Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Torkkuminen armeijassa vei käräjille!

Viestiketju osiossa 'Varusmiespalvelus' , aloittaja JaRi, 02.06.2010.

 1. JaRi

  JaRi Alikersantti

  Liittynyt:
  14.04.2010
  Viestejä:
  61
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  6
  Torkkuminen armeijassa vei käräjille. kaksi varusmiestä joutui Pirkanmaan käräjäoikeuteen vartiorikoksesta. Vartiomiehet nukkuivat vuoden 2010 alkupuolella vartiopaikalla Pirkkalan lennoston sisäänajopuomilla olevassa vartiokopissa.
  Syytetyt vetosivat takana olleeseen raskaaseen vartiovuoroon, joka katsottiin päätöksessä lieventäväksi asiaksi. Päätöstä tehdessään oikeus otti lieventävänä asiana huomioon sen, että miehet joutuivat asiassa käräjille asti. Pirkanmaan käräjäoikeuden mukaan 90% vartiorikoksista hoidetaan armeijan joukko-osastoissa kurinpitomenettelyin.
  Vartiointi rinnastetaan sotatilanteen mukaiseksi toiminnaksi.

  ps. mahtaa pojat pysyä hereillä loppuaikana vartiopalvelusta tehdessään.
   
 2. Museo

  Museo Eversti

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  1,509
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  316
  Että oikein 20 päiväsakkoa. Eikö nykyään saa saman ajokortitta ajosta, näpistyksestä, huumausaineiden hallussapidosta omaan käyttöön, lievästä pahoinpitelystä muista tuollaisista pikku hölmöilyistä?
   
 3. Mainos 4. Anti-Panzer

  Anti-Panzer Kersantti

  Liittynyt:
  27.04.2010
  Viestejä:
  107
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  16
  Tämä 20 ps oli vissiin kahdesti lievennetty tuomio.
   
 5. ahkio

  ahkio Alikersantti

  Liittynyt:
  15.04.2010
  Viestejä:
  66
  Tykkäykset:
  6
  Pisteet:
  6
  Ja noista kaikista poislukien näpistys, pitäisi tulla paljon enemmän.
   
 6. Iskumies

  Iskumies Korpraali

  Liittynyt:
  03.06.2010
  Viestejä:
  28
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  1
  Mikähän on syynä että on mennyt käräjille asti? Kuten mainittu yleensä nämä hoidetaan firman sisällä.
   
 7. JaRi

  JaRi Alikersantti

  Liittynyt:
  14.04.2010
  Viestejä:
  61
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  6
  Niin sopiva rangaistus olisi ollut, tuollainen 40km päivämarssi täyspakkauksen 25kg kera.
   
 8. Döödihärry

  Döödihärry Alikersantti

  Liittynyt:
  09.05.2010
  Viestejä:
  71
  Tykkäykset:
  45
  Pisteet:
  6
  No höh. Kyllä niin monena yönä meinasi eräätkin herrasmiehet Hätilän puomilla nuotiolla torkahtaa. Aina aamuyöstä puuroa keittämään mennyt toimisto-pimppi (tsto-au) löi pari kertaa halolla puomiin ja herätti härvääjät. Eipä skapparitkaan olisi voineet mitään väkivaltaiselle tunkeutumiselle, kun saunaoluet oli juotu jo.
   
 9. koponen

  koponen Kenraali Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,555
  Tykkäykset:
  845
  Pisteet:
  636
  Vartiorikokset ovat hiukka vakavammin otettavia, sillä porkkanaa ei taideta kyetä tarjoamaan vaikka asia on periaatetasolla kovin tärkeä. Siispä keppiä.

  Tosin, epäilen että käräjät ovat kutsuneet muistakin syistä (l. kokonaisasenne ja -käytös) kuin pelkästään yksittäisestä teosta. Parempi kuitenkin etten arvaile, en ole pöytäkirjoja lukenut. Sen verran monta muuta esalla ja pekalla kuitattua casea kuitenkin on tiedossani että luuloa esiintyy.
   
