Trump -psykoosi

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja ak.tied
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Betsy DeVosilla on pitkä tausta toimimisesta koulutuksen parissa ja hän ajaa republikaanien parissa tärkeäksi koettuja tavoitteita mm. koulujen valintaan ja rahoitukseen liittyen.

https://en.wikipedia.org/wiki/Betsy_DeVos#Education_activism

Aivan, toki siitä näkökulmasta valinta voi olla erinomainen. Suomesta katsottuna perusopetuksen yksityistäminen ja uskonnolliset tavoitteet opetuksessa vaikuttavat vähän erikoisilta. Ja voi pohtia, onko se hyvä asia jenkkien kannalta. Mutta se on toinen asia. Lähinnä siihen kiinnitin huomiota, että hän ei vaikuttanut kovin pätevältä kuulemistilaisuudessa.
 
Aivan, toki siitä näkökulmasta valinta voi olla erinomainen. Suomesta katsottuna perusopetuksen yksityistäminen ja uskonnolliset tavoitteet opetuksessa vaikuttavat vähän erikoisilta. Ja voi pohtia, onko se hyvä asia jenkkien kannalta. Mutta se on toinen asia. Lähinnä siihen kiinnitin huomiota, että hän ei vaikuttanut kovin pätevältä kuulemistilaisuudessa.

Niin. Se on kumma juttu että vaikka valtio ei osaa tehdä maailman parasta autoa tai maailman parasta kännykkää, valtio osaa kuitenkin varsinkin suomalaisen mielestä tehdä maailman parhaan koulujärjestelmän. Se on kai sitä aivopesua jonka uhriksi olemme kaikki joutuneet.

Ihan yhtälailla se yksityinen taho, olkoon se vaikka yritys, voi kehittää parhaan ja innovatiivisimman koulun kuin parhaan ja innovatiivisimman kännykän.
 
Niin. Se on kumma juttu että vaikka valtio ei osaa tehdä maailman parasta autoa tai maailman parasta kännykkää, valtio osaa kuitenkin varsinkin suomalaisen mielestä tehdä maailman parhaan koulujärjestelmän. Se on kai sitä aivopesua jonka uhriksi olemme kaikki joutuneet.

Ihan yhtälailla se yksityinen taho, olkoon se vaikka yritys, voi kehittää parhaan ja innovatiivisimman koulun kuin parhaan ja innovatiivisimman kännykän.

Todettakoon heti ensi alkuun, että minulla ei ole mitään aivopesu-ongelmaa. Pyrin tarkastelemaan asioita avoimin silmin. Olen esim. kertonut palstalla yksityisen terveydenhoidon, päivähoidon ja vanhustenhoidon tehokkuudesta ja laadusta suhteessa julkiseen. Silti, voidaan arvioida, että jenkkien yksityinen sairausvakuutuksiin perustuva terveydenhoitojärjestelmä ei ole yhtä hyvä, kuin Suomen monipuolinen järjestelmä. Arvioidaan sitä sitten hoidon laadun, kattavuuden tai kustannusten ja tehokkuuden näkökulmasta.

Vastaavasti, Suomen koulujärjestelmä on valtavan paljon parempi kuin jenkkien.

Chile on ainoa maa, jossa on käytössä voucher-systeemi. Tulokset ovat vielä huonompia kuin jenkeissä.

https://en.wikipedia.org/wiki/Programme_for_International_Student_Assessment

https://www.washingtonpost.com/news...chers-it-hasnt-worked/?utm_term=.324d9fc0a141

The voucher system widens the achievement gap between the haves and the have-nots. The aggregate socioeconomic status of a school more strongly predicts test-score achievement in voucher schools than it does in public schools. This suggests that voucher schools fail to level the playing field. Instead, the voucher system has aggravated Chile’s high levels of inequality.
 
Onko se Australian pääministeri sanonut näin?

