Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Talvihanskat

Viestiketju osiossa 'Vaatteet ja varusteet' , aloittaja Heikkilä, 27.12.2010.

 1. Second

  Second Eversti

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  1,600
  Tykkäykset:
  189
  Pisteet:
  316
  Juu Itsekin päädyin siihen tuloseen että Famonin ei ole. Ejendals (tai vastaava) on Famonin pohjoismainen yht.työ.kumppani eli olisin veikannut sitä. No eni vei. Ejendalsin hansikkaita en omien kokemusten mukaan suosittele, muutamaa mallia olen kokeillut ja ongelmia on pari:

  1. Nahkakovettu todella helposti.
  2. Hanska soveltuu 1-7 vrk rankempaan käyttöön.

  Pääasiassa ongelmana on tuo nahkan kosteuden kestämättömyys ja nimenomaan se kovettuvuus yhdistettynä heikkoon kankaaseen ja saumoihin. Meikäläisellä on yhdet hanskat kirjaimellisesti haljenneet käsiin kun [niitä] koitti vetää käteen (eipä naureskella siellä takarivissä). Usempien hansikkaiden kanssa on mennyt sillä tavalla rattoisasti että kun ne on ensin minuuttien taistelun jälkeen saanut vedettyä käteen niin niitä on vielä pitänyt pehmitellä kädessä suht pitkään. Esim Lapiohommat on aika tuskaisia kun se hansikkaan nahka on ryppyinen ja lievästi sanottuna hiertää. Talvihansikkaiksi en kyllä suosittele, ne on aika puhtaasti vain kesähanskat, sen verran ohutta kamaa. Paketista vedettynä nuo on kyllä oikein miellyttävät hanskat.

  Heikäläiset talvihanskat (jos muistan valmistajan oikein) on just niitä "työmiehen rukkasia" joilla ei oikein mielellään tee mitään. Niissäkin pesunkestävyys oli muistaakseni kyseenalainen, vuori alkaa mennä vanuksi tai vastaavaksi.

  Nuo hansikkaat mitä tarkoitatte vaikuttaa kyllä aika oll'raight vehkeille näin kuvien perusteellla.
   
 2. koponen

  koponen Kenraali Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,555
  Tykkäykset:
  839
  Pisteet:
  636
  Hypistelin ruotsalaisessa kivijalkakaupassa muutamia hanskoja.

  Blackhawk ECW oli aika onneton toppahanska. Mieluummin urheilukaupasta jotain vastaavaa. Hintakin oli 7500 kr.

  Wiley-X TAG-1 ei oikein ole sellaisenaan talvihanska, mutta syksy-/keväthanskana voisi olla todella hyvä. Peukalonhangan kerrokset saattavat ruttuuntua kovissa töissä, ainakin jos koko ei osu nappiin. Kylmälle kelille tarvitsee lisäkerroksen. Tällaiset saatan napata seuraavalla kerralla mukaan lämpimämpiä kelejä varten, ainakin jos kevätale pudottaa hintaa 12000 kr:sta alaspäin.

  Edellisellä ampumaratareissulla -14 asteessa Uncle Mikes tyköistuva + kynsikäskinnas oli hyvä yhdistelmä. Jos olisi pitänyt paikallaan käkkiä paria tuntia pidempään, olisi kylmä alkanut hiipiä muuta kautta. Lapiohommiin tuo yhdistelmä ei sovi, liikaa materiaalia kämmenpuolella ja ennen pitkää mytyssä.

  Teknovastaus aiheeseen löytyy muuten toisesta hyllystä. Kun laittaa Klan-merkkisen akkulämmitteisen stoolan päälle, niin kovallakin pakkasella pysyvät kädet ohuessa hanskassa lämpimänä. Ydin kun on lämmin niin kroppa kierrättää verta ääreisiinkin. (Ajatus siitä että taistelijat nappaavat asemaan syöksyessään kiväärit telineestä ja akut laturista... on tulevaisuutta? FCS m/arktinen?)
   
 3. Mainos 4. Second

  Second Eversti

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  1,600
  Tykkäykset:
  189
  Pisteet:
  316
  Minulla on nippu noita lämmitysgeelejä hanskaan laitettavaksi. Vaan eipä noita ole tullut käytettyä, köyhä säästelee niitä hätätilanteita varten. En tiedä onko nuo jo hankautuneet repussa sen verran että niissä ei ole enää lämpöä jäljellä muutenkaan.

  Ilmeisesti ne toimii aika hyvin? Noska näistä taisi mainita.
   
