Trump -psykoosi

Hyppää Donald Trumpin saappaisiin ja ratkaise kiperät kiistat, joita Yhdysvaltain presidentti joutuu selvittämään Aasiassa. Maanosassa kohtaat muun muassa ykkösvihollisesi Kiinan. Matkasi alkaa Pohjois-Koreasta....

YLE-uutiset ja pelleillään peleillä.

Kovasti sitä YLE:llä pelotellaan "ydinsodalla" jonka aloittaa USA:n presidentti.

Jos niitä sotia tulee niin ne aloittaa Pohjois-Korea, Iran, Turkki,
Kiina Taiwanin suuntaan tai Venäjä. Ei USA.
 
YLE-uutiset ja pelleillään peleillä.

Kovasti sitä YLE:llä pelotellaan "ydinsodalla" jonka aloittaa USA:n presidentti.

Jos niitä sotia tulee niin ne aloittaa Pohjois-Korea, Iran, Turkki,
Kiina Taiwanin suuntaan tai Venäjä. Ei USA.

Paha sanoa varmaksi. Eipä tuo jenkeillekään mitään vierasta hommaa ole.
 
Paha sanoa varmaksi. Eipä tuo jenkeillekään mitään vierasta hommaa ole.

Ydinsodan aloittajaksi osoiteltiin 80-luvulla Yhdysvaltoja. Kuvittelenko minä vai onko niin että Suomessakin on mönkinyt esille samoja vanhoja tahoja muiden "Trump-kriitikkojen" sekaan USA-vastaisuutta kohottelemaan?

Ainakin ne ottavat tilanteesta kaiken ilon irti..

Itselleni Yhdysvaltain presidentti edustaa amerikkalaisia olipa siellä sitten kuka tahansa presidenttinä. Obama oli hyvin amerikkkalainen presidentti ja samaa on Trump. Jos täällä "veronmaksajien rahoittamien pelien keinoin" pelotellaan sillä että Yhdysvallat aloittaa ydinsodan niin onkohan se viisasta? Pitäisi olla tarkkana kun käydään sotaa Donald Trump -nimistä henkilöä kohtaan ettei erehdytä käymään sotaa instituutiota nimeltä Yhdysvaltain presidentti" vastaan.

Hiukkasen kun tekisi mieli vihjailla toimittajille elämän reaaliteeteista ja että jos Venäjä päättää
laittaa YLE:n sekä Sanomatalon palatsit kilisemään niin minkä maan apua silloin kaivataan?

Se on media joka ensimmäisenä ottaa osumaa kun itärajan takaa tullaan.

Vaikka USA:ssa on nyt muutaman vuoden ajan hiukan poikkeava presidentti niin kyseessä on kuitenkin suuri demokratia. Verrattuna diktatuuriin sillä on sellainen ero että ei se aloita ydinsotia noin vaan. Ei sillä ole sellaiseen varaa. Toimittajatkin tietävät sen joten kyselisin motiiveja. Piileekö siellä vaan se perinteinen "amerikkalaisvastaisuus"?
 
Viimeksi muokattu:
Ydinsodan aloittajaksi osoiteltiin 80-luvulla Yhdysvaltoja. Kuvittelenko minä vai onko niin että Suomessakin on mönkinyt esille samoja vanhoja tahoja muiden "Trump-kriitikkojen" sekaan USA-vastaisuutta kohottelemaan?

Ainakin ne ottavat tilanteesta kaiken ilon irti..

Ei ne mistään kolosta ole kömpinyt. Ainahan ne on esillä olleet. Älä kuitenkaan sekoita minua siihen porukkaan. Ihan ilman aatteen paloakin voi muistaa erään ameriikan ihmemaan massiivisen valhekampanjan turvin aloittaman sodan jonka jälkilöylyistä nautimme tänäkin päivänä.

