Trump -psykoosi

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja ak.tied
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Ei ole niinkin tärkeä mitä hän puhuu, vaan mitä hän tekee.
Kasvatti NATO:n maiden voimat Obaman verrattuna 4 (!) kertaiseksi. Tämä on TEKO.

Sean Spicer vahvisti ettei USA ajo poistaa sanktioita ennen kun Venäjä vapauttaa Krimin viitaten Nikki Haleyn vahvaan kommentiin YK:ssa. Jopa viitasi uuteen valmisteilla olevan pakettiin koska Venäjän agressio Ukrainan itäosassa, mutta ei halunnut vielä kertoa tästä ennen lain voimantuloa.

Spicerin sanomisiin en varauksetta luota oikeastaan yhtään kun mies on jo niin hermorauniona että tulee vahingossakin potaskaa. Trumpillakin on tuo oma twiittailutyylinsä joita heittoja muut sitten korjailevat perässä...

Mutta Haleyn puhe oli kyllä jämäkkä. Samoin oli hyvä merkki Ukrainan kannalta että sekä puolustusministeri Mattis että ulkoministeri Tillerson sanoivat viran vahvistuksen jälkeisessä puheessaan että Ukrainaa tulee tukea myös aseita toimittamalla. Jos hallinnossa on muuten hieman häilyvää linjaa (ja sisäistä köydenvetoa), nuo kaksi omilla tonteillaan todennäköisesti myös yrittävät tosissaan pysyä sanojensa takana.

Mattis oli heti kättelyssä hyvä valinta, Tillersonkin on alkanut pikkuhiljaa näyttämään ihan asialliselta vaikka hieman pelkäsin niitä Exxonin aikaisia mittavia Venäjä-kytköksiä. Kunhan saa vain nyt asiat käyntiin ja ulkoministeriön toimimaan; siellä taitaa viellä olla aika iso aukko seuraavan portaan osastonjohtajissa, ja virkailijakuntaan ehti syntyä jonkinlainen sekava ilmapiiri kun parina ekana viikkona heidät sivuutettiin aika kokonaan Trumpin alkuvaiheen puhelinsoitoissa ja asetuksissa ja muussa touhussa (ja siellä tulikin se yli 1000 nimeä kerännyt vastalause-addressi asioiden valmistelutavasta). Varmaan tuosta nyt kuitenkin pääsee kohta vakaammalle pohjalle...

Kunhan vaan Bannon ja Flynn pysyvät nyt hetken aisoissa ettei tule mitään Syyriaa koskevia diilivirityksiä ja taas uutta poukkoilua ulkopolitikkaan... On kyllä ihan erilailla "elastinen" talo kuin Obaman putiikki.
 
Jäänyt vähemmälle huomiolle yksi iso vaalilupaus, säännöstelyn purku. Sitähän luvattiin nimenomaan yksityisyrittäjien ja pk-yritysten jeesaamiseksi. Missäs kohtaa noissa mennään?

Energia-ala sai jo jotain. Dakota Access putkenveto nytkähti eteenpäin, vissiin myös Keystone XL, liittovaltion joutomaata vapautettiin myyntiin, National Park Servicen kanssa oli jo oikein twitteritappelu joistakin määräyksistä tai budjeteista, öljyn/kaasun etsintää ja porausta vapautettiin huomattavasti, ennenkaikkea hiilikaivoksia ja voimaloita koskevat päästömääräykset (ml. sisävesistön suojelumääräykset) menossa remonttiin, koko EPA kai menossa luiskaan. (Osa näistä enemmän tai vähemmän valmisteilla tai muuten vaiheessa mutta kuitenkin tullut jo työn alle. Trumphan teki jonkinlaisen ennätyksen kun latoi tiskiin 10 päivässä 20 pressan asetusta.)