Sinne päin, mutta selvästikin Trumpin twiittaama "Fake news" on positiivista liioittelua. Kyllähän tuosta otsallaankin näkee, ettei homma ole ihan putkeen mennyt ja Spicer vaan pesee Trumpin selkää.

Spicer attempted to smooth over a report in the Washington Post that the phone call between Trump and Turnbull had been “the worst” of a round Trump had made, describing it as “cordial”.

Turnbull again denied that Trump had hung up on him during the pair’s 25-minute weekend phone call, saying it was a “frank discussion” that had ended “courteously”.

Asked if Trump was a brash character, Turnbull replied: “I’ll leave others to comment on him but he’s clearly a very big personality.”

https://www.google.fi/amp/s/amp.the...e-face-on-phone-call-with-trump?client=safari
 
En mä tiedä mita hullua tuossa nyt on? Muistan kun varmaan 15 vuotta sitten luin erään amerikkalaisen jannun kommentin jossa hän kertoi lapsena kulkeneensa koulumatkat .44 Magnum revolveri mukanaan. Ja kouluajan reukku oli tietysti repussa. Hänellä oli kotitalolta kävelymatkaa tienvarteen josta koulubussi tuli hänet hakemaan ja alueella todellakin asui mm. harmaakarhuja.

Ameriikan yhdysvalloissa asuu oikeasti petoja jotka voivat tappaa aikuisiakin (karhut, puumat, alligaattorit ja krokotiilit yms.) saati sitten lapsia.

Olen kyllä alaskalaiselta tutulta kuullut samaa, on ihan itsestään selvää että aseet pidetään mukana ja niille myös tulee tarvetta. Siinä mielessä DeVosin antama esimerkki oli ihan asiallinen. Kritiikki tuli siitä että kysymys asekielloista kouluissa liittyi paljon laajempaan ja vuosikausia näkyvästi käytyyn julkiseen keskusteluun, ja hän liian selvästi ei osannut antaa minkäänlaista yleisempää vastausta, antoi vain tuon grizzly-esimerkin ja jätti siihen. Eli vastaus jäi aivan torsoksi vaikka anekdootissa sellaisenaan ei ollut mitään kyseenalaista.

Sai nyttemmin uutta runtua siitä että joutui täsmentämään näkemyksiään demariedustajien kirjallisten kyselyjen kautta ja sitten jäi vastauksissaan kiinni plagioinnista. Se ei mikään rikos ole, mutta herätti taas epäilyjä onko hänellä opetusalaan oikeasti näkökulmaa ja perehtymistä vai pelkästään ideologisempaa yksityiskoulujen kannatusta. Ministerinä kuitenkin koko laivan ruorissa.

Toisaalta näillä rutinoilla ei ole loppupeleissä väliä, koska jos republikaanit haluavat hänet opetusministeriksi, se onnistuu tasatilanteessa Pencen päätöksellä. Ja onpa täällä Suomessakin nähty aika kaikenlaista opetus- ja kulttuuriministeriä, ja silti ministeriön uravirkamiehet hoiti hommat ihan siedettävästi, löytyi yläkerrasta pätevyyttä tai ei.

Ehkä se isoin (demareiden) huoli tuolla ei niinkään ole kouluvalintojen lisääminen julkisten koulujen rahoituksen kustannuksella, vaan yleisemmin oppiaineksen (varsinkin tieteellisten ja yhteiskunnallisten aineiden sisällön) vääntyminen "evankeeliseen" suuntaan. Kun tämä opetusministeri ei ole ainakaan sellaista kehitystä jarruttelemassa jos ei ajamassakaan.

No, sas nähdä mitä tapahtuu. Ajan kanssahan nämä vasta näkee.
 
Tuo on erittäin mielenkiintoinen asia.

Silicon Valley on kauhusta kankeana ja heikkohermoisimmat ovat jo laskeneet alleen, mutta voi hyvinkin olla että huoli on aiheetonta. Voi tosin olla olemattakin ja silloin ollaankin jännän äärellä jos nörtit pakkaavat reppunsa ja marssivat Kiinaan :D Ei tosin sillä etteikö niitä olisi siellä jo muutenkin sankoin joukoin.

