Tapaus Hussein al-Taeen

Ero oikean ja feikkimedian välillä on että oikea media varmentaa lähteet. Ruutukaappauksista ei ole vielä verifiointia. Jos ne on toimitettu anonyymina korostuu varmennuksen kynnys. Noita pahimpia ei siksi ole oikeaan median otettu.

Onko tämä nyt niin vaikeaa?
Ei, mutta miksi nyt vaalien jälkeen riitti pari päivää verifioimiseen kun marraskuusta vaaleihin oli monta kuukautta..
 
Hän ei edes saa erota eduskunnasta omalla ilmoituksella, vaan hänen täytyy pyytää eroa ja ilmaistava syy sille ja se ero on myönnettävä.

Tuohan on pelkkä muodollisuus. Tietääkseni ketään ei ole kielletty eroamasta. Ja syyhän voi olla vaikka mikä, pääasia että on syy.
 
Ei, mutta miksi nyt vaalien jälkeen riitti pari päivää verifioimiseen kun marraskuusta vaaleihin oli monta kuukautta..
Ei niitä pahimpia kuvakaappauksia olekaan verifioitu. Siksi niitä pahimpia ei ole perinteisessä mediassa julkaistukaan, vaan on julkaistu ja kirjoitettu postauksista tuon Janus Putkosen foliohatturyhmään naamakirjassa. Sitten on mainittu ne varmistomattomat kuvakaappaukset ja samalla sanottu että ne ovat edelleen varmistamattomat.

En edelleenkään ota kantaa siihen miksi aikataulu on ollut tällainen ja ovatko persut tai media taktikoineet, koska sitä emme julkisilla tiedoilla voi todentaa. Mutta se ei ole villakoiran ydin tässä.
-----
En vieläkään ymmärrä miksi tämä on niin vaikeata.
 
1. Anter Yasa julkaisee sivullaan ja somessa jutun Hussein Al-Taeenista.
2. Al-Taeen kiistää asian ja poistaa Anter Yasan aihetta käsittelevät viestit
3. Kolmen päivän päästä media ottaa aiheen esille
4. Kun media ottaa aiheen esille Al-Taeen myöntää, että ainakin osa jutuista pitää paikkaansa.

Itse kukin voi tämän perusteella arvioida Al-Taeen rehellisyyttä.
 
Tuohan on pelkkä muodollisuus. Tietääkseni ketään ei ole kielletty eroamasta. Ja syyhän voi olla vaikka mikä, pääasia että on syy.

Muistaakseni ero on evätty ainakin yhdeltä devalaiselta naiselta jonka nimeä on muista. Joskus 90-luvulla (?) rouva heitti jonkinlaisen marttyyrivaihteen silmään ja yritti livetä paikalta vähäosaisten kohtelusta järkyttyneenä. Tai jotain?

Myönnän etten muista kovin tarkkaan yksityiskohtia. Eduskunnasta ei kuitenkaan lähdetä noin vain.

Myös Kokoomus-kykyjen Männistö ja Räty veivaukset aiheuttivat taannoin turbulenssia kun piiri pieni pyöri ja jakkarat vaihtuivat turhan tiuhaan.

Edit

Marjatta Stenius-Kaukonen oli kyseisen edustajan nimi.
 
Tuohan on pelkkä muodollisuus. Tietääkseni ketään ei ole kielletty eroamasta. Ja syyhän voi olla vaikka mikä, pääasia että on syy.
Luulo ei ole tiedon väärtti.

Marjatta Stenius-Kaukoselle ja Vesa Laukkaselle ei myönnetty eroa.

Lasse Männistö veti eroanomuksen takaisin koska se ei näyttänyt menevän läpi.

Useimmiten tosin ero on myönnetty.
 
Ei iso yllätys olisi vaikka näitä löytyisi lisääkin. Ja ainakin muissa on varmasti lisää. Kuinka vaikeaa on ylipäätään ottaa toinen henkilöllisyys sotatoimi alueella? Irakin-Iranin-Syyrian alueella kumminkin on vallinut hyvän aikaa kaaos. En tunne tapoja kuinka henkilöllisyyksiä selvitellään ulkomaissa. Kaipa sieltä kysellään ainakin siviili, poliisi ja sotilas viranomaisilta. Ehken tiedustelu palveluiltakin. Mutta pitkälle oli kaveri päässyt ennen kuin käry kävi.
 