Mutta nuo on oikeastaan kaikki suunnattu suuryrityksille ja osittain enempi puolueen omaa vanhaa listaa kuin Trumpin ajamia, joten ei voi oikein laskea noihin tavan tallaajille tarkotettuihin. (Ja vaikka en vihreäksi salli itseäni haukuttavan, niin luontoihminen ja metsäsuomalainen olen sen verta paljon, että noissa kyllä arveluttaa ympäristövaikutukset ja niistä piittamattomuus/seurannan alasajo, ja siihen vielä koko hela pallon ilmastokysymys päälle kun siinä nyt aika selkeästi alkaa olla ainakin jotain tenkkapoon aihetta. Mutta tämä ei nyt oikeastaan tähän kysymykseen liity.)

Finanssiala on toinen selkeä kohde. Pankkien kiinteistö- ja sijoitusmarkkinoilla temmeltämistä hillinnyttä Dodd-Frankia puretaan, samoin poistuu (tarkoituksella kv. korruption hillitsemiseksi suunniteltu) määräys että lähinnä energiayritysten ja rahoittajapankkiensa maksut ulkomaisille valtiollisillle tahoille täytyy eritellä SEC:lle. Mutta nämäkin on isoille toimijoille suunnattu. (Eikä välttämättä niin yleishyödyllisiä mutta se saa olla heidän päänsärkynsä.)

Trumpin kaavailema verouudistus sinänsä liittyy tähän säännöstelyn purkuun aika sujuvasti. Sehän vaikutti heti kättelyssä ihan fiksulta esitykseltä, yksinkertaistaen tuloverotusta ihan tuntuvasti, ja oli myös hieman seikkaperäisemmin esitelty jo kampanjan aikana. Täytyy vain toivoa että kongerssin republikaanit eivät ryhdy sitä pilaamaan, koska heidän aiemmin esittelemissä suunnitelmissa on ollut näkyvissä lähinnä vain varakkaimpaan kymmenykseen (tai vielä kapeampaan kärkeen) osuvia helpotuksia kiinteistö-, sijoitusvoitto- ja perintöveroista. Trumpin hallitus voi joutua tosissaan tappelemaan "pienen ihmisen" puolesta tällä saralla.

Jotta mitäs multa on jäänyt näitä huomaamatta? Siis noita pienliiketoimintaan vaikuttavia purkuja. En ole ehtinyt näitä kuikuilla erikseen ollenkaan kun on ollut kaikkea muuta tuossa koko hässäkässä seurattavaa liiankin kanssa. :D
 
Jussi Halla-aho
8 mins ·
Viime aikoina etenkin vasemmalle suuntautuneet ihmiset ovat syyttäneet presidentti Trumpia usein sellaisistakin toimista ja linjauksista, joita he itse ovat kannattaneet ennen kuin Trump valittiin presidentiksi.

Esimerkiksi ihmiset, jotka ovat syyttäneet Natoa (ja sen myötä Yhdysvaltoja) Ukrainan kriisistä ja vaatineet Venäjänkin intressien ymmärtämistä, syyttävät nyt Trumpia Venäjän ymmärtämisestä ja nihkeästä suhtautumisesta Natoon.

Samoin Trumpia on moitittu vapaakaupan ja jopa TTIPin vastustamisesta, vaikka TTIP kuopattiin Euroopassa jo ennen Trumpin valintaa. Myös Euroopan ja Kanadan välistä CETA-sopimusta vastaan marssitaan ja samalla kauhistellaan sitä, että Trump vetäytyi Tyynenmeren vapaakauppasopimuksesta ja on uhannut romuttaa NAFTAn.

Ennen kaikkea on kauhisteltu Trumpin asettamia maahantulorajoituksia. EU on kuitenkin itse parhaillaan romuttamassa viisumivapautta EU-maiden ja Yhdysvaltain välillä. Selostan päivän tilanteen:

EU:n viisumivapauspolitiikka perustuu vastavuoroisuuteen. Sääntöjensä puitteissa EU sallii viisumivapaan maahantulon vain sellaisten maiden kansalaisille, jotka sallivat viisumivapaan maahantulon EU-kansalaisille.

Nämä säännöt olivat ongelmattomia silloin, kun ne laadittiin, mutta tilanne mutkistui itälaajenemisen myötä. Yhdysvallat ei ole myöntänyt viisumivapautta Kyproksen, Puolan, Romanian, Bulgarian ja Kroatian kansalaisille.

