Trump -psykoosi

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja ak.tied
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
http://www.iltalehti.fi/uutiset/20161113200027003_uu.shtml
Ihan vain esimerkkinä siitä, kuinka suvaitsematonta sakki siellä poliittisesti korrektilla puolellakin on. Toimii muuten esimerkkinä siitäkin, että kannattaako käyttää facebookkia.

Uskomatonta että tuollaista on jopa Suomessa. Ei noilla ihmisillä ole kaikki mutterit paikoillaan. Professori on heti puolustelemassa:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/20161114200027291_uu.shtml
"Ei tämä minusta ole irtisanomisen aihe. Tässä pitäisi olla seurauksena puhuttelu ja irtisanomisen alainen varoitus"

Mitenkäs sama professori suhtautuisi jos kyseessä olisi "rasismi".
 
Olen pitkälti samaa mieltä historioitsija Jussi Jalosen kirjoituksen "Trump, Suomi ja NATO" kantojen kanssa. Lainaan oheen koko tekstin:
---
Trump, Suomi ja NATO
Posted on November 9, 2016 by Jussi Jalonen
donaldtrump-no-to-nato-21wire-slider.jpg
033302fc5fa6013e230a01aa504fa2ff8f23513baab0e394b7929b342d0597f3




Donald Trump on näemmä tänään voittanut Yhdysvaltain presidentinvaalit. Mikäs siinä; itse olin kesästä alkaen tehnyt amerikkalaisiin analyytikkoihin luottaen varsin vankkoja otaksumia Hillary Clintonin voitosta selvin lukemin, mutta kun kerran on pakko olla väärässä ennusteissaan, on ainakin hienoa olla todella massiivisella tavalla väärässä!

Seuraavien päivien ajan kolumneissa todennäköisesti hämmästellään taas sitä, mistä kummasta oman aikamme populismi oikein ammentaa voimansa, mutta itse ajattelin kirjoittaa muutaman sanan Trumpin valinnan turvallisuuspoliittisesta merkityksestä. Reilu kaksi vuotta sitten, kun olin monista asioista vielä enemmän väärässä kuin nyt ja jaksoin vielä pieksää niistä suutanikin enemmän, väsäsin tämän tekstin Suomen vaihtoehdoista, jossa huomautin, miten Yhdysvallat oli tuolloin tasaisesti etääntymässä NATO-kumppaneistaan, ja miten Atlantin takana olivat lisääntymässä äänenpainot siitä, miten Yhdysvaltain eurooppalaisten liittolaisten tulisi huolehtia omasta puolustuksestaan itse. Ei mennyt montaakaan viikkoa, kun Ukrainan kriisi muutti kirjoitukseni vanhentuneeksi, ja Venäjän uusi aggressiivinen politiikka lähialueilla elvytti hieman raihnaiset euroatlanttiset suhteet pirteämmiksi kuin koskaan. Narsistinen tarve myöntää virheeni julkisesti kirvoitti uuden bloggauksen, joka lähti olettamuksesta, että Yhdysvallat vahvistaisi rooliaan Euroopassa, ja jossa otaksuin NATO-turvatakuiden pysyvän vankkoina. Tekstistä tehtiin juttu Uuteen Suomeen, koska mainittu lehti julkaisee tunnetusti aivan mitä tahansa.

Tällä kertaa kirjoitukseni väljähtämiseen meni sentään reilut kaksi vuotta. Amerikkalaiset päättivät palauttaa tilanteen takaisin nollapisteeseen ja valita presidentin, joka on ennen vaaleja ilmoittanut sitoutumisensa republikaanien vanhaan isolationismiin ja vaatinut NATO-liittolaisia huolehtimaan omasta puolustuksestaan. Aina valpas Ulkopoliittinen Instituutti on jo vinhasti kiirehtinyt huomauttamaan, että Donald Trumpin valinta ei missään nimessä ole vienyt Suomen paljonpuhuttua NATO-optiota. Arvio on sinänsä oudon jakomielitautinen, kun pitää mielessä että instituutin omat tutkijat ovat parhaansa mukaan kiistäneet itse option olemassaolon. Mene tiedä, mikä ajatuksenjuoksu asiassa on takana; mahdollisesti meneillään on vielä kiihkeän toiveajattelun vaihe. Maailma elää, ja kuten itsekin olen huomannut, arvioiden viimeinen myyntipäivä tulee aina vastaan.