Lääketieteessäkin on ilmassa epävarmuutta. Tällainen maanlaajuinen Accreditation Council for Graduate Medical Education laittoi jäsenkunnalle huolestuneen kiertokirjeen viisumipolitiikan mahdollisesta tiukkenemisesta.

http://www.acgme.org/Portals/0/PDFs/Nasca-Community/Nasca-Letter-Immigration-2-2-17.pdf

There are over 10,000 licensed physicians in the US who graduated from medical schools in one of the seven countries named in the Executive Order (EO). Some of these physicians practice in underserved communities through the Conrad 30 Waiver Program that permits International Medical Graduates (IMGs) to remain in the United States after graduation in order to provide care to medically underserved communities.

Tuossa ei siis väitetä että haittaa olisi vielä ilmennyt, kunhan ilmoittavat että huoli on saatettu valtionhallinnon tietoon. Eikä tietenkään viitata jo maassa olevien karkoituksiin tai muuhun noin dramaattiseen, vaan vain maahantulon vaikeutumiseen tulevaisuudessa.

Ehkä tärkeämpää kommenttia on tullut Pentagonista ja Langleysta että monet armeijan tulkit ja CIA:n yhteyshenkilöt saivat nyt hieman shaibaa käteen mikä voi hankaloittaa toimintaa tulevaisuudessa, mutta luulisi että tätäkin viilataan kohdalleen kun homma etenee, onhan siellä kuitenkin ainakin Mattis järkevänä miehenä katselemassa asian päälle.
 
Kansanvallan ansat

Iivi Masso | 02.02.2017 | Blogi

AINOA AMERIKKALAINEN nettilehti, jota luen säännöllisesti, on New York Times. Niinpä kuuluin niihin, jotka yllätyivät 9 marraskuuta aamulla. Edellisenä iltana New York Times ennusti Hillary Clintonin voittoa presidentinvaaleissa 84 %:n todennäköisyydellä.

PARI VIIKKOA myöhemmin saman lehden pääuutisten otsikoissa luki: ”Insult to justice”, ”Alarming pick”, ”Looming Apocalypse” ja ”Oh No!”. Siis ”loukkaus oikeutta vastaan”, ”hälyttävä valinta”, ”kangastava maailmanloppu”, viimeistä ei tarvinne kääntää. En ollut avannut viihdesivua, jossa arvosteltiin viikon kauhuelokuvia. Lehti kuvaili tulevan presidentin henkilöstövalintoja.

SIVUSTAKATSOJAN on yhä vaikeampi ymmärtää, mitä oikeasti tapahtuu. Onko paniikki aiheellista, onko kymmenien miljoonien amerikkalaisten valinta mennyt niin pieleen, että politiikasta tuleekin seuraavien vuosien aikana kauhunäytelmä? Vai liioitteleeko lehti, joka ei vaalikampanjan aikana peitellyt sympatioitaan, kun osavaltiot valitsivatkin sen poliittisen vastustajan

LIBERAALINA eurooppalaisena en itsekään ollut iloisesti yllättynyt vaalituloksesta. Kuitenkin reaktiot vaalien tuloksiin ovat olleet yhtä mielenkiintoisia kuin tulokset itse. Kuinka väärässä voi demokraattinen valinta olla? Kenellä on oikeus päättää, kuka on äänestänyt väärin?

KUTEN BREXITIN jälkeen, niin myös Trumpin valinnan jälkeiset ensireaktiot olivat hyökkääviä tietämätöntä äänestäjää kohtaan. Trumpin äänestäjät olivat valkoista roskaväkeä, köyhiä, työttömiä, machomiehiä, rasisteja – typeryyksiä, jotka eivät tiedä omaa parastaan, elleivät sitten olleet suorastaan pahoja.

