Terrori-isku yritys Suomessa? KRP tutkii, hyökkäys linja-autonkuljettajan kimppuun Uuraisilla Keski-Suomessa

Kai nuo korvaukset saa nollattua erilaisin sakoin? Ei ollut oikeutta kuljettaa ansiotarkoituksessa linja-autolla, ilman ajo-oikeutta, varsinkin jos kannabiksen vaikutuksen alaisena. Ilman turvavöitä ko. hetkellä jne. Siis noiden rikosnimikkeiden lisäksi. Varmaan yritti tehdä hommia pimeästi ilman työsopimustakin...
 
Kai nuo korvaukset saa nollattua erilaisin sakoin? Ei ollut oikeutta kuljettaa ansiotarkoituksessa linja-autolla, ilman ajo-oikeutta, varsinkin jos kannabiksen vaikutuksen alaisena. Ilman turvavöitä ko. hetkellä jne. Siis noiden rikosnimikkeiden lisäksi. Varmaan yritti tehdä hommia pimeästi ilman työsopimustakin...
Miksi haluat evätä ressukalta kypppidonan? Ei saa olla muille kateellinen!
 
Osana kotoutumista. Normikohtelu.
Onhan tätä ilmaista rahaa jaettu matuille ennenkin. Jossain vokissa pari irakiaanoa oli homoillut ja jälkeenpäin tajunneet, että tuostahan voi vielä rahastaa hölmöläisiä. Ei muuta kuin raiskaus ilmoitus poliisille ja tuomion jälkeen korvaukset valtion konttorilta.
 
Käsittääkseni ei oikein voi enää lisätä syytteitä kun alkuperäiset menivät nurin (ellei ole tullut tietoon uusia rikosepäilyjä jotka eivät olleet aikaisemmin tiedossa). Syyttäjän pitää esittää vaihtoehtoisia syytteitä/rikosnimikkeitä jos haluaa varmistaa että tuomio tulee jostain (esim vaaditaan rangaistusta ensisijaisesti kaappauksesta tai sen yrityksestä, toissijaisesti törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ym,).

Mutta varmaan jokin raja siinäkin on kuinka vähäisiin nimikkeisiin voidaan mennä; esim vaaditaan rangaistusta ensisijaisesti murhan yrityksestä ja toissijaisesti mennään alaspäin lievään pahoinpitelyyn saakka. Tai vähintään syö syyttäjän/syytteiden uskottavuutta jos ei yhtään pysty haarukoimaan minkä nimikkeiden tunnusmerkistö voi täyttyä.
 
Joo, se tarvitsee sen rahan huumeisiin kotimaassaan. Vai pitäisikö meidän alkaa nistiä hyysäämään verorahoilla?
Pitää suvaita:p
Edit: eilen näin rumimman naisen koskaan. Somali kaapuakka oli kyseessä. Mietin mikä on hänen tehtävänsä yhteiskunnassa. Kenties olla vain suvaittava.
 
Viimeksi muokattu:
Se taannoinen Nizzan rekkakuski oli lehdissämme "mielenterveyspotilas". Se joka yrittää suistaa bussin kahdeksankympin vauhdista tieltä, on paniikkihäiriöpotilas.

Mitä sillä muuten on väliä? Kai sitä nyt kuupassa jotain vikaa onkin, jos alkaa tuollaisia tekemään.
 
Valitettavasti on myös mahdollisuus...että bussinkuljettaja ei työsuhteensa jatkuvuutta ajatellen...voi juurikaan muuta kertoa...koska...

Miksi muuten Allahu Akbarit tulit julkisuuteen vasta nyt? Oletteko nähneet yhdenkään matkustajan haastattelua tapauksesta?

Väärä vala on vakava asia, joten valehtelu oikeuden edessä vaatii jonkin verran kanttia siihen tottumattomalta. Helpompi olisi mennä esimerkiksi muistamattomuuden taakse.

Sitä paitsi jos aidosti uskoo, että joku yritti tappaa, niin jokainen täysjärkinen haluaa tekijälle mahdollisimman suuren rangaistuksen. Vaikka se sitten johtaisi bussimatkustamisen suosion laskuun ja sitä kautta yhtiön tuloksen heikkenemiseen sekä potkuihin, niin eiköhän tekijämiehelle aina töitä löydy, vaikkapa sitten tavaraliikenteen puolelta tai taksialalta.
 