Taustalla ei ole Yhdysvaltain ilkeys vaan sen oma lainsäädäntö, jonka mukaan viisumivapaus voidaan myöntää vain sellaisille maille, joiden kansalaisten viisumihakemusten hylkäysprosentti on korkeintaan 3. Kyproslaisten hylkäysaste oli vuonna 2015 3,5%, puolalaisten 6,4%, bulgarialaisten 17,3%, romanialaisten 11,3% ja kroatialaisten 5,3%.

Mikään valtio tai entiteetti ei myönnä viisumivapautta sellaisille maille, joista on tulossa runsaasti ei-toivottua väkeä. Ei Suomi eikä EU. On täysin ymmärrettävää, että Yhdysvallatkaan ei halua kaduilleen romanialaisia ja bulgarialaisia kerjäläisiä ja pikkurikollisia.

Vallitsevien sääntöjen puitteissa komission pitäisi nyt antaa ns. delegoitu säädös viisumipakon palauttamisesta Yhdysvaltain kansalaisille. Komissio on toiminut järkevästi ja vitkutellut tämän toimenpiteen kanssa jo muutaman vuoden. Parlamentissa on kuitenkin kasvanut paine "solidaarisuuden" osoittamiseksi kyseisille viidelle jäsenmaalle, ja LIBE-valiokunta hyväksyi tänään päätöslauselman, jossa patistetaan komissiota antamaan delegoitu säädös. Päätöslauselma tulee täysistunnon käsiteltäväksi ensi viikolla ja menee mitä todennäköisimmin läpi suurella enemmistöllä.

Jos EU asettaa Yhdysvaltain kansalaisille viisumipakon, Yhdysvallat luonnollisesti peruuttaa viisumivapauden kaikkien EU-maiden kansalaisilta. Tällä olisi erittäin merkittävät vaikutukset sekä turismiin että liiketoimintaan.

"Solidaarisuuden" kannattajat ovat parlamentissa pelänneet, mitä tapahtuu EU:n imagolle Kyproksella, Puolassa, Romaniassa, Bulgariassa ja Kroatiassa, jos komissio ei toimi asiassa. Kun aiheesta keskusteltiin valiokunnassa viime lokakuussa, esitin vastakysymyksen: Miten vaikuttaa EU:n imagoon kaikissa MUISSA jäsenmaissa, jos niiden kansalaiset menettävät viisumivapauden Yhdysvaltoihin EU:n takia?
 
Trumpin ehdokas EU-suurlähettilääksi Ted Malloch on hiukan värittänyt omaa historiaansa. Omaelämäkerrassaan kertoo saaneensa Emmy -ehdokkuden dokumentilleen, saaneensa ritarin arvon Englannin kunigattarelta ja Margaret Thatcher nimitti häntä puheessaan termeillä "genius" ja "global sherpa". Ongelmana on se ettei dokumentin tuottaneen yhtiön tiedossa ole Emmy -ehdokkuutta, ritarin arvo onkin oikeasti St John -mitali ja tuon Thatcherin puheen nauhoituksessa ei löydy väitettyjä kehuja.
In Malloch’s book, he reportedly claims that his PBS documentary “was nominated for an Emmy award”. The FT reports on Thursday that a spokesman for the Television Academy, which awards the Emmys, could not find any record of the nomination.

WFYI, the production company behind the documentary, said the film had been submitted for a Lower Great Lakes Chapter Regional Emmy but not nominated, the paper said. Malloch was involved in a previous documentary that was nominated for a Regional Emmy.

The FT also reported that Malloch had claimed that Thatcher, while prime minister, described him as a “genius” and “global sherpa” at the start of a 1992 speech. “I have used the praise and moniker ever since,” Malloch wrote in the autobiography, which is subtitled “My Life Behind the Elite Curtain as a Global Sherpa”.

According to the FT, a video of the event does not show Thatcher giving Malloch such accolades. Malloch told the FT the “global sherpa” comment was “an established fact” and that “about 2,500 people had heard” the remark.

