Trump -psykoosi

No oli miten oli niin näissä merkeissä amerikoissa nyt kuitenkin näytetään mentävän "rauhaa ja suvaitsevaisuutta edistävän" demokraattien toimesta...o_O

http://beta.oikeamedia.com/o1-3214

Yhdysvallat sisällissodan partaalla
Konservatiivinen poliittinen kommentaattori vertaa nykytilannetta 1860-lukuun
img1500-3215-630.jpg

“Yhteiskuntamme on aika tunnustaa surullinen totuus: Amerikka käy tällä hetkellä sen toista kansalaissotaa”, kirjoittaa konservatiivinen poliittinen kommentaattori ja radiopersoonaDennis Prager.

Pragerin provokatiivisen väitteen mukaan yhdysvaltalaiset ovat moraalisesti, ideologisesti ja poliittisesti jakautuneempi yhteiskunta kuin he olivat sisällissodan aikaan yli 150 vuotta sitten - lukuunottamatta sitä ilmeistä seikkaa, että nyt orjuuden moraalittomuudesta on yksi mielisyys.

Vuosien 1861-1865 sisällissotaa tullaan kutsumaan Ensimmäiseksi kansalaissodaksi, kun yhä useammat yhdysvaltalaiset tunnistavat nyt käytävän taistelun Toiseksi kansalaissodaksi, Prager kirjoittaa. Ensimmäinen maailmansotahan sai nykypolvien tunteman nimensä vasta, kun toinen maailmansota oli alkanut.

“Tämä Toinen sisällissota onneksi eroaa toisellakin tärkeällä tavalla ensimmäisestä: se on tähän mennessä ollut pääosin väkivallaton”, Prager kirjoittaa. “Mutta lisääntyvä vasemmistolainen väkivalta, kuten mellakat, yliopistojen rehtorien kanslioiden ja osavaltioiden kansanedustuslaitosten laittomat valtaukset huomioon ottaen ei ole mitään takeita siitä, että väkivallattomuus säilyy Toisen sisällissodan pysyvänä piirteenä.”

Pragerin väitteitä voi pitää provokaationa ja liioitteluna. Elämme samanlaista mellakoinnin ja levottomuuksien aikaa kuin 1960- ja 1970-luvun radikaalivasemmistolaisen liikehdinnän parhaina päivinä, ja yhtä hyvin voisimme puhua Toisesta kulttuurisodasta. Ensimmäinen kulttuurisota tarkoittaisi tässä analogiassa 1960-luvulla alkanut seksuaalivallankumousta, maallistumista, epäsuositun Vietnamin sodan synnyttämää isänmaallisten arvojen kyseenalaistamista ja niin edelleen. Yhtymäkohta “Ensimmäiseen kulttuurisotaan” ja 1960-1970-lukuihin näkyy myös siinä, kuinka kaikki pelottelevat 1930-luvulla.

Vasemmiston väkivaltainen mellakointi on joka tapauksessa tosiasia. Keskiviikkoiltana poliisi joutui keskeyttämään tunnetun vaihtoehto-oikeistolaisen Trumpin kannattajan Milo Yiannopoulosin puhetilaisuuden Kalifornian yliopiston Berkeleyn kampuksella, joka oli yksi 1960-luvun opiskelijalevottomuuksien keskipisteistä.

Tältä suvaitsevaisuus näyttää UC Berkeleyssä,” Yiannopoulosin kampukselle kutsuneen Berkeleyn republikaaniopiskelijoiden Mike Wright kertoi San Francisco Chroniclelle ylioppilastalonsa edessä samalla kun savupommit räjähtelivät hänen ympärillään.

Kun Wright puhui toimittajalle, hänen päällensä heitettiin pullo punaista maalia.

Pragerin mukaan sekä vasemmalla että oikealla puhutaan Amerikan yhtenäisyyden puolesta, mutta nämä hurskaat toiveet jäävät lapsellisiksi. Yksimielisyys suurissa peruskysymyksissä oli Pragerin mukaan mahdollista aikanaan oikeiston ja liberaalien kanssa, muttei enää oikeiston ja vasemmiston välillä.

Amerikanenglannin “liberal” käännetään usein vasemmistoksi, mutta tällainen suomennos kadottaa vivahteita, jotka tässä yhteydessä ovat tärkeitä. Suomen poliittisesta historiasta kuitenkin tulee mieleen yhtymäkohta: asevelisosialistit eli tannerilaiset oikeistososiaalidemokraatit, jotka kykenivät yhteistyöhön porvaripuolueiden kanssa ja joita on pitkälti kiittäminen Suomen itsenäisyyden säilymisestä sodasta ja suomettumisesta huolimatta.