Nähtäväksi jää, millaisia presidentti Trumpin avaukset ovat, mutta lähtökohtaisesti on kaiketi aiheellisinta otaksua hänen tarkoittaneen, mitä hän kampanjansa aikana sanoi. Trumpin lupaukset protektionismista kauppapolitiikassa todennäköisesti merkitsevät sitä itseään; kun pitää mielessä, että jopa George W. Bush päätti säätää eräänä ensimmäisenä toimenaan terästariffeista ja teki poikkeuksen vapaakauppaa ajaneesta linjastaan, on vaikea uskoa, että hardcore-linjaa ajanut Trump jäisi yhtään sen huonommaksi. Sama linja kaiketikin pitää myös turvallisuuspolitiikassa. Toisin sanoen, kun Trump on vastaavasti vaatinut eurooppalaisilta NATO-liittolaisilta oman vastuun ottamista puolustuksestaan, ja kun asia on vahvistettu republikaanipuolueen pitkän linjan vaikuttajien taholta, hän melko varmasti on ollut tosissaan.

Kun tähän kuvioon lisätään Trumpin valmius sopuisampaan asenteeseen Moskovan suuntaan, niin se tietysti tarkoittaa yhtä ja toista oman kotimaisen NATO-keskustelumme kannalta. Voi olla, että Suomella on yhä NATO-optio, mutta sillä ei ole enää juuri mitään merkitystä. Se merkitys, mikä optiolla on ollut, on lähinnä hillitsevä vaikutus Venäjän suuntaan; toisin sanoen, toive siitä, että jo pelkkä mahdollisuus Suomen tekemästä, Moskovan kannalta ei-toivottavasta NATO-myönteisestä ratkaisusta saisi itänaapurin noudattamaan sopivasti maltillisempaa politiikkaa maamme suhteen. Tilanteessa, jossa Atlantin liiton vahvimman jäsenmaan ruorissa on joka tapauksessa Kremlin intresseihin ymmärtäväisesti suhtautuva ehdokas, optio on käytännössä vesittynyt. Hallituksemme oma kesäkuinen turvallisuuspoliittinen selonteko totesi suorasanaisesti “Yhdysvaltain sitoutuminen Natoon ja sotilaallinen panostus Eurooppaan on jatkossakin olennaista Suomen turvallisuuden kannalta.” Nyt kun Yhdysvaltain presidentinvaalit on voittanut näitä asioita kampanjassaan väheksynyt ehdokas, luulisi analyytikoillamme ja aina yhtä vireällä ja realismia kaipailevalla turpo-scenellä olevan nyt rohkeutta sanoa, mitä itse heinäkuussa peräänkuulutin: Yhdysvaltain vaalituloksen seurauksena Suomen turvallisuustilanne on olennaisesti heikentynyt.

Paljon tietysti riippuu siitä, millaiset neuvonantajat ja ministerit Trump nimittää. Yritin kirjoittaa aiheesta jonkinlaisen koosteen selvittääkseni, mitä mahdollisesti on luvassa. Ne ulko- ja turvallisuuspoliittiset neuvonantajat, jotka Trump kampanjansa aikana nimesi, ovat Carter Pagen ja George Papadopoulosin kaltaisia energia-alan bisnesvaikuttajia tai sitten Joe Schmitzin ja Keith Kelloggin tapaisia Pentagonin ex-silmäätekeviä, joilla on vankat siteet puolustusteollisuuden ohella myös yksityisiin sotilasfirmoihin. Walid Phares, joka oli jo Romneyn suosikki Lähi-idän neuvonantajaksi, edustanee astetta kovempaa linjaa Syyrian kriisin ja muiden vastaavien konfliktien ratkaisemisessa, mutta toisaalta hänellä voi olla yllättävällä tavalla rauhoittava vaikutus Trumpin suuntaan. Ylipäätään valinnoissa näkyy punaisena lankana rautainen linja Lähi-idässä, sovitteleva suhtautuminen Venäjään sekä kelpo bisneskytkökset puolustusteollisuuteen, yksityisiin sotilasfirmoihin ja öljyalalle. Kaikki nämä muodostavat värisuoran, joka tulevaisuudessa voi luvata eurooppalaisille kansalaisaktivisteille paljon uusia virikkeitä graffiteille ja mielenosoituksille.