The FT says Malloch also wrote that he was “knighted in the Sovereign Order of St John by the Queen, Elizabeth II herself” and “to my family and closest friends, I am therefore known as Sir Ted”.

Malloch received the medal of St John in 2005. It does not carry a right to a title and members do not attend an investiture with the Queen. Questioned by the FT, Malloch said: “Of course it’s not [a knighthood]. I never suggested it was.”

https://www.theguardian.com/us-news...-credibility-says-leading-mep-gianni-pittella
 
ikea-mexico-border-wall-spoof_dezeen_hero.gif
 

https://travel.state.gov/content/da...-Immigrant-Statistics/refusalratelanguage.pdf

Saas nähdä milloin joku tarttuu tohon:

FINLAND 7.72%

Toki siellä todetaan seuraavaa:

Adjusted visa refusal rates for nationals of Visa Waiver Program countries reflect only visa applications submitted at U.S. embassies and consulates abroad. They do not take into account
persons who, under the Visa Waiver Program, travel to the U.S. without visas. Visa Waiver Program country refusal rates therefore tend to be higher than they would be if the Visa Waiver
Program travelers were included in the calculation, since such travelers would in all likelihood have been issued visas had they applied..

Mutta se tuskin haittaa 'han', 'hylätäänhän suomalaistenkin hakemuksia', -argumenttia.
 
  • Tykkää
Reactions: TT

Voit kiittää Obamaa. Amerikkalaisia joukkoja on siirretty Eurooppaan jo merkittäviä määriä. Katsotaan, mitä Trump tulee tekemään jatkossa asian suhteen.

Esim. tässä yksi linkki.

READY FOR WAR
US Army moves 2,500 tanks, trucks and military vehicles into Europe in the biggest troop transfer since the Cold War

https://www.thesun.co.uk/news/25900...he-biggest-troop-transfer-since-the-cold-war/
 
Trumpin hallinnon eetiset käytännöt ovat edelleen hieman hakusessa, Kellyanne Conway mainosti Foxin haastattelussa Trumpin tyttären vaatemerkkiä. Laki kieltää hallinnon työntekijöiltä kaikenlaisen mainostamisen ja jonkinlaisia seuraamuksia lienee tulossa.
“Go buy ivanka’s stuff is what I would tell you,” she said on Fox. “I’m going to -- hate shopping -- and I’m going to go get some myself today.”
http://www.cbsnews.com/news/kellyanne-conway-on-ivankas-brand-go-buy-it-today/
 
Jotenkin tuo rinkkirunkkaaminen jommallakummalla puolella Trumpia valtamedian kompatessa viherpunikkeja on "hupaisaa".

Lieneekö tarkoitus tahallisesti viedä huomiota pois kiinanmeren tapahtumista josta se seuraava iso kahina on jo lähtenyt lumipallon lailla liikkeelle.
Tulee myös mieleen nämä Venäjän harjoitukset ja muut, että ovatkohan lopulta kuitenkin Kiinaa ajatellen ainakin osittain tehtyjä?

*Löysää foliopipoa*
 
Jotenkin tuo rinkkirunkkaaminen jommallakummalla puolella Trumpia valtamedian kompatessa viherpunikkeja on "hupaisaa".

Lieneekö tarkoitus tahallisesti viedä huomiota pois kiinanmeren tapahtumista josta se seuraava iso kahina on jo lähtenyt lumipallon lailla liikkeelle.
Tulee myös mieleen nämä Venäjän harjoitukset ja muut, että ovatkohan lopulta kuitenkin Kiinaa ajatellen ainakin osittain tehtyjä?

*Löysää foliopipoa*
Bannonilla tuntuu olevan uskomus että sota Kiinan ja USA:n välillä on väistämätön. Tuollainen kaveri presidentin pääneuvonantajana saattaa vaikuttaa asioihin niin että sota todella väistämättä syttyy.
 
Jäänyt vähemmälle huomiolle yksi iso vaalilupaus, säännöstelyn purku. Sitähän luvattiin nimenomaan yksityisyrittäjien ja pk-yritysten jeesaamiseksi. Missäs kohtaa noissa mennään?