Pragerin terminologiassa liberalismi oli antivasemmistolaista, pro-amerikkalaista ja syvästi sitoutunutta Yhdysvaltain juutalais-kristillisiin perusarvoihin. Se näki sulatusuunin eli maahanmuuttajien assimilaation yhteisiin arvoihin amerikkalaisena ihanteena, se taisteli vastustajiensakin sananvapauden puolesta ja se piti läntistä sivilisaatiota ihmiskunnan suurimpana moraalisena ja taiteellisena saavutuksena. Rodullisen identiteetin juhlimista liberaalit pitivät rasismina. Nyt tällaiset liberaalit arvot ovat lähes kokonaan oikeiston kannattamia. Niitä kannattaa vain kourallinen ihmisiä, jotka eivät kutsu itseään konservatiiveiksi.

Vasemmisto taas on näitä kaikkia liberalismin perusperiaatteita vastaan, Prager väittää.

“Kuten vasemmistot kaikissa muissakin maissa, amerikkalainen vasemmisto näkee Yhdysvallat rasistisena, muukalaisvihamielisenä, kolonialistisena, imperialistisena, sotaa lietsovana, mammonaa palvovana ja vajaaälyisen uskonnollisena kansakuntana.”

Yhdysvaltain vasemmisto ei Pragerin todistuksen mukaan juuri poikkea meille tutusta suomalaisesta vasemmistosta tai oikeastaan arvoliberaalista koalitiosta, johon kuuluvat punavihreiden puolueiden lisäksi jo kokoomuksen ja keskustan liberaalieliitit.

“Vasemmisto tukahduttaa vastustajiensa sananvapauden aina kun se on mahdollista leimaamalla ei-vasemmistolaisen puheen “vihapuheeksi”. Niin hullunkuriselta kuin se kuulostaakin suomalaisesta näkökulmasta, Yhdysvalloissa ei voi edes kutsua Shakespearea historian suurimmaksi näytelmäkirjailijaksi tai Bachia suurimmaksi säveltäjäksi. Se olisi kuolleiden eurooppalaisten miesten suosimista ja siksi rasismia.

Kun vasemmistolla ja ei-vasemmistolla ei ole mitään yhteisiä arvoja, voiko heidän välillään olla mitään yhteyttä? Pragerin mukaan ei. Ainoaksi vaihtoehdoksi jää vasemmiston nihilismin voittaminen.

“Yhtenäisyys on mahdollista vasta kun vasemmisto hävittää oikeiston tai oikeisto hävittää vasemmiston. Ensimmäisen sisällissodan analogiaa käyttääkseni: Yhdysvaltain yhtenäisyys saavutettiin vasta kun Etelä oli tuhottu ja orjuus oli hävitetty.”

Pragerin mukaan ensimmäinen ja toinen sisällissota eroavat myös siinä, että tällä kertaa toinen osapuoli huolehtii lähes kokonaan taistelemisesta. Sillä tavoin vasemmisto on kyennyt ottamaan haltuunsa koulutusjärjestelmän alakouluista yliopistoihin ja indoktrinoimaaan yhdysvaltalaisnuorison. Lähes taistelutta vasemmisto otti haltuunsa myös niin uutis- kuin viihdemediankin.

Konservatiivinen Amerikka hävisi kaikki nämä taistelut siksi, että se ei taistellut vastaan alkuunkaan samalla vimmalla kuin vasemmisto. Republikaanipoliitikot kamppailevat yleensä yksittäisiä vaalipiirinsä demokraatteja, eivät koko vasemmistolaista ideologiaa vastaan. Useimmat Yhdysvaltain konservatiivit laittavat lapsensa kouluihin, jotka opettavat nämä vähättelemään kaikkea, mitä vanhemmat pitävät arvokkaana.

Pragerin mukaan liberaalien, konservatiivien ja oikeiston voitto vasemmistosta kaikissa viime marraskuussa käydyissä vaaleissa - ei vain Trumpin valinta vaan myös kongressin ja osavaltioiden kuvernöörien valinnat menivät oikeistolta hyvin - voi merkitä sitä, että vasemmisto on lyöty.

“Näiden ryhmien täytyy kuitenkin ymmärtää, että he taistelevat Amerikan eloonjäämisestä aivan yhtä lailla kuin unionin joukot Ensimmäisessä sisällissodassa.”

Lue koko Pragerin kirjoitus tästä linkistä.

