Trump -psykoosi

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja ak.tied
  • Aloitus PVM Aloitus PVM

"Yhdysvaltain politiikan asiantuntijoilla on riittänyt viime päivät kiirettä, kun he ovat etsineet selityksiä Donald Trumpin erikoisille puheille.

Reilun viikon päästä presidentin virkavalan vannova Trump haluaa liittää Kanadan, Grönlannin ja Panaman kanavan Yhdysvaltoihin.

Minulla on Trumpin puheille paljon yksinkertaisempi selitys: Trump, 78, on Yhdysvaltain modernin ajan vähä-älyisin presidentti, ja vanhuus on tehnyt hänestä entistä tyhmemmän.

Kun tämän yhdistää patologiseen narsismiin ja kaikkien neuvonantajien valintaan heidän uskollisuutensa perusteella, tuloksena on tämänkaltaista horinaa. Ja lisää on tulossa.

Normaalisti tämän tason horinoita joutuu kuuntelemaan, kun itseensä liikaa uskovat eläkeläismiehet kokoontuvat parantamaan maailmaa golfkentälle tai huoltoaseman baariin.

Nyt näillä eväillä johdetaan vapaata maailmaa."

Ukolla alkaa olla ikää. Ja seuraavat neljä vuotta tulee puskea täysillä ja pysyä sekä kroppa että mieli kristallinkirkkaana. Mahtaneeko olla mahdoton yhtälö kun kerran Joe Bideninkin pääkoppa alkoi lahota nyt virkakauden loppusuoralla. En jaksa uskoa että Trump olisi yhtään paremmassa kunnossa.
 
Mites kun lähdetään puolustamaan Grönlantia Jenkkien hyökkäykseltä, saako meidän f35 kalusto silti olla jenkeissä ja saako pilotit yhä koulutusta? Kaverin puolesta kyselen.
Onkohan noissa f35:ssa etäkäyttömahdollisuus/käytön esto? :unsure:
Takaportteja on perinteisesti jätetty jenkkien softiin...
 
Mihin viime aikoina tapahtuneisiin sotiin kongressi on antanut hyväksyntänsä?

Huomasitteko muuten Dominoteorian lentoonlähdön ennen kun kerettiin kissaa sanoa?

Mutta ei hätää, kyseessä on vain olkiukko ja järkähtämättömällä tosiasioiden kieltämisellä voimme päästä yllättävänkin pitkälle!

Mutta entä jos se onkin OLKINAINEN? Mitäs me sitten tehdään?


Itse itselleni vastaten lainaan YLE:n artikkelia. Eli Grönlanti tulisi pystyä valtaamaan USA:n sotavoimilla 60 päivässä ja sitä pidemmille toimille tulisi hakea sitten kongressin siunausta, jos presidenttiä sattuu huvittamaan. Mikään oikea pakko se ei ole:

https://yle.fi/a/3-6809087

Yhdysvaltain presidentit hakeneet kongressilta siunausta iskuille vain harvoin​

Vuoden 2011 maaliskuussa Barack Obama päätti sotilastoimista Libyan entisen hallitsijan Muammar Gaddafin hallintoa vastaan YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselman nojalla kuulematta kongressia.

Annette Blencowe
1.9.2013 1:01•Päivitetty 1.9.2013 4:44

Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman päätös hakea Syyriaan tehtäville iskuille siunaus kongressilta on harvinainen.

Vaikka Yhdysvaltain perustuslaki antaa kongressille valtuudet julistaa sota, kongressi on viimeksi käyttänyt tuota oikeuttaan vuonna 1941, kun Yhdysvallat liittyi toiseen maailmansotaan.

Sen jälkeen Yhdysvaltain presidentit ovat kuitenkin useaan otteeseen yksipuolisesti päättäneet sotilasiskuista ja maahyökkäyksistä ilman kongressin hyväksyntää vedoten perustuslain heille suomaan valtaan puolustusvoimien ylipäällikkönä.

