Terrorismi

ak.tied

Ylipäällikkö
Vähän hämmästynyt olisin jos tuo on tutkielman pointti -- asiahan on yksiselitteisesti tarkistettavissa tilastoista.
Ei nykyään enää mikään hämmästytä. Ilmiselvästäkin saa epäselvää kun otetaan mukaan sopivia sosioekonomisia ja demografisia muuttujia ja suodatetaan kohderyhmäksi lopulta vasenkätiset blondit, niin voidaan todeta ettei mitään ongelmaa ole kuin korkeintaan kotouttamisessa tai kantaväestön käyttäytymisessä.
 

Erik

Luutnantti
Tässä tapauksessa oli ilmeisesti kyse jonkinlaisesta rehabilitaatiokurssista vankilasta juuri vapautuneille, jossa ko. uhri oli mukana talkootöissä.
 

YJT

Eversti
Kyllä, ja osa tekijää taltuttaneista oli kurssilla olevia ex-vankeja.
 

Oho

Eversti
Vähän hämmästynyt olisin jos tuo on tutkielman pointti -- asiahan on yksiselitteisesti tarkistettavissa tilastoista.
Jos olisin uhkapeluri löisin vetoa sen puolesta että tutkielman pointti on osoittaa ilmiön taustalla oleva rakenteellinen syrjintä, systeminen rasisimi ja ennakkoluulot..
 
Viimeksi muokattu:

hansai

Supreme Leader
Sopimukset eivät kuitenkaan ole täysin yksiselitteisiä, kerrotan sisäministeriöstä.
– Tämä asia linjataan Lasten oikeuksien sopimuksessa, jossa sanotaan, että lasta ei pitäisi erottaa vanhemmistaan muuta kuin ihan poikkeustapauksissa.

Esimerkiksi YK:ssa on mietitty, olisiko Syyrian tilanne sellainen poikkeustapaus, että lapset voisi erottaa vanhemmistaan. Mutta ei tähän ole mitään yksiselitteistä ratkaisua, kuvailee kehittämispäällikkö Tarja Mankkinen sisäministeriöstä.

 

Merten sheriffi

Greatest Leader
Yksi 12 vuotias poika kuollut. Poliisi aloittanut murhatutkinnan. Olisiko kuski ollut mahdollisesti mielenterveys ongelmainen?
 

Pihatonttu

Ylipäällikkö
Yksi 12 vuotias poika kuollut. Poliisi aloittanut murhatutkinnan. Olisiko kuski ollut mahdollisesti mielenterveys ongelmainen?
Jos sillä on auto pullolla jihadistista matskua, tapana notkua radikaalien suosimassa moskeijassa, parta, allahuakbar huulilla väkijoukkoon kaahatessa ja vankilassa tapahtunut radikalisoituminen takanaan, niin saamme ehkä jatkossa lukea että kyse on ollut mielenterveysongelmaisesta ja syrjäytyneestä yksittäistapauksesta joka ei liity mitenkään mihinkään ja jota ei saa yleistää.

Eli lisää rahaa syrjäytymishaluisten syrjäytymistä estävään työhön joka lisää syrjäytymistä.
 

Heikki

Kapteeni
Jos sillä on auto pullolla jihadistista matskua, tapana notkua radikaalien suosimassa moskeijassa, parta, allahuakbar huulilla väkijoukkoon kaahatessa ja vankilassa tapahtunut radikalisoituminen takanaan, niin saamme ehkä jatkossa lukea että kyse on ollut mielenterveysongelmaisesta ja syrjäytyneestä yksittäistapauksesta joka ei liity mitenkään mihinkään ja jota ei saa yleistää.
Tuskinpa. Tuossa tapauksessa tapaus on selkeästi terrorismia.
 

miheikki

Respected Leader
joulukuu 4, 201918:11
Näin Britannia kohtelee sankareitaan: Terroristeja vastaan taistellut pakotettiin deradikalisaatiokurssille