Yhtä kaikki, ylipäätään viimeistään tässä kohtaa jatkuvasti hyssyttelyn lopettamista toivovassa kotimaisessa turvallisuuspoliittisessa keskustelussamme olisi syytä huomioida NATO:n keskeisten jäsenmaiden huolestuttava sisäinen tilanne. Olipa kyse sitten “lustraation” myötä upseerien protestieroamisiin päätyneestä Puolasta, Brexitin riepottelemasta Britanniasta, kesäisen kaappausyrityksen myötä autoritaariseen hallintoon vajonneesta Turkista tai tällä hetkellä kohti tuntematonta suunnistavista Amerikan Yhdysvalloista, tai, tulevaisuudenkin yllätykset huomioiden, vielä odottavista Ranskan presidentinvaaleista ja Marine le Penin mahdollisesta menestykestä, on Atlantin liiton keskeisimpien jäsenmaiden tilanne ajautumassa häkellyttävään suuntaan. Tätä ei ole omassa kotimaisessa pikku kuplassamme käydyssä NATO-keskustelussa järin otettu lukuun eikä keskinäisen poliittisen nokittelun keskellä suostuttu havaitsemaan.

Se, mitä Suomi voi tehdä, ja mitä presidentti Niinistö kaiketi on tänään tarkoittanut, on entistä aktiivisemman roolin ottaminen Yhdysvaltain, NATO:n ja Venäjän välisissä keskusteluissa. Toimettomuuteen vaipuminen ei ole koskaan hyvä asia, ja tilanteessa, jossa mahdollisuus Washingtonin ja Moskovan tekemistä suorista keskinäisiä etupiirejä koskevista päätöksistä on nyt todennäköisempi, ei pienellä maalla ole juuri muita mahdollisuuksia kuin tuoda äänensä kuuluville ja vaatia näiden ratkaisujen käsittelyä ja suurpolitiikan suurempaa läpinäkyvyyttä niillä forumeilla, joilla sen voi tehdä. Mutta tässä kohtaa sopii tietysti taas kerran kysyä, edistäisikö NATO-jäsenyys tätä tavoitetta mitenkään erityisesti, ja saisiko Suomi tässä tilanteessa moisesta ratkaisusta sittenkin enemmän ylimääräistä riesaa kuin suoranaista hyötyä.

Voi olla, että tämäkin kirjoitukseni on vanhentunut jo ennen joulua. Mutta olisi silti hauskaa, jos muutamat toivomani asiat huomioitaisiin edes jollain tavalla.
---
https://jojalonen.wordpress.com/2016/11/09/trump-suomi-ja-nato/
 
Trump nimesi pääneuvonantajansa – leimattu Yhdysvaltojen ”vaarallisimmaksi toimijaksi”
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001953729.html


TULEVA presidentti Donald Trump on nimennyt pääneuvonantajakseen vaalien lopulla hänen kampanjapäällikkönään toimineen ja äärioikeistolaisen Breitbart-verkkosivuston pomona tunnetun Stephen Bannonin.

Eikö tuo nyt ole jo liioittelua. Eikai se breitbart sentään äärioikeistoa edusta, konservatiivinen kylläki.
 
Olen pitkälti samaa mieltä historioitsija Jussi Jalosen kirjoituksen "Trump, Suomi ja NATO" kantojen kanssa. Lainaan oheen koko tekstin:
---
Paljon kun ampuu niin jollain sitä osuu. Vaikka Nato-option arvosteleminen on ihan paikallaan - absurdi asia kun on, niin Trumpin ulkopolitiikan arviointiin ei silti ole vielä yhtäkään rakennuspalikkaa. Päinvastoin, Trump on jo monessa kohdin tullut paremmin asioista informoituna lähemmäksi USA:n aiempia linjauksia. Käytännön asiathan ovat monesti realismin sanelemia ja kampanjointi puolestaan on - no - kampanjointia.
 
Uskomatonta että tuollaista on jopa Suomessa. Ei noilla ihmisillä ole kaikki mutterit paikoillaan. Professori on heti puolustelemassa:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/20161114200027291_uu.shtml
"Ei tämä minusta ole irtisanomisen aihe. Tässä pitäisi olla seurauksena puhuttelu ja irtisanomisen alainen varoitus"

Mitenkäs sama professori suhtautuisi jos kyseessä olisi "rasismi".

Uusimman uutisen mukaan tyyppi sai potkut. Mutta sinällään tuo professori ei ole täysin harhateillä, tämä on minunkin mielestä rajatapaus, joten päättelisin esimiehen tms. joka teki tuon puhuttelun ja mahdollisesti keskuteli ylempien tahojen kanssa, päätyi päätökseen sen perusteella, että ymmärsikö tuo tekijä tekonsa vakavuuden. Jos tyyppi oli jo ennestään tunnettu asennevammainen tai sitten puhuttelussa osoitti, että viesti ei mene perille, niin ei siinä ole vaihtoehtoja.
 