Pitää suvaita:p
Edit: eilen näin rumimman naisen koskaan. Somali kaapuakka oli kyseessä. Mietin mikä on hänen tehtävänsä yhteiskunnassa. Kenties olla vain suvaittava.
Rumuus ja kauneus on kyllä katsojan silmässä, mutta kallis näky se näkemäsi on kaikille veronmaksajille. Ja ylisukupolvisesti..
 
Mies kävi kiinni bussikuskiin ja huusi ”Allahu akbar!” Oikeus vapautti syytetyn, ja valtio voi joutua korvaamaan jopa kymppitonnin

Eilen klo 21:23
Käräjäoikeuden mielestä Uuraisilla sattuneessa välikohtauksessa saattoi olla kyse paniikkihäiriöstä. Syyte kaappauksesta kaatui.

  • Keski-Suomen käräjäoikeus on hylännyt syytteen Uuraisten bussikaappauksesta. Syyttäjän tyytymättömyysilmoitus enteilee valitusluvan hakua hovioikeudesta.

  • Mies kävi bussikuskiin käsiksi ja huusi ”Allahu akbar” kunnes vaipui lattialle itkemään.

  • Käräjäoikeuden mukaan oli mahdollista, että mies kärsi paniikkihäiriökohtauksesta. Hän oli käyttänyt kannabista.











Katso video

Oikeudessa käsiteltiin joulukuussa 2018 samanaikaisesti kahta bussikuskin häirintätapausta. Uuraisten tilanteen lisäksi Loimaalla sattui vastaavantyyppinen tapahtuma. RONI LEHTI
Uuraisilla tapahtunut epäilty bussin kaappaustilanne on ollut käräjäoikeuden käsiteltävänä ja johtanut tuomioon, joka poikkesi merkittävästi syyttäjän vaatimuksista.
Vuonna 1987 syntynyttä miestä ei katsottu syylliseksi linja-auton kaappaamiseen 5. joulukuuta. Myös toissijainen syyte törkeästä tuhotyöstä tai liikennetuhotyöstä kaatui.
Mies sai tuomion vaaran aiheuttamisesta ja syyllistyi käräjäoikeuden mukaan myös huumausaineen käyttörikokseen, kahteen pahoinpitelyyn ja haitantekoon virkamiehelle.Yhteinen rangaistus oli suuruudeltaan 80 päiväsakkoa, mikä tekee miehen pienillä tuloilla yhteensä 480 euroa.
Tuomittu oli rikosepäilyjen vuoksi tutkintavankeudessa kolme kuukautta. Oikeus määräsi hänet vapautettavaksi. Vankeusaika oli itsessään niin pitkä, että oikeus katsoi sakkorangaistuksen jo suoritetuksi.
Näin tilanne eteni
Linja-auto ajoi nelostiellä, kun matkustajana ollut mies meni kuljettajan luo. Syyttäjän mukaan mies tarttui kesken ajon bussin rattiin ja myös kuskin käteen. Linja-auto heilahti väännön seurauksena niin, että tilanne aiheutti vaaran matkustajille ja muulle liikenteelle, syyttäjä väitti.
Auton nopeus oli tekohetkellä noin 80 kilometriä tunnissa.
Vastaaja kiisti syytteen ja väitti kärsineensä paniikkihäiriökohtauksesta. Mies kertoi ottaneensa hiljattain rokotteen ja käyttäneensä kannabista. Hän väitti, että tarkoitus oli ainoastaan päästä linja-autosta ulos.
– Allahu akbar! mies huusi rattiin tarttuessaan.
Kaksi bussissa ollutta arabialaistaustaista todistajaa sanoivat, että kyseinen huuto on muslimien keskuudessa yleinen.Todistajan mukaan sitä voi lausua esimerkiksi rukoillessa tai jos henkilö on hädässä.
Todistaja kertoi, että rattiin tarttunut mies oli vaikuttanut ”huonovointiselta ja kalpealta”.Mies myös hikoili. Tuttavat lähtivät miehen perään heti, kun tämä nousi penkiltään ja alkoi lähestyä kuskia.