 10. Kapiainen

  Kapiainen Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  3,578
  Tykkäykset:
  4,574
  Pisteet:
  1,286
  En tunne tapausta lainkaan, mutta tuntuisi siltä, että taustalla on jotakin sellaista mitä emme tiedä. Jos kyseessä on pelkkä torkkuminen/nukkuminen vartiossa, olisi asia voitu helposti käsitellä Puolustusvoimien sisällä kurinpitomenettelyn mukaisesti.
  Lieneekö sitten jotain sellaista, että klopit eivät itse ole sulattaneet sitä että asia käsitellään Puolustusvoimien sisällä ja valittaneet..tai jotain?!
  Ei nuo nimittäin nyt niin kovin ainutkertaisia juttuja ole, etteikö niitä olisi kurinpitomenettelyllä ratkottu tuon tuosta.
   
 11. ahkio

  ahkio Alikersantti

  Liittynyt:
  15.04.2010
  Viestejä:
  66
  Tykkäykset:
  6
  Pisteet:
  6
  Onko Pirkkalan lennoston alueella jotian erityisen tärkeetä tai onko ko. portilla jotain erityistä vartio-ohjetta? Hankala tosiaan arvailla, jos ei tiedä. Tai olisiko vaikka ulkopuolinen taho tehnyt ilmoituksen tms.
  Jos on normaalia tärkeämpää, niin luulisi palkatun vartiomiehen olevan oikea valinta ko kopille.
   
 12. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,054
  Tykkäykset:
  5,750
  Pisteet:
  1,286
  Tokihan Pirkkalan varuskunta on tärkeämpi kuin jokin uinuva korpivaruskunta. Pirkkalassa näet on Hornetit jatkuvassa 24/7 operatiivisessa valmiudessa ja ovat hyvä kohde sabotoinnille ennen sitä paljon pelättyä yllätyshyökkäystä.

  Jalkaväen koulutusta tarjoavissa varuskunnissa, kuten vaikkapa Kontiorannassa, ei ole siihen verrattuna kerrassaan minkäänlaista jatkuvaa operatiivista valmiutta. Toki korpivaruskuntienkaan vartiointia ei ole syytä väheksyä, mutta niissä intressinä on enemmänkin aseiden pitäminen rikollisten ulottumattomissa.


  Näinhän se menee. Ilmavoimien toimintakyky ei todellakaan ole niiden kahden portille väkipakolla käsketyn varusesineen varassa, eikä heidän vartioiman portin ohittanut todellakaan pääse suoraan varuskunnan kriittisiin kohteisiin, vaan varuskunnan sisällä törmätään oikeasti ja ammattilaisten vartioimaan alueeseen.
   
 13. Mosuri

  Mosuri Alokas BAN

  Liittynyt:
  13.04.2010
  Viestejä:
  1,596
  Tykkäykset:
  9
  Pisteet:
  0
  Kyllä täytyy todeta, että ihan oikeaan ratkaisuun on päädytty. Mitä siitäkin tulee jos sotilaspoliisit nukkuvat palveluksessa? Sotilaspoliiseidenhan tulee toimia erityisen esimerkillisesti koska he valvovat muiden toimintaa. Uskoisin, että nyt on saatu hyvä esimerkki useammalle saapumiserälle siitä miten käy jos laiminlyö vartiovelvollisuutensa!

  Suomessa ollaan kuitenkin melko kaukana monien maiden tiukasta kurista. Aikoinaanhan esim. suomalainen upseeri oli ihmetellyt brittiläisellä sotalaivalla reilusti yli kolmekymppistä merijalkaväen sotamiestä joka oli toimittanut jotain vihoviimeistä hanttihommaa helikopterikannella räntäsateessa. Isäntä oli todennut, että kyseessä oli pitkään palvellut entinen aliupseeri joka oli uskaltanut sanoa "Why!" kun oli kuullut upseerin antavan käskyn!
   
