Terrorismi

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja turska
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Tätä muslimijupinaa kannattaisi ehkä ajatella käyttäen esimerkkiä omasta historiastamme. Viittasin jo tuolla aikaisemmin siihen, miten sotien jälkeen jopa USA tuki demareita vastavoimana kommunisteille. Ei takuuvarmana sosialismin aatteen palosta, vaan puhtaasti siksi, kun demarit olivat käytännössä ainoa voima mikä pystyi viemään henkien taistelun kommunistien kotikentälle - duunareiden keskuuteen - ja voittamaan.

Teoriassa jenkit olisivat tietysti voineet tukea vaikka kokoomusta sillä teorialla, että vasemmistoa nyt vaan ei pidä missään nimessä tukea ja että jos vaan tuetaan oikeistoa tarpeeksi niin se riittää. Mutta olivat fiksumpia kuin teoria, ja tajusivat, että vaikka kuinka syytäisi kokoomukselle rahaa niin ei iku kuuna päivänä sitä työväki äänestäisi suurin joukoin kuitenkaan.

Tässä voipi olla vähän samanlainen tilanne käsillä.
 
Noihin pehmeisiin keinoihin ei edes terrorismin torjunnassa ei näytä enään uskovan valtakunnan suurin suvakkilehti ja usko EU`hun näyttää horjuvan.

Miksi EU on neuvoton nykyterrorismin edessä?
Ranskan toistuvat iskut osoittavat, että EU ja sen jäsenmaat ovat epäonnistuneet radikalisoitumisen torjunnassa.
ULKOMAAT 16.7.2016 2:00
1305875414996

HS-ANALYYSI
Pekka Mykkänen HELSINGIN SANOMAT
Kirjoittaja on HS:n toimittaja.


1468552928023


HSTV erikoislähetys Nizzan iskusta: "Vaikka tämä on hirveää, pitää miettiä, mitä seuraavaksi voidaan tehdä"
HS:n ulkomaantoimittaja Petja Pelli kertaa HSTV:n erikoislähetyksessä Nizzan iskun tapahtumat ja kertoo, miten isku vaikuttaa sekä ranskalaisiin että koko Euroopan unionin tulevaisuuteen. Toimittaja: Esa Juntunen.
Kuuntele
BRYSSEL

MITÄ Euroopan unioni jäsenmaineen ja instituutioineen voi tehdä EU-kansalaisten suojelemiseksi terrori-iskuilta?

NIZZAN TERRORI-ISKU
Haluatko seurata tätä aihetta?
Lyhyt vastaus on: yrittää entistä tarmokkaammin muuttaa erilaiset julistukset, solidaarisuuden ilmaukset ja lainsäädäntöhankkeet tosielämään vaikuttaviksi käytännöiksi.

Julistuksia ja lakihankkeita on viime vuosina nähty, mutta niillä ei ole muutettu tosiasiaa, että terroristit onnistuvat aina vain järkyttämään eurooppalaisten turvallisuudentunnetta. Viimeksi näin tapahtui Ranskan kansallispäivää juhlineessa Nizzassa myöhään torstaina.

EU:N ja yksittäisten jäsenmaiden rajallista menestystä terrorisminvastaisissa toimissa voi peilata esimerkiksi marraskuussa 2005 julkaistua ”Euroopan unionin terrorismin vastaista strategiaa” vasten.

Kyseistä strategiaa edelsivät 192 kuolonuhria vaatineet terrori-iskut Madridissa maaliskuussa 2004 ja 56 ihmistä surmanneet iskut Lontoossa heinäkuussa 2005.

Nyt yksitoista vuotta myöhemmin – kyseisestä strategiasta huolimatta ja muuttuneessa turvallisuuspoliittisessa tilanteessa – terroristit ovat onnistuneet puolentoista vuoden aikana tekemään kolme järkyttävää iskua Ranskassa ja yhden Belgiassa.

Vuoden 2005 strategiassa EU-maat sitoutuivat neljään pilariin terrorismin kitkemisessä: 1) radikalisoitumisen ja värväämisen ennaltaehkäisyyn, 2) kansalaisten ja infrastruktuurin suojeluun, 3) poliisi- ja tiedusteluyhteistyöhön ja 4) solidaarisuuden hengessä minimoimaan toteutuneiden iskujen vaikutukset uhreille ja muille.

Kuten Nizzan iskut Ranskan kansallispäivänä torstaina tai Brysselin hyökkäykset maaliskuussa osoittivat, etenkin strategian kohdissa 1–3 on vielä paljon tehtävää. ”Voitto” terrorismia vastaan näyttää tänään yhtä etäiseltä kuin voitto eri puolilla maailmaa julistetussa ”huumeiden vastaisessa taistelussa”.


ETENKIN radikalisoitumisen ehkäisyssä Eurooppa on epäonnistunut pahoin. Kesäkuussa EU-komissio antoi tiedonannon, jossa se esitti seitsemän eri keinoa väkivaltaisen radikalisoitumisen ehkäisemiseksi.

Kohdista ensimmäinen muistutti, miten maailma on vuoden 2005 jälkeen muuttunut. Kun EU antoi terrorismistrategiansa marraskuussa 2005, Youtube oli vasta yhdeksän kuukauden ikäinen kuriositeetti netissä ja Twitter vielä perustamatta. Islamistisen radikalismin vaarallisimpina kehtoina mainittiin vankilat ja moskeijat.

Nyt sosiaalisen median kanavat ovat ehkä pääroolissa, kun terroristit saavat väkivaltaisen herätyksensä. Ja niin komission kesäkuun tiedonannossa ensimmäisessä kohdassa mainittiin netissä loimuava propaganda ja viha.

Vuonna 2005 strategiassa viitattiin al-Qaida-verkostoon, joka oli pitkään sangen keskusjohtoinen organisaatio ja joka henkilöityi sittemmin tapettuun Osama bin Ladeniin. Verkoston tunnetuimmasta iskusta Yhdysvaltoihin syksyllä 2001 vastasivat Lähi-idästä kotoisin olleet jihadistit.

Tänään päähuomio on Irakissa ja Syyriassa vaikuttavassa Isis-äärijärjestössä. Siihen on liittynyt EU-komission mukaan noin 4 000 EU-maiden kansalaista.

Heistä sadat ovat palanneet Eurooppaan, mikä on suuri huolenaihe viranomaisille Suomessa asti.

BRYSSELIN maaliskuisten terrori-iskujen toteuttamiseen osallistuivat veljekset, jotka olivat syntyneet ja kasvaneet Brysselissä. Heidän tarinansa alleviivaa, miten vaikeaa EU-maiden ja instituutioiden on luoda keinoja iskujen estämiseksi.

EU:ssa on esimerkiksi juuri saatu hyväksyttyä lentomatkustajien tietojen vaihtoa koskeva direktiivi. Vuotta aiemmin Pariisin ensimmäisen ja toisen terrori-iskun välissä EU vaikeutti rahanpesua ja terroristisen toiminnan rahoittamista.

Mutta mitä jos terroristi ei lennä, vaan asuu siellä, minne hän iskunsa nettivideoiden innoittamana kohdistaa? Ja tarvitseeko tämän erityisemmin verkostoitua tai pestä rahaa, jos iskun voi toteuttaa vuokratulla kuorma-autolla?

Selvää on, että viranomaisten kyky tunnistaa radikaaleja henkilöitä ja halukkuus tehdä yhteistyötä korostuu. Mutta tässä on nähty ongelmia monissa EU-maissa, kuten Belgiassa ja Ranskassa.

Ranskassa parlamentin heinäkuun alussa julkaisemassa selvityksessä todettiin, että maan eri tiedusteluviranomaiset eivät ole jakaneet tietoa elintärkeällä hetkellä. Ja niin terrori-iskuihin osallistuneet henkilöt ovat kadonneet byrokraattisiin railoihin – kunnes heistä on iskujensa myötä tullut maailmankuuluja.