Paljon kun ampuu niin jollain sitä osuu. Vaikka Nato-option arvosteleminen on ihan paikallaan - absurdi asia kun on, niin Trumpin ulkopolitiikan arviointiin ei silti ole vielä yhtäkään rakennuspalikkaa. Päinvastoin, Trump on jo monessa kohdin tullut paremmin asioista informoituna lähemmäksi USA:n aiempia linjauksia. Käytännön asiathan ovat monesti realismin sanelemia ja kampanjointi puolestaan on - no - kampanjointia.
Jäämme siis odottamaan suurella mielenkiinnolla seuraavia nimityksiä. Michael T. Flynn puolustusministeriksi ja Newt Gingrich ulkoministeriksi? Olisivat linjassa tähänastisten kanssa. Mutta katsotaan nyt vaikka 6 kk etiäppäin ja palataan asiaan. Onkohan muuten FBI:llä ja CIA:lla paljonkin kompromatia Trump & Co:sta?
 
Trump nimesi pääneuvonantajansa – leimattu Yhdysvaltojen ”vaarallisimmaksi toimijaksi”
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001953729.html


TULEVA presidentti Donald Trump on nimennyt pääneuvonantajakseen vaalien lopulla hänen kampanjapäällikkönään toimineen ja äärioikeistolaisen Breitbart-verkkosivuston pomona tunnetun Stephen Bannonin.

Eikö tuo nyt ole jo liioittelua. Eikai se breitbart sentään äärioikeistoa edusta, konservatiivinen kylläki.

Breitbartista nyt väliä vaan Bannonista. Sehän on aika hurja mies. Jätän esittelyt teikäläiselle. Sanon että Suomelle paljon parempi että se toinen on henkilöstöpäällikkonä, ja saatan olla väärässäkin.
 
Kuten jo kirjoitin Pikku-uutisissa niin firman maine vaarassa, kuka uskaltaa mennä Heseen jos alkaa ajatella että kenties ruokaan on syljetty.

Niin. Tai mieti nyt jos menet ravintolaan, ja tarjoilijattaren hiukset on värjätty! Ihan selvä vihervasemmistolainen!

Mieti mitä kaikkea ylimääräistä se miettii pistävänsä sinne sun ruokaan.

Ja mitä se sillä tavalla oudosti hymyili, kun tarjosi sulle laskua! Ei suomalaiseen palvelukulttuuriin kuulu hymyily.

Olisko parempi jättää Trump-pipot kotiin?
 
  • Tykkää
Reactions: TT
Jäämme siis odottamaan suurella mielenkiinnolla seuraavia nimityksiä. Michael T. Flynn puolustusministeriksi ja Newt Gingrich ulkoministeriksi? Olisivat linjassa tähänastisten kanssa. Mutta katsotaan nyt vaikka 6 kk etiäppäin ja palataan asiaan. Onkohan muuten FBI:llä ja CIA:lla paljonkin kompromatia Trump & Co:sta?

Nimistä piittaamatta, minkälaisia toivoisit? Poliittisesti?
 
@elso
pitääkö tuo tulkita niin että keksit jotain syytä miksi tuo twiittaaja ei pitäisi saada potkut?
Tuommoisella (twiittaajan) ajattelulla ei ole mitään asiaa mihinkään asiakaspalvelutyöhöön.
 
Trump nimesi pääneuvonantajansa – leimattu Yhdysvaltojen ”vaarallisimmaksi toimijaksi”
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001953729.html


TULEVA presidentti Donald Trump on nimennyt pääneuvonantajakseen vaalien lopulla hänen kampanjapäällikkönään toimineen ja äärioikeistolaisen Breitbart-verkkosivuston pomona tunnetun Stephen Bannonin.

Eikö tuo nyt ole jo liioittelua. Eikai se breitbart sentään äärioikeistoa edusta, konservatiivinen kylläki.

