pstsika kirjoitti:Onneksi tuonkaltaisesta varustuksesta on siirrytty pois viimeistään m/05 taisteluliivin käyttöönoton myötä. Joissakin paikoissa jo m/85 taisteluvyön aikaan.
Ruokailuvälineitä tai paksuja päällysvaatteita ei taisteluvarustuksessa tarvita yhtään mihinkään, vaan ne kuuluvat kenttävarustukseen. Tappotyössä ne tuovat vain ylimääräistä painoa muutenkin raskaaseen varustukseen.
Miten kauan vuoden 1985 jälkeen on yleensäkään ajateltu elää? Iltahuurteeseen saakkako vai ajatellaanko kuoltavan jo lounaan jälkeen, jolloin niin mantteli kuin ruokailyvälineetkin ovat turhia?
Kuka tuo välineet repuilta, jos joutuisi vaikka jollekin kukkulalle tunneiksi?
pstsika kirjoitti:Joskus ennen nykyaikaisia suojavälineitä ja runsasta pst-aseistusta kiväärimiehen varustus paino kaiketi reilu kymmenisen kiloa.
Muistaakseni taisteluvarustuksen massa oli noin 7 kg - 8 kg keveimmillään.
pstsika kirjoitti:Nykyään varustus painaa helposti 20 kiloa ja raskaita aseita kantavilla panssarintorjuntamiehillä jopa lähes 40 kiloa. Ja puhun pelkästä taisteluvarustuksesta ja aseista, tuohon ei kuulu reppua.
Mikä on kiväärimiehen varustuksen massa nykyään?
pstsika kirjoitti:Nykypäivän motorisoitu jääkäri ei siirrä kaikkea maallista omaisuutta selkäänsä ja lähde tekemään kymmenien kilometrien koukkauksia jalan, vaan ruokailuvälineet ja muut taisteluvarustukseen kuulumattomat varusteet kulkevat joukkueen kalustoajoneuvossa tai ryhmän ajoneuvossa ja ne otetaan sieltä käyttöön kun on tarve.
Ajattelin, että kyse olisi base casesta, jostain kivääriryhmästä. Nykyään ei ilmeisesti tarvitse marssia. 25 km:n jalkamarssikin on vain taisteluvarustuksessa, ei kenttävarustuksessa niin kuin ennen.
pstsika kirjoitti:Jos ei ole aikaa ottaa pakkia ajoneuvossa olevasta varustepussista/päivärepusta niin ei ole varmasti aikaa ruokaillakaan...
Vanhaan aikaan syötiin näkkäriä leipälaukusta hiilihydraatiksi (tärkkelystä).