Jenkkejä vastaan minulla ei ole mitään. Päinvastoin. Juuri nyt säälin heitä koska tulivat pressanvaalissa iskeneeksi kätensä paskaan. Kyllä on hehkutus kummasti laantunut myös paikallisilla sitten vaali-illan.
 
John McCainin mukaan Trumpin päätös tehdä ISIS:n tuhoamisen tärkeämmäksi tavoitteeksi kuin Syyrian sisällisodan lopettaminen on taas yksi häpeällinen luku Yhdysvaltojen historiassa. Viikonloppuna McCain sanoi olevansa huolestuneempi kuin koskaan ennen maansa tilasta.
Sen. John McCain said Tuesday the Trump administration's decision to no longer prioritize ending the Syrian civil war is "another disgraceful chapter in American history."

"(Syrian President) Bashar Assad and his friends, the Russians, take note of what Americans say," the Arizona Republican told CNN's Alisyn Camerota on "New Day." "I'm sure they took note of what our Secretary of State (Rex Tillerson) said just the other day that the Syrian people would be determining their own future themselves -- one of the more incredible statements I've ever heard."
"I'm sure they are encouraged to know the United States is withdrawing and seeking a new arrangement with the Russians," he added. "It is another disgraceful chapter in American history and it was predictable."
http://edition.cnn.com/2017/04/04/politics/john-mccain-syria-trump-cnntv/index.html
 
Salakuunteluskandaali: Obaman avainavustaja lähetti Trumpin lähipiirin kuuntelutiedot korkeimmalle virkamieskunnalle

Yhdysvaltain politiikassa kiehuu. Presidentti Donald Trumpin aikaisemmat syytökset Barack Obaman hallinnon harjoittamasta salakuuntelusta ovat osoittautumassa paikkansa pitäviksi. Sikäläinen media vertaa paljastuksia Richard Nixonin kaataneeseen Watergate-skandaaliin. On paljastunut, että Obaman avainavustaja Susan Rice on jakanut tiedustelutietoja koko Trumpin lähipiiristä kauan ennen kuin tämä astui virkaansa. Tietoja on myös vuodettu medialle.


Muun muassa Bloomberg on raportoinut Barack Obaman entisen turvallisuuspoliittisen neuvonantajan Susan Ricen lukuisista pyynnöistä poistaa niinsanottu luottamuksellisuuden maski viestinnän seurannan kohteena olleiden Trumpin perheen ja hänen lähipiiriinsä identifiomistiedoista. Ei ole selvää, paljastiko Rice itse nimitiedot luottamuksellisuuden maskin takaa vai pyysikö hän poistamaan maskin tietojen osalta. Kolme asiasta raportoinnutta keskeistä perinteistä tiedotusvälinettä väittävät valvonnan ulottuneen pitkään ajanjaksoon. Tiedotusvälineet väittävät maskin paljastamisen Trumpin lähipiirin valvonnan osalta ulottuneen aikaan jopa yli vuotta ennen presidentin vaaleja. Trump ei ollut seurantatietojen paljastamisen alkuaikana edes vielä republikaanien presidenttiehdokas, vaan kävi vasta republikaanien esivaalikampanjaa.

Useat lähteet ovat vahvistaneet Fox News:lle, että Susan Rice pyysi paljastamaan identifiomistietoja Trump siirtymähallinnon osalta.

Donald Trumpin lähipiirin linkittyvät peittämättömät nimitiedot välitettiin maskin poistamisen jälkeen useille tahoille. Tiedot välitettiin kaikille niille, jotka kuuluvat kansalliseen turvallisuusneuvostoon, osalle puolustusministeriön henkilöstöä, silloiselle kansallisen tiedustelun (National Intelligence) johtajalle James Clapperille, silloiselle CIA:n johtajalle John Brennanille sekä entiselle kansallisen turvallisuuden varajohtajalle Ben Rhodesille. Lyhyesti sanottuna: Trumpin lähipiiriin liittyvät identifiomistiedot lähetettiin käytännössä koko korkeimmalle virkamieskunnalle.

