Talvivaatetusta

Vai onko baikalilla tämä klassiko?

Soviet-Military-WW2-Winter-Jacket-UNIFORM-Telogreika-vatnik.jpg
 
Tuon telogreikan seuraajiin on lyöty vain toinen kangas päälle. Eristemateriaali kaikissa samaa eli suikaloituja jalkarättejä ja Pravdan etusivuja.

Tai 'seuraajat', koska eiköhän tuotakin vielä jaeta jossain, vähintään kurinpidollisissa pataljoonissa.

Alunperinhän tuo kuului sarkamanttelin alle ja oli runsaassa jaossa ensimmäisen kerran puna-armeijalla talvisodassa. Mutta kun varsinkin 'suuren isänmaallisen sodan' aikana ei ollut aina manttelia antaa, niin tuota näkyi päällimmäisenäkin - vielä toisessa Tshetshenian sodassakin.
 
E. Ihan uusinta ja kuuminta hottia. Sietämättömän halpa oli ostaa ja nuukana miehenä siihen päädyin. H-vetin paras pakkaspuku nevö.
Tarkoitat siis digifloora-kuosin pakkaspukua? Vuorimateriaalit on keinokuitua ja siinä on sellainen ulosvedettävä huppu?

Tota kasikasia siis tehtiin lähes muuttumattomana 80-luvun alusta (se esiintyy virallisesti vasta Neuvostoliiton asevoimien viimeisessä pukeutumisohjesäännössä vuodelta 1988; noilla neuvostovaatteilla ei ole virallisia mallinumeroita) lähtien alkaen neuvostoruskeasta, päättyen flora-kuvioon. Valko-Venäjällä (voi olla valmistettu Venäjän vankisiirtoloissakin) on tosin näköjään tehny digifloorakuviollakin.
 
Huppu on vetoketjuilla kiinni takissa ja sen olen heivannut veks, kun en tykkää hupuista lainkaan. Digifloora se kuvio lienee, sekoitettuna jotain mehtäkasvia siihen.
 
Nimenomaan. On vain kesä- ja talvipaksuutta.

Ja jos on henkilökohtaisessa varusvarastossa yli sadat Ruotsin armeijan kalsongit... (kaikki ehjiä takapuolelta).


Et varmaankaan tarkoita ryssäintin jakotavaratoppapukuja, mallia vuoden 1988 pukeutumisohjesääntö? Irroitettavat toppavuorit (tai huopavuorit) ja karvakaulus (mallia teko miehistöllä ja lammasta upseereilla). Ne kun ovat aika painavia, eikä leikkauskaan ole erityisen väljä, mutta eristävyyttä on aika hyvin, tosin ei painoon suhteutettuna.
Niitä on 2 mallia, noin 50% on reikä etupuolella ja noin 50% on reikä takapuolella. Jossain yksilöissä saattaa kuulemma olla molemmat, mutta toinen on jälkiasennettu.
 
Talvi tulee ja lienee osaan Suomea jo tullutkin. Tuli hommattua jostain alesta vihdoin itselle kunnollinen taukotakki joka menee varustuksen kuin varustuksen päälle (Carinthia LIG 4.0)

Taukovaatetus kaiken maailman ressutouhuissa ja vaelluksilla on ollut ehdoton jo pitemmän aikaa, mutta se kunnollinen takki on aina puuttunut. Olen vain pukenut jotain lämmintä fleecekerrastoa alle, mutta se on turhan hidasta hommaa useimmiten ja jäänyt sitten tekemättä lyhyemmillä tauoilla, joilla kuitenkin kaipaa sitä lämmikettä! No tuo ajaa asian, mut nyt nälkä kasvaa syödessä...

Olen tässä jo jonkin aikaa harrastellut aamuöisin metsään passiin liikkumista ja siellä sitten luontokuvailua aamun säteiden osuessa maastoon. Linnustusta myös, mutta kun ei omia maita ja metsästysseuraa ole, niin se on vähän epäsäännöllisempää. On tullut teeriä syyssoitimella seurattua jne. Noh, kylmähän tuossa tulee kun ei pääse liikkumaan. PAHA ajaisi asiansa, mutta löytyykö markkinoilta oikeasti MISTÄÄN taukovaatteeksi tarkoitettua nopeasti puettavaa ja mielellään hillityn väristä haalaria???