Ranskassa vaaditaan nyt useiden tiedusteluviranomaisten työn yhdistämistä. Niin tapahtui Yhdysvalloissa syyskuun 11. päivän 2001 iskujen jälkeen.

Belgiassa puolestaan on tuskailtu sitä, ettei tieto kulje edes pääkaupungin Brysselin eri poliisipiirien välillä. Tämä on tehnyt Brysselistä Euroopan radikalismin ja terrorismin pääkaupungin, jossa muun muassa Pariisin viime marraskuun iskuja saatiin rauhassa valmistella.

JA kun tieto ei kulje jäsenmaiden sisällä, ei se ole kulkenut hyvin niiden välilläkään. Euroopan unionin alainen poliisiviranomainen Europol on valitellut jäsenmaiden haluttomuutta jakaa tietoja esimerkiksi Syyriassa taistelleista eurooppalaisista.

Pariisin terrori-iskujen sattuessa Europol oli saanut kuulla alle puolesta Irakiin ja Syyriaan matkanneista eurooppalaisista, joista oli tieto eri Euroopan maiden tiedustelupalveluilla.

Asiantuntijoiden mukaan tiedustelupalvelut salaavat tietoja toisiltaan joko yleisen salailevuutensa vuoksi tai siksi, että tiedoilla voi käydä kauppaa. Tämä synnyttää tiedollisen ”mustan aukon” ja estää muita tiedustelupalveluita ”yhdistelemään pisteitä”, joilla iskuja voitaisiin estää.

Jälkiviisaasti on huomattu, että sekä Yhdysvaltain iskut 2001, Pariisin iskut viime vuonna ja Brysselin iskut keväällä olisi voitu estää. Tekijät olivat jättäneet aikeistaan tiedonmurusia, joita ei osattu yhdistää.

Ongelmista huolimatta monenlaista kansainvälistä yhteistyötä tehdään, ja useita epäiltyjä on saatu kiinni ennen iskujen toteutumista. Europoliinkin on alkanut virrata entistä enemmän tietoa.

Yhä yleisemmin tiedostetaan, että ongelma on yhteiseurooppalainen. Viime marraskuussa Ranska vetosi ensi kerran EU:n perussopimuksen yhteiseen avunannon lausekkeeseen.

Avunpyyntö jäi enimmäkseen poliittiseksi, mutta muut EU-maat vastasivat siihen myöntävästi ja nopeasti. Se alleviivasi, että ainakin periaatteellista solidaarisuutta löytyy.

”Vihollinen ei ole Ranskan vihollinen, vaan Euroopan vihollinen”, Ranskan presidentti François Hollande perusteli pyyntöään.

KÄYTÄNNÖN tasolla kukin Euroopan maa on päävastuussa oman terroriongelmansa hoidosta.

Ranskan kohdalla herää väistämättä kysymys: mikä määrä toimenpiteitä voi ikinä riittää, että iskut saataisiin loppumaan?

Ranska on viime marraskuun Pariisin iskujen jälkeen ollut hätätilassa, minkä piti päättyä heinäkuun lopussa. Nyt hätätilaa on jatkettu ainakin kolmella kuukaudella.

Ranska on myös kiihdyttänyt sotaansa Isis-järjestöä vastaan Lähi-idässä. Maa on sulkenut rajansa väliaikaisesti saadakseen terroriepäiltyjä kiinni, ja ainakin 10 000 ulkomaalaisen pääsy maahan on estetty.

Hätätilan aikana poliisi on tutkinut noin 3 600 kotia ja liikehuoneistoa. Terroristiepäiltyjä on ammuttu ja pidätetty, noin 550 ihmistä on pantu kotiarestiin

Ranskan kaduille on komennettu noin 10 000 sotilasta, joista yli puolet partioivat Pariisin alueella. He vartoivat yli tuhatta kohdetta Eiffel-tornista juutalaisiin synagogiin.

”Tehtävämme on suojella, saada (terroristit) luopumaan ajatuksistaan ja rauhoitella”, yksi Pariisin kaduilla partioineista sotilaista kuvaili tehtäväänsäbrittilehti The Guardianille huhtikuussa.

ON mahdoton arvioida, miten monta iskua on jäänyt suurten turvatoimien vuoksi tapahtumatta. Jalkapallon EM-kisojen turvaamista pelätyiltä iskuilta pidettiin suurena onnistumisena.

Mutta Nizzassa turvallisuuskoneisto ei onnistunut. Oliko sillä vastassaan poikkeuksellisen ovela ja kokenut jihadistitaistelija?

Alustavien tietojen mukaan Nizzan hyökkääjä oli kaupungissa asunut tunisialaisranskalainen mies, jonka poliisi tunsi pikkurikoksista. Tiedustelupalveluille hänen kerrotaan olleen tuntematon.

JOHN THYS / AFP
1468568877551

EU:n tähtiliput oli laskettu puolitankoon komission rakennuksen edessä Brysselissä perjantaina.
 
Viimeksi muokattu:
MTV:n ex-kirjeenvaihtaja Nizzan iskun jälkeen: Pelkään Ruotsin ja Tanskan puolesta
KOTIMAA JULKAISTU 16.07.2016 06:52

– Kun kuulin asiasta, tuli sellainen valtava raivon tunne. Eikö millään tekemisellä ole enää mitään rajaa? Näyttää siltä, että ei ole. Pyritään aiheuttamaan mahdollisimman paljon tuhoa ja vahinkoa viattommille ihmisille. Pienille lapsille, tavallisille perheille ja vanhuksille.

Näin Nizzan terrori-iskun jälkeisiä tuntojaan kuvaa MTV Uutisten pitkäaikainen kirjeenvaihtaja Kari Lumikero.

Pitkään Tukhomassa asuneen Lumikeron mielestä Nizzan isku herättää huolta erityisesti Ruotsissa ja Tanskassa. Lumikeron mukaan Ruotsissa ja Tanskassa on runsaasti nuoria miehiä, jotka ovat syrjäytyneitä ja turhautuneita.

– Ruotsi ja Tanska ovat edelleen hyvin avoimia yhteiskuntia, että siellä on helppo toimia. Väestössä on paljon sellaisia nuoria miehiä, jotka ovat syntyneet näissä maissa, osaavat maan kielen ja ovat syystä tai toisesta syrjäytyneet. Heillä ei ole työpaikkaa, eikä normaalia elämää.

"He ovat erittäin vaarallinen porukka"

Lumikero muistuttaa, että nuorisotyöttömyys on korkealla tasolla niin Ruotsissa kuin Tanskassakin.

– Voisin kuvitella, että Ruotsissa ja Tanskassa tämä aiheuttaa viranomaisissa huomattavasti enemmän säpinää kuin meillä Suomessa. Itsekin olen paljon liikkunut näiden maiden lähiöalueilla. Siellä on täysin yhteiskunnan ulkopuolella eläviä nuorisojengejä.

Lumikero nostaa esille sen, että esimerkiksi Ruotsista on hakeutunut nuoria miehiä runsaasti Isisin joukkoihin.

– Kun he palaavat takaisin, he ovat omaksuneet väkivallan kulttuurin ja kuoleman kulttuurin. He ovat erittäin vaarallinen

"Nizzan iskun ajoitus tarkkaan mietitty"

Lumikero pitää mahdollisena, että muut iskijät lähtevät kopioimaan Nizzan iskun tekotapaa. Tuhoisassa iskussa käytettiin kuorma-autoa, jolla tekijä jahtasi ihmisiä Nizzan rantabulevardilla.

Lumikeron mukaan tällaiseen tekoon on erittäin vaikea puuttua.