Luulo ei ole tiedon väärtti.

Marjatta Stenius-Kaukoselle ja Vesa Laukkaselle ei myönnetty eroa.

Lasse Männistö veti eroanomuksen takaisin koska se ei näyttänyt menevän läpi.

Useimmiten tosin ero on myönnetty.

Aina sitä näköjään oppii jotain uutta.
 
Rauhanneuvottelija Hussein al-Taee on vuoden 2019 Risto Rohkea
Ajankohtaista 19.03.2019 08:40

Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa Whatsappissa
Sosialidemokraattiset Naiset palkitsee vuosittain Risto Rohkea -tunnustuksella miehen, joka on ansioitunut tasa-arvoasioissa. Risto Rohkea -tunnustuksella palkittu rauhanneuvottelija Hussein al-Taee on rauhanvälittäjä ja konfliktinratkaisun ammattilainen, joka työskentelee neuvonantajana presidentti Martti Ahtisaaren perustamassa konfliktinratkaisujärjestö CMI:ssä.

Demarinaiset pitää al-Taeen toimintaa rauhan ja vakauden vahvistamisessa rohkeana ja puheenvuoroja tasa-arvoisen, suvaitsevaisen ja moniäänisen yhteiskunnan puolesta esimerkillisinä”, Demarinaisten puheenjohtaja kansanedustaja Tytti Tuppurainen painottaa.
Risto Rohkea -tunnustuksen luovuttivat Hussein al-Taeelle Demarinaisten 1. varapuheenjohtaja Emmi Lintonen ja 2. varapuheenjohtaja Sari Melkko. Lintonen on eduskuntavaaliehdokas Hämeestä ja Melkko EU-vaaliehdokas Kaakkois-Suomesta.

tarjanp%C3%A4iv%C3%A42019_050-300x200.jpg

Hussein al-Taee oli yksi Tarjan päivän keskustelutilaisuuden panelisteistä presidentti Tarja Halosen ja Jutta Urpilaisen kanssa

Hussein al-Taee: Presidentti Halosen sanoja lainatakseni ei riitä, että lasikatto rikotaan kerran, vaan se tulee rikkoa niin monta kertaa, että siitä tulee normi.
”Tämä pätee niin tasa-arvon edelläkävijänä tunnetussa Suomessa kuin maissa, joissa naisten asemaa rajoitetaan lainsäädännöllisesti, fyysisesti sekä rakenteellisesti.
Tasa-arvo vaatii lasikattoja rikkovia naisia, mutta myös miehiä, jotka uskaltavat haastaa ympäristöään. Kasvoin lapsena kulttuurissa, jossa naisten rooli oli tiukasti rajattu. Omassa kodissani isäni kuitenkin tiskasi astioita ja imuroi. Mikä tärkeintä, isäni kertoi kotitöistään ylpeänä moskeijassa, vaikka muut miehet nauroivat hänelle. Vanhempani kannustivat myös siskojani opiskelemaan siinä missä meitä poikiakin. Näillä teoilla vanhempani kasvattivat minua tasa-arvoa kannattavaksi ihmiseksi.
Käytän ylpeänä vain yhtä pinssiä, ja se on demarinaisten. Pinssissä lukee: “Hankalat naiset muuttavat maailman.” Uskon pinssin sanomaan, sillä hankalat naiset ovat niitä, jotka saavat aikaan muutoksen, joko ajamalla autoa ensimmäisten joukossa Saudi Arabiassa, riisumalla huivinsa vapauden merkkinä Iranissa tai laittamalla sen päähänsä siellä, missä huivin käyttöä karsastetaan tai yksinkertaisesti opettamalla lapsilleen, että nainen voi olla mitä vaan.”

(Hussein al-Taee Tarjan päivänä 7.3. Facebookissa)
hussein_al_taee_risto_rohkea_2019-131x300.jpg

Risto Rohkea -tunnustus luovutettiin nyt 13. kerran
Tunnustuksella palkitaan mies, joka on
  • toiminut esimerkillisesti ja vakaumuksellisesti tasa-arvoisen, suvaitsevaisen ja moniäänisen yhteiskunnan hyväksi
  • osallistunut aktiivisesti kansalaisyhteiskunnan kehittämiseen tasa-arvoisemmaksi
  • henkilönä sosiaalinen, avoin ja ihmisyyttä arvostava
Aiempia Risto Rohkea tunnustuksen saajia ovat olleet muun muassa Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi (2018), professori Sixten Korkman (2017) ja arkkipiispa Kari Mäkinen (2016).
 