Nuo tänne linkitetyt haalarit ovat, kuten joku jo totesi, aktiivikäyttöön tehtyjä, enkä niitä kaipaa. Taukohaalarin tulisi olla ensisijaisesti: lämmin, helposti puettava ja kevyt kuljettaa. Vinkkejä mistä löytää?
 

Eikö sissitakki ole se paras mahdollinen?
Ajaa varmasti asiansa monessa, mutta ei se haalari ole. Tuuli puskee helman alle ja viilentää - olettaisin. Haalaria haen. Lisäksi oletan, ettei tuo sissitakki pärjää keveyden ja pakkaavuuden puolesta monelle muulle modernille taukovaatteelle? Ainakin näyttää suht. raskaalta.

Lisään vielä tähän, että se että laitan taukotakin päälle kuvauspassiin voi tapahtua esim. pitkään hiihdon tai metsäräpiköinnin päätteeksi ja koitan nyt jotenkin optimoida kanto-ominaisuuksia, kun on muutakin kampetta kannettavana (kameratarvikkeet, piilokojua jne.). Puhumattakaan jostain vaellusreissuista tai esim. viime talven riekonmetsästysreissusta...

Kiitos @Herman30 kauppavinkistä, mutten sieltä kyllä taukohaalaria löytänyt :/. Lisäksi "punatähti" herätti jostain syystä luonnollisen vastareaktion kaupan nimenä. Mielummin tilaan vaikka kotimaisesta US-Eaglesta, vaikkei sekään nyt aivan ideaali kaupan nimi ole :LOL: .

Voi olla, että päädyn ottamaan takin kaveriksi siihen kuuluvat housut, Carinthian LIG 4. housut. Ei tuokaan untuvaa ole, mutta keveä ja lämmin kuitenkin. Eikä kastuessa mene pilalle, kuten untuva.

Nyt kun selailin, niin eipä markkinoilla ole edes sivuvetoketjullisia untuva eristeenä olevia taukohousuja. Ja jännä jos taukohaalareita ei vanhan partiohaalarin jälkeen ole kehitetty siviilimarkkinoille.
 
Viimeksi muokattu:



5 minuutin googlettamisesta haluan palkkioksi 5 emojia.
 
@Lepukki Eikö kelkkahaalareista löydy sopivaa?

Kyllä se mahtaa olla jotain ihmesuperduperhyper se partiohaalari. Eikö kellän ole linkkiä tai kuvia mistä sellaisen yksisarvisen näkisi? Vai onko se olemassa vain legendoissa mistä vanhat patut kertoo iltanuotiolla....
 



5 minuutin googlettamisesta haluan palkkioksi 5 emojia.
Hyvää työtä!

Sait yhden peukun muodossa,
:poop::poop::poop::poop:


Eli sellainen ainakin löytyy markkinoilta, onneksi! Näyttää ihan lämpimältä ja käytännölliseltä sivuvetuketjuineen. Hinta vaan turhan kallis niin taitaa jäädä Carinthiaan hankinta tällä kertaa.
 
@Lepukki Eikö kelkkahaalareista löydy sopivaa?

Kyllä se mahtaa olla jotain ihmesuperduperhyper se partiohaalari. Eikö kellän ole linkkiä tai kuvia mistä sellaisen yksisarvisen näkisi? Vai onko se olemassa vain legendoissa mistä vanhat patut kertoo iltanuotiolla....
Ei ole yksisarvisesta kuvia, enkä ole edes itse käyttänyt :LOL:.

Ihmettelen tässä vain ääneen, miten ei vastaavaa tuotetta löydy siviilimarkkinoilta ja modernimmilla eristeillä.

Kelkkahaalareista totesin jo, että eri tarkoitukseen. Oletkos @Herman30 koskaan koittanut vaikkapa laadukasta kevytuntuvatakkia saati pakannut sellaista? Kyllä niillä materiaaleilla saadaan vaan isoja eroja aikaiseksi, kun valitaan sopiva tiettyyn tarkoitukseen.
 