 5. noska

  noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  3,193
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1,286
  Mulla oli jossain vaiheessa yhdet Ejendalsin hansikkaat, jotka sain lahjoituksena. Niissä ei kyllä ollut nahkaa hitusen vertaa, vaan olivat täysin synteettiset. Olin niihin kyllä tyytyväinen, vaikka niissäkin toki olisi parannussvaraa monessa kohtaa ollut, mutta toinen niistä ryhtyi sotilaskarkuriksi eikä ole palannut riviin tähän päivään mennessä. Kaupan hanskahyllyllä sitten totesein hinnan heikon kilpailukyvyn, niin en toista paria ostanut koskaan.
  Ainakin yksiä ruotsalaisia armeijarukkasia katselin ostamistarkoituksella, mutta loppuivat ennenkuin ehdin tilaamaan. Vihreät lämpimän oloiset, todella pitkällä varrella ja erillisellä vuoriosalla. Niistä ei kylläkään tosiaan taisteluhanskoiksi olisi, mutta erilaisiin paikallaan patsasteluihin ja esimerkiksi lumiluolan kaivamiseen vaikuttivat asiallisilta. Onpa muutamana aamuna auto lumen alta harjatessa ja lumen mennessä hihan sisään tullut kirottua hitauttaan. Olisi siinäkin hommassa olleet noi poikaa.
   
 6. noska

  noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  3,193
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1,286
  Oliko noi hinnat varmasti oikein?
  Netin valuuttalaskurin mukaan 7500SEK = 849€ ja 12000SEK = 1360€.
  Vai oliko pilkkuvirhe? Tosin vielä kymmenkertainenkin virhe jättää melkoisen hinnan.
  Ne aikanaan Korpisotrin mainostamat stridhansket näkyvät maksavan Ruotsissa 400 kruunun (eli noin 45 euron) paikkeilla ja silläkin hinnalla jo odotan hanskalta kyllä melkoisen paljon.
   
 7. noska

  noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  3,193
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1,286
  Toimii ne. Sangen yksinkertaisia. Periaatehan on sama kuin MRE:n lämmityselementissä. Reaktion käynnistäjänä ei vaan toimi vesi vaan ilma/happi. Noita saa vielä valmistaja säädeltyä aika hyvin eri tehoisiksi. Niiden jalkoihin, käsiin, päähän ja ties mihin tarkoitettujen lämmitinten erohan on pääsääntöisesti juuri koko ja mihin lämpötilaan ne on säädetty lämpiäviksi. Ainakin osass tuo lukee pussin päällä. Niiden kanssakin kannattaa muistaa että mitä paremmin eristetyssä tilassa ne ovat, sitä vähemmän menee lämpöä hukkaan ja enemmän hyötyä saa. Olenpa noita joskus käyttänyt lakin alla ja takin sisässä kun on ollut pidempi leiritauko tms.
  Olen kokeillut myös sellaista metallista kangaspintaista silmälasikotelon tapaista värkkiä, jossa poltettiin jonkunlaisia sauvoja sisällä. Sauva oli grafiitin oloista ja palaessaan eritti selvää raudan hajua. Sauva palaa kituuttamalla ja sitä voi turvallisesti pitää taskussa polton aikana. Nimenä oli ihan kädenlämmitin ja muistaakseni ostin biltemasta. Hyvä puoli oli siinä, että sauvan pystyy katkaisemaan sormin lyhyempi aikaista käyttöä varten. Eräs valopää pasin ratissa vaan sen onnistui tuhoamaan, enkä ole saanut aikaiseksi uutta ostaa.
  Kumpiakin lämmittmiä olen käyttänyt muuten paljon sellaisen ...onko se nyt sitten puhvi (shaali ja stoola on hartiahuiveja)... kanssa. Eli kyseessä on yksinkertaisesti putki johon kädet työnnetään molemmasta päästä. Eukoilla on niitä tehtynä turkiksesta, tää mun on fleesestä ja thinsulatesta. Eukoilla se joko vaan kannetaan käsissä tai molemmista päistä lähtee naru jotka solmitaan yhteen niskan takaa ja roikotetaan siinä. Omassa on vyötärön ympäri keitaista pikalukolla oleva nylonnauha ja kyljessä yks tasku. Helppo tehdä itsekin, mutta ton löysin jostain halpahallista parilla eurolla jossain näistä kaupallisista camoväreistä.
   