Energia-ala sai jo jotain. Dakota Access putkenveto nytkähti eteenpäin, vissiin myös Keystone XL, liittovaltion joutomaata vapautettiin myyntiin, National Park Servicen kanssa oli jo oikein twitteritappelu joistakin määräyksistä tai budjeteista, öljyn/kaasun etsintää ja porausta vapautettiin huomattavasti, ennenkaikkea hiilikaivoksia ja voimaloita koskevat päästömääräykset (ml. sisävesistön suojelumääräykset) menossa remonttiin, koko EPA kai menossa luiskaan. (Osa näistä enemmän tai vähemmän valmisteilla tai muuten vaiheessa mutta kuitenkin tullut jo työn alle. Trumphan teki jonkinlaisen ennätyksen kun latoi tiskiin 10 päivässä 20 pressan asetusta.)

Mutta nuo on oikeastaan kaikki suunnattu suuryrityksille ja osittain enempi puolueen omaa vanhaa listaa kuin Trumpin ajamia, joten ei voi oikein laskea noihin tavan tallaajille tarkotettuihin. (Ja vaikka en vihreäksi salli itseäni haukuttavan, niin luontoihminen ja metsäsuomalainen olen sen verta paljon, että noissa kyllä arveluttaa ympäristövaikutukset ja niistä piittamattomuus/seurannan alasajo, ja siihen vielä koko hela pallon ilmastokysymys päälle kun siinä nyt aika selkeästi alkaa olla ainakin jotain tenkkapoon aihetta. Mutta tämä ei nyt oikeastaan tähän kysymykseen liity.)

Finanssiala on toinen selkeä kohde. Pankkien kiinteistö- ja sijoitusmarkkinoilla temmeltämistä hillinnyttä Dodd-Frankia puretaan, samoin poistuu (tarkoituksella kv. korruption hillitsemiseksi suunniteltu) määräys että lähinnä energiayritysten ja rahoittajapankkiensa maksut ulkomaisille valtiollisillle tahoille täytyy eritellä SEC:lle. Mutta nämäkin on isoille toimijoille suunnattu. (Eikä välttämättä niin yleishyödyllisiä mutta se saa olla heidän päänsärkynsä.)

Trumpin kaavailema verouudistus sinänsä liittyy tähän säännöstelyn purkuun aika sujuvasti. Sehän vaikutti heti kättelyssä ihan fiksulta esitykseltä, yksinkertaistaen tuloverotusta ihan tuntuvasti, ja oli myös hieman seikkaperäisemmin esitelty jo kampanjan aikana. Täytyy vain toivoa että kongerssin republikaanit eivät ryhdy sitä pilaamaan, koska heidän aiemmin esittelemissä suunnitelmissa on ollut näkyvissä lähinnä vain varakkaimpaan kymmenykseen (tai vielä kapeampaan kärkeen) osuvia helpotuksia kiinteistö-, sijoitusvoitto- ja perintöveroista. Trumpin hallitus voi joutua tosissaan tappelemaan "pienen ihmisen" puolesta tällä saralla.

Jotta mitäs multa on jäänyt näitä huomaamatta? Siis noita pienliiketoimintaan vaikuttavia purkuja. En ole ehtinyt näitä kuikuilla erikseen ollenkaan kun on ollut kaikkea muuta tuossa koko hässäkässä seurattavaa liiankin kanssa. :D

Hmm. On kyllä pakko kysyä, että oletko mahtanut lukea, mitä muut ovat kirjoittaneet ketjuun? :D

Kaksi isoa ovat siis finanssialan regulaation purku ja sitten yleismääräys että jokaista uutta asetusta kohden tulee kaksi vanhaa purkaa.

Muita pienempiä en ole itsekään kyllä laittanut merkille.