Hyljewear.com jos naputtelee, josko löytyisi
Kiitos vinkistä ja hyvän näköisiä tuotteita! Tykkäsin erityisesti henkseleistä haalarin alla, nerokasta! Muutenkin moneen eri käyttöön tuntui löytyvän.

YKSIKÄÄN ei ollut tehty taukoilu mielessä, vaan ennemminkin koko reissun ajan päällä pidettäväksi uloimmaksi kulutus-säänkesto kerrokseksi. Eri pukeutumisfilosofia. Noissa kaikissa lisätään vaatetta alle, kun mennään tauolle, mutta minä kun vetäisin sen kevyen, mutta lämpimän haalarin muun vaatetuksen päälle, eikä sen tarvisi pitää vettä tai kestää kummoista kulutusta.

Lisäystä: hmm... tuo HYLJE Action Light pääsee jo lähelle. Jospa löytyisi tarkemmat paino ja kokoontaitettavuusspeksit jostakin. Housuissa vaan ei ole sivuvetskareita, joten kengät täytyisi riisua. ISO miinus. Ei sopisi oikein alle 30 min tauoille.
 
Ehkä olen sitten hieman oudompi käyttäjä. Käytän paljon lihasvoimaa liikkumiseen, tuotan järkyttävästi lämpöä ja sitten tauoilla mikään ei tunnu mikään eristys olevan liikaa.

Nykyaikana kun liikutaan metsälle passiin, kalaan tai jonnekin muualle staattisiin hommiin, niin liikutaan moottorivoimin. Ei silloin tarvitse miettiä vaatteiden aiheuttamaa lämpökuormaa liikkumisen aikana. Siksi kaikki nuo pilkki ja moottorikelkkahaalarit. Ei niitä ole tehty se mielessä, että raahatiin hiki pipossa ahkiota tai kannetaan rinkkaa suon poikki.

Se ei vain käy päinsä, että on samat vaatteet on päivän aktiivisissa ja passiivisissa vaiheissa päällä. Tarvitaan todella isoja vaihteluita eristäviin kerroksiin ja mitä kylmempää, sen suurempi vaihtelu on.

Kun tuossa joku vuosi sitten sain ressuna osallistua maavoimien Olttermannihiihtoon, niin hiihdin yöllä -25C asteessa pelkkä lumipuku ja sen alla merinokerrasto päällä. Eikä tullut kylmä. Paikallaan ollessa olisin kuollut kylmyyteen varmaan jonkin ajan kuluttua... Hieman extreme esimerkki, mutta kuvastaa sitä, että kun lämmöntuoton vaihtelut on suuria, niin vaatetusta pitäisi myös pystyä muokkaamaan suuresti. Siksi taukovaatteet ovat aivan mahtavia ja hemmetin tärkeitä.

Jotenkin olen tässä vain jonkin aikaa ollut vakuuttunut, että kevyt ja eristävä haalari olisi tähän tarpeeseen aivan yliveto enkä pääse näistä fantasioistani eroon. Mukava kun herättää kiinnostusta muissakin ;).
 
Ei ole yksisarvisesta kuvia, enkä ole edes itse käyttänyt :LOL:.

Ihmettelen tässä vain ääneen, miten ei vastaavaa tuotetta löydy siviilimarkkinoilta ja modernimmilla eristeillä.

Kelkkahaalareista totesin jo, että eri tarkoitukseen. Oletkos @Herman30 koskaan koittanut vaikkapa laadukasta kevytuntuvatakkia saati pakannut sellaista? Kyllä niillä materiaaleilla saadaan vaan isoja eroja aikaiseksi, kun valitaan sopiva tiettyyn tarkoitukseen.
Ensinnäkään en koske untuvatakkeihin ja toiseksi en retkeile muuta kuin kesällä. Kylmälllä liikun ulkona vain pakolliset menot. Olen kuin karhu, ainakin osittain talviunille.
 
Ei taida siviilimarkkinoilta löytyä samantyylistä kuin Erikoisjääkäreiden partiohaalari. Jonka tosiaan voi pukea päälle helposti. Lahkeet aukeaa ylös saakka, kevyt, mahtuu todella pieneen tilaan yms.
 
Back
Top