 
Kansainvälisessä politiikassa merkitystä on paitsi viestin sisällöllä myös sillä millä tasolla viesti lähetetään. YK-suurlähettiläs on selkeästi nelosketjua verrattuna presidenttiin tai ulkoministeriin. Lisäksi republikaanien puolella YK:lle ei kauheasti painoarvoa anneta, varsinkaan yleiskokoukselle, verrattuna suoraan valtioitten väliseen kommunikointiin.

Tärkeäksi pitämissään asioissa Trump näyttää kiihtyvän nollasta ballistiseksi hetkessä eikä todellakaan peittele tai kaunistele mielipiteitään. Ukrainan lisääntyneeseen väkivaltaan hän ei ole ottanut kantaa, suhtautuminen on selvästi erilaista verrattuna esimerkiksi Kiinaan tai Meksikoon, jopa liittolainen Australiakin on saanut presidenttitasolta kylmää kyytiä.

Oma arvaukseni on että USA ja Venäjä kehittelevät jotain yhteistyötä Lähi-Idässä, Ukrainan osaksi jää valitettavasti "rapatessa roiskuu".
 
Korjaakohan "totuusmedia" nyt sitten uutisointejaa?


Niinpä. Tämä oli aika nopeasti jo eilen tiedossa, heti kun tuli tieto "pakotteiden lieventämisestä". Silti esim turpoblokkari Rysky Riiheläinen kohisi asiaa. Kannattaisi tsekata faktat ensin, jos on kovinkin olevinaan puolueeton asiantuntija.

Hysteriaa ilmassa. Muutama päivä sitten Liisa Jaakonsaari twiittasi, että Trumpiin verrattuna Putin vaikuttaa oikealta herrasmieheltä. Samaan aikaan kun Putella Ukrainassa täysi hööki jo päällä :facepalm:
 
DeVosiltahan kysyttiin myös asekielloista kouluissa. Ei ottanut muuten omaa kantaa mutta nosti esimerkiksi harmaakarhuvaaran.

En mä tiedä mita hullua tuossa nyt on? Muistan kun varmaan 15 vuotta sitten luin erään amerikkalaisen jannun kommentin jossa hän kertoi lapsena kulkeneensa koulumatkat .44 Magnum revolveri mukanaan. Ja kouluajan reukku oli tietysti repussa. Hänellä oli kotitalolta kävelymatkaa tienvarteen josta koulubussi tuli hänet hakemaan ja alueella todellakin asui mm. harmaakarhuja.

Ameriikan yhdysvalloissa asuu oikeasti petoja jotka voivat tappaa aikuisiakin (karhut, puumat, alligaattorit ja krokotiilit yms.) saati sitten lapsia.
 
Ensimmäisen kerran kuulen, että verkostomarkkinointi ja palkkasoturit ovat hyvää taustaa opetusministerille. o_O

No, ehkä niitä kohta tarvitaan jenkkien kouluissa :rolleyes:

No kertoo se taustasta siitä mistä rikkaudet ovat syntyneet, ja toisaalta perheen isänmaallisuudesta. Ja Betsyllä ei ole verkostomarkkinointitaustaa, hänen aviomiehensä isällä on.
 
Ohho.
Olikohan Trumpin kanta.
Onkohan Exxon huomannut valtauksiensa hyödyntämisen vaativan sitä että alue kuuluu Ukrainaan. Vai puhuuko lähettiläs yleistä linjaa jossa ei vielä näy usan presidentin ulkopolitiikka.
Tuo lausumahan oli vanhaa aikaa.

Kannattaa vielä laittaa jäitä hattuun.

Nimrata Nikki Randhawa Haley kuuluu kyllä teekutsuliikkeeseen, mutta ei ole Trumpin sisäpiiriä. YK-lähettiläs ei myöskään vedä USA:n ulkopoliittisia suuntaviivoja.

Voihan se olla että Haley puhuu Trumpin suulla, mutta Trump on toisessa asiayhteydessä luvannut pyyhkiä YK:lla pöytää.

On vielä hyvin epäselvää mitä USA, Venäjä, Ukraina asteikolla tulee tapahtumaan, mutta varmaa on että singnaalit ovat tässäkin asiassa todella ristiriitaiset. Toisaalla Trump mielestelee Putinia ja toisaalla lupailee peliliikkeitä, joita Venäjä ei takuuvarmasti kakistelematta niele.

Saa nähdä milloin Trumpin linjaukset alkavat ihan oikeasti selkiintymään, jos edes alkavat selkiintymään...ei ole mitenkään varmaa, että Trump ja kumppanit sellaiseen edes pyrkivät.
 
