehkä nuorimmasta päästä olekkaan mutta kenttäkelpoisempi ja muutenkin kykenevämpi silti aivan varmasti kun moni nuorempi. :salut:
 
Vessaharjahan puhuu ammattisotilaista, ei hän väitä että reserviläinen pitäisi olla huippukunnossa.
 
--Joko PV ei tarjoa minkäänlaisia liikuntamahdollisuuksia tai niitä ei käytetä. Vaikka joutuisikin hoitamaan harjoittelut omalla ajalla niin pitäisi siihen muutama tunti viikossa löytyä ellei ole yksinhuoltaja pienten lapsien kanssa, joita ei voi jättää yksin. Kysehän on loppupeleissä prioriteeteistä eli kaikki mahdollinen menee sen oman fysiikan edelle, koska palkanhan saa joka tapauksessa.--

Kyllähän henkilöstöllä on PV:ssä "varattu" useampi tunti viikossa urheilua varten, ainakin yksikkötasolla toimivalle henkilöstölle.(Voisin olettaa muaallakin olevan.) Ongelmaksi muodostunee se, että vaikka urheiluun on "varattu" aikaa, ei se oikeasti vaikuta työtaakkaan mitenkään; ei varmasti käy syyksi jos käsky, raportti tai joku lippulappunen on täyttämättä tai oppitunti valmistelematta, koska olin lenkillä/hiihtämässä. Sanomista tulee.

Olisko pikkuhiljaa ./end OT? Alkaa sivun verran olemaan sivujuonnetta ja tunteetkin jo kuumenee. :) EDIT: Mikä on tietysti joskus hyväkin asia, tärkeistä asioistahan täällä ollaan puhumassa.
 
Yksi asia muuten olisi tärkeä kerrata ressuille. Eli topikin taisteluensiapu. Voisi olla VEH-juttuna aika kova sana monellekin.

Siitä voi joskus olla apua ihan siviilissäkin.
 
Back
Top