KanAE ehdottaa, että 21.D vaihtaisi ankarissa taisteluissa kuluneen 7.D:n (entinen 10.D).
7.D:lle lohko alkaa Laatokasta, painopisteessä Taipaleenjoki, siitä Suvannon länsirantaa pitkin Sakkolaan. Joulukuussa suuria hyökkäyksiä oli joka päivä ja jouluna Vuoksen yli tuli divisioonakoon hyökkäys neljään kohtaan (Kelja, Patoniemi, Kirvesmäki, Volossula) ja se onnistuttiin pysäyttämään rajuin vastaiskuin.
Tammikuussa on ollut hiljaisempaa. Kirvesmäkeen oli seitsemän pienempää 2-3 komppanian voimin tehtyä hyökkäystä ja Terenttilään viisi. Vihollisen tykkituli ja ilmatoiminta on ollut jatkuvaa, montut umpeensortuneita. Reservien puutteessa mitään lepoa ei ole ollut, varustustöitä on tehtävä öisin ja päivällä kaikki liikkuminen on hyvin kyseenalaista.
Ylijohto suostuu ratkaisuun. 21.D voi ottaa lohkon 15.2.
(Vaihtodivisioonaa sanotaan "posliinipojiksi", koska he ovat kokemattomia, heillä on hohtavan kirkkaat lumipuvut ja Taipale on kuin kuun maisema, kaikkialla on enää vain mustaa räjähdyskuoppien täyttämää muraa, ei mitään lunta. Posliinipojille tulee heti hätä ja 7.D:n lepo loppuu siihen)
Veteraanimuisto (lähde: Veikko Huuska):
Kapteeni Yrjö Jylhän komppania (2./I/JR 21, alkuaan JR 30) oli 19.2.1940 päässyt Taipaleen umpeensortuneista montuista hetkeksi taakse lepäämään, Pyhäjärven Saaprun kylään. Tilalle tulivat ”posliinipojat”.
Maan Turvan järjestämä ikäväntorjuntapartio, tähtinään Lapatossu ja Justiina, esitti ohjelmaa rykmenttiportaan korsussa, jonne pojat ahtautuivat. Samaan aikaan eturintamalla tuli hätä, ja komppania sai käskyn vastahyökkäykseen.
Silloin 21-vuotias laulaja Tuire Orri (1918-2007) muisti vielä 87-vuotiaana nuo hetket korsussa. Orri kertoo: "Komppanianpäällikkö Jylhä ei hennonut kertoa pojille, että lähtö on edessä. Olisi pojilta mennyt esitys murehtiessa. Hän antoi miehille tunnin elämää."
Jylhä pyysi, että Tuire Orri laulaisi alkajaisiksi, ja niin tapahtui. Muiden jatkaessa Orri seisoi verhoissa ja katsoi poikien iloisia, nauravia kasvoja, he elivät täysillä. "He eivät tienneet, mikä odotti, mutta minä tiesin, ja surin heidän edestään."
Niin tuli lähtö yöllä 20.2.1940 Terenttilään ”Hiekkakuoppien taisteluihin”. 7.D:n vaihto kesti pari vuorokautta. Jylhän kovia kokeneesta komppaniasta kaatuu vastahyökkäyksessä 25 miestä ja haavoittuu 20. Mutta Terenttilän suota otetaan monttu montulta takaisin. Soinilaisten osa on olla Taipaleessa ensimmäisestä Koukunniemen vastaiskusta viimeisiin helvettiviikkoihin, mutta saivat sentään nähdä mukavan esityksen.