Aika isona huolenaiheena DeVosin opetusalan ideologian suhteen on ollut se, että tuo valinnanvapaus eli DeVosin ajama voucher-järjestelmä tarkoittaa väistämättä rahoituksen kanavoitumista pois julkisesta koulujärjestelmästä (jossa ei sinänsä ole ollut mitään suurta korjausta vaativaa ongelmaa). Aika äveriäs siivu noista yksityisistä kouluista on "evankelisia" instituutioita missä vaikka evoluutioteoria ei ole kovin suuressa huudossa. Jos katsoo tätä yhdessä kiihkouskovaisen Falwellin nimityksen, varapresidentti Pencen näkemysten ("evolution is just a theory..."), ja joidenkin vastaavien kabinettinimitysten kanssa, on tuossa aika selvä trendi arvailtavissa äärivanhoilliseen ja uskonnollispainotteiseen suuntaan.

Voucher-järjestelmä tarkoittaa valinnanvapautta vanhemmille, heidän kuuluu saada päättää lastensa kasvatuksesta, ei virkamiesbyrokraattien. Mikäli paikallinen julkinen koulu on hyvä niin vanhemmat varmasti laittavat lapsensa sinne. Mikäli ei ole, niin voucher-systeemissä pienituloisillakin vanhemmilla on vaihtoehtoja.

Ja USA:n koulujärjestelmä todellakin kaipaa monissa paikoissa ravistelua, osa koulupiireistä toimii hyvin, osa taas on katastrofaalisessa tilassa. Julkista järjestelmää, tai tarkemmin opettajien ammattijärjestöä, pelottaa kilpailu, yksityinet koulut voivat vaikka tarjota lapsille parempaa opetusta kuin he.
 
  • Tykkää
Reactions: TT
Göran Persson DN:lle: Trump tullaan erottamaan

Perssonin uskomuksen mukaan kongressin republikaanijäsenet pyrkivät hankkiutumaan eroon Trumpista, koska pitävät tätä "hulluna presidenttinä", joka estää heidän oman uudelleenvalintansa.

Pidän suurena kysymysmerkkinä hänen nyt lanseeraamaansa politiikkaa, että voidaanko sitä ylipäätään toteuttaa, Persson sanoi Dagens Nyheterille.

Persson muistutti, että Trump tarvitsee politiikkansa ajamiseksi apua kongressilta - sekä edustajainhuoneelta että senaatilta. Välivaalit järjestetään kahden vuoden päästä, ja koska kongressin jäsenet pyrkivät tulemaan uudelleenvalituiksi, presidentti Trumpista tulee ongelma.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201702032200064714_ul.shtml
 
No kertoo se taustasta siitä mistä rikkaudet ovat syntyneet, ja toisaalta perheen isänmaallisuudesta. Ja Betsyllä ei ole verkostomarkkinointitaustaa, hänen aviomiehensä isällä on.

No, pientä herjanheittoa se oli :)

Se on toki hyvä ymmärtää, mistä rikkaudet ovat syntyneet. Mutta, ihan oikeasti, eivät ne taustat oikeasti ole mikään meriitti opetusministerin tehtävään.

Edelleen tuosta sitten ihmetyttää kaksi asiaa:
  1. Onko hyvä, että opetusministeriksi pääsee/valitaan miljardööri? Erityisesti kun ilmeisesti ne rikkaudet ja lahjoitukset nimenomaan ovat syynä pestiin?
  2. Onko isänmaallisuus tärkeä asia opetusministerille? Ovatko kaikki muut epäisänmaallisia? Käsittääkseni jenkit ovat kaikki hyvin isänmaallisia? Miten isänmaallisuus eri ehdokkaiden välillä mitattaisiin?
 
No, pientä herjanheittoa se oli :)

Se on toki hyvä ymmärtää, mistä rikkaudet ovat syntyneet. Mutta, ihan oikeasti, eivät ne taustat oikeasti ole mikään meriitti opetusministerin tehtävään.

Edelleen tuosta sitten ihmetyttää kaksi asiaa:
  1. Onko hyvä, että opetusministeriksi pääsee/valitaan miljardööri? Erityisesti kun ilmeisesti ne rikkaudet ja lahjoitukset nimenomaan ovat syynä pestiin?
  2. Onko isänmaallisuus tärkeä asia opetusministerille? Ovatko kaikki muut epäisänmaallisia? Käsittääkseni jenkit ovat kaikki hyvin isänmaallisia? Miten isänmaallisuus eri ehdokkaiden välillä mitattaisiin?
Onko opetus- ja kulttuuriministerin tehtäviin riittävä meriitti toimiminen Sairaalaklovnit ry:n hallituksessa? http://valtioneuvosto.fi/sipilan-hallitus/opetus-ja-kulttuuriministeri

En ole kauhea Trump-fani, mutta ministerinimitykset ovat sentään hänen omissa käsissään, eikä ministeriksi nimitetä seuraavaa poliittista broileria ilman mitään pätevyysvaatimuksia....
 