Sellainen asia, johon käytännön toimenpiteistä kuitenkin kannattaa kiinnittää huomiota on tuo käsky siitä, että jokaista uutta säädöstä kohti tulee kaksi vanhaa säädöstä purkaa tai poistaa. Tuohan kuulostaa periaatteessa hyvältä tavalta vähentää turhaa regulaatiota. On kuitenkin ennustettavissa, että ennen kaikkea tuo tulee merkittävästi hidastamaan ja monimutkaistamaan regulaatiota, kun pitää ruveta arpomaan, että mitäs nyt sitten poistetaan. Ja se taas sitten ei ole hyvä asia. Saattaa yllättäen lisätä byrokratian tunnetta, kun sitä olisi tarkoitus vähentää. Kannattaa seurata, miten tuo asia tulee toimimaan käytännössä.

Liittyen siihen Trumpin määräykseen, että yhtä uutta regulaatiota kohden pitäisi aina kaksi vanhempaa poistaa.

Ilmailuhallinto ainakin on pitänyt tätä "vähän haastavana", ja pyrkii hakemaan vähintäänkin ohituskaistaa, että uudet selkeästi turvallisuuteen vaikuttavat säädökset menisivät läpi tämän määräyksen ohitse.

Sarjassamme potentiaalisesti erittäin vahingollisia päätöksiä, Trump ilmeisesti peruuttaa Dodd-Frank säädökset, jotka tulivat voimaan, kun koko maailman finanssijärjestelmä romahti ja syöksi maailman taantumaan 2008-2009. Tarkoittaa sitä, että todennäköisyys vastaavalle katasrofille nousee merkittävästi.

Edelleen samaan asiaan liittyen, miten Trump on luvannut puolustaa pientä ihmistä, mutta toimii usein päinvastoin. Poistetaan laki, joka vaati sitä, että finanssiyhtiöiden tulisi pyrkiä tarjoamaan asiakalle sitä, mikä hänelle on parasta. Ongelmana taustalla on, että finanssiyhtiöt ovat jenkeissä eri tavoin hienovaraisesti tai hyvin härskisti petkuttaneet, hämänneet ja huijanneet tavallisia ihmisiä. Trump on sitä mieltä, että se saa jatkua.

Yleensä en zerohedgeä lainaile, mutta siellä oli perusteellinen selostus.

http://www.zerohedge.com/news/2017-...tive-orders-scaling-back-financial-regulation

Tästä jo mainitsin. Draghi varoitteli samasta asiasta.

Draghi kiinnitti Reutersin mukaan lisäksi huomiota Trumpin suunnittelemiin
rahoitusmarkkinan säätelyyn kevennyksiin USA:ssa, ja kertoi idean sääntelyn kevennyksistä
olevan paitsi huolestuttava, myös mahdollisesti vaarallinen. Draghin mukaan idea siitä, että
palattaisiin ennen finanssikriisiä vallinneeseen toimintaympäristöön, on todella
huolestuttava. Draghin huoli on aiheellinen, sillä globaali finanssikriisi sai alkunsa
nimenomaan USA:n pankkisektorilta ja siellä otetuista ylisuurista riskeistä.

Draghin huoli sääntelyn purkamisen osalta on aiheellinen, sillä se lisäisi reilusti riskejä
rahoitusmarkkinoilla etenkin ottaen huomioon USA:n tärkeän roolin maailmantaloudessa ja
osana rahoitusjärjestelmää. Toisaalta Draghin puheenvuoro oli yksi voimakkaimpia
viimeaikaisia kritiikkejä Trumpin pankkisäätelysuunnitelmia vastaan, ja kertoo retoriikan
kärjistymisestä talousaiheiden osalta. Vastakkaiset näkemykset ja kiristyvät välit USA:n ja
nyt myös Euroopan välillä ovat omiaan lisäämään poliittista epävarmuutta entisestään.
 