 14. Mainos 15. Kapiainen

  Kapiainen Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  3,578
  Tykkäykset:
  4,574
  Pisteet:
  1,286
  Enpä usko, että siellä mitään niin erityistä olisi, että sen vuoksi asia olisi päätynyt käräjille. Joitakin oikeasti tärkeitä kohteita varmasti on, mutta yhtä varmasti niiden vartiointi ei ole varusmiesten kontolla.
  Uskokaa tai älkää, niin eiköhän noita päivystäjän tai muun vartiomiehen torkkumisia ja nukkumisia käsitellä vähintään viikoittain eri varuskunnissa. Ei se mikään tavaton juttu ole, vaikkakin rangaistukset ovatkin suhteellisen ankaria verrattuna moniin muihin töpeksintöihin.
  Veikkaankin siis, että jutussa on jotain sellaista mitä emme tiedä ja se joku seikka on syy, miksi asia on käsitelty oikeusistuimessa. Voin olla väärässä..mutta mahtaisiko liittyä siihen ikuisuuskysymykseen "mulla on oikeus..mua ei jotkut skapparit käske, tutki ja rankaise.."
   
 16. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,054
  Tykkäykset:
  5,750
  Pisteet:
  1,286
  Niinhän se oikeassa elämässä menee eli joillakin tyypeillä vaan on kontollaan enemmän painolastia - syystä tai syyttä. Sitten kun henkilö, jolla on piikissä paljon kynimättömiä kanoja tekee jotakin, johon voidaan puuttua niin kyyti on keskimääräistä kylmempää.

  Eikä tuo rajaannu mitenkään varusmiehiin, vaan kyllähän se on havaittavissa normaalissa työelämässäkin. Hankalan miehen maineessa oleva voi olla "nakkisuojassa" vaikkapa luottamusmiehen nimikkeellä, mutta kun se pesti päättyy, niin...
   
 17. Umkhonto

  Umkhonto Eversti

  Liittynyt:
  30.04.2010
  Viestejä:
  1,630
  Tykkäykset:
  2,296
  Pisteet:
  316

  Joo, varmaan. Tai ylinopeudesta 125@80 ohitustilanteessa, josta ei aiheutunut mainittavaa vaaraa. :maija: :a-smiley:
   
 18. JaRi

  JaRi Alikersantti

  Liittynyt:
  14.04.2010
  Viestejä:
  61
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  6
  Monestihhan ainakin sotaharjoituksissa tai ampuma-alueilla saattaa olla se vartiomiehen tehtävä siinämielessä vaativa, että kukaan sivullinen ei pääse hiipailemaan varo-alueelle,kuulan tai sirpaleiden eteen.
   
 19. ctg

  ctg Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  7,537
  Tykkäykset:
  2,527
  Pisteet:
  1,286
  Meillä MeVat nukahtivat joskus muutaman viikon valvonnan päätteeksi koppiin, ja yleensä rangaistus oli poistumiskieltoa. Se on sinällänsä aika rankka kun kiveltä ei pääse iltalomille koskaan, joten jos kielto napsahti niin siellä sä kökit tekemässä 2s 4sta (2 tuntia valvontaa - 4 lepoa 24/7) yli puolitoista kuukautta.

  Yksi kaveri otti herneen nenäänsä ja ei tullut sitten takaisin lomilta kun vihdoin viimein sinne pääsi. Spollit lopulta haki sen takaisin ja kaiffa vietti viikon putkassa (väkivaltainen vastustaminen) ja kolme kuukautta kivellä.

  Sinällänsä ymmärrän että Spollin valvonta reissut eivät olleet yhtä rankkoja kuin meillä, mutta ymmärrän hyvin miten valvontaputken loppupuolella voi torkahtaa koppiin. MeValla homman nimi on siinä että siellä voi olla ihan oikea hätä kyseessä ja jos kaveri nukkuu, niin voitte arvata miten käy.
   
 20. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,420
  Tykkäykset:
  6,565
  Pisteet:
  1,286
  Tuo kuulostaisi aika loogiselta syyltä. Eikös se homma mene niin, että henkilöltä kysytään, että hoidetaanko homma sisäisesti, vai haluaako henkilö että asia tutkitaan erityisen tarkkaan.
   
 21. jokiranta

  jokiranta Alokas BAN

  Liittynyt:
  21.02.2012
  Viestejä:
  1,206
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  0
  Laatuvartiosto

  Miten moneen yliopistokoulutettuun vartiointialan ammattilaiseen puolustusbudjetti sodan aikana riittää. Ennen joissain maakuntavaruskunnissa otettiin vakavasti ainakin ammusvarastoalueen vartiointi eikä mikään tavallisen vartioinnin erikoisjoukkoja värvättyinä miehinä tarvittu.