9e26942f30037e516fa4a59efdbfb7fda4884c077974ad063ccaccaebb8a221f.jpg

9e26942f30037e516fa4a59efdbfb7fda4884c077974ad063ccaccaebb8a221f.jpg

Keski-Suomen käräjäoikeus katsoi, että bussivälikohtauksesta tuomittua vastaajaa ei tule pitää enää vangittuna.MIKA RINNE
Alkoi itkeä
Mies taltutettiin bussin lattialle, ja kuski hidasti nopeuden noin 50 kilometriin tunnissa. Mies rimpuili, puhui sekavia ja alkoi itkeä, todistaja kertoi. Paikalle soitettiin poliisipartio setvimään tilannetta.Tässä vaiheessa mies alkoi vielä vastustaa poliisitoimenpiteitä.
Käräjäoikeus päätyi pitämään mahdollisena, että mies oli todella kärsinyt paniikkihäiriökohtauksesta ja halunnut päästä ulos. Kuskin tai muiden kertomuksista ei voinut päätellä, että miehen tarkoitus olisi ollut puuttua linja-auton ohjaukseen.
Oikeuden mukaan havainnot miehen sekavuudesta, hikoilusta ja kannabiksen käytöstä tukivat selitystä. Kannabis saatiin vahvistettua verikokeella.Bussikuski puolestaan kertoi, että mies ainoastaan tarttui napakasti ranteeseen eikä yrittänyt vääntää rattia.
Mies tuomittiin kahdesta pahoinpitelystä jälkitilanteissa. Hän potkaisi toista ystäväänsä ja puri toista käteen.
Juttu jatkuu kuvan jälkeen.
7263b67d6685d563325f2dad73f31ecbab7a246f0b0d8a771132812ac829caca.jpg

7263b67d6685d563325f2dad73f31ecbab7a246f0b0d8a771132812ac829caca.jpg

Bussikuski kertoi, että sekava mies tarttui hänen käteensä. Kuvituskuva.IKUKO ISHIDA
Isot ”koppikorvaukset”?
Tuomittua epäiltiin tutkinnan alkuvaiheessa liikennetuhotyön yrityksestä. Juttu meni keskusrikospoliisin tutkittavaksi, ja mies oli vangittuna aina käräjäoikeuden tuomiopäivään asti, tasan kolme kuukautta. Ellei syyttäjä saa muutosta valitustuomioistuimessa, vaan tuomio saa lainvoiman, miehellä on oikeus vaatia Suomen valtiolta korvauksia perusteettomasta vapaudenmenetyksestä.
Niin kutsutut ”koppikorvaukset” määritellään tapauskohtaisesti.Niihin vaikuttavat ainakin henkilön kärsimät ansionmenetykset ja vapaudenmenetyksestä koitunut kärsimys. Koppikorvauksen lähtötaso on noin 100 euroa vuorokaudelta.
Sakon muuntorangaistusten näkökulmasta yksi vankeusvuorokausi vastaa kolmea päiväsakkoa. Tästä laskettuna mies olisi suorittanut rangaistuksensa jo 27 päivän vankeudella. Mies oli tutkintavankeudessa 90 päivää, eli hänelle muodostuisi oikeus korvauksiin 63 päivältä.
Koppikorvauksia vaaditaan valtiokonttorilta. Uuraisten bussivälikohtauksesta tuomittu voi vaatia minimissään noin 6 000 euron korvauksia. Jos hän voi osoittaa tavallista pahemman kärsimyksensä tai esimerkiksi merkittävät ansionmenetykset, summa voi nousta. Esimerkiksi 150 euron vuorokausikorvausta voi vielä pitää tavanomaisena koppikorvauksena. Sillä hinnalla kokonaissumma lähentelisi 10 000 euroa.
Keski-Suomen käräjäoikeuden tuomio ei ole lainvoimainen.Syyttäjä on jo ilmoittanut tyytymättömyyttään siihen.
Taustalähteenä käytetty Helsingin käräjäoikeutta.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/8c2237fe-3bd4-4695-bc3a-6fcce474c04d
Noissa korvauksissa on vain pikkiriikkinen ongelma.
Tuo olisi De-Facto yllyttämistä terroristisessa tarkoituksessa tehtävään rikokseen mikä taas on KV-oikeuden vastaista.

Haagissa nähdään. :D
 
Bussin rattiin Loimaalla tarttuneelle viisi kuukautta ehdollista


STT
Julkaistu: 2.5. 15:02


BUSSIN rattiin Loimaalla tarttunut mies sai viiden kuukauden ehdollisen vankeustuomion.

Varsinais-Suomen käräjäoikeuden mukaan hän syyllistyi törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta sekä pahoinpitelyn yritykseen.