Nimien väitetään olleen osa satunnaista sähköistä valvontaa. Se liittyi ensin esivaaliehdokas Trumpin, sittemmin presidenttiehdokas Trumpin ja lopulta presidentti Trumpin lähipiirissä olleisiin ihmisiin – kuten perheenjäseniin. Valvontaa tehtiin jopa vuosi ennen kuin Trump astui virkaansa.

Bloombergin kolumnistin Eli Laken mukaan Susan Rice käytti asemaansa kansallisen turvallisuusneuvoston päällikkönä pyytääkseen tiedusteluviranomaisia tunnistamaan nimiä, jotka oli peitetty tiedusteluraporttien raakaversiosta liittyen Trumpin kampanjahenkilöstöön ja siirtymähallinnon henkilöihin.

Ei ole välttämättä laitonta eikä epätavallista, että kansallisen turvallisuuden neuvonantaja haluaa paljastaa nimiä raakaraporteista, jotta tiedustelun toimesta siepattujen keskustelujen merkitys täysin avautuu niiden tarkastelijalle. Mutta tässä tapauksessa identiteetitietojen – mukaan lukien Trumpin hallinon ensimmäinen National Security Advisorin Mike Flynnin – identiteettitietojen vuotaminen ja julkistaminen medialle on vakava rikos.

Bloombergin kolumnisti Eli Lake toteaa, että Obaman keskeisellä avustajalla Susan Ricella oli pääsy tiedusteluraporttien avulla poliittisesti arvokkaaseen informaatioon. Tämä informaatio liittyi Bloombergin kolumnistin mukaan olennaiseen informaation Trumpin siirtymähallinnon osalta – kuten esimerkiksi siihen, keitä Trump ja hänen lähipiirinsä tapasivat, mitkä olivat heidän näkemyksesnsä ulkopoliittisissa asioissa ja mitkä olivat tulevan hallituksen keskeisimmät suunnitelmat.

Salakuuntelusta syytetyt ovat puolustautuneet väittämällä, ettei Trumpin lähiympäristöön ole Watergate-tyyliin asennettu salakuuntelulaitteita. Tämä saivartelu saattaa pitää paikkaansa, muttei poista sitä tosiasiaa, että Trumpin lähiympäristön käyttämistä laitteista kerätty tietoja.
https://www.suomenuutiset.fi/salaku...uuntelutiedot-korkeimmalle-virkamieskunnalle/

https://www.bloomberg.com/view/arti...ser-sought-names-of-trump-associates-in-intel
 
Nyt esiin on nostettu uusi nimi, yhdysvaltalainen liikemies Erik Prince...

49241258.cached.jpg


Yhdysvaltalainen liikemies Erik Prince tapasi Venäjän presidentin Vladimir Putinin lähipiiriä tammikuussa, reilu viikko ennen Trumpin virkaanastujaisia, kertoo Washington Post. Myös Arabiemiraattien prinssin nimi on noussut esille useissa yhteyksissä.

Tapaamisen tarkoituksena oli vahvistaa Trumpin ja Putinin välisiä suhteita. Ydinaiheena oli Venäjän rooli Syyriassa ja Venäjää koskevat pakotteet.


Jos Venäjä viilentäisi välejään Iraniin ja vähentäisi rooliaan Syyriassa, Yhdysvallat voisi vastaavasti luopua osasta Venäjää koskevista pakotteistaan.

Washington Postin mukaan tapaaminen ei ollut ensimmäinen Yhdysvaltain ja Venäjän välillä. Ennen tapaamista Trumpin ja Putinin lähipiirin edustajat tapasivat toisiaan sekä Arabiemiraattien korkea-arvoisia johtajia useita kertoja New Yorkissa.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201704042200096951_ul.shtml
 
Steve Bannon poistettiin NSC:stä (National Security Council).
Steve Bannon, President Donald Trump's chief strategist, has been removed from the National Security Council, according to a senior administration official.