KUTEN BREXITIN jälkeen, nytkin tuntui melkein kuin pettyneiden kriitikoiden mielestä tällaisen roskaväen ei olisi pitänyt antaa äänestää ollenkaan.

EPÄILY, onko joku osa kansasta riittävän kypsä äänestämään, ei ole sinänsä uusi. Ei kansanvalta tarkoittanut heti kaikkien kansalaisten äänioikeutta. Kun äänioikeus myönnettiin varattomille miehille, naisille, maahanmuuttajille tai värillisille, löytyi aina vastustajia, jotka pelkäsivät tietämättömien uusien äänestäjäryhmien tuhoisaa vaikutusta yhteiskunnalliseen päätöksentekoon.

NYT KAUHISTELIJAT ovat poliittisesti vasemmalla, siis heitä, jotka ovat omien sanojensa mukaan syrjittyjen ja heikompien puolella. Aikoinaan tietämättömistä äänestäjistä valittivat samat vanhat valkoiset äijät, jotka nyt ovat ”typerien äänestäjien” turvin tarttuneet takaisin vallan kahvaan. Pitäisikö joiltakin taas ryöstää äänioikeus?

EMME VIELÄ TIEDÄ, mitä Trumpin valinta tuo tullessaan. Maantieteestä johtuen, täältä katsottuna suurin huolenaihe on hänen suhteensa Venäjän nykyjohtoon. Kun Trump oli Kremlin suosikkiehdokas, Venäjän naapureiden on syytä olla varuillaan. Jotkut jo pelkäävät Euroopan uutta jakoa etupiireihin. Venäjän toivelistalla se on ollut jo jonkin ajan. Lähteekö länsi nyt peliin mukaan? Jäämmekö taas kerran yksin?

SILTI PAIKALLISTEN reaktioiden hysteerisyydessä on jotain rauhoittavaakin. Maailmanlopun ennusteiden on pakko olla liioiteltuja. Trump lupasi äänestäjilleen ravistaa järjestelmää. Miten hän voisikaan palkata ensityökseen saman järjestelmän luottohenkilöitä?

KANSANVALTA pystyy toki tuhoamaan itsensä, mutta Yhdysvallat vahvoine instituutioineen on epätodennäköisin paikka, jossa se tapahtuisi. Yhdysvaltain perustuslain erityisen vahva asema varmistaa, että monet esitetyistä peloista ovat väistämättä turhia. Ei siellä voi naisilta tai vähemmistöiltä viedä kansalaisoikeuksia noin vain. Ei Yhdysvalloista ole tulossa natsivaltiota.

ERÄS ONGELMA tässä keskustelussa on politiikan hyviksien into leimata niin monet mielipiteet rasismiksi, fasismiksi ja ksenofobiaksi, että vaikutus on kuin Poika ja susi -tarinassa, jossa paimenpoika huusi ”Susi tulee!” niin monta kertaa, ettei kukaan kuunnellut, kun se lopulta tulikin. Olemme kuulleet rasismisyytöksiä niin paljon, ettemme enää tiedä, mitä niillä tarkoitetaan.

ITSELLÄNI ei riitä ylimielisyyttä julistaa kaikkia Trumpin äänestäjiä typeriksi, rasistisiksi junteiksi, vaikka olisin mieluummin nähnyt Clintonin voittavan. Trumpin äänestäjien joukossa oli koulutettua väkeä, latinoita, liberaaleja muslimeita. Leimaaminen ja moralisointi on keino väistää vakavaa tutkiskelua, mistä nykyinen ”kapina järjestelmää vastaan” oikeasti kertoo.

KAPINAN yksi syy voi olla se, että monet aiheet, kuten maahanmuutto- ja integraatiopolitiikka, vapaakauppa ja rajojen valvonta, on pyyhkäisty pois avoimen keskustelun areenalta. Niihin on liian kauan ollut eliitin mukaan vain yksi oikea vastaus. En usko, että kansa länsimaissa kapinoi kansanvaltaa vastaan. Se vain haluaa kielletyt aiheet takaisin keskustelun piiriin. Niin kauan kuin eliitti ei suostu avaamaan näitä aiheita keskustelulle, se luo yhä uusia mahdollisuuksia populisteille, joita ei poliittinen korrektius kahlitse.

