Niin ovat. Se onko se hyvä vai huonoasia talouden kannalta onkin sitten oma kysymyksensä. Taantumasta/lamasta voi tulla pitkä ja kova.
Viimeiset 100 vuotta on eletty enemmän ja enemmän velaksi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Niin ovat. Se onko se hyvä vai huonoasia talouden kannalta onkin sitten oma kysymyksensä. Taantumasta/lamasta voi tulla pitkä ja kova.
Niin ovat kaikki muutkin maailman maat, joten ei huolta.
Jenkit on toki Italiaan nähden omaa luokkaansa mutta kyllä tuo velkakupla alkaa sielläkin olemaan aikamoinen. Vaikka rahaa voivat itse painaakin lisää. Jos tämä kriisi ratkaistaan yksinomaan velkaa lisäämällä eikä rakenteita korjata on ongelma talouden kannalta huomattavasti pahempi mitä ennen kriisiä. Joskaan se ei silloinkaan ollut hyvä. Eli kyllä tällaisessa "konkurssi" tilanteessa pitäisi vahvasti uskaltaa hajottaa vanhaa ja luoda sekä rakentaa uutta.Itseä kiinnostaa mikä mahtaa olla Italian tilanne n. puolen vuoden päästä.. veikkaan että se velkavuori mahtaa olla aikamoisen korkea..
Muissa EU maissa on helpotettu yritysten asemaa paljon voimakkaammin, mitään veroja ja työnantajamaksuja ei peritä, siis niitä ei siirretä eteenpäin kuten meillä.
Taitaa käydä niin että kun kriisi on ohi saksalaiset ja ranskalaiset suuntaavaan Suomeen yritysostoille, siitomaan asema on sitten taputeltu.
jotka nostavat Saksan valtion koronatukipaketin yhteensä 1 200 miljardiin euroon. Velkaa otetaan lisää ainakin 150 miljardia
Saksan historiallisen tukipaketin tärkein uusi elementti on 600 miljardin euron vakauttamisrahasto (WSF), jolla taataan suurten yritysten velkoja ja siirretään myös osia vaikeuksiin joutuneista konserneista valtion omistukseen.
Käytännössä valtio voi taata konkurssin partaalla olevan yrityksen vastuut, mutta samalla osa yrityksen osakkeista siirtyy valtiolle. Nämä omistukset voidaan myydä, kun kriisi on ohi ja yritys pystyy seisomaan omilla jaloillaan.
Saksallahan oli tuota ylijäämääkin taloudessa. Lisäksi:
Noin sen pitäisikin mennä.
Factory-lounasravintolaketjun toimitusjohtaja Matti Karvonen on väsynyt.
Takana on puolitoista viikkoa valvomista ja tauoton henkilökohtainen panos ravintola-alan kaikkien aikojen torjuntataistelussa.
Pääkaupunkiseudun viidestätoista Factory-ravintolasta on nyt kiinni kahdeksan. Kävijämäärät ovat pudonneet noin 85 prosenttia. Kaikki yli 120 työntekijää ovat yt-neuvottelujen kohteena.
Alalla kaikki tietävät, että edessä on paljon konkursseja. Nyt Karvonen ja hänen runsaat 10 000 ravintolayrittäjäkollegaansa odottavat, mitä valtiovalta linjaa ravintoloiden aukiolosta. Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoi tiistaina iltapäivällä, että ravintoloita ja yökerhoja ollaan sulkemassa. Yksityiskohtia toimista odotetaan vielä tiistai-iltana.
Noh, ei kannata yrittäjän polttaa omaa rahaa, jos ruikuttamalla saa valdelta ilmaista sellaista, kiitos piikki auki -politiikan...?Ravintolabisnes ei vaikuta erityisen kannattavalta jos puolitoista viikkoa kestänyt asiakaskato aiheuttaa tämmöisiä ongelmia.
Ravintolat painivat jopa 90-prosenttisen asiakaskadon kanssa ja odottavat mitä hallitus sanoo: "Pienyrittäjät taistelevat elämästä ja kuolemasta"
Menevätkö baarit ja yökerhot ensimmäisinä kiinni? Saako lounasta tai noutoruokaa? Spekulaatiot pyörivät kovina.yle.fi
Juu, sikälihän kyseessä ei ole perinteinen stimulus, koska monenlainen kulutus olisi kounterproduktiivista (ravintolakäynnit ym).Apupaketit ei myöskään muutu liikevaihdoksi missään päin maailmaa niin kauan kuin asukkaat kyyhöttävät erilaisissa lockdown tilanteissa.
Saksan markka tulee takaisin kelluvana?Saattaa Saksan asehankinnat mennä aika pitkälle jäihin.
Itseäni hermostuttaa eniten, mikäli rahanpainotsunami viimein käynnistää korkean inflaation, mitä tähän mennessä ei ole tapahtunut.