Samaa mieltä. Jos Breitbart on Amerikan MV, täytyy sanoa, että Yhdysvaltain äärioikeisto on sitten enemmän järjissään. Raflaavia juttuja ja propagandasävy, mutta ei tämä nyt mitään vihapuhetta ole:

http://www.breitbart.com/
 
Paljon kun ampuu niin jollain sitä osuu. Vaikka Nato-option arvosteleminen on ihan paikallaan - absurdi asia kun on, niin Trumpin ulkopolitiikan arviointiin ei silti ole vielä yhtäkään rakennuspalikkaa. Päinvastoin, Trump on jo monessa kohdin tullut paremmin asioista informoituna lähemmäksi USA:n aiempia linjauksia. Käytännön asiathan ovat monesti realismin sanelemia ja kampanjointi puolestaan on - no - kampanjointia.

Pitä nyt katsoa tosiaan ensin tätä vähän. Myös Venäjällä on tulossa suuria muutoksia.
 
Nimistä piittaamatta, minkälaisia toivoisit? Poliittisesti?
Kaino toiveeni olisi, että Suomesta ei tehtäisi diiliä päidemme yli.

Ihan sivuhuominoa: sellaisen mielenkiintoisen havainnoin tein vaalien alla, että erinäiset vasemmistoälyköt Slavoj Žižekistä Antti Rautiaiseen ja Erkki Tuomiojaan veikkailivat vaalien alla Trumpin valinnan mahdollisesti parantavan Yhdysvaltain ja Venäjän suhteita.

Mutta, kuten sanotua, palatkaamme asiaan 6 kk kuluttua, kun kabinetti on kasassa ja isäntä Valkoisessa talossa vaihtunut.
 
Aina valpas Ulkopoliittinen Instituutti on jo vinhasti kiirehtinyt huomauttamaan, että Donald Trumpin valinta ei missään nimessä ole vienyt Suomen paljonpuhuttua NATO-optiota. Arvio on sinänsä oudon jakomielitautinen, kun pitää mielessä että instituutin omat tutkijat ovat parhaansa mukaan kiistäneet itse option olemassaolon. Mene tiedä, mikä ajatuksenjuoksu asiassa on takana; mahdollisesti meneillään on vielä kiihkeän toiveajattelun vaihe.

Muistanette, lapsukaiset, miten olen kritisoinut näiden laitosten tuottamia hetelmiä? Katsokaa, mitä venkoilua.

Ja voe: toiveajatteluun on tuudittauduttu jo aika pitkään ja tuosta unesta herääminen näyttää melko sinkeältä tempulta.
 
on Atlantin liiton keskeisimpien jäsenmaiden tilanne ajautumassa häkellyttävään suuntaan. Tätä ei ole omassa kotimaisessa pikku kuplassamme käydyssä NATO-keskustelussa järin otettu lukuun eikä keskinäisen poliittisen nokittelun keskellä suostuttu havaitsemaan.

Keskustelu Natosta on ollut ihan sitä ihtiään. Alusta loppuun. Kaikki osapuolet ovat argumentoineet agendaansa perseelleen. Piste.

Jotain tapahtui niinä aikoina, kun Carl Haglund "turhautui niin kovasti politiikkaan". En tiedä kehotettiinko häntä hakeutumaan uudelle uralle vai tekikö hän päätöksen ihan sen vuoksi, että hänen ajamansa agenda ajoi huolella kiville, karille ja vielä kummeliin.

Muistakaa minun sanoneen: tuo ylläoleva case on joku merkkipaalu, josta tosin kirjoitetaan Suomessa ehkä 73 vuoden kuluttua......

Keskustelusta pitää erottaa päättäjien toiminta. qesqustelu on melonut omia latujaan....päättäjät ovat toimineet hyvin pragmaattisin metodein ja olleet meitä paremmin kartalla, tottakai.

On se jotenkin tavatonta, ettei tällä foorumilla tajuta, mitä tarkoittaa esim. Le Penin voitto Ranskan vaaleissa? Mitteepä lottootte? EU jatkaa kuin mitään ei olisi tapahtunut takanaan raastava Brexit, tietymätön Trump ja siihen vielä ökyranskan Lepenniläisyys....ohhoijjaa. Tähän samaan kun puskee vielä Moldovan ja Bulgarian -uusi poliittinen suuntaus-...Turkki irti kuin vasikka laitumella....onnea tarvitaan ja toivottavasti sitä riittää.
 
Trump nimesi pääneuvonantajansa – leimattu Yhdysvaltojen ”vaarallisimmaksi toimijaksi”
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001953729.html


TULEVA presidentti Donald Trump on nimennyt pääneuvonantajakseen vaalien lopulla hänen kampanjapäällikkönään toimineen ja äärioikeistolaisen Breitbart-verkkosivuston pomona tunnetun Stephen Bannonin.