Trumpin pätevyydestä presidentiksi ollaan kirjoiteltu jo tässäkin ketjussa monenlaista, mutta tämä uutinen on kyllä kaiken huippu:

http://www.reuters.com/article/us-usa-trump-putin-idUSKBN15O2A5

Mies ei luotettavien lähteiden mukaan tiennyt Putinin kanssa viime lauantaina keskustellessaan, mikä on New START-sopimus, vaan joutui kysymään tätä kesken puhelun avustajiltaan. Lyhyen briiffauksen jälkeen Trump tuli siihen tulokseen, että sopimus on "bad deal" ja arvosteli sitä kovin sanoin. New START on siis Venäjän ja USA:n vuonna 2010 allekirjoittama sopimus, joka pyrkii rajoittamaan molempien maiden strategisten ydinkärkien määrän 1550:een. On lievästi sanottuna huolestuttavaa, että USA:n päämies ei ennen puhelua 1) tiennyt mitä sopimuksella tarkoitetaan, vaikka se oli oletettujen puheenaiheiden listalla ja 2) muodosti mielipiteensä noin vakavaan kysymykseen hetkessä avustajiensa kommenttien perusteella.

Että sellainen mies supervallan johdossa... Pahinta tuollaisessa asioihin perehtymättömyydessä on se, että taustalla olevat henkilöt kuten Bannon voivat helposti johdattaa hänet tekemään kaikenlaista yleisen edun vastaista. Mieleen tulee taannoinen kuvio Bushin ja Cheneyn välillä, jossa todellista valtaa käytti välillä aivan joku muu kuin presidentti itse.
 
Hmm. On kyllä pakko kysyä, että oletko mahtanut lukea, mitä muut ovat kirjoittaneet ketjuun? :D

Kaksi isoa ovat siis finanssialan regulaation purku ja sitten yleismääräys että jokaista uutta asetusta kohden tulee kaksi vanhaa purkaa.

Muita pienempiä en ole itsekään kyllä laittanut merkille.

Touché! :D Todella hyvät yhteenvedot olitkin laittanut, samoin kuin moni muukin täällä. Mutta kun välillä huitelee muualla ja uutista tulee niin liukuhihnalta niin unohtuu mitä täällä jo oli ja mistä ehkä itsekin lähti liikkelle :D

Siis sullahan oli noi paremmin selitettynä. Mun olis kannattanut säästää vaivaa ja vaan linkata noihin viesteihin. Ens kerralla sitten :solthum:
 
Somessa on käynnissä hirmuinen itkukampanja siitä miksi Trumpin " ei anneta olla presidentti " ja laitetaan takuuvarmasti tulossa oleva massiivinen pommi-iskujen aalto yksiselitteisesti demokraattien/sosialistien syyksi. Aika heikko ymmärrys siitä miten oikeuslaitos toimii. Ja aika valikoivaa tuo perustuslakiin nojaaminen. Mielenkiintoista nähdä minkä arvon korkein oikeus antaa perustuslain kirjaimelle itseisarvona.

Ylen uutisissakin sanottiin jotain siihen malliin että USA:n rajat pysyvät auki :facepalm: Jos haluaa nähdä millainen raja on kun se on auki kannattaa mennä Suomesta Ruotsiin vaikka Aavasaksan kohdilta. Taitaa Meksikosta tai kansainväliseltä lennolta Yhdysvaltoihin tuileva kuitenkin kohdata jonkin verran enemmän valvontaa...
 
Haa-haa, ei ole niin helppo olla diktaattori kuin Trump luuli...:D

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/...okieltoa-ei-palauteta-voimaan-usa-ssa/6305466

Yhdysvalloissa valitustuomioistuin on hylännyt presidentti Donald Trumpin hallinnon valituksen väliaikaisesta maahantulokiellon jäädyttämisestä.

Washingtonin osavaltion aluetuomari jäädytti kiellon viime viikolla. Valituksen päätöksestä teki oikeusministeriö.

Valitustuomioistuimen päätöksen myötä Trumpin asettama maahantulokielto pysyy jäädytettynä ja kieltoa koskevien maiden kansalaiset voivat matkustaa Yhdysvaltoihin. Kielto koskee Irania, Irakia, Jemeniä, Syyriaa, Libyaa, Somaliaa ja Sudania. Valitustuomioistuimen kolme tuomaria tekivät päätöksen yksimielisesti.
 
  • Tykkää
Reactions: PSS
Back
Top