An official says Bannon was only on board to oversee now-ousted National Security Adviser Michael Flynn's work to "deoperationalize" the National Security Council from the broad purview it had under Susan Rice.
http://edition.cnn.com/2017/04/05/p...te-house-national-security-council/index.html
 
Viikonloppuna McCain sanoi olevansa huolestuneempi kuin koskaan ennen maansa tilasta.

I'm sure they took note of what our Secretary of State (Rex Tillerson) said just the other day that the Syrian people would be determining their own future themselves -- one of the more incredible statements I've ever heard."

Täytyy sanoa, että McCain on aika epädemokraattinen tyyppi, jos hän on tosiaan sanonut täsmälleen yllä kirjoitetulla tavalla. Vai miten se voi olla uskomaton lausunto, että "syyrialaiset päättävät omasta tulevaisuudestaan itse"? Olisiko McCain kaivannut muotoa "syyrialaiset eivät saa päättää omasta tulevaisuudestaan itse" olevaa lausuntoa?
 
Täytyy sanoa, että McCain on aika epädemokraattinen tyyppi, jos hän on tosiaan sanonut täsmälleen yllä kirjoitetulla tavalla. Vai miten se voi olla uskomaton lausunto, että "syyrialaiset päättävät omasta tulevaisuudestaan itse"? Olisiko McCain kaivannut muotoa "syyrialaiset eivät saa päättää omasta tulevaisuudestaan itse" olevaa lausuntoa?

Niin, Assadhan on valittu valtaan demokraattisesti... Eivätkä soppaan ole sekaantuneet esim. Venäjä tai Iran..
 
Otetaanpa taas kooste siitä, miten Trump on pienen ihmisen asialla - not!

Naisten suojelua vedettiin takaisin.

President Trump rolls back workplace protections for women
https://www.aol.com/article/finance...ack-workplace-protections-for-women/22025916/


Opintolainojen maksussa ongelmissa olevilta voi taas periä korkoja ja kuluja kuin pikavipeistä konsaan. Oma vika jne...

Trump administration rolls back protections for people in default on student loans
https://www.washingtonpost.com/news...tions-for-people-in-default-on-student-loans/


Internet-operaattorit voivat ruveta rahastamaan ihmisten selaushistorialla.

Trump just killed Obama’s internet privacy rules
http://nordic.businessinsider.com/trump-fcc-privacy-rules-repeal-explained-2017-4?r=US&IR=T


---

Ja sitten bonus. Ilmeisesti Meksikon muurin rakentaminen ei enää ilahdutakaan kaikkia muuria kannattaneita. Kun käy ilmi, että heidän kiinteistöjään pakkolunastetaan, ja pahimmillaan käy jopa niin, että heidän kotinsa jäävät muurin Meksikon-puolelle.

If I have to get a lawyer, I will’: Trump voter upset the border wall will put her house on Mexico side
https://www.rawstory.com/2017/04/if...order-wall-will-put-her-house-on-mexico-side/
 
Niin, Assadhan on valittu valtaan demokraattisesti... Eivätkä soppaan ole sekaantuneet esim. Venäjä tai Iran..

Vaikka jätettäisiin "demokratia" pois, on McCainin kritiikki sitä vastaan, että syyrialaisten tulisi saada itse päättää tulevaisuudestaan, lievästi sanottuna erikoista. Auta armias, jos joku ehdottaisi amerikkalaisille, että kiinalaisten, venäläisten tai EU:n pitäisi saada päättää amerikkalaisten asioista... Ihan yhtä pöljää.
 
Vaikka jätettäisiin "demokratia" pois, on McCainin kritiikki sitä vastaan, että syyrialaisten tulisi saada itse päättää tulevaisuudestaan, lievästi sanottuna erikoista. Auta armias, jos joku ehdottaisi amerikkalaisille, että kiinalaisten, venäläisten tai EU:n pitäisi saada päättää amerikkalaisten asioista... Ihan yhtä pöljää.

Tuo on kyllä aika pöljä vertaus.
 
Back
Top