Trump -psykoosi

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja ak.tied
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Joista molemmat tapahtui Obaman hallinnon aikaan. Mitkä ne haaksirikon aiheuttavat seuraukset taas olikaan? "Tsot, tsot, älkääs nyt, tai me lähetämme huopia ja vedenpuhdistustabletteja Ukrainalle." Kyllä Putin tärisee housuissaan.

Jos ja kun Trump allekirjoittaa uuden pakote-lain, on nykyhallinto jo tehnyt enemmän Venäjää vastaan kuin Obaman hallinto. Obaman piirrellessä punaisia viivojaan hiekkaan, Trump lähetti risteilyohjuksia Syyriaan. Katsotaan mihin tämä Kremlin ja KGB:n käsikassara vielä ehtii.

Näin se vain on. Tosin nyt näyttää siltä, että ovaalihuoneessa istuu presidentti vailla senaattia ja kongressia, mitä omaan ulkopoliittiseen ideointiin suhteessa Venäjään tulee. Se on oikein hyvä.

Obaman ongelma määrätyllä tavalla oli myös kongressin tuen puute, kun olisi pitänyt tehdä jotain. Republikaaneja tarvitaan tiettyihin juttuihin, ja he olivat vähän kyllästyneet Bushin sotiin, kun 5000 kaatunuttakin on mennyt rikki aikoja sitten.

Demokraateilla ei tuoreita ideoita ollut kuin Sandersilla, mikä taas riitti sulkemaan hänet pois kisasta. Sen verran paljon demokraateissa on rikkaita äänestäjiä, että he olisivat säikähtäneet ja livistäneet.

Nyt jälkikäteen ajatellen demokraattien olisi ilman muuta kannattanut ottaa riski. Lopputulos olisi ollut vain sama tai parempi.
 
Minun ymmärrykseni mukaan Venäjä pelkäsi Clintonia eniten, koska hän oli ilmoittanut halustaan aseistaa Ukrainaa ja Syyrian kapinallisia. Mutta siihen oli demokraateilla (Obamalla) ihan riittävästi aikaa, eivätkä he tehneet juuri mitään. Olen vieläkin sitä mieltä, että jos tuo Bannon saataisiin ulos, republikaanit olisivat halutessaan potentiaalisesti räväkämpiä.

Varmaa on, että Putin tulee vielä pettymään tähänkin tilanteeseen kaikilta muilta osin kuin juuri tämän ovaalihuoneen osalta. Mutta jos hän aikoo tehdä jotain, siihen on paras mahdollinen aika nyt eikä viidestoista päivä.

Tänä syksynä.
Taitaa olla jo pettynyt. Siinä Niinistön/Putinin lehdistötilaisuudessa pääsi ääneen CNN:n toimittaja, jonka kysymys osui jotakuinkin napakymppiin. Kysymyksessä hän tiedusteli Putinilta, mahtaako hän koskaan Kremlissä tomistossaan istuessa miettiä, miten suhteet USA:n kanssa ovat ajautuneet tähän pisteeseen ja onko hän pahoillaan Trumpin valinnasta presidentiksi?

Muutoin Putinin toimintamahdollisuudet ovat melko rajatut. Housut kintuissa, kuten Krimillä ja vielä Itä-Ukrainassakin, ei yllätetä enää muuta maailmaa. Ukraina paremmin varautunut kuin 2014, Baltia on NATO:ssa. Valko-Venäjä on kysymysmerkki. Omaan tiedusteluummekin uskon sen verran, ettei Suomea yllätetä kesken unien.

Mutta USA:n vaaleihin sekaantuminen oli Putinille kuin housuun kusisi. Hetken se lämmittää, mutta kohta on perhanan holotna.
 
Hullu temppu minun mielestäni. Äkkiä se Yhdysvallat Pearl Harboristakin toipui. Parin vuoden sisään tulee oikeaa ja vasenta suoraa takaisin.

Menisköhän noinkaan pitkään..taitaa vastatoimet olla jo hyvää vauhtia menossa.

Toisekseen tämä vaalikähmäily on vain jatkoa Putinin operaatioihin jotka kaikki ovat menneet tavalla tai toiselle persiilleen.
Venäjällä olisi ollut ja on edelleenkin hyviä vaihtoehtoja..Niissä on vain yksi huono puoli.

Ne edellyttäisivät lähtökohtaisesti että Putin luopuisi vallasta ja Venäjä palaisi takaisin ns. demokraattiseen hallintomalliin sekä monipuoluejärjestelmään.
 
Lisää näitä asiallisia ja hieman tuumaavampia artikkeleita ja nyt vieläpä kotimaiselta kirjoittajalta/kirjeenvaihtajalta:


"Tämänhetkisten tietojen valossa Trumpin bisnesimperiumin talouskytköksistä Venäjän rahamaailmaan voi paljastua niin suuri kuvio, että sen hahmottaminen ja todistaminen laajenevat kansainväliseksi, Yhdysvaltain rajat ylittäväksi tutkinnaksi."
Toimittajalta: Yhdysvallat on Trumpin jäljiltä pysyvästi muuttunut
Presidentti Donald Trump on vaikeuksissa sitten, kun luottokanava Fox niin sanoo, kirjoittaa työnsä Washingtonissa päättävä Ylen kirjeenvaihtaja Pirkko Pöntinen.