Viimeksi muokattu:
Jaahas jos Anter Yassan väitteet pitävät paikkaansa kannattanee hänen piakkoin ilmoittaa miten haluaa poloniuminsa, vai onko enemmän risiini miehiä.
 
CMI-järjestö: Kirjoituksiaan pahoitellut Hussein al-Taee nauttii edelleen luottamusta: ”Työ ollut täysin moitteetonta ja erittäin tuloksellista”

Konfliktinratkaisujärjestö Crisis Management Initiative kommentoi STT:lle Hussein Al-Taeen tilannetta.
Konfliktinratkaisujärjestö Crisis Management Initiativen tehtävissä toiminut Hussein al-Taee nauttii edelleen järjestön luottamusta konfliktinratkaisun asiantuntijana, sanoo järjestön viestintä- ja varainhankintajohtaja Elina Lehtinen.

Lehtinen sanoi lauantaina STT:lle, että al-Taeen työ CMI:ssä on ollut täysin moitteetonta ja erittäin tuloksellista. CMI:lle riittää, että al-Taee on pahoitellut ja pyytänyt anteeksi pahennusta herättäneitä kommenttejaan, Lehtinen sanoi.

Lehtinen kertoi keskustelleensa itsekin al-Taeen kanssa, mutta ei ollut käynyt julki tulleita kirjoituksia yksitellen läpi.

– Kommentteja ei ole käyty yksityiskohtaisesti läpi. Pitää ottaa huomioon, että valtaosa (julkisuudessa olleista) kommenteista on sellaisia, joita hän ei tunnista omikseen. Niissä on selvästi tarkoituksenhakuisia elementtejä, joilla pyritään vahingoittamaan häntä, Lehtinen sanoi.

Lehtinen ei ryhtynyt arvailemaan, kenellä voisi olla intressiä vahingoittaa al-Taeeta.

– Al-Taee on Irakissa herättänyt luottamusta konfliktin osapuolissa ja saattanut yhteen kolme uskontokuntaa, shiiat, sunnit ja kurdit. Mikään ole ei ole viitannut siihen, että hänen työssään olisi ollut jotain epäeettistä.

Lehtinen huomautti, että CMI:n hankkeissa kukaan ei toimi yksin, vaan kaikkia projekteja valvovat sekä järjestö itse että rahoittajat.

– Konfliktien ratkaisu on aina tiimityötä. Meidän uskottavuutemme ei ole yhden henkilön varassa.

Al-Taee valittiin SDP:n listoilta kansanedustajaksi viime sunnuntain vaaleissa. Lehtisen mukaan hänen työnsä CMI:ssä on näin ollen joka tapauksessa jäämässä neljäksi vuodeksi tauolle.

Hussein pahoitteli loppuviikolla sosiaaliseen mediaan takavuosina kirjoittamiaan kommentteja, joissa hän muun muassa rinnastaa Israelin valtion ja terroristijärjestö Isisin.
Aiemmin CMI kommentoi STT:lle, että huomiota herättäneet viestit ovat ”Hussein al-Taeen yksityisajattelua, eivätkä kommentit edusta CMI:n kantoja”.

Perjantaina CMI:n Tuula Talvitieviestitti Helsingin Sanomille, että asia tullaan käsittelemään CMI:ssä.

– Kaikilla on oikeus mielipiteeseensä. Epäasiallinen kommentointi vieraasta valtiosta ja eri ryhmistä ei ole hyväksyttävää konfliktienratkaisun ja rauhanvälityksen ammattilaisille. On hyvä muistaa, että luottamus ja riippumattomuus ovat CMI:n perusarvoja ja näiden vaalimista edellytetään koko henkilökunnalta, Talvitie kirjoitti.

– Kyllä tämä antaa ajattelemisen aihetta. Me opimme tämän kaltaisista tapauksista ja tulemme arvioimaan sosiaalisen median käytäntöjämme uudelleen.

 
Viimeksi muokattu:
Back
Top