SEURAAVAKSI pelätäänkin jo Marine Le Penin vaalivoittoa Ranskassa. Epäilen, että väärin äänestävien kansalaisten leimaaminen tietämättömiksi hölmöiksi tekee vain vaalityötä populistien puolesta. Sen sijaan eliitin tulisi alkaa kuunnella ” hölmöä kansaa” ja keskustella sen kanssa, ihan oikeasti.

Iivi Masso on valtiotieteiden tohtori ja politiikan tutkija. Masso oli kansainvälisen ulko- ja turvallisuuspoliittisen Diplomaatia-aikakauslehden päätoimittaja 2010–2012. Masso toimi Viron presidentin Toomas Hendrik Ilveksen neuvonantajana vuosina 2013–2015. Masso on toiminut myös Eestin Päevalehden, Postimees-lehden ja Uuden Suomen kolumnistina ja YLE:n radiotoimittajana.

Pääkuva: Donald J. Trump, The White House

Juttu on alunperin julkaistu Suomen Sotilas -lehden numerossa 6/2016
http://www.suomensotilas.fi/kansanvallan-ansat/
 
Niin. Se on kumma juttu että vaikka valtio ei osaa tehdä maailman parasta autoa tai maailman parasta kännykkää, valtio osaa kuitenkin varsinkin suomalaisen mielestä tehdä maailman parhaan koulujärjestelmän. Se on kai sitä aivopesua jonka uhriksi olemme kaikki joutuneet.

Ihan yhtälailla se yksityinen taho, olkoon se vaikka yritys, voi kehittää parhaan ja innovatiivisimman koulun kuin parhaan ja innovatiivisimman kännykän.

Sinusta se on ehkä kummaa, mutta tämä johtuu vain siitä, ettet tajua koulujärjestelmän (samoin kuin terveydenhoitojärjestelmän, poliisin, oikeuslaitoksen jne.) eroa auton valmistamiseen.

Kun nyt maanpuolustuspalstalla ollaan, niin kysytäänpä, että osaako valtio tuottaa parhaan maanpuolustusjärjestelmän, vai olisiko sekin parasta jättää myös yksityisiin käsiin?
 
Kun nyt maanpuolustuspalstalla ollaan, niin kysytäänpä, että osaako valtio tuottaa parhaan maanpuolustusjärjestelmän, vai olisiko sekin parasta jättää myös yksityisiin käsiin?

Millogin kustannustehokkuuttahan kehutaan jatkuvasti täällä. Ehkä heidän toimialansa voisikin laajentaa palkka-armeijaksi. (Toisaalta ne viimekesäiset jenkkivieraatkin tuntuivat kehuvan nykyisten asevelvollisten tasoa. Vaan ehkä olivat vain kohteliaita isännille.)
 
Ehkä yksi asia mistä voisi löytyä jonkinlaista konsensusta täällä on hallituksen tiedotuksen kehno taso. Spicer on päästellyt aikamoisia sammakoita ja Conwayn "alternative facts" on jo legenda. Nyt Conway meni keksimään olemattoman verilöylyn, "Bowling Green Massacren".