– Eurooppa on täynnä katkeria nuoria miehiä. Varmasti nuoria naisiakin, mutta erityisesti nuoria miehiä, jotka ovat syrjäytyneet yhteiskunnasta ja jotka kokevat tulleensa päähän potkituksi ja ehkä kokeneet poliisiväkivaltaakin. Tässähän on heille malli. He voivat mennä autovuokraamoon, vuokrata sopivan kuorma-auton, katsoa sopivan hetken, jolloin isketään väkijoukkoon.

Lumikeron mukaan terrori-iskun ajankohta oli tarkkaan mietitty.

– Ranskassa suoriuduttiin turvallisuuden kannalta juuri hyvin jalkapallon EM-kisoista. Usein tällaisen suuren urakan jälkeen viranomaisten ja poliisin ote hieman herpaantuu. Huokaistaan vähän helpotuksesta. Nämä ovat juuri sellaisia hetkiä, joita tämän tyyppiset terroristit voivat käyttää hyväkseen.
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/a...n-pelkaan-ruotsin-ja-tanskan-puolesta/5990888
 
Tätä muslimijupinaa kannattaisi ehkä ajatella käyttäen esimerkkiä omasta historiastamme. Viittasin jo tuolla aikaisemmin siihen, miten sotien jälkeen jopa USA tuki demareita vastavoimana kommunisteille. Ei takuuvarmana sosialismin aatteen palosta, vaan puhtaasti siksi, kun demarit olivat käytännössä ainoa voima mikä pystyi viemään henkien taistelun kommunistien kotikentälle - duunareiden keskuuteen - ja voittamaan.

Teoriassa jenkit olisivat tietysti voineet tukea vaikka kokoomusta sillä teorialla, että vasemmistoa nyt vaan ei pidä missään nimessä tukea ja että jos vaan tuetaan oikeistoa tarpeeksi niin se riittää. Mutta olivat fiksumpia kuin teoria, ja tajusivat, että vaikka kuinka syytäisi kokoomukselle rahaa niin ei iku kuuna päivänä sitä työväki äänestäisi suurin joukoin kuitenkaan.

Tässä voipi olla vähän samanlainen tilanne käsillä.
Sitähän länismaat ovat jo pitkään yrittäneet ja jopa syösseet Saddamin ja Gaddafin vallasta.
Mutta käytännössä tilanne on mennyt vain huonompaan suuntaan.
 
Noihin pehmeisiin keinoihin ei edes terrorismin torjunnassa ei näytä enään uskovan valtakunnan suurin suvakkilehti ja usko EU`hun näyttää horjuvan.

Miksi EU on neuvoton nykyterrorismin edessä?
Ranskan toistuvat iskut osoittavat, että EU ja sen jäsenmaat ovat epäonnistuneet radikalisoitumisen torjunnassa.
ULKOMAAT 16.7.2016 2:00
1305875414996

HS-ANALYYSI
Pekka Mykkänen HELSINGIN SANOMAT
Kirjoittaja on HS:n toimittaja.


1468552928023


HSTV erikoislähetys Nizzan iskusta: "Vaikka tämä on hirveää, pitää miettiä, mitä seuraavaksi voidaan tehdä"
HS:n ulkomaantoimittaja Petja Pelli kertaa HSTV:n erikoislähetyksessä Nizzan iskun tapahtumat ja kertoo, miten isku vaikuttaa sekä ranskalaisiin että koko Euroopan unionin tulevaisuuteen. Toimittaja: Esa Juntunen.
Kuuntele
BRYSSEL

MITÄ Euroopan unioni jäsenmaineen ja instituutioineen voi tehdä EU-kansalaisten suojelemiseksi terrori-iskuilta?

NIZZAN TERRORI-ISKU
Haluatko seurata tätä aihetta?
Lyhyt vastaus on: yrittää entistä tarmokkaammin muuttaa erilaiset julistukset, solidaarisuuden ilmaukset ja lainsäädäntöhankkeet tosielämään vaikuttaviksi käytännöiksi.

Julistuksia ja lakihankkeita on viime vuosina nähty, mutta niillä ei ole muutettu tosiasiaa, että terroristit onnistuvat aina vain järkyttämään eurooppalaisten turvallisuudentunnetta. Viimeksi näin tapahtui Ranskan kansallispäivää juhlineessa Nizzassa myöhään torstaina.

EU:N ja yksittäisten jäsenmaiden rajallista menestystä terrorisminvastaisissa toimissa voi peilata esimerkiksi marraskuussa 2005 julkaistua ”Euroopan unionin terrorismin vastaista strategiaa” vasten.

Kyseistä strategiaa edelsivät 192 kuolonuhria vaatineet terrori-iskut Madridissa maaliskuussa 2004 ja 56 ihmistä surmanneet iskut Lontoossa heinäkuussa 2005.

Nyt yksitoista vuotta myöhemmin – kyseisestä strategiasta huolimatta ja muuttuneessa turvallisuuspoliittisessa tilanteessa – terroristit ovat onnistuneet puolentoista vuoden aikana tekemään kolme järkyttävää iskua Ranskassa ja yhden Belgiassa.

Vuoden 2005 strategiassa EU-maat sitoutuivat neljään pilariin terrorismin kitkemisessä: 1) radikalisoitumisen ja värväämisen ennaltaehkäisyyn, 2) kansalaisten ja infrastruktuurin suojeluun, 3) poliisi- ja tiedusteluyhteistyöhön ja 4) solidaarisuuden hengessä minimoimaan toteutuneiden iskujen vaikutukset uhreille ja muille.

Kuten Nizzan iskut Ranskan kansallispäivänä torstaina tai Brysselin hyökkäykset maaliskuussa osoittivat, etenkin strategian kohdissa 1–3 on vielä paljon tehtävää. ”Voitto” terrorismia vastaan näyttää tänään yhtä etäiseltä kuin voitto eri puolilla maailmaa julistetussa ”huumeiden vastaisessa taistelussa”.


ETENKIN radikalisoitumisen ehkäisyssä Eurooppa on epäonnistunut pahoin. Kesäkuussa EU-komissio antoi tiedonannon, jossa se esitti seitsemän eri keinoa väkivaltaisen radikalisoitumisen ehkäisemiseksi.

Kohdista ensimmäinen muistutti, miten maailma on vuoden 2005 jälkeen muuttunut. Kun EU antoi terrorismistrategiansa marraskuussa 2005, Youtube oli vasta yhdeksän kuukauden ikäinen kuriositeetti netissä ja Twitter vielä perustamatta. Islamistisen radikalismin vaarallisimpina kehtoina mainittiin vankilat ja moskeijat.

Nyt sosiaalisen median kanavat ovat ehkä pääroolissa, kun terroristit saavat väkivaltaisen herätyksensä. Ja niin komission kesäkuun tiedonannossa ensimmäisessä kohdassa mainittiin netissä loimuava propaganda ja viha.

Vuonna 2005 strategiassa viitattiin al-Qaida-verkostoon, joka oli pitkään sangen keskusjohtoinen organisaatio ja joka henkilöityi sittemmin tapettuun Osama bin Ladeniin. Verkoston tunnetuimmasta iskusta Yhdysvaltoihin syksyllä 2001 vastasivat Lähi-idästä kotoisin olleet jihadistit.

Tänään päähuomio on Irakissa ja Syyriassa vaikuttavassa Isis-äärijärjestössä. Siihen on liittynyt EU-komission mukaan noin 4 000 EU-maiden kansalaista.

Heistä sadat ovat palanneet Eurooppaan, mikä on suuri huolenaihe viranomaisille Suomessa asti.

BRYSSELIN maaliskuisten terrori-iskujen toteuttamiseen osallistuivat veljekset, jotka olivat syntyneet ja kasvaneet Brysselissä. Heidän tarinansa alleviivaa, miten vaikeaa EU-maiden ja instituutioiden on luoda keinoja iskujen estämiseksi.