Eikö tuo nyt ole jo liioittelua. Eikai se breitbart sentään äärioikeistoa edusta, konservatiivinen kylläki.

Kaikki mikä arvostelee on vastaan tai sopii vihervassareiden ideologiseen tarkoitukseen on äärioikeistolaista, nationalismia, rasismia, natseja tai muuten vaan vihaista kouluttamatonta alkoholisoitunutta talonpoikaisajattelijaa jne ihmisainesta josta eivät paremmintiedostavat vihervssarit oikeen tykkää...:rolleyes:
 
Keskustelu Natosta on ollut ihan sitä ihtiään. Alusta loppuun. Kaikki osapuolet ovat argumentoineet agendaansa perseelleen. Piste.

Jotain tapahtui niinä aikoina, kun Carl Haglund "turhautui niin kovasti politiikkaan". En tiedä kehotettiinko häntä hakeutumaan uudelle uralle vai tekikö hän päätöksen ihan sen vuoksi, että hänen ajamansa agenda ajoi huolella kiville, karille ja vielä kummeliin.

Muistakaa minun sanoneen: tuo ylläoleva case on joku merkkipaalu, josta tosin kirjoitetaan Suomessa ehkä 73 vuoden kuluttua......

Keskustelusta pitää erottaa päättäjien toiminta. qesqustelu on melonut omia latujaan....päättäjät ovat toimineet hyvin pragmaattisin metodein ja olleet meitä paremmin kartalla, tottakai.

On se jotenkin tavatonta, ettei tällä foorumilla tajuta, mitä tarkoittaa esim. Le Penin voitto Ranskan vaaleissa? Mitteepä lottootte? EU jatkaa kuin mitään ei olisi tapahtunut takanaan raastava Brexit, tietymätön Trump ja siihen vielä ökyranskan Lepenniläisyys....ohhoijjaa. Tähän samaan kun puskee vielä Moldovan ja Bulgarian -uusi poliittinen suuntaus-...Turkki irti kuin vasikka laitumella....onnea tarvitaan ja toivottavasti sitä riittää.

Niipä nii...Eu on epäonnistunut mutta sitä ei vaan millään haluta myöntää...suljetaan silmät sekä korvat ja jatketaan yleviä ja mahtipontisia tulevaisuuden suunnitelmia esittäen..:facepalm:
 
Keskustelu Natosta on ollut ihan sitä ihtiään. Alusta loppuun. Kaikki osapuolet ovat argumentoineet agendaansa perseelleen. Piste.

Jotain tapahtui niinä aikoina, kun Carl Haglund "turhautui niin kovasti politiikkaan". En tiedä kehotettiinko häntä hakeutumaan uudelle uralle vai tekikö hän päätöksen ihan sen vuoksi, että hänen ajamansa agenda ajoi huolella kiville, karille ja vielä kummeliin.

Muistakaa minun sanoneen: tuo ylläoleva case on joku merkkipaalu, josta tosin kirjoitetaan Suomessa ehkä 73 vuoden kuluttua......

Keskustelusta pitää erottaa päättäjien toiminta. qesqustelu on melonut omia latujaan....päättäjät ovat toimineet hyvin pragmaattisin metodein ja olleet meitä paremmin kartalla, tottakai.

On se jotenkin tavatonta, ettei tällä foorumilla tajuta, mitä tarkoittaa esim. Le Penin voitto Ranskan vaaleissa? Mitteepä lottootte? EU jatkaa kuin mitään ei olisi tapahtunut takanaan raastava Brexit, tietymätön Trump ja siihen vielä ökyranskan Lepenniläisyys....ohhoijjaa. Tähän samaan kun puskee vielä Moldovan ja Bulgarian -uusi poliittinen suuntaus-...Turkki irti kuin vasikka laitumella....onnea tarvitaan ja toivottavasti sitä riittää.

Kaksi edellistä poliitikkoa, joita olen äänestänyt ovat jättäneet politiikan - Vapaavuori ja Haglund. Molemmat ilmaisivat, että politiikka on mennyt pilalle.

Eiköhän foorumilla ole erilaisia etiäisiä siitä, mitä Le Penin voitto tarkoittaisi.

Mutta onhan tämä penteleen mielenkiintoista aikaa :) Jokainen päivä tuo tullessaan erilaisia kummallisia käänteitä.

Saapa nähdä, miten historiankirjoittajat yrittävät tulevaisuudessa jälkikatsannon suoman viisauden avulla tulkita näitä nykyisiä aikoja.
 
Back
Top