  Tämä "professionalismin" ylistys ja samalla varusmiesten surkeuden, kyvyttömyyden ja edesvastuttomuuden korostus suorastaan pistää silmään.

  Ikään kuin ei oleteta, että varusmies tai reserviläinen voisi tehdä mitään kunnolla, vaan siihen tarvitaan aina joku alipalkattu tai ulkoistettava "ammattilainen".

  Puolustusvoimat on muuttunut ihmeellisesti keskiaikaiseksi ammattikuntajärjestöksi, jossa jokaiseen ammattiin on olemassa erikoisjoukko aina puomivartiosta yleislääketieteen erikoiskirurgiin.

  En nyt usko, että jossain lennostossa olisi ryynätty edellisenä päivänä niin ankarasti, ettei olisi ollut aikaa nukkua kuutta tuntia niin kuin autonkuljettajat ja että aivan oikeasti lentosotamiehet olisivat raskaiden viivytystaisteluiden tai sissikeikan uuvuttamina nukahtaneet pystyyn kuin hevonen, joka nukkuu puolella aivoistaan kuin delfiini.

  Sitten on vielä se, että kyseessä oli parivartio. Toisin sanoen toinen ei herättänyt toista nukkumasta.

  Tämä on sen verran ihmeellinen asia, että alan epäillä koko yksikön henkeä ja kuria. No ilmavoimia yleensä ei pidetä niinkään äidin pikku tappajien pesäpaikkana, vaan asiantuntijalaitoksena, jossa moneen haasteeseen löytyy ainakin pätevä selitys.
   
 22. Kapiainen

  Kapiainen Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  3,578
  Tykkäykset:
  4,574
  Pisteet:
  1,286
  RE: Laatuvartiosto

  Syy miksi moni haluaa varusmiehet pois esimerkiksi varuskunnallisista vartioista ym tehtävistä ei ole alkuunkaan se, ettei heidän uskottaisi pystyvän vartiointitehtäviä hoitamaan.
  Kysymys on siitä, että vartiointi ym tehtävät liittyvät äärimmäisen harvoin niihin tehtäviin mihin varusmiestä koulutetaan. Varusmies ei ole mitään ilmaistyövoimaa, jota voidaan kupata milloin mihinkäkin hänelle täysin toisarvoiseen tehtävään!
  Varusmiehen homma on olla koulutuksessa ja saada oppi siihen tehtävään, johon häntä koulutetaan. Sitä vähää koulutusaikaa ei tule missään nimessä haaskata siihen, että varusmiestä käytetään ilmaistyövoimana..ei lumitöissä rauteillä, eikä myöskään varuskunnallisissa vartiotehtävissä!

  Edes sotilaspoliiseille varuskunnalliset vartiotehtävät eivät ole koulutusta tai harjaantumista SA-tehtäviin kuin pieneltä osalta. SPOL:n tehtäväkenttään kuuluu "tuhat" muuta asiaa kuin vartionti kohteella..ja kun heitä käytetään varuskunnallisissa vartioissa, on siitä vartiossa käytetystä ajasta ainakin 99% pois siitä koulutuksessa, jota SPOL-mies tarvitsisi tehtäväkenttänsä tehtävien oppimiseen.
  SPOL ei ole mikään "poliisi" ja vielä vähemmän "vartija", jos hänen SA-tehtäviään ajatellaan. On todella käsittämätöntä hukata SPOL-varusmiehen tehtäväkenttään nähden hyvin rajallista koulutusaikaa jossakin varuskunnallisissa vartioissa!

  Kyseiset vartiot pitäisi ehdottomasti hoitaa palkatun väen voimin..ei siksi, ettei varusmies pystyisi..vaan siksi, että varusmies kuuluu koulutukseen, ei ilmaistyövoimaksi. Vartiointia ei tosin myöskään pidä ulkoistaa millekään vartiointifirmalle..jo yleinen uskottavuus edellyttää sitä, että armeija vartioi ja suojaa omat kohteensa..mutta varusmiesten koulutusajan kustannuksella sitä ei pidä tehdä!
   

Jaa tämä sivu