EU:ssa on esimerkiksi juuri saatu hyväksyttyä lentomatkustajien tietojen vaihtoa koskeva direktiivi. Vuotta aiemmin Pariisin ensimmäisen ja toisen terrori-iskun välissä EU vaikeutti rahanpesua ja terroristisen toiminnan rahoittamista.

Mutta mitä jos terroristi ei lennä, vaan asuu siellä, minne hän iskunsa nettivideoiden innoittamana kohdistaa? Ja tarvitseeko tämän erityisemmin verkostoitua tai pestä rahaa, jos iskun voi toteuttaa vuokratulla kuorma-autolla?

Selvää on, että viranomaisten kyky tunnistaa radikaaleja henkilöitä ja halukkuus tehdä yhteistyötä korostuu. Mutta tässä on nähty ongelmia monissa EU-maissa, kuten Belgiassa ja Ranskassa.

Ranskassa parlamentin heinäkuun alussa julkaisemassa selvityksessä todettiin, että maan eri tiedusteluviranomaiset eivät ole jakaneet tietoa elintärkeällä hetkellä. Ja niin terrori-iskuihin osallistuneet henkilöt ovat kadonneet byrokraattisiin railoihin – kunnes heistä on iskujensa myötä tullut maailmankuuluja.


Ranskassa vaaditaan nyt useiden tiedusteluviranomaisten työn yhdistämistä. Niin tapahtui Yhdysvalloissa syyskuun 11. päivän 2001 iskujen jälkeen.

Belgiassa puolestaan on tuskailtu sitä, ettei tieto kulje edes pääkaupungin Brysselin eri poliisipiirien välillä. Tämä on tehnyt Brysselistä Euroopan radikalismin ja terrorismin pääkaupungin, jossa muun muassa Pariisin viime marraskuun iskuja saatiin rauhassa valmistella.

JA kun tieto ei kulje jäsenmaiden sisällä, ei se ole kulkenut hyvin niiden välilläkään. Euroopan unionin alainen poliisiviranomainen Europol on valitellut jäsenmaiden haluttomuutta jakaa tietoja esimerkiksi Syyriassa taistelleista eurooppalaisista.

Pariisin terrori-iskujen sattuessa Europol oli saanut kuulla alle puolesta Irakiin ja Syyriaan matkanneista eurooppalaisista, joista oli tieto eri Euroopan maiden tiedustelupalveluilla.

Asiantuntijoiden mukaan tiedustelupalvelut salaavat tietoja toisiltaan joko yleisen salailevuutensa vuoksi tai siksi, että tiedoilla voi käydä kauppaa. Tämä synnyttää tiedollisen ”mustan aukon” ja estää muita tiedustelupalveluita ”yhdistelemään pisteitä”, joilla iskuja voitaisiin estää.

Jälkiviisaasti on huomattu, että sekä Yhdysvaltain iskut 2001, Pariisin iskut viime vuonna ja Brysselin iskut keväällä olisi voitu estää. Tekijät olivat jättäneet aikeistaan tiedonmurusia, joita ei osattu yhdistää.

Ongelmista huolimatta monenlaista kansainvälistä yhteistyötä tehdään, ja useita epäiltyjä on saatu kiinni ennen iskujen toteutumista. Europoliinkin on alkanut virrata entistä enemmän tietoa.

Yhä yleisemmin tiedostetaan, että ongelma on yhteiseurooppalainen. Viime marraskuussa Ranska vetosi ensi kerran EU:n perussopimuksen yhteiseen avunannon lausekkeeseen.

Avunpyyntö jäi enimmäkseen poliittiseksi, mutta muut EU-maat vastasivat siihen myöntävästi ja nopeasti. Se alleviivasi, että ainakin periaatteellista solidaarisuutta löytyy.

”Vihollinen ei ole Ranskan vihollinen, vaan Euroopan vihollinen”, Ranskan presidentti François Hollande perusteli pyyntöään.

KÄYTÄNNÖN tasolla kukin Euroopan maa on päävastuussa oman terroriongelmansa hoidosta.

Ranskan kohdalla herää väistämättä kysymys: mikä määrä toimenpiteitä voi ikinä riittää, että iskut saataisiin loppumaan?

Ranska on viime marraskuun Pariisin iskujen jälkeen ollut hätätilassa, minkä piti päättyä heinäkuun lopussa. Nyt hätätilaa on jatkettu ainakin kolmella kuukaudella.

Ranska on myös kiihdyttänyt sotaansa Isis-järjestöä vastaan Lähi-idässä. Maa on sulkenut rajansa väliaikaisesti saadakseen terroriepäiltyjä kiinni, ja ainakin 10 000 ulkomaalaisen pääsy maahan on estetty.

Hätätilan aikana poliisi on tutkinut noin 3 600 kotia ja liikehuoneistoa. Terroristiepäiltyjä on ammuttu ja pidätetty, noin 550 ihmistä on pantu kotiarestiin

Ranskan kaduille on komennettu noin 10 000 sotilasta, joista yli puolet partioivat Pariisin alueella. He vartoivat yli tuhatta kohdetta Eiffel-tornista juutalaisiin synagogiin.

”Tehtävämme on suojella, saada (terroristit) luopumaan ajatuksistaan ja rauhoitella”, yksi Pariisin kaduilla partioineista sotilaista kuvaili tehtäväänsäbrittilehti The Guardianille huhtikuussa.

ON mahdoton arvioida, miten monta iskua on jäänyt suurten turvatoimien vuoksi tapahtumatta. Jalkapallon EM-kisojen turvaamista pelätyiltä iskuilta pidettiin suurena onnistumisena.

Mutta Nizzassa turvallisuuskoneisto ei onnistunut. Oliko sillä vastassaan poikkeuksellisen ovela ja kokenut jihadistitaistelija?

Alustavien tietojen mukaan Nizzan hyökkääjä oli kaupungissa asunut tunisialaisranskalainen mies, jonka poliisi tunsi pikkurikoksista. Tiedustelupalveluille hänen kerrotaan olleen tuntematon.

JOHN THYS / AFP
1468568877551

EU:n tähtiliput oli laskettu puolitankoon komission rakennuksen edessä Brysselissä perjantaina.

Olen seurannut "asiantuntioiden" ja poliitikkojen epäuskoista ja kovaa ihmettelyä siitä millainen ihminen kykenee Nizzan kaltaiseen tai vastaavaan terroriin?...kukaan ei ilmeisesti kykene hyväksymään totuutta siitä, että kuka tahansa tavallinen ihminen kykenee vastaavaan, eikä mikään "hirviö"?
... se millainen prosessi on tämän takana on hyvin monimutkainen juttu, johon ei yksinkertaisia vastauksia ole saatavilla, mutta suurin yhteinen tekijä on Islam ja sen radikaalit imaamit, sekä värvärit, jotka ahkerasti tekevät työtä saadakseen tavallisia ihmisiä tekemään uskonnon varjolla ja jumailisella mandaatilla kaameita hirmutekoja....yhä kiihtyvään tahtiin
 
Ruotsissa turvapaikanhakija ajoi väkijoukkoon jo 2003

Posted on 16.7.2016 by Paavo Tajukangas // 0 Comments https://paavotajukangas.com/2016/07/16/ruotsissa-turvapaikanhakija-ajoi-vakijoukkoon-jo-2003/

kc3b6rdeihc3b6gfartinpc3a5gc3a5gata.jpg




Moni ei tiedä, että Nizzan kaltainen tapahtuma tapahtui myös Ruotsissa vuonna 2003, kun kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut irakilainen mies ajoi Tukholmassa Vanhassa Kaupungissa päin väkijoukkoa henkilöautolla. 54- vuotias nainen kuoli ja 18 ihmistä loukkaantui vakavasti.