Yhdysvallat
30.7.2017 klo 10:00
13-3-8114646.jpg

Pasi Ekman / Yle Pirkko Pöntinen Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja

WASHINGTON Vaikka presidentti Donald Trump eroaisi huomispäivänä, Yhdysvallat ei palaisi entiselleen. Vasta puoli vuotta virassa ollut presidentti on jättänyt pysyvän jäljen amerikkalaiseen yhteiskuntaan ja jopa koko maailmaan.

Yhdysvaltain kansallisia instituutioita, kongressia, oikeuslaitosta ja tiedusteluelimiä on ravisteltu kuin jaloista kiinni pitäen, pää alaspäin. Presidentin käsittelyyn ovat joutuneet myös media sekä yksittäiset ihmiset.

Toistaiseksi kaikki ovat jaksaneet nousta pystyyn, mutta jotkut horjuvat jo pahasti. Viime aikoina oikeusministeri Jeff Sessionsin röykytys on yltynyt epäinhimilliseksi. Presidentti Trump lyö häntä kuin meksikolaista piñata-nukkea, jonka kohtalo on tulla hakatuksi palasiksi.

Jopa demokraatitkin säälivät miestä.

Presidentti Donald Trump perheineen on noussut ennennäkemättömäksi instituutioksi Yhdysvaltain politiikassa.

Presidentti kertoo olevansa absolutisti, mutta juuttuminen viestipalvelu Twitteriin on tuhoamassa hänen hupenevan uskottavuutensa. Heinäkuun puolivälin kannatuskyselyssä Trumpin tuki oli pudonnut huhtikuun 42 prosentista 36:een.

Toimittajat selaavat kännyköitään sormenpäät kipeinä ja yrittävät ymmärtää, kuinka selittäisivät asiat yleisölleen, josta suuri osa on jo ajat sitten sulkenut silmänsä ja korvansa kaikelta, mitä Washingtonissa tapahtuu.

Myös presidentin omasta republikaanipuolueesta tulevista lausunnoista kuulee, että poliitikot ja etenkin senaattorit ovat kesän aikana todella väsyneet paineen ja presidentin nöyryytyksen alla. Sen näkee myös poliitikkojen naamasta.

Poliittinen keskustelu tai lähinnä huuto on jo kaksi vuotta ollut sitä luokkaa, että Suomessa valtaosa puhujista olisi viety kunnianloukkauksesta oikeuteen tai ainakin Julkisen sanan neuvostoon.

Luin taannoin osuvan tiivistyksen: Washingtonin toimintatapa ei ole valehtelu vaan peittely. Kaikenlaista siis puuhataan, mutta kiinni ei saa jäädä. Tähän tarvitaan juristeja.

Yhdysvallat on juristien työmaa. Juristi tarvitaan mukaan hyvässä ja pahassa. Minkä hyvänsä asian voi riitauttaa ja avata uuteen käsittelyyn korvausten toivossa tai vastapuolen uran tuhoamiseksi, vaikka kymmenien vuosien päästä. Ja tätä todella osataan käyttää hyväksi.

Donald Trumpin tavaramerkki liikemiehenä ja nyt presidenttinä on käyttää juristien armeijaa ja haastaa kilpailijat ja viranomaiset kaikessa. Valkoisessa talossa hän näyttää puolustavan lähinnä itseään eikä Yhdysvaltain kansaa.

Tuloksena on, että Valkoisen talon henkilökunta ei tiedä, mitä se ei tiedä ja minkä puolesta se joutuu puhumaan. Siksi presidentin hallinto vuotaa kuin seula ja toivoo, että media saisi asioista selvyyden.

Liikemaailman hokema, että Yhdysvaltojen kanssa on helppo tehdä bisnestä, koska täällä noudatetaan sääntöjä, on rankka yleistys.

Yhdysvaltalaiset säännöt tehdään niin, että ne pystytään helposti riitauttamaan. Yksiselitteisyys olisi typeryyttä. Presidentti Trump soveltaa juuri tätä oppia.

13-3-9741392.jpg

Saul Loeb / AFP
Puoli vuotta kestäneestä virkakaudestaan viimeiset kolme kuukautta presidentti Trump on käyttänyt enenevässä määrin henkilökohtaiseen taisteluunsa Venäjä-tutkintaa vastaan.

Presidenttinä hän kuitenkin käyttää jokapäiväistä valtaansa muuhunkin, vaikka se ei kaikille näy, koska kaikki eivät sen kohteeksi joudu.

Selkeimmin sen tuntevat Yhdysvalloissa asuvat siirtolaiset. Heitä on 44 miljoonaa, ja joka neljäs on maassa laittomasti.

Tämän vuoden aikana nekin siirtolaiset, joiden asema on ilman kansalaisuuttakin vakiintunut, ovat joutuneet yllättävien tarkastusten ja karkotustenkin keskelle.

Maahanmuuttajia koskevissa pykälissä on nimittäin joustovaraa, jota presidentti Trumpin hallinto tulkitsee ja täsmentää.

Nyt monien paperittomien siirtolaisten Yhdysvalloissa syntyