Trump -psykoosi

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja ak.tied
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Viisumikäytäntö EI koske pakolaisia
...
Summasummarum: Trumpin hallinto rikkoo päätöksellään YK:n Pakolaissopimusta jonka se on ratifioinut (1967 Protocol). Nimenomaan sopimuksen kohtaa:
I luku
Yleiset määräykset


3 artikla
Syrjimiskielto
Sopimusvaltioiden on sovellettava tämän yleissopimuksen määräyksiä pakolaisten rotuun, uskontoon tai alkuperäismaahan katsomatta.

4 artikla
Uskonto
Sopimusvaltiot myöntävät alueillaan oleville pakolaisille vähintään yhtä suopean kohtelun kuin omille kansalaisilleen uskonnonharjoittamisen vapauden ja heidän lastensa uskonnollisen kasvatuksen vapauden osalta.

Jos luet 4 artiklan huolella, huomaat sen sanovan, että "...sopimusvaltiot myöntävät alueillaan oleville pakolaisille...". Yleensäkin tuo kyseinen sopimus määrittää ensisijaisesti sitä koskevia sääntöjä, miten maassa jo olevia pakolaisia tulee kohdella. Trump ei käsittääkseni ole antanut määräystä maassa jo olevien pakolaisten karkottamisesta kansalaisuuden perusteella.
 
Kabinettinimityksistä, DeVos varmaan torpataan ja hyvä niin. Republikaanisenaattoreista Collins ja Murkowski ilmoittivat jo todennäköisesti äänestävänsä eitä. Edit: Jaa, näyttääkin että muut pysyvät ruodussa, joten menee 50-50 ja varapressa Pence pääsee ratkaisemaan, eli läpi menee, joten takapakkia ottaa siellä kouluopetus seuraavat neljä vuotta.

Trump kerää ympärilleen rahaa. Betsy DeVosinkin omaisuudeksi sanottu sellaiset 5 miljardia. Liekö syntymässä USA:n kaikkien aikojen rikkain kabinetti.
 
Betsy DeVos on vaikuttanut erinomaiselta vaihtoehdolta, hän on pitkään halunnut vapautta kouluvalintaan yms. mitä vakiintunut koulujärjestelmä on vastustanut.


Hänhän on naimisissa verkostomarkkinointifirma Amwayn perustajan pojan kanssa, ja Betsyn veli Eric Prince on entinen Navy SEAL ja Blackwater-turvallisuusfirman perustaja. Betsy ja Eric tulevat menestyneestä yrittäjäperheestä.
 
16427592_1867113833560951_2042065260404949558_n.jpg
 
Mielenkiintoisesta uutissivustosta linkkasit jutun. Täytyy olla kannattava bisnes kun näitä vaihtoehtomedian sivuja kasvaa kuin sieniä sateella. Pääteemat lyhyesti: Trumpin ylivertaisuus, suomen hallituksen heikkous ja ylen mädännäisyys. Sivusto on niin uusi (beta vaiheessa?), ettei hirveästi tietoa vielä löytynyt, mutta kävin päätoimittajan facesivuilla.


Hyvä kun kiinostaa:solthum:

Tässä lisää luettavaa...

https://joonaskonstig.com/2016/11/1...istokirjoitus-ja-ennustuksia-tulevaisuudesta/

https://joonaskonstig.com/mita-mielta-suomessa-saa-olla/

Idealismin aika 1991 – 2016: muistokirjoitus ja ennustuksia tulevaisuudesta
14.11.2016 / JK

Ehkä sen voi päivittää tähän vuoteen, vuoteen 2016 – Brexitin ja Trumpin vuoteen, Euroopan turvapaikanhakijakriisistä oppimisen vuoteen, vähän Putinin Ukrainan-hyökkäyksen jälkeen. Ehkä 2016 on se vuosi, johon historioitsijat voivat joskus rajata idealismin ajan, tuon neljännesvuosisadan, joka alkoi Neuvostoliiton hajoamisesta ja kylmän sodan loppumisesta.

Idealismin aikakauteen kuului ”Euroopan yhdentyminen” (Euroopan Unionin rakentaminen), rajojen avaaminen 90-luvun idealismissa, Blairin New Labor, oman kulttuurin suhteellisen arvon laskeminen muiden kulttuurien suhteellista arvoa nostettaessa, Suomessa Tarja Halosen aika, Yhdysvalloissa lopulta idealismin aikakauden eräänlaisena huippuna Barack Obaman aika. Se oli aika, jolloin vasemmisto Neuvostoliiton jälkeen koetti vaihtaa vihollisekseen hetkeksi globalisaation, mutta oppi sitten rakastamaan globalisaatiota, kun se uudelleenbrändättiin monikultturismiksi. Idealismin aikaan liittyvät uusvasemmistolainen identiteettipolitiikka monenkirjavine vähemmistöagendoineen ja poliittisine korrektiuksineen, joka lopulta kai oli ihmisten arkijärjelle liikaa. Se oli kulttuurisodan aikaa, jolloin koulutettu helsinkiläisliberaali samaistui ja tykästyi helpommin vaikkapa arabiin kuin suomalaiseen naapuriinsa ja sukulaiseensa, joka oli konservatiivi. Ainakin somessa.

Idealismin ajan syvänarratiivi oli kohtaamisteoria: erilaiset ihmiset kohtaavat, keskustelevat ja tulevat ystäviksi. Tämä pohjatarina esiintyi idealismin aikana joka puolella politiikasta juhlapuheisiin, somesta piirrettyihin, televisiosarjoihin ja kirjoihin.

Trumpin paradoksi
ap-trump-obama-oval-02-jrl-161110_4x3_992.jpg


En väitä ennustaneeni, että Trump tulee voittamaan vahvan vastavoimansa, mutta kun kirjoitin hänestä viime vuonna, näytti selvältä, että hän on Amerikan jatke Euroopan läpi kulkeneille jytkyille. Jälleen todellinen kannatus oli suurempi kuin mitä ihmiset uskalsivat julkisesti gallupeissa ääneen sanoa – niin paljon ihmisiä on idealismin nimessä säikytelty ja heidän mielipiteitään mediassa haukuttu.

Kiinnostava paradoksi Trumpissa on tämä: kahjo presidentti, pelimies, joka sanoo mitä vain minkä uskoo toimivan, voi luultavasti tuoda länsimaiseen kulttuuriin takaisin tervettä järkeä ja totuuden puhumista. Vapaan maailman johtaja uskaltaa sanoa, että hän haluaa oman maansa kansalaisten parasta – mikä on perinteisesti ollut maan kansalaisten valitsemien johtajien velvollisuuskin – ja että hän uskoo mm. maan rajoihin, ts. asioihin, jotka ovat muutamien tuhansien vuosien jälkeen muuttuneet hyvin äkisti itsestäänselvyydestä fasismiksi.

Idealismin aikakauden jälkeen
Ellei yllätyksiä tapahdu, idealismin aikakauden jälkeen tapahtuu esimerkiksi sitä, että Ranskassa Le Pen tulee olemaan mightier than Le Sword. Idealismin ajan suuri luomus Euroopan Unioni tulee jäämään historiaan. Makrotason käännös oikeaan päin jatkuu läpi Euroopankin. Tämä aidosti pelottaa vasemmistoa, ja toivoisin että voisin hälventää sitä pelkoa. Vasemmistoa on kuitenkin yli puoli vuosisataa opetettu nopeaksi samaistamaan kaiken oikeiston äärioikeistoon ja kaikki kansallismielisyys on heidän mielessään liitetty kansallissosialismiin. (Tästä kirjassa MMSSO.) Clinton-Trump-vaalikampanjassa tämä, tämäkin, vedettiin huippuunsa, ja niinpä maailmassa on kymmeniä miljoonia fiksuja ihmisiä, jotka todella uskovat Trumpin haluavan tappaa vähemmistöön kuuluvia ihmisiä – mikä kai on jonkinlainen natsin vähimmäismääritelmä.

He oppivat lähivuosina, että tämä on onneksi ollut mielikuvitushirviö, eikä Trump halua tappaa vähemmistöjä. Nykyaikana se olisikin mahdotonta, kun Internet tietää kaiken eikä unohda mitään. (*)

trump-rainbow.jpg


Ja he oppivat, että itse asiassa heillä onkin enemmän yhteistä maanmiesten ja -naistensa kanssa kuin he omassa, usein kiihkeämielisessä somekuplassaan joutuivat luulemaan. Siihen voi mennä vielä vuosia. Lähiajat voivat olla vaikeita, koska aikakausi ja vasemmistohegemonia ei suosiolla mene siihen hyvään yöhön, mutta uskon sen lopulta onnistuvan. Lehdistö ei sekään opi yhtään nopeammin, minkä takia en edelleenkään usko lehtiemme lukemisen parantavan kansalaisten ymmärrystä siitä, mitä tapahtuu todella maailmassa. (Tähän on onneksi tulossa tammikuussa parannusta, mistä myöhemmin lisää.)

Toinen keino, millä vasemmisto ja toimittajat oppivat, ettei isänmaallisuus, tai konservatiivisuus, tai halu jäädä eloon kansakuntana tarkoita kansallissosialismia, on se, että tavalliset ihmiset uskaltavat yhä useammin tunnustautua isänmaallisiksi ja konservatiiveiksi. He eivät pelkää enää. Näin vasemmisto näkee, että he ovat heidän ystäviään, kollegoitaan ja sukulaisiaan ja aivan samanlaisia ihmisiä kuin hekin.

Mitään dramaattista kaapistatuloa ei edes tarvita, silkka puheenaiheiden ja käytetyn sanaston vaihtaminen riittää. Ihmiset katsovat, mitä muut heidän ympärillään tekevät, ja päättelevät siitä, mitä kuuluu tehdä. Sitten he tekevät samoin. Tämä pätee mielipiteisiin yhtä lailla. Näin aikakaudet vaihtuvat.

Kun kansakuntien eloonjääminen turvataan yksinkertaisilla laeilla – paljolti sellaisilla, joita idealismin aikakauteen asti on kaikkialla käytettykin – valtaosa makromomentumista oikealle on jo käytetty. Jos vasemmisto palaa takaisin terveen järjen ja todenpuhumisen hienoon perinteeseen, silläkin on myös idealismin aikakauden jälkeen elävä paikkansa parlamenteissa.

Jos vasemmisto taas leimautuu niihin, jotka tällä hetkellä polttavat Yhdysvaltain lippuja protestina laillisille, demokraattisille vaaleille, se voi jäädä paitsioon hyvin pitkäksi ajaksi.

iu




(*) Dilbertin luoja, viisas Scott Adams huomauttaa, että protestoijat ovat nuoria, koska nuoret eivät tiedä jo Reagania aikoinaan väitetyn natsiksi. Adams ehdottaa äärioikeistopelon hoitoon kognitiivista dissonanssia – ts. että Trump tekee jotakin, mikä on niin räikeässä ristiriidassa uskomuksen, että hän on natsi kanssa, etteivät nämä kaksi ajatusta enää voi esiintyä yhdessä ihmisten mielessä. Esimerkiksi järjestää laajamittaisen ohjelman mustien nuorten rahoittamiseksi collegeihin. Trump saattaa vallan hyvin tehdä jotain tämänsuuntaista, koska se toimii, ja kunnon furbon tavoin Trump tekee mikä ikinä vain toimiikin
 

Washington Post: Trump tylytti Australian pääministeriä puhelimessa: "Tämä oli ylivoimaisesti huonoin puhelu"

  • Trump on loukannut Australian pääministeriä puhelimitse, kertoo Washington Post.
  • Johtajilla oli erimielisyyksiä erityisesti maiden välisestä pakolaissopimuksesta.


Puhelinkeskustelusta perillä olevien viranomaislähteiden mukaan Trump morkkasi Turnbullia maiden välisestä pakolaissopimuksesta ja päätti tunnin mittaiseksi suunnitellun puhelun 25 minuutin kohdalla. Keskustelun aikana Turnbull tiedusteli Trumpilta, aikooko tämä kunnioittaa Yhdysvaltain lupausta ottaa vastaan 1 250 pakolaista australialaisesta pakolaiskeskuksesta. Trump vastasi Turnbullille joutuvansa sopimuksen noudattamisesta ongelmiin ja syytti Australiaa "seuraavien Bostonin pommittajien siirtämisestä" Yhdysvaltoihin.

Valkoinen talo on myöntänyt keskustelun Turnbullin kanssa olleen vihamielinen

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201702022200063884_ul.shtml
 
https://www.washingtonpost.com/news...me-secretary-of-state/?utm_term=.326e104df601

Rex Tillerson nimitettiin eilen senaatissa virallisesti ulkoministeriksi äänin 56-43.

Menee mielestäni ylivoimaisesti Trumpin huonoimpien valintojen joukkoon:

  • Ei käytännössä minkäänlaista aiempaa kokemusta ulkopolitiikasta tai diplomatiasta.
  • Normaalisti USA:ssa ulkoministeriksi valitulla henkilöllä on valmis diplomaattiverkosto ja suhteita eri maiden suurlähetystöihin, Tillersonilla ei.
  • Exxon Mobil teki omien laskelmiensa mukaan Venäjä-pakotteiden myötä miljardiluokan tappiot ja oli vahvasti lobbaamassa pakotteiden poistamisen puolesta. Tillerson tosin on antanut pakotteista melko ristiriitaisia lausuntoja.
  • Henkilökohtaiset suhteet Putiniin täysi kysymysmerkki, saanut häneltä "Order of Friendship"-mitalin, joka on korkein kunnianosoitus, jonka ulkomaan kansalainen voi Venäjällä saada.

http://foreignpolicy.com/2017/01/11...ary-of-state-breaks-with-trump-on-key-issues/
http://www.forbes.com/sites/kenrapo...xons-lost-from-russia-sanctions/#5f2acf0f56b3
http://nordic.businessinsider.com/trump-rex-tillerson-vladimir-putin-russia-exxon-2016-12
http://www.politico.com/story/2016/12/exxon-mobile-russia-sanctions-rex-tillerson-232770
 
Tuo tänne lainaamasi teksi oli ihan kiinnostavaa luettavaa, mutta jostain ajatuksista olen kyllä eri mieltä. Esimerkiksi se, että puhutaan "vasemmistohegemoniasta" on hieman naiivia. Liberaalius käsitteenä ylipäätään on yllättävän moniulotteinen. Merriam-Webster tietosanakirja mm. jakaa sen: uskonnolliseen liberalismiin, poliittiseen liberalismiin ja taloudelliseen liberalismiin. Sanoisin, että tänä päivänä tuo moninaiseten ääri-ideologioiden kirjo on kasvanut ja internetin kaytta samalla tavalla asioista - tai tietystä asiasta - ajattelevat ihmiset ovat helpommin löytäneet toisensa. Ihmiset saavat yhtäkkiä kaikua ja vahvistusta ajatuksilleen. Näiden leimaaminen suoraan vihervassareiden hegemoniaan on hieman outoa, sillä tämä ilmiö koskee yhtä lailla kaikkia konservatiiveja ja niiden moninaista kirjoa.

Tämä kaikki taas riikkoo sitä välitöntä yhteisöä joka ihmisten fyysisessä ympäristössä toimii. Kylä- kaupunginosa- tai jopa kansalaisyhteisöä. Kun identiteetti löytyykin yhtäkkiä maailman toiselta puolen samanlailla ajattelevien ihmisten joukosta, särkee se ihmisen identifiomista itseänsä siihen ympäristöön joka läheisyydessä toimii. Tämä on Globalisaation ongelma, ongelma joka ei niinkään ole syntynyt poliittisten suuntauksien perusteella (ne vain vahvistavat tätä ilmiötä), vaan on yksinkertaisesti teknologian ja infrastruktuurin kehityksen seurausta. Itsekään en ihmettele "konservatiivien" nousua. Uskon vakaasti, että ihminen tarvitsee terveen hyvän yhteisöm johon kuulua, joka tukee vaikeina aikoina ja jonka puolesta elää ja tehdä työtä. Tätä tilannetta ei saavuteta rikkonaisella identiteetillä jonkin ääriliikken ajatusten heittelehtimänä.

Se muutos joka nyt kuitenkin tapahtuu, on tapahtumassa paikoiteillen väärin perustein. Identiteettiä ja itsetuntoa voidaan rakentaa ehjäksi terveellä tavalla, rikkomatta suhteita toisiin. Sama pätee yhteisöihin. Kansakunnat voivat rakentaa yhteisönsä identiteetin terveelle pohjalle tai he voivat rakentaa sen narsistin tavoin - ylentämällä itsentä muiden yläpuolelle.

Tarkastellaampa kristinuskoa tässä valossa. Kristityt edustavat itsessään hyvinkin globaalia yhteisöä. Kristuksen seurakuntaa joka ylittää kansalliset rajat. Sinänsä en ihmittele, että kilpaileva maailmankatsomus, humanismi, yhdistää ihmisiä yli kansallisten rajojen. Humanismi vain perustuu hyvin epävakaalle pohjalle: se uskoo ihmisen perimmäiseen hyvyyteen. Ajatus siitä, että ihminen ei tekisi pahaa toiselle, jos hänen ympäristönsä vain on riittävän rakastava on harhaanjohtava. "Kaunis" ajatus, mutta ei vastaa todellisuutta. Kristinusko puolestaa uskoo ihmisen perimmäiseen itsekkyyteen (ajatus, mitä itse asiassa luonnontiede tukee paljon paremmin kuin humanismia). Se on pessimistinen nykyhetkessä, mutta luo toivon tulevaisuuteen.

Itse uskon, että nykyiset ilmiot konservaattien noususta on ihmisen sisältä tuleva hätähuuto siitä, että asiat eivät kuulu mennä niin kuin nykyisellään menevät. Se kuitenkin perustuu enemmän pelkoon omasta mitättömyydestä maailmankaikkeudessa kuin ymmärrykseen nykymaailman tilasta. Sitten on tahoja jotka ovat ymmärtäneet tämä ilmion ja ottavat siitä kaiken hyödyn iriti. Nimenomaan kristityn, joka ei usko ihmisyytten pitäisi tämä huomata ja olla sinisilmäisesti seuraamatta kaiken maailmaan "konservatiivisia arvoja" ajavia tahoja. Tahoja joiden arvot eivät todellisuudessa perustu mihinkään raamatusta kumpuaviin vaan ihmisen itsekkyyden rikkinäisen itsetunnon ja identiteetin kosiskeluun.

Tulipa hieman pitkästi pohdittua, mutta näin minä pitkälti ajattelen nykytilasta :). Yritä nyt edes vähän @Bushmaster ymmärtää (sinun ei tarvitsee toista ymmärtääksesi olla samaa mieltä), miksi en ole niin innoissani kaikista nykyisistä "konservatiivisista ilmiöistä". Olen huomannut, että muutamankin kerran olet yrittänyt leimata mm. minua liberaaliksi. Sinänsä hassua, sillä jos minä olen liberaali (olen hyvin konservatiivinen kristitty), niin mikä sinä sitten olet?
 
Sinänsä hassua, sillä jos minä olen liberaali (olen hyvin konservatiivinen kristitty), niin mikä sinä sitten olet?