Kyseessä siis kaksi radikaalimuslimia jotka pääsivät turvatarkistuksesta läpi ja suunnittelivat aseiden ja räjähteiden vientiä Irakiin Al-Qaidalle kunnes FBI viimein nappasi heidät kiinni. Seurauksena Obaman hallinto tiukensi tarkistuksia ja 6kk ajan maahan pääsi huomattavasti vähemmän tulijoita -- mutta kuitenkin jonkin verran joka kuukausi, toisin kuin Conwayn "muslim ban" vihjaa. Nämä kaksi terroristia asuivat Bowling greenissä, eivät ehtineet tehdä USA:ssa mitään ennen kiinniottoa, joten tuo "massacre" on täysin mielikuvituksen tuotetta.

http://edition.cnn.com/2017/02/03/politics/conway-bowling-green/index.html

Trumpin kyllä kannattaisi laittaa nuo molemmat sankarit jo vaihtoon, koska uskottavuus alkaa varmaan olla niin nollilla että Trumpin oma kannattajakunta alkaa ihmetellä noiden meininkiä. Media on molemmin puolin täynnä spiniä ja uutisankkoja, mutta suoranaiset ja tarkoitukselliset valeet virallisilta tiedottajilta on kuitenkin vielä pykälää pahempi ilmiö.
 
Viimeksi muokattu:
Korjaakohan "totuusmedia" nyt sitten uutisointejaa?


Kokonaisuus huomioiden tässä kannattaa ehkäpä odotella vielä jokunen aika, nimittäin senkin on huomannut, että Trumpin esikunnasta pääsee julkisuuteen myös "muunneltua totuutta". Yöllä esim. esiintyi tietoa, jonka mukaan YK-lähettilään seuraava osa lausunnosta/kritiikistä on Obaman aikakaudella määritettyä suuntaa ja ettei tässä vielä näy Trumpin kädenjälki:

"– Yhdysvallat vaatii myös Krimin miehityksen lopettamista. Krim on osa Ukrainaa, totesi Haley ja sanoi pakotteiden pysyvän voimassa siihen saakka kunnes Venäjä palauttaa niemimaan Ukrainan hallintaan." (lähde yle.fi)

Voin sanoa, että minä en luota pätkääkään Trumpin hallinnon eräisiin taustavoimiin ja vaikuttajiin (Bannon kuuluu tähän porukkaan) - siellä on ehdottomia ammattimiehiä ja henkilöitä, joiden uskon pyrkivän huomioimaan liittolaissuhteet ja globaalin tilanteen aivan toisella tapaa kuin Trump esim. "Mad Dog" Mattis on henkilö, johon luotan ja jonka toiminnan uskon tasapainottavan ajoittain tempoilevalta vaikuttavaa politiikkaa. Näin alkuun näkyvimmässä roolissa ovat olleet ehkäpä Trumpin twiitit, joihin on kiinnitetty liiankin kanssa huomiota ja sitten puhelinkeskustelu Putinin kanssa. Odotetaan muutama viikko, jotta voidaannähdä mikä on Trumpin hallinnon todellinen linja.

vlad
 
Kun nyt maanpuolustuspalstalla ollaan, niin kysytäänpä, että osaako valtio tuottaa parhaan maanpuolustusjärjestelmän, vai olisiko sekin parasta jättää myös yksityisiin käsiin?
Voipi näin olla, että yksityispuoli voisi jopa kehittää sen kustannustehokkaammaksikin...
 
Kuka on Trump? ensin joo Israeliin rakenukseen sinne, ja nyt ette saa rakentaa (kun hän oli puhunut Jordanian kuningas kanssa) Ennen vaaleja Krim kuuluu Venäjään ja nyt ei oteta pois niitä sanktiooneja ennen kun Ukraina hallitsee Krimin.
 
Voipi näin olla, että yksityispuoli voisi jopa kehittää sen kustannustehokkaammaksikin...
Entä näetkö mitään ongelmaa yhteiskunnan vakauden kannalta siinä, että voimakkain väkivaltakoneisto maassa olisi yksityisen yrityksen hallussa?