Mies tarttui viime vuoden joulukuussa bussin rattiin ja käänsi sitä yrittäen saada bussin osumaan vastaan tulleeseen linja-autoon.

Autot vaurioituvat osumasta, mutta kuljettaja onnistui kuitenkin pitämään linja-auton hallinnassa. Vastaantulevan linja-auton kuljettaja teki väistöliikkeen.


 
Oikeus hylkäsi kaappaussyytteen Loimaan bussivälikohtauksessa – miehelle ehdollista vankeutta
Ulkomaalaistaustainen mies puuttui linja-auton kulkuun viime joulukuussa Loimaalla.
Loimaa
2.5.2019 klo 14:17
Loimaan epäillyn bussikaappauksen syytetty (oik.) ja puolustusasianajaja Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa Turussa 7. maaliskuuta 2019.

Loimaan epäillyn bussikaappauksen syytetty (oik.) ja puolustusasianajaja Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa Turussa 7. maaliskuuta 2019.Roni Lehti / Lehtikuva
17-6372357f4a79a13ed3.png

Tekijät(2 henkilöä)
Jaa artikkeli Facebookissa232
Jaa artikkeli Twitterissä
Jaa artikkeli Whatsapissa

Loimaan joulukuisesta bussissa tapahtuneesta välikohtauksesta epäilty mies on tuomittu Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa viiden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja ajokieltoon. Oikeus antoi tuomion torstaina iltapäivällä.
Oikeus hylkäsi syytteet kaappauksesta ja kaappauksen yrityksestä. Käräjäoikeuden mukaan miehen toiminta bussissa ei täytä kaappausrikoksen tai sen yrityksen tunnusmerkistöä.
Käräjäoikeus kuitenkin katsoi, että vastaaja aiheutti vaaratilanteen puuttumalla bussin ohjaukseen, joten oikeus katsoi miehen syyllistyneen pahoinpitelyn yritykseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.
Oikeus määräsi ajokieltoa 1,5 vuotta. Ajokieltoon vaikutti se, että oikeuden mukaan mies pyrki tahallaan saamaan aikaan kahden linja-auton törmäämisen toisiinsa.
Vahingonkorvausvaatimukset oikeus hylkäsi, koska sen mukaan vastaaja ei teoillaan loukannut bussissa olleiden asianosaisten vapautta, rauhaa, kunniaa tai yksityselämää.
Loimaan tapahtumat alkoivat, kun ulkomaalaistaustainen mies puuttui linja-auton kulkuun viime joulukuussa. Mies ei antanut kuulusteluissa selvitystä teon syistä. Hän kiisti syyllisyytensä oikeudessa kaappauksen ja pahoinpitelyn yrityksen osalta. Mies kuitenkin myönsi oikeudessa, että hänen tekonsa täyttää törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen tunnusmerkistön ja lisäksi mies myönsi, että hänellä ei ollut ajo-oikeutta linja-autoon.
Käräjäoikeuden tuomio ei ole lainvoimainen, vaan siitä voi valittaa korkeampiin oikeusasteisiin.
Nousi kyytiin maksamatta ja istui hiljaa etupenkillä
Tuomittu ei ollut maksanut bussimatkaa. Hän istui aluksi etupenkillä rauhallisesti eikä puhunut mitään. Kuljettajan mukaan hän vaikutti hermostuneelta.
Linja-auton palatessa Hirvikoskelta Loimaan keskustan suuntaan mies nousi paikaltaan yllättäen ja tarttui rattiin kaksin käsin. Syyttäjän mukaan hänen tavoitteenaan oli vaikuttaa linja-auton kulkusuuntaan.
Kuljettaja tönäisi miehen kauemmaksi, minkä jälkeen tämä palasi paikalleen.
Linja-auto oli vähällä törmätä toiseen bussiin. Autot kuitenkin vain kolhaisivat toisiaan. Kuljettajan mukaan nokkakolari oli kuitenkin lähellä. Auton nopeus oli tapahtumahetkellä 32 kilometriä tunnissa.
Bussin kyydissä oli kuusi henkilöä. Vastaantulevan linja-auton kyydissä oli kymmenkunta koululaista.

Vastaaja kertoi aikaisemmin oikeudessa saaneensa hiljattain kielteisen turvapaikkapäätöksen ja olleensa masentunut ja hätääntynyt.

 
Back
Top