Taistelu aseistettuja muslimiterroristeja vastaan paljain käsin kuulostaa hullunrohkealta toiminnalta. Mutta terroristeja vastaan taistelleen sankarin kohtelu viranomaisten toimesta kuulostaa ainoastaan hullulta. Useiden sivullisten hengen pelastanut brittimies pakotettiin radikalisaation vastaiselle kurssille, koska viranomaiset pelkäävät hänen radikalisoituneen saatuaan muslimiterroristeilta kahdeksan veitseniskua kehoonsa.
Suomen Uutiset kertoi pari vuotta sitten London Bridge -sillan ensimmäisen terrori-iskun sankarista. Millwall-jalkapallojoukkuetta kannattava Roy Larner oli Black and Blue –pihviravintolassa viettämässä lauantai-iltaa, kun kolme veitsin aseistautunutta muslimiterroristia ryntäsi sisään käyden ihmisten kimppuun. He kiljuivat: ”Islam, Islam! Allahin puolesta!”
Kauhistuneet ihmiset ryntäsivät pakoon, mutta Roy jäi paikoilleen ja huusi takaisin:
– Painukaa v***uun, minä olen Millwallin miehiä!
Roy kävi kolmen hyökkääjän päälle paljain nyrkein. Hän sai tappelussa kaikkiaan kahdeksan veitseniskua, joten tilanne ei päättynyt hänen kannaltaan hyvin. Roy Larnerin rohkea toiminta antoi kuitenkin kymmenille muille ravintolassa olleille ihmisille mahdollisuuden paeta.
Sankarille ensin tunnustusta – sitten tarkkailulistalle
Roy Larner sai tekonsa jälkeen paljon positiivista julkisuutta. Kansa vaati, että hänelle on myönnettävä Yrjönristi, Britannian toiseksi korkein kunniamerkki. Eräs ruotsalaispanimo teki jopa erikoiserän olutta hänen kunniakseen.
Mutta kaikki muuttui, kun ”islaminvastaiset tahot” ottivat yhteyttä Roy Larneriin. Viranomaiset luokittelivat Royn olevan radikalisoitumisvaarassa, joten hänet laitettiin erityiselle tarkkailulistalle, kertoo The Sun -lehti.
– Ne kohtelevat minua kuin terroristia, vaikka minä en ole millään tavalla poliittinen ihminen, Roy sanoo.
Tästä huolimatta Roy pakotettiin osallistumaan radikalisaation vastaiseen koulutukseen ja hän on poliisin tarkkailussa.
Terroristikin oli deradikalisaatiossa
London Bridge -sillalla tapahtui marraskuun lopussa jälleen uusi terrori-isku, kun radikalisaation vastaisesta seminaarista tulossa ollut muslimimies ryhtyi puukottamaan seminaarista poistuvia ihmisiä. Kyseinen muslimimies oli jo aiemmin tuomittu 16 vuoden vankeuteen pommi-iskun suunnittelusta Lontoon pörssiä vastaan.
Muslimimies oli kuitenkin vapautettu jo 8 vuoden istumisen jälkeen. Hänellä oli jalkapanta ja hän osallistui radikalisaation vastaiseen ohjelmaan, kertoo BBC. Deradikalisaatio ei kuitenkaan näytä hänen kohdallaan toimineen.
Joutuuko myös vaahtosammutinmies tarkkailulistalle?
Muslimimiehen alkaessa puukottaa sillalla kulkevia ihmisiä useat ohikulkijat reagoivat välittömästi ja yrittivät riisua kahdella veitsellä aseistautuneen terroristin aseista. Terroristia taltuttamassa oli lehtitietojen mukaan varsin sekalainen kokoelma sankareita: naisen murhasta elinkautistuomiotaan kärsivä vanki, joka oli lomalla vankilasta, vapaalla ollut poliisi, puolalainen kokki ja monia muita.
Yksi miehistä suihkutti vaahtosammuttimella terroristin silmille, samalla kun puolalainen kokki sohi häntä kokouspaikan seinältä ottamallaan puolitoistametrisellä sarvivalaan sarvella. Miehet saivat yhteistyöllään väännettyä terroristin maahan. Sen jälkeen paikalle tullut poliisi ampui terroristin, ilmeisesti siksi, että terroristilla oli päällään pommiliivi, joka myöhemmin osoittautui vain hämäykseksi.
Nyt on mielenkiintoista nähdä, miten Britannia kohtelee näitä uusia sankareitaan. Joutuvatko myös vaahtosammutinmies ja valaansarvimies tarkkailulistalle ja deradikalisaatiokoulutukseen?
SUOMEN UUTISET
 
Top