Todistajien mukaan mies kiihdytti Ford Focuksellaan Vanhan Kaupungin paraatikadun alkupäässä Västerlånggatanin alussa vauhtia ja arvion mukaan nopeus oli 60- 70 km/ h:ssa kun hän osui ensimmäisiin ihmisiin. Mielipuolen ajoi loppui törmäykseen betoniporsaaseen.

Tuolloin 50- vuotias irakilaismiestä syytettiin murhasta ja murhien yrityksestä. Hän ei kiistänyt eikä myöntänyt tekoa, vaan väitti oikeudessa, että joku muu ohjasi autoa kaukosäätimellä.

Mies sai tuolloin tuomion ja karkoitettiin Ruotsista.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10368992.ab
 
MTV:n ex-kirjeenvaihtaja Nizzan iskun jälkeen: Pelkään Ruotsin ja Tanskan puolesta

Lumikero nostaa esille sen, että esimerkiksi Ruotsista on hakeutunut nuoria miehiä runsaasti Isisin joukkoihin.

– Kun he palaavat takaisin, he ovat omaksuneet väkivallan kulttuurin ja kuoleman kulttuurin. He ovat erittäin vaarallinen

Monikulttuurisuutta joka on joidenkin mielestä rikkaus. Milloinhan sen ylistys loppuu?
 
"asiantuntioiden" ja poliitikkojen epäuskoista ja kovaa ihmettelyä siitä millainen ihminen kykenee Nizzan kaltaiseen tai vastaavaan terroriin?...kuka tahansa tavallinen ihminen kykenee vastaavaan, eikä mikään "hirviö"?
Niin kyllähän se on kun tavallinenkin ihminen saavuttaa jonkun rajan niin ei tiedä mitä voi tapahtua. Olen pari kertaa työssä menettänyt hermoni totaalisesti, ollut niin raivoissani että tärisin. Ei siinä varmaan paljoa olis tarvittu että olis jotain fyysistä tehnyt. Olin siihen aikaan kai jotenkin epätasapainossa henkisesti.
 
Niin kyllähän se on kun tavallinenkin ihminen saavuttaa jonkun rajan niin ei tiedä mitä voi tapahtua. Olen pari kertaa työssä menettänyt hermoni totaalisesti, ollut niin raivoissani että tärisin. Ei siinä varmaan paljoa olis tarvittu että olis jotain fyysistä tehnyt. Olin siihen aikaan kai jotenkin epätasapainossa henkisesti.

Ei ihminen "toiseksi" muutu kun menettää hermonsa...se vaan menettää hermonsa ja tulee esiin tavallinen ihminen joka menetti hermonsa ja se vaan on osa ihmisyyttä ja ihmisluontoa, joka on erilainen eri yksilöillä, joista jokainen omassa yksilöllisyydessään täysin uniikkki tapaus.

Ainoastaan tilastotiede, eettiset sekä moraaliset arvot määrittelevät mikä on keskiarvoa, normaalia ja hyväksyttävää....ja Islamilaisessa maailmankuvassa nämä arvot eroaa täysin länsimaisesta...eli syvissä vesissä liikutaan kun yritetään väkisin ihmisiä muuttaa arvoiltaan toisenlaisiksi.
 
Tarinaa Ranskasta, radikalisaatiota tapahtuu mm. vankiloissa, muslimien osuus vangeista 60% kun taas osuus väestöstä 8%, lisänä korkea työttömyys ja ghettoutuminen. Paluu tältä tieltä on hyvin hidasta:
Why Terrorists Keep Succeeding in France

340
JULY 15, 2016 7:35 AM EDT
By
Leonid Bershidsky
France is in the line of fire. Of the 16 terrorist incidents that took place in Western nations this year, five were in France, including the deadliest one -- Thursday's apparent lone wolf attack in Nice, which killed at least 84 people.

A little more than a week before the attack, a commission set up by the French parliament gave its version of the reasons for France's endangered state in a massive report. Apart from an objective threat the country faces thanks to its colonial past and a failure to integrate North African immigrants, it also suffers from inadequate policing.

"All the French citizens who struck within the nation's territory in 2015 were known, in one capacity or another, to judicial, penal or intelligence services," the report says. "They have all been on file, watched, listened to or incarcerated along their path of delinquency toward violent radicalization."

As in the case of Orlando shooter Omar Mateen, the French security services watched several of the terrorists who later committed the worst attacks of 2015 -- such as the Kouachi brothers, who massacred the staff of satirical weekly Charlie Hebdo. They failed to put any surveillance on Amedy Coulibaly who took hostages in Paris directly after that attack. Samy Amimour, who last November fired into a crowd of concertgoers in Paris, had traveled to Syria, had been questioned and placed under administrative surveillance; but nothing was done after he missed several weekly checks in a row, and a lack of coordination between police and intelligence services made sure he wasn't tracked. Another shooter from the Bataclan theater, Omar Mostefai, had been identified to the French authorities by Turkish intelligence as a dangerous radical. He wasn't watched either.

The list goes on. It's not that the French security agencies lacked the resources to watch the suspected terrorists: According to the report, in 2015 the French security services had a quota for 2,700 people whose communications could be intercepted, but actual monitoring never even approached that number.


French law enforcement agencies have prevented nine terror attacks since the beginning of 2015, mostly by watching known suspects with Islamic State sympathies, but they have missed too many others. The French law enforcement bureaucracy is in a permanent state of reform, but the services still often work in their own silos. For example, there is a cooperation gap between the gendarmerie, which polices rural France, and domestic intelligence. Many of the future terrorists are radicalized in the French prisons, but only a "prison intelligence" force of 114 people is supposed to monitor such developments in a prison population of 68,000 and among 235,000 parolees.

Reportedly, 60 percent of French prisoners are Muslims, compared with 8 percent of France's total population. France has a well-known problem with integrating its Muslim community: It is afflicted with high unemployment and concentrated in ghettos on the edge of big cities, breeding grounds for all kinds of crime, from petty drug dealing to terrorism. Youths with a criminal record are excellent material for radicalization: It gives them a cause for which to fight. And yet the French government barely has a system for tracking this risk group's embrace of radical Islam.

That's how French law enforcement missed the 31-year-old Tunisian-born resident of Nice who drove a rented heavy truck into a crowd of revelers on Nice's Promenade des Anglais on Thursday. Like other French terrorists before him, he was known to the police for various petty acts of violence, yet he was never investigated for terrorist leanings or connections. The parliamentary commission made 40 proposals aimed at boosting France's capacity to fight terrorism. They range from simple measures like more target practice for cops -- something that might have prevented the Nice truck driver from plowing through the crowds for as long as he did -- to the establishment of a stronger prison intelligence service and better coordination of anti-terrorist activities.

That won't remove the problems at the root of all the French attacks -- the hostility between the Muslim community and much of the rest of France and the globalization of terror, which makes France a convenient target because of the linguistic and cultural heritage it left in its former colonies. "We must no longer think in terms of French or French-resident people, but in terms of francophones," Patrick Calvar, head of France's domestic intelligence, told the commission. "Thousands of Tunisians, thousands of Moroccans and Algerians can be dispatched into our territory."

These problems cannot be easily fixed, though. They are probably impossible to resolve in our lifetime because they were many decades in the making. All France can do in the short term is to improve policing, make it smarter and make sure signals don't get crossed or extinguished in the bureaucracy.

The French government realizes that, and it's getting reasonable advice, but while the bureaucratic wheels turn and big structures reform themselves, more attackers slip through the net.
http://www.bloomberg.com/view/articles/2016-07-15/why-terrorists-keep-succeeding-in-france
 
Niin kyllähän se on kun tavallinenkin ihminen saavuttaa jonkun rajan niin ei tiedä mitä voi tapahtua. Olen pari kertaa työssä menettänyt hermoni totaalisesti, ollut niin raivoissani että tärisin. Ei siinä varmaan paljoa olis tarvittu että olis jotain fyysistä tehnyt. Olin siihen aikaan kai jotenkin epätasapainossa henkisesti.
Riippuu mistä asiasta tai asioista menetit hermosi. Jos esim. esimies torjuu ideasi kerran, siitä voi harmistua, mutta jos hän torjuu 1000 kertaa, siitä voi jo kuka tahansa suuttua kunnolla. Eli se mitä tapahtuu, ei välttämättä ratkaise, vaan se, että kuinka monta kertaa se jokin tapahtuu, tai kuinka kauan, tai kuinka monessa paikassa omaa elinympäristöä. Tai jos työpaikalla on Se Yksi Pölvästi, joka tunaroi 99%:n varmuudella, ja pääsee joka päivä todistamaan hänen uusia hämmästyttäviä tapojaan sabotoida harmoniaa pala palalta, josta sitten koostuu oikein hieno vihan palapeli sitä ihmistä kohtaan. Rajat menevät rikki kaikilla jossain vaiheessa, ja jokaista ihmistä koetellaan jossain vaiheessa riippumatta siitä millaisesta suvusta tai ympäristöstä hän tulee. Suuttumista ei välttämättä tarvitse pahoitella. Tärkeää on tietää itse miksi suuttuu; nähdä tapahtumien kulku askel askeleelta, mahdollisesti jopa vuosien ajalta. Ja sen jälkeen syihin puututaan jos on tarvetta, tai kestetään suuttumus. Tärkeää on nähdä mahdollisimman monta eri vaihtoehtoa edessään.

Epäterveellisen suuttumisen syyt voivat olla myös terveydessä, fysiologiassa, jopa ruokavaliossa. Ne voivat olla ohimenevää sorttia, tai pitkäkestoisempaa.

Enkunkielessä on sana, jota mielestäni ei ole suomenkielessä - catharsis. Se tarkoittaa tunnepurkauksen jälkeistä syvää ja huojentavaa helpotuksen tunnetta. Eli se tunne kun saa raivota vapaasti joko sanallisesti tai fyysisesti; kun saat laittaa suuttumuksesi sanoiksi täydellä vapaudella ja anarkialla, vailla esteitä; kun ei tarvitse ottaa huomioon käytöstapoja, toisten tunteita tai poliittista korrektiutta. Lapsuuden aikanahan meistä tämä käytös kitketään ja kielletään, tai korkeintaan latteasti kehotetaan hakkaamaan säkkiä ja haukkumaan sitä mutta eihän se nyt oikein sama asia ole. Aikuisena se taito pitääkin ottaa takaisin... vanhempien selän takana. Ja voihan sitä netissäkin pauhata. Paitsi jos äiti on moderaattori.
 
Miten niin "erikoinen" avautuminen? Totuus on poliittisille ameeboile hyvin hyvin epämielyttävää kuultavaa, joka tietenkin leimataan rasistiseksi ja muistetaan heittää natsikortti heti peliin ...o_O

Radikaalin terrorin kitkeminen vaati radikaaleja toimia mitä poliittset päättäjät eivä kykene/halua tehdä josta herää kysymys MIKSI?

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016071621917810_uu.shtml
Teuvo Hakkaraiselta erikoinen avautuminen Nizzan iskusta: "Suomessa saattaa olla 3 000 potentiaalista terroristia"
Lauantai 16.7.2016 klo 12.20

Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen kirjoitti perjantaina Facebook-tililleen erikoisia möläytyksiä täynnä olleen päivityksen Nizzan terroristi-iskuista.

- Pahoittelujen esittäminen Nizzan kauhean terrori-iskun johdosta tuntuu irvokkaalta. Terroristien päämäärä on levittää kauhua ja tuhoa, eivätkä he tunne armoa, Hakkarainen kirjoittaa Facebook-sivullaan.

Hakkarainen penää Suomeen politiikkaa, joka ehkäisee vastaavat tapahtumat Suomessa.

- Vieläkö joku ajattelee, ettei tällaista voisi tapahtua täällä Suomessakin? Meillä Suomessa saattaa olla noin 3 000 potentiaalista terroristia, joiden henkilöllisyydestä tai olinpaikasta ei ole tietoa, Hakkarainen arvioi.

Suojelupoliisin arvio asiasta on kuitenkin huomattavasti kansanedustajan arviota pienempi: Supon mukaan Suomessa on noin 300 henkilöä, joita on aihetta epäillä terrorismiyhteyksistä. Supolla on tiedot henkilöistä rekisterissään.

Lisäksi Hakkarainen käskee päivityksessään vihervasemmistoa lopettamaan "naukumisen" lakien tiukentamisesta.

- Hyssyttelyn on loputtava. Muslimit pois tästä maasta! Kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta kaikki terroristit ovat muslimeja, Hakkarainen ilmoittaa.

Ennen Nizzan iskua pahin yksittäisen ihmisen tekemä terroriteko oli norjalaisen Anders Breivikin hyökkäys vuonna 2011, jossa kuoli 77 ihmistä.

JOHANNA MATTINEN
[email protected]
 
Nizzan tapaus laukaisi valtamedioissa uuden islamofobian aallon
https://jamesgonzo.wordpress.com/20...isi-valtamedioissa-uuden-islamofobian-aallon/

Fobia on tieteellinen määritelmä irrationaaliselle pelkotilalle. On siis tyystiin väärin kutsua islamia rationaalisesti arvostelevaa tahoa “islamofoobikoksi“. Sen sijaan perustelematon pelkotila joka pidättää esim. medioitamme uutisoimasta islamin lieveilmiöistä niiden todellisessa muodossa ihan vain siksi, koska pelätään loukkaavan muhamettilaisten sukupuolielinsilvottujen ja itsensä profeetaksi julistaneen lukutaidottoman lapsirakastajan sokaistuja seuraajia, se on sitä todellista arkipäivän islamofobiaa!

Hyvänä esimerkkinä tästä on valtamedioittemme irrationaalinen pelko uutisoida islamissuvaitsevan ajatuskannan seuraamuksista niin kuin ne todellisuudessa ovat. Vaatii jo aikamoista anti-journalistista lahjakkuutta uutisoida kaikista islamin motivoimista terroriteoista uskontunnustuksista ilman, että sanaa “islam” tai “muslimi” mainitaan kertaakaan.

Viimeisin valtamediamme islamofobian ilmentymä on jättää uutisarvoltaan merkittävät faktat tyystiin uutisoinnin ulkopuolelle. Esim. kansainväliset mediat uutisoivat avoimesti, että Nizzassa islamilaisen uskontunnustuksen suorittanut ja toistaiseksi ainakin 84 vääräuskoista murhannut Mohamed Bouhlel ulvoi allahu akbaria toteuttaessaan itsensä profeetaksi julistaneen lukutaidottoman lapsirakastajan vääräuskoisten kohtelua käsittäviä ohjeistuksiaan.
 
Tässäpä hyvä kirjoitus...suosittelen lukemaan :solthum:

vaikka ei terveenjärjen käyttöä poliitikoilla eikä "minulla on unelma" fanaatikoilla olekkaan, niin heillekin tätä kirjoitusta suosittelen luettavaksi...

lainaus kirjoituksen lopusta:

Otetaanpa tähän loppuun kristitty puheenvuoro Lähi-idästä. Mosulin (Pohjois-Irak) kaldealais-katolinen arkkipiispa, Mgr. Amel Shimoun Nona kuuluu ikivanhaan kristittyyn kansanosaan, joka on erityisen raskaasti kärsinyt Isis-kalifaatin hallinnon alla (mutta jostain syystä viimeaikojen massiivisessa maahanmuutossa heidän osuutensa on ollut mitättömän pieni). Isis ei sinänsä ole näille ihmisille mitään järin uutta, sillä tosiasiassa he kantavat vuosituhantista kollektiivista kokemusta elämästä muslimien rinnalla. Tätä kokemusta kannattaisi meidänkin kuunnella. Arkkipiispan puheenvuoro on jo pari vuotta vanha juttu, mutta mielestäni sitä ei voi liikaa ei toistaa:

”Meidän [Irakin kristittyjen] nykyinen kärsimyksemme on alkusoittoa sille, mitä te lännen ja Euroopan kristityt tulette kokemaan lähitulevaisuudessa. Yrittäkää nyt ymmärtää, että teidän liberaalit ja demokraattiset arvonne eivät paina tässä maailmankolkassa yhtikäs mitään. Teidän pitäisi oppia arviomaan Lähi-idän todellisuutta koskevat käsityksenne uudelleen jo siksikin, että te otatte kasvavassa määrin muslimeja asumaan keskuudessanne. Meidän laillamme tekin olette vaarassa. Teidän on tehtävä rohkeita ja kovia päätöksiä, sellaisiakin jotka eivät ole lainkaan sopusoinnussa omien arvojenne kanssa. Te uskotte, että kaikki ihmiset ovat tasa-arvoisia, mutta islam on tästä asiasta aivan toista mieltä. Teidän arvonne eivät ole islamin arvoja. Ellette hyvin pian ala ymmärtää tätä, te päädytte kotiinne päästämänne vihollisen uhriksi.”

Euroopan kevät - arabikevät

http://palaneenkarya.blogspot.fi/2016/07/euroopan-kevaasta-arabikevaaseen.html


Heinäkuun 14. päivänä 1789 Pariisin uljas rahvas valtasi kolkon Bastiljin linnan. Kansa kaikkivaltias amputoi linnan komendantin kaulasta alaspäin, asetti hänen päänsä sievästi seipään nenään ja kauniiksi lopuksi vapautti linnassa vangittuina viruneet tyrannian viattomat uhrit, joita sieltä löydettiin kokonaista seitsemän (7) henkilöä. (No, anekdootti kertoo, että joku näistä sankareista riehaantui yllättävästä vapautumisestaan siinä määrin, että hänet täytyi pian pistää takaisin lukkojen taa, mutta ei nyt siitä sen enempää.) Bastiljin valtauksesta alkoi monien mielestä Euroopan kevät, jonka myötä sivilisaatiomme ja itse asiassa koko ihmiskunta siirtyi uuteen onnellisempaan vaiheeseen. No, minä en sattumoisin ole tätä mieltä, mutta yhtä kaikki se päivämäärä, joka näki tuon suurenmoisen järjen ja vapauden spektaakkelin, ikuistui sittemmin Ranskan tasavallan kansallispäiväksi.

Kansallispäivä, Le quatorze juillet, on suuri juhla, jota juhlitaan värikkäämmin ja näyttävämmin kuin meikäläistä itsenäisyyspäivää, ainakin yhtä räiskyvästi kuin jenkit juhlivat The Fourth of July -kansallispäiväänsä. Olen kokenut heinäkuun 14. päivän juhlinnan pari kertaa paikan päällä, ja pakko myöntää (vaikka en suoraan sanoen näe itse vallankumouksen muistossa mitään juhlimista), että ne bileet ovat huomattavasti hauskemmat kuin pääosin hautajaistunnelmissa vietetyt joulukuun kuudennen päivän tilaisuudet meillä.

Nizzan rekkarallin ajankohdan valinta järkyttää ymmärrettävästi erityisesti vallankumousromanttisen arvomaailman sekä radikaalitasavaltalaisen ihmiskuvan ja historiakäsityksen omaksuneita ranskalaisia. He kokevat iskun hyökkäyksenä juuri näitä vallankumouksellisia arvojaan vastaan eikä niinkään ikiaikaisen muukalaisen vihollissivilisaation sotatoimena, mikä tietenkin olisi ainakin terroristin motiivien valossa huomattavasti asianmukaisempi tulkinta.

***

Mutta mitä todella tiedämme Nizzan rekkamiehen motiiveista? Ne ovat helposti pääteltävissä. Nizzan terroristi, Mohamed Lahouaiej Bouhlel, s. 1985, oli kotoisin Msekenin kylästä Tunisiasta ja asunut Ranskassa vuodesta 2008 alkaen. Tunisialaisten poliisilähteiden mukaan hänen isänsä on islamistipuolue Ennahdan jäsen, joka Msekenissä tunnetaan väkivaltaisena äärimmäisyysmiehenä. Ennen ”arabikevättä” Tunisiaa hallinneen Ben Alin valtakaudella vanhempi Bouhlel oli pitkään ollut poliisin tarkkailussa, ja vuonna 2011 hänestä tuli yksi Ennahdan paikallisjohtajista alueella. Vaikka nämä tiedot eivät jostain syystä päätyneet Ranskan turvallisuusviranomaisten pöydille, niin Nizzan rekkakuskia ei ole mitään syytä pitää tavallisena rikollisena ja islamistiseen terrorismiin mahdollisesti hetken mielijohteesta suistuneena tasapainottamana nuorukaisena; ei, kaikesta päätellen Mohamed Bouhlel oli lapsuudestaan saakka imenyt itseensä islamistisen vihan ja väkivallan henkeä.

Islamistit vihaavat länttä täysin riippumatta siitä, millainen poliittinen järjestelmä tai yhteiskuntafilosofia siellä on vallalla. Heidän vihansa kohteena eivät siis ole ennen muuta ”vapauden, tasa-arvon ja veljeyden” tunnukset vaan länsimainen sivilisaatio kokonaisuudessaan. Länttä vihataan siksi, että se on länsi ja ennen muuta siksi, että se ei ole islamilainen. Se on apokalyptista vihaa eikä sitä voi taltuttaa myönnytyksin ja kompromissein. ”Arabikevään” alkamisesta on kulunut yli puoli vuosikymmentä, ja yhä vielä länsimaiden postmodernit liberaalit odottavat tuon siunatun kevään hedelmien kypsymistä eli Välimeren etelärannan ja Levantin muslimimaiden astumista (kuvitteellisen) ihmiskunnan (muka) yhteisen historian (luuloteltuun) valtauomaan, siihen joka (muka) avautui maailmalle Ranskan vallankumouksessa 14.7.1789. Siitä tulee pitkä, pitkä odotus.

***

Ranskan tasavalta syntyi vallankumouksessa, mutta sen kantavat periaatteet ovat vallankumousta vanhempia. On jossain määrin makuasia, pitääkö tasavallan sylttytehtaana ns. valistuksen propagoimia houreita koko ihmiskunnan ontologisesta yhteenkuuluvuudesta vai etsiikö sen juuria kauempaa, esim. tietyistä ns. uskonpuhdistuksen lanseeraamista käsityksistä; periaatteessa etsintä kai voitaisiin ulottaa niinkin kauas menneisyyteen kuin antiikin stoalaisten universalismiin saakka. Mutta yksi lysti, missä vallankumouksen juuret ovat, pääasia on se, että juuri sen takia niin moni länsimaalainen on nykyään kroonisen kyvytön näkemään tiettyjä ihmisryhmiä sellaisina kuin ne todella ovat.

Nyt kysellään, kuinka nämä iskut voidaan vastaisuudessa torjua. Vastaus on karu: Ranskan vallankumouksesta alkunsa saaneen, nykyisin jo kaikkialla länsimaissa vallitsevan yhteiskuntajärjestelmän ja ihmiskäsityksen vallitessa niitä ei voi torjua yhtään mitenkään. Niitä tulee tapahtumaan kaikkialla siellä, missä asuu vähänkään suurempia muslimipopulaatioita ”uskottomien” seassa, siis myös Suomessa. Unelmoikoot suvakit vain ”kotouttamisista” ja sympaattisen lojaaleista muslimiyhteisöistä iloisen monikulttuurisessa yhteiskunnassa. Ranskalaiset ovat harjoittaneet kotouttamista hyvinkin viisikymmentä vuotta ja jäljet näkyvät. Pahempaa on edessä.