Vietnamin sodan seurauksena, vuonna 1973 voimaantulleen lain mukaan presidentin täytyy saada hyväksyntä kongressilta sotilasoperaatiolle, joka kestää yli 60 päivää.

Presidentti George W. Bush haki ja sai hyväksynnän kyseisen lain nojalla hyökkäykselle Irakiin vuonna 2003.

Useimmat presidentit ovat kuitenkin jättäneet vuoden 1973 lain huomiotta perustuslain vastaisena.

Esimerkiksi vuonna 1995 Bill Clinton lähetti Bosnia-Herzegovinaan amerikkalaisia joukkoja Naton rauhanturvaajien avuksi. Clinton teki päätöksen joukkojen lähettämisestä, vaikka kongressi ei onnistunut pääsemään yhteisymmärrykseen hyväksyykö se joukkojen lähettämisen vai ei.

Clinton määräsi ilman kongressin hyväksyntää myös ilmaiskut entisen Jugoslavian alueelle Kosovon konfliktin aikana. Iskut kestivät 78 päivää.

Sotilasoperaatiot Somaliassa vuonna 1992 ja Haitissa vuonna 1994 aloitettiin niinikään ilman kongressin siunausta. Myös Afganistaniin ja Sudaniin vuonna 1998 tehdyt ohjusiskut, jotka seurasivat Yhdysvaltain Kenian- ja Tansanian-lähetystöihin tehtyjä pommi-iskuja, tehtiin ilman kongressin hyväksyntää.

Viimeisin tapaus on vuoden 2011 maaliskuulta, jolloin Obama päätti sotilastoimista Libyan entistä hallitsijaa Muammar Gaddafia vastaan YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselman nojalla kuulematta kongressia.
 
Tässä muuten pointti mitä minäkin olen ihmetellyt. Nyt siis nimenomaan kyse Trumpin retoriikasta. Ja huom. USA:n presidentin puheilla ja kannanotoilla on aina merkitystä. Lauottiin niitä sitten vitsinä tai tosissaan.

Paradoksi. Trumpin fanit ja kannattajat ovat vuosia toistelleet mantraa siitä miten Trump ei koskaan ole aloittanut, eikä aloita uusia sotia. Varsinkaan Irakin 2003 tyylisiä valloitussotia.

Jos oletetaan, että Trump tosissaan nyt uhkaisi Tanskaa sotilaallisesti, niin eihän tässä ole järjen häivää.



En ole kuullut Trumpin tukijoiden ottavan kantaa, miksi Trump kokee Yhdysvalloilla olevan oikeus Tanskalle kuuluvan itsehallintoalueen luonnonvaroihin edes uhkailun tasolla, olivat ne miten hyödyllisiä tahansa.

Trumpin imperialistiset laukomiset ja konservatiivien reaktiot niihin ovat todellinen takinkääntö presidentinvaalien aikaisesta sanomasta.

Läpi vaalien Trumpin yksi tärkein kampanjaviesti oli tuoda rauha maailmaan. Trump on luvannut päättää Ukrainan sodan vuorokaudessa ja väittänyt, että Hamas ei olisi uskaltanut hyökätä Israeliin hänen ollessaan presidenttinä.
 
Viimeksi muokattu:
Jaa, nähtäisiin Grönlannin taivaalla aika mielenkiintoinen dogfight, F35 vs. F35.

Kuinka paljon vaaditaan Trumpilta ja Putinilta toimenpiteitä että eurooppa herää huolehtimaan itsestään?

Jos Trumpin uhosta edes osa on totta, pitäisi eurooppalaisten valmistautua pärjäämään suuressa maailmassa ilman NATO:a ja pikimmiten.
 
Asiaa seurannut analysti David Frum kirjoitti spot on tästä aiheesta noin kuukausi sitten. Jyrkkää kuvausta Trumpin mielenmaisemasta. Alun jälkeen keskustelu siirtyy aika yleismaailmallisiin teemoihin globalisaatiosta ym., mutta palaa terävästi ytimeen kohdasta 15:30 alkaen. Summa summarum: Trump ei enää edes yritä pitää yllä ideaalia siitä, mitä USA voisi parhaimmillaan olla, vaan kyse on vain omaa parasta ajavasta raa'asta voimapolitiikasta.

Toisin sanoen Trumpin USA irtautuu maailmanpoliisin roolista ja rötöstelee miten tahtoo, nyt julkisestikin. Aiemmin sentään vaivauduttiin naamioimaan mm. Irakin tuoreempi sotaretki jonkinlaiseksi humanitääriseksi interventioksi.

729 581 katselukertaa 5.12.2024 #amanpourpbs
With Trump's inauguration on the horizon, conversations continue about the impact of the President-elect's policies both at home and abroad. David Frum is a political commentator and former speechwriter for President George W. Bush. In his latest piece for The Atlantic, “America's Lonely Future," Frum warns that the U.S. could become a global bully. He joins Walter Isaacson to discuss.Originally aired on December 4, 2024

 
Viimeksi muokattu:
Tästä taisi oli jo aiemmin juttua. Tämän mukaan Juniorin visiittiä varten joitain paikallisia palkattiin esiintymään kuvissa MAGA-lätsät päässä.



Donald Trump Jr:n jakamalla videolla joukko grönlantilaisia esiintyy MAGA-lippikset päässä. Useat lähteet kertovat Tanskan yleisradiolle joukossa olleen kodittomia, jotka oli lahjottu paikalle ilmaisella lounaalla.

Useat lähteet ovat sittemmin kertoneet DR:lle, että osa videolla esiintyneistä ovat kodittomia ja sosiaalisesti heikossa asemassa olevia henkilöitä. Monien tapahtumaan osallistuneista on aiemmin nähty viettävän aikaa hotellia vastapäätä sijaitsevan kaupan edustalla.

Asian vahvistaa muun muassa kaupan henkilökunta.

Kaupan työntekijät myös kertovat Donald Trump Jr:n PR-väen jakaneen kaupan edustalla MAGA-lippiksiä, kutsuen ihmisiä lounastamaan korkeatasoiseen ravintolaan.
 
Grönlannin sympatiat Tanskaa kohtaan ovat huterat johtuen siitä, että tanskalaiset lääkärit asensivat ehkäisykierukoita paikallisille ilman suostumusta rajatakseen väestönkasvua.

Omalla n=1kokemuksella tanskalaisista kumppaneista, jonkinnäköinen syyllisyys tuntuu olevan tanskalaisillakin Grönlannin "alistamisesta". Ja saatiinhan Borgenissakin Grönlanti-teemaa mukaan ja miten ei oikein sympatioita välttis löydy.

Eikä kaikkia Tanskassa tunnu rassaavan myynti

 
Täytyy olla melko yksinkertaisia noiden haastateltujen grönlantilaisten jos ei mielessä häivähdä mikä on todennäköisin Trumpin aie heidän omalle saarelleen: drill baby drill.
Siinä naama voisi hieman venähtää kun avolouhosta yms. ilmestyisi ihan eri malliin kuin loputtomiin harkitsevassa pohjoismaalaiskulttuurissa.
Olisi joo isommat hartiat. Mutta täysin epäsuhtainen neuvotteluasema. Tanskalla on hirmuisesti perinteen tuomia rajoitteita vallankäytölleen.

Jos järkeviä ovat niin Trumpin tarjous pitäisi kiihottaa äänestämään puolipaniikissa Tanskan kanssa yhdessä pysymisestä. Niitäkin jotka eivät ole olleet välttämättä Tanskan kannalla aiemmin.
Mitä erityistä hyvää kuvittelevat saavansa USAn alla?
 
Back
Top