 8. koponen

  koponen Kenraali Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,555
  Tykkäykset:
  839
  Pisteet:
  636
  Kiitän ja seison oikaistuna. Hinnoissa on yksi ylimääräinen nolla, muutoin numerot oikein. "Ovh" on tosiaan kova, tiskillä lopullinen hinta on jo paljon vähemmän tuskallinen.

  Sen siitä saa kun suomalainen euromies kirjoittelee kruunuista maassa jossa on ihan muu valuutta käytössä.
   
 9. noska

  noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  3,193
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1,286
  Päivitellääs tilannetta, vaikka talvi oli ja meni jo.
  Aiemmin niitä metsurin hasnkoja mietiskelin ja kävin niihin tutustumassa. Selvisi että viiltosuojaus on vain vasemmassa kädessä, niitä saa vain puna-valkoisean, eivätkä muutenkaan vaikuttaneet mitenkään tässä ketjussa ajateltuun käyttötarkoitukseen kovin soveltuvilta.
   
 10. pstsika

  pstsika Haukka Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  4,287
  Tykkäykset:
  3,064
  Pisteet:
  1,286
  BW taisteluhansikas alimmaksi, niiden päälle villalapaset (oikean käden lapasessa liipaisinsormelle paikka) ja niiden päälle nahkarukkaset. Siinä on minun ratkaisuni.

  En tiedä miten moni on foorumilaisista on viiltosuojakäsineitä käyttänyt, mutta talvisin ne ovat ihan pirun kylmät.
   
 11. setämies

  setämies Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  2,534
  Tykkäykset:
  1,659
  Pisteet:
  636
  Näähän on hyvät. Profiili sopivan kapea. Eivät siis ole mitkään möhköt. Sormen päät ommeltu taitavasti kasaan jolloin tuntuma säilyy ja erilaisten esineiden käpistely onnistuu. Kengän nauhoja noi käsissä ei kuitenkaan sidota. Eristettä sopivasti pakkasilla liikkumiseen. Nahka on vahvaa ja tuplanahka kämmenissä eristää mukavasti.

  Hyvä hanksa jonka ampumistuntuma on toppahanskamainen, mutta toisaalta mahdollistaa aseenkäytön valmiina kovemmallakin pakkasella ilman rukkasten kanssa pelaamista.
   
 12. akealik

  akealik Luutnantti

  Liittynyt:
  17.11.2010
  Viestejä:
  315
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  36
  Tuon olen kyllä huomannut. Riittää alta kymmenisen asteenkin lämpö ja paikallaan oleilu, kun hanskat imaisevat kädet kylmiksi. Kevlar tms. kuidun lämmönjohtavuus taitaa olla aika hyvä, eikä hanskoissa muuta vuorta ole.
   
 13. noska

  noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  3,193
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1,286
  Onkos kukaan ajan tasalla siitä, että millaisia hanskoja ampumahiihtäjät käyttää?
  Eivät ne varmasti täytä Kapiaisen asettamia taisteluhanskan määreitä, mutta käyttökokemusta erilaisista talviolosuhteista, ampumisesta, pienten esineiden (piekkari paukku) näpertämisestä ja hiihtämisestä niiden kanssa löytyy sellaisia määriä ampumahiihtäjiltä että harvalla on asettaa samanlaista argumenttia pöytään.
   
 14. Mainos 15. koponen

  koponen Kenraali Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,555
  Tykkäykset:
  839
  Pisteet:
  636
  Ampumahiihtohanskat (ainakin ne mitä aikanaan seuran kautta hankittiin) on pirun kylmät kun ei ole toimintaa. Eivät mielestäni sovi yleiskäyttöön.
   
 16. noska

  noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  3,193
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1,286
  Tosiaan. SIinä lajissa ei paljoa taukoja pidellä. Ja kovimmilla pakkasilla taitaa olla kisat peruttu.
   
 17. Vääpeli

  Vääpeli Kenraali

  Liittynyt:
  22.11.2012
  Viestejä:
  2,680
  Tykkäykset:
  4,986
  Pisteet:
  636
  Omia kokemuksia.
  Kaikki viiltosuojahanskat johtaa kylmää todella hyvin näpeille pakkasilla. Kokeillu noin 6-7 erimerkkiä.
  Hatchin Operator hanskat sama juttu, heti kun kelit menee pakkaselle, niin näpit jäätyy hanskoissa nopeammin kuin ilman.
  Sama juttu UG ohuilla lineri hanskoilla.
  Seuraavaksi hommaan jotkut ohuet neopreeni hanskat ja testaan niitä.
  Lämpösimmät tähän mennessä olleet käsineet on Intin villatumput, ei haittaa vaikka ovat märät -20c kelillä. Hyvin pystyy käsittelee PKM:ää yms. Ongelma tosin oli, että liipasin sormelle ei ollu omaa kohtaa. Tosin tumput veny sen verran että toimi ihan hyvin.
   