Nizzankin kohdalla voidaan tietysti sanoa, ja on jo ehditty sanoakin, että myös uhrien joukossa oli muslimeja. Totta kai oli. Mistä tahansa vähänkään suuremmasta ranskalaiskaupungista summittain valitusta vähänkään suuremmasta ihmisjoukosta löytyy väistämättä myös muslimeja. Mutta mitä se muka todistaa? Edelleen intetään, että suurin osa muslimeista ei hyväksy tämän kaltaista väkivaltaa. Ei varmasti hyväksykään. Mutta tosiasia on ja pysyy, että kaikki uskonnollisesti motivoitu ja perusteltu terrorismi nousee islamin piiristä. Euroopalla on siis kuolemanvakava muslimiongelma. Miten se ratkaistaan? Sen kun tietäisi.

***

Otetaanpa tähän loppuun kristitty puheenvuoro Lähi-idästä. Mosulin (Pohjois-Irak) kaldealais-katolinen arkkipiispa, Mgr. Amel Shimoun Nona kuuluu ikivanhaan kristittyyn kansanosaan, joka on erityisen raskaasti kärsinyt Isis-kalifaatin hallinnon alla (mutta jostain syystä viimeaikojen massiivisessa maahanmuutossa heidän osuutensa on ollut mitättömän pieni). Isis ei sinänsä ole näille ihmisille mitään järin uutta, sillä tosiasiassa he kantavat vuosituhantista kollektiivista kokemusta elämästä muslimien rinnalla. Tätä kokemusta kannattaisi meidänkin kuunnella. Arkkipiispan puheenvuoro on jo pari vuotta vanha juttu, mutta mielestäni sitä ei voi liikaa ei toistaa:


”Meidän [Irakin kristittyjen] nykyinen kärsimyksemme on alkusoittoa sille, mitä te lännen ja Euroopan kristityt tulette kokemaan lähitulevaisuudessa. Yrittäkää nyt ymmärtää, että teidän liberaalit ja demokraattiset arvonne eivät paina tässä maailmankolkassa yhtikäs mitään. Teidän pitäisi oppia arviomaan Lähi-idän todellisuutta koskevat käsityksenne uudelleen jo siksikin, että te otatte kasvavassa määrin muslimeja asumaan keskuudessanne. Meidän laillamme tekin olette vaarassa. Teidän on tehtävä rohkeita ja kovia päätöksiä, sellaisiakin jotka eivät ole lainkaan sopusoinnussa omien arvojenne kanssa. Te uskotte, että kaikki ihmiset ovat tasa-arvoisia, mutta islam on tästä asiasta aivan toista mieltä. Teidän arvonne eivät ole islamin arvoja. Ellette hyvin pian ala ymmärtää tätä, te päädytte kotiinne päästämänne vihollisen uhriksi.”



 
Niih.....mistähän tämä mahtaakaan johtua..? :rolleyes:


https://jamesgonzo.wordpress.com/20...l-ei-ole-yhta-mediaseksikas-kuin-a-b-breivik/
Miksi Mohamed Lahouaiej Bouhlel ei ole yhtä mediaseksikäs kuin A.B.Breivik?

Muutama vuosi sitten Norja ja muu eurooppa järkyttyi erakoituneen hullun ja rikollisen massamurhasta Utoyan saarella. Suomalainen media löysi nopeasti kytkökset äärioikeistolaisiksi brändäämiinsä islam -kriittisiin tahoihin. Tähän viitaten yksittäisen psykopaatin suorittama järkyttävä joukkomurha luokiteltiin nopeasti äärioikeistolaiseksi terrorismiksi johon Jussi Halla-Aho oli mitä suurimmalta osaltaan syyllinen.

Nyt kun Ranskassa muslimiterroristi allahuakbaria kiljuen suoritti terroriteon uskontonsa innoittamana, tehtiin hänestä välittömästi erakoitunut, syrjäytynyt ja pikkurikollisuuteen taipuvainen mielenterveyspotilas. Islam kytkökset piilotettiin, allahuakbar -huudoista ei uutisoitu ja monesta mediasta saa lukea taas kannanottoja siitä että tällä ei ole mitään tekemistä islamin kanssa. Muutama eurooppalainen imaamikin on julkilausunut taas että viattomien kuolemat ovat tuomittavia (viatonhan voi olla vain oikeamielinen muslimi). Nämä taqqyah -ryökäleet siteeraavat tällaista soopaa suoltaessaan koraanin jaetta 5:32 joka kuuluu:

…kuka ikinä ottaa hengiltä ihmisen muutoin kuin verikostoksi tai pahuuden ehkäisemiseksi maassa, hän on kuin olisi tappanut kaikki ihmiset; ja ken ikinä pelastaa yhden hengen, hän on kuin olisi pelastanut kaikkien ihmisten hengen…

Tällainen potaska on mitä parhainta islamofiilista balsamia vakuuttamaan hyödylliset idiootit ja hyvät ihmiset™ siitä, että islam on rauhan uskonto™. Tässä yhteydessä taqqyah -ryökäleet kuitenkin välttävät systemaattisesti lukemasta koraanin seuraavaa jaetta 5:33 joka puolestaan kuuluu:

Ainoa palkka niille, jotka sotivat Jumalaa ja Hänen lähettilästään vastaan sekä levittävät turmiota maassa, on että heidät tapetaan tai ristiinnaulitaan, tai heidän kätensä ja jalkansa hakataan poikki eri puolilta, ristiin, tai heidät karkoitetaan maasta. Sellainen on heidän häväistyksensä tässä elämässä, ja tulevassa heille on kauhea kuritus

Pelolle ei saa antaa valtaa, vaan maahamme tunkeutuville partavauvamuslimeille annettakoot lisää rahaa ja myötätuntoa, refugees welcome ja näillä eväin kohti uutta terrori iskua… Sanomattakin selvää on, että Nizzan massamurhaajamuslimi Mohamed Lahouaiej Bouhlelin taustaa ei tulla valtamedioissamme kaivelemaan samalla pseudo-analyyttisellä tehokkuudella kuin A.B. Breivikin kuvitteellisia yhteyksiä lume-äärioikeistoon.

Hyvää yötä eurooppa!
 
Suomen Sotilas
23 mins ·

Ranska kutsuu 26.000 reserviläistä palvelukseen vahvistamaan santarmeja, poliisia ja puolustusvoimia.

Presidentti Francois Hollande kertoi operatiivisen reservin aktivoimisesta perjantai-iltana. Reservejä aiotaan käyttää varsinkin rajavalvonnan vahvistamiseen.

Ranskan puolustusministeriön mukaan operatiivisen reservin käytöllä voidaan valmistautua yhtäaikaisiin operaatioihin eri puolilla maata.

Ranska hyllytti yleisen asevelvollisuuden vuonna 1999. Maan kokoaikaisten asevoimien tueksi luotiin reserviläisjärjestelmä vasta vuonna 2006, joka koostuu kahdesta elementistä: kansalaisreservistä (réserve citoyenne), jotka ovat lähinnä vapaaehtoisen maanpuolustuksen harrastajia, sekä operatiivisesta reservistä (réserve opérationnelle), jotka ovat valmiussopimuksen tehneitä reserviläisiä vuotuisella palveluvelvollisuudella.

//pm
http://www.reuters.com/article/us-europe-attacks-nice-reserves-idUSKCN0ZV26N
 
Back
Top