Jos maailma ja Usa olisi täyijärkisiä, niin opetusministeriksi valittaisiin sellainen ihminen jonka ainoa ja pyhin tehtävä olisi laadukkaan perusopetuksen varmistaminen ihonväristä ja yhteiskuntaluokasta tai vanhempien varakkuudesta huolimatta kaikille.
 
Onko opetus- ja kulttuuriministerin tehtäviin riittävä meriitti toimiminen Sairaalaklovnit ry:n hallituksessa? http://valtioneuvosto.fi/sipilan-hallitus/opetus-ja-kulttuuriministeri

En ole kauhea Trump-fani, mutta ministerinimitykset ovat sentään hänen omissa käsissään, eikä ministeriksi nimitetä seuraavaa poliittista broileria ilman mitään pätevyysvaatimuksia....

Ei välttämättä tarvitse olla. Mutta, tulee vaikutelma, että et seurannut keskustelua ihan alusta lähtien.

Foorumilla esitettiin, että Betsy Devos on erinomainen valinta opetusministeriksi. Meriitteinä esim. perheen ja suvun keräämät rikkaudet esim. verkostomarkkinoinnin ja palkkasotilasorganisaatioiden puolelta.

Vaikea nähdä noita meriitteinä opetusministerin tehtävään.

Ja Betsy Devos on todennäköisesti Trumpin tekemistä valinnoista kaikista epäpätevin. Kuulemistilaisuus oli silkkaa myötähäpeää. Ilmeisesti ainakin pari republikaania totesivat, etteivät voi puoltaa häntä opetusministeriksi.
 
En ole kauhea Trump-fani, mutta ministerinimitykset ovat sentään hänen omissa käsissään, eikä ministeriksi nimitetä seuraavaa poliittista broileria ilman mitään pätevyysvaatimuksia....

Vielä se, että Betsy oli ilmeisesti merkittävä rahallinen tukija. Hän pääsi siis pestiin rikkauksiensa ja tukiensa ansiosta. Voisi sanoa, että osti pestin itselleen.

Muoks. Jenkeistä on hyvää vauhtia tulossa plutokratia https://fi.wikipedia.org/wiki/Plutokratia

Plutokratia on valtiomuoto, jossa valtion vallankäyttö on keskittynyt rikkaimmalle kansanosalle. Tuloerot ovat yleensä suuria tulonsiirtojen jäädessä pieniksi.
 
Ei välttämättä tarvitse olla. Mutta, tulee vaikutelma, että et seurannut keskustelua ihan alusta lähtien.

Foorumilla esitettiin, että Betsy Devos on erinomainen valinta opetusministeriksi. Meriitteinä esim. perheen ja suvun keräämät rikkaudet esim. verkostomarkkinoinnin ja palkkasotilasorganisaatioiden puolelta.

Vaikea nähdä noita meriitteinä opetusministerin tehtävään.

Ja Betsy Devos on todennäköisesti Trumpin tekemistä valinnoista kaikista epäpätevin. Kuulemistilaisuus oli silkkaa myötähäpeää. Ilmeisesti ainakin pari republikaania totesivat, etteivät voi puoltaa häntä opetusministeriksi.
Totta, tätä säiettä olen lukenut ainoastaan hyvin kursiivisesti ja satunnaisesti :oops:.

Betsystä olen samaa mieltä, hänellä ei ole riittäviä meriittejä opetusministeriksi. Toisaalta taitaa olla yleisempi ilmiö nostaa opetusministeriksi köykäisemmän sarjan tekijä, tästä mm. Suomi on ollut monen hallituksen osalta huono esimerkki.
 
Totta, tätä säiettä olen lukenut ainoastaan hyvin kursiivisesti ja satunnaisesti :oops:.

Betsystä olen samaa mieltä, hänellä ei ole riittäviä meriittejä opetusministeriksi. Toisaalta taitaa olla yleisempi ilmiö nostaa opetusministeriksi köykäisemmän sarjan tekijä, tästä mm. Suomi on ollut monen hallituksen osalta huono esimerkki.

Ei kyse ole siitä, että häntä olisi nostettu siihen. Hän nimenomaan halusi siihen tehtävään, osti sen rahoillaan. Motiivit selviävät linkistä.

http://www.cosmopolitan.com/politics/a8580091/betsy-devos-trump-administration-education-secretary/
 
Back
Top