 18. noska

  noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  3,193
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1,286
  Saman huomion tehnyt viiltosuojahanskoista.

  Villalla on tosiaan se etu että lämmittää märkänäkin. Kestävyys taas paranee kun joukkoon lisää keinokuitua. Missä kohtaa sitten kulkee kompromissin optimaalinen arvo kestävyyden ja villan ominaisuuksien välillä.
  Sveitsiläisillä on villatumppuja, joissa on liiapaisinsormi neulottuna. Muistaakseni ruotsalaisillakin olisi. Ja monella muulla, mutta noita ainakin on ollut suomalaisissakin ylijäämäkaupoissa saatavilla. Nuo sveitsiläiset on hieman paksumpaa neulosta kuin kotimaiset. Itselläni ei ole vaikuttanut mahdottomasti käsiteltävyyteen.. Niissä voisi olla vääpelille ratkaisu.
  Ja yksi vaihtoehto on teettää Malmin kutojamummoilla just omaan käteen sopivat ja halutuulla maastokuviolla olevat liipaisinsormelliset tumput. Joku vanha pikkulotta varmaan tekisi sellaiset vanhasta muistista. Enää ei taida mummot pukinkonttiin laittaa niitä perinteisiä itsekudottuja villasukkapakettejea. Jos laittaa niin hyvä vinkata, että tällä kertaa mukaan yksi pari liipaisinsormellisia tumppuja.
   
 19. koponen2

  koponen2 Guest

  Liittynyt:
  03.01.2012
  Viestejä:
  17
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  1
  Sellaiset sivuun käännettävällä "lapasosalla" olevat sormikkaat tai kynsikkäät näyttävät olevan kouluttajilla aika yleisiä nyt. Itselläni on ampumahanskat tuntoa varten ja päällä sitten firman kamaa. Siviilissä on kaikkein parhaat nanonanohanskat. Kaksi sormea per haara. Ei pysty kyllä ampumaan, mutta muuhun toimii.
   
 20. noska

  noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  3,193
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1,286
  En epäile yhtään etteivätkö sellaiset pilkkijän hanskat ole juuri kouluttajan tehtävässä omiaan, mutta nimenomaan siinä koulutustehtävässä.
   
  Rannari tykkäsi tästä.
 21. kalervo.palsa

  kalervo.palsa Alikersantti

  Liittynyt:
  09.04.2015
  Viestejä:
  67
  Tykkäykset:
  52
  Pisteet:
  6
  Kohta kuusi vuotta on tämän ketjun aloittamisesta ja etsinnät ilmeisesti jatkuvat edelleen. Kohta on talvi taas, joten nostanpa tämän.

  1. Onko niin, että intin nahkasormikas on edelleen maailman "paras" pieneen pakkaseen? Vaikea uskoa, mutta vähän on löytynyt vuorellisia, joilla pystyisi kuitenkin asetta käyttämään. Arcteryxillä kai olisi, mutta >150€.

  2. Rukkasissa oma ratkaisu tällä hetkellä BW gorerukkanen, jossa ohut keinokarvavuori ja BW sormikkaat sisään. Ei nyt ihan parasta...jos ei myöskään jakonoukkarit.
  Oliskohan tämmöisistä mihinkään? http://www.theheatcompany.com/en/areas-of-use/for-professionals/special-forces/heat-3-special-force
   
 22. Vääpeli

  Vääpeli Kenraali

  Liittynyt:
  22.11.2012
  Viestejä:
  2,680
  Tykkäykset:
  4,986
  Pisteet:
  636
  Villatumput mallia vihreät Sa-int. Tosin ne poistui jo käytöstä yli kymmenen vuotta sitten. Joutu tekee hävärin :) :)
  Ei ole vielä neopreeni, nahka yms hanskat noita päihittänyt. Vaikka kastuu, niin silti lämmittää. ainut on et sopivalla nuoskakelillä niihin tarttuu lunta.
  Tosin todella koville pakkasille missä hiihdetään, seisoskellaan noukkarit on parhaat. Mutta noi villatumput toimii hyvin vielä -20c keleissä PKM kanssa. :)
   

Jaa tämä sivu