Tai ihan maanpuolustuksenkin: Sanotaan, että Suomella olisi Maanpuolustus Oy:n kanssa sopimus, että Suomi maksaa sille vuosittain 5 mrd. euroa ja se tuottaa sillä maanpuolustuksen. Sitten Venäjä ennen Suomeen hyökkäystä kävisi tekemässä Maanpuolustus Oy:n tj:lle tarjouksen, että se saa pitää kaikki maanpuolustusvärkkinsä ehjänä (jotka muuten menisivät sodassa todennäköisesti paskaksi) ja lisäksi Venäjä maksaa sille 10 mrd. euroa, jos se tästä vastapalveluna ei pane kovin pahasti hanttiin, kun Venäjän tankit vyöryvät rajan yli. Mitä siinä voisi Suomen valtiojohto tai kansa asialle mitään? Jos Maanpuolustus Oy:n henkilökunta olisi suomalaisia, niin he varmaan taistelisivat sen minkä pystyisivät, mutta jos johto ja osakkeenomistajat olisivat maansa myyneet (kirjaimellisesti), niin ei siitä puolustuksesta varmaan tulisi juuri mitään. Jos henkilökunta olisi ulkomaista, niin sitäkään ei varmaan juuri nappaisi, että tuloksena olisi Suomen miehitys ilman kovempaa vastarintaa.
 
OT. En ala sen paremmin erittelmään. Väitteeni perustuu ressun näkökulmaan, pitkälliseen kokemukseeni ja havaintoihini eri PV:n tehtävissä vuosien saatossa.

Palataan aiheseen.
 
Viimeksi muokattu:
Trumpin talousneuvonantaja Cohn ilmeisesti epäröivällä kannalla kaavaillusta Meksikon rajaverosta. Varmaan tervetullut viesti Meksikossa naapurisuhteita ajatellen. Hyvä merkki että talossa käydään debattia ja siitä annetaan päivityksiä ulos myös muita kanavia pitkin kuin Spicerin ja Conwayn kautta. (Aiemmin oli hieman poikkeuksellinen tilanne että EPAa ja jotain muuta virastoa kiellettiin olemasta itse yhteydessä edes kongressiin, mutta ehkä tämä oli siirtymävaiheeseen liittyviä tilapäisiä kommervenkkeja.)

http://www.cnbc.com/2017/02/03/trum...ng-is-to-promote-growth-and-job-creation.html


Axiosin tulkinta Cohnin kannasta:

https://www.axios.com/gary-cohn-hedges-on-border-tax-reform-2235970563.html
 
Hysteriaa ilmassa. Muutama päivä sitten Liisa Jaakonsaari twiittasi, että Trumpiin verrattuna Putin vaikuttaa oikealta herrasmieheltä. Samaan aikaan kun Putella Ukrainassa täysi hööki jo päällä :facepalm:

Mielenkiinnolla on seurattava minne tietyt tapaukset asemoituvat kunhan Putin alkaa höökiä Valko-Venäjän länsirajalle. Minä kun kuvittelin että Jaakonsaari on NATO-mielinen ja länteen suuntautunut.

Mitenhän nopeasti Ruotsin ovet sulkeutuvat?
www.iltalehti.fi/ulkomaat/201702032200064714_ul.shtml
"Göran Persson DN:lle: Trump tullaan erottamaan"

Kumpi tekee enemmän ikävää Ruotsille, Persson vaiko Trump?
 
Viimeksi muokattu:
Mielenkiinnolla on seurattava minne tietyt tapaukset asemoituvat kunhan Putin alkaa höökiä Valko-Venäjän länsirajalle. Minä kun kuvittelin että Jaakonsaari on NATO-mielinen ja länteen suuntautunut.

Mitenhän nopeasti Ruotsin ovet sulkeutuvat?
www.iltalehti.fi/ulkomaat/201702032200064714_ul.shtml
"Göran Persson DN:lle: Trump tullaan erottamaan"

Kumpi tekee enemmän ikävää Ruotsille, Persson vaiko Trump?

Totta, tämä on aika litmustesti kotimaisista poliitikoista. Ja kyllä on käsittämätöntä heittoa Perssonilta. Kuvitteleeko olevansa Olof Palme ja 70-luvulla? Paree pitää nyt visusti mölyt mahassa ja silmät auki.
 
Back
Top