No se on hyvä kuulla :solthum:

Olen ihan Perinteinen Veroja maksava, Suomalainen, Valkoinen, Hetero, Riista, possun, kana, naudan, lampaan ect lihaa syövä (hyvän juoman ja kastikeen kera), Metsästävä/kalastava, Isänmaallinen kristinuskoa tunnustava konservatiivinen (kuten esivanhempani ovat myös olleet) , Maanpuolustus orientoitunut, Aktiivinen reserviläinen / ammunnan harrastaja
MIES....
muoks. eli ihan "Suomalainen Perus-Pertti" mutta joillekin "ekspertti" :D

En sen enempää enkä vähempää...:cool:
 
Viimeksi muokattu:
Jotensakin väärässä..
Trump rukousaamiaisella: Lähes kaikki kansat käyttävät Yhdysvaltoja hyväkseen
Rukousaamiaisella pitämässään puheessa Trump puolusteli kovia puhelujaan muiden maailmanjohtajien kanssa.
http://yle.fi/uutiset/3-9438983
Käytännössä asiat menee monissa yhteyksissä täysin päinvastoin.

Mutta, ehkä EU-maiden kannattaisi ensi alkuun irtaantua amerikkalaisista tietokoneiden ym. käyttöjärjestelmistä ym. hakukoneista jne. jne.
Näin siksi että vähentäisimme globaalilla tasolla amerikkalaisten yrityksien tuotteiden ja itsensä Yhdysvaltojen hyväksikäyttöä jne..

Tällainen muutos olisi mahdollista toteuttaa asteittaisena projektina esim. Kiinan kanssa. Lähtökohdaksi voisi ottaa avoimeen Linux-koodiin perustuvat sekä edelleen kehitettävät täysin uuden sukupolven järjestelmät. Näissä voisi toteuttaa täydellisesti uuden tyyppisiä ratkaisuja rakenteellisen tietoturvan osalta jne.
 
Tällainen muutos olisi mahdollista toteuttaa asteittaisena projektina esim. Kiinan kanssa. Lähtökohdaksi voisi ottaa avoimeen Linux-koodiin perustuvat sekä edelleen kehitettävät täysin uuden sukupolven järjestelmät. Näissä voisi toteuttaa täydellisesti uuden tyyppisiä ratkaisuja rakenteellisen tietoturvan osalta jne.

Tie helvettiin on kivetty hyvillä aikomuksilla. Ottaen huomioon halun kansalaisten kontrolliin tarjoilemalla vain oikeaa tietoa (tm) ja valvontaan niin EU-alueella kuin Kiinassakin en jaksa uskoa hetkeäkään, että tällaisen projektin tulokset olisivat kansalaisten kannalta millään tavoin myönteisiä.
 
FSB:tä vastaan suunnattuja pakotteita on ainakin alettu jo löysätä:

https://www.treasury.gov/resource-center/sanctions/Programs/Documents/cyber_gl1.pdf

Nämä siis ne, jotka asetettiin joulukuussa.


Eikös Obama vahvistanut jotkut pakotteet vuodeksi,eli ne poistuu kun Trump jättää ne uusimatta vuoden lopulla.. Se varmaan syy miksi pakotteista ei vielä edes kannata puhua. Se antaa Putinille vuoden aikaa sikailla ja loppupuolella palata tukka jakauksella kiltisti neuvottelupöytään.

Vai oliko puolivuotta. En muista.
 
Eikös Obama vahvistanut jotkut pakotteet vuodeksi,eli ne poistuu kun Trump jättää ne uusimatta vuoden lopulla.. Se varmaan syy miksi pakotteista ei vielä edes kannata puhua. Se antaa Putinille vuoden aikaa sikailla ja loppupuolella palata tukka jakauksella kiltisti neuvottelupöytään.

Vai oliko puolivuotta. En muista.
Tässä oli kyse pakotteista, jotka langetettiin tietomurroista johtuen:

http://yle.fi/uutiset/3-9379209

Edit: kappas, Venäjällä tiedettiin pakotteiden poistamisesta, ennen kuin tieto ehti Yhdysvaltojen kongressiin:


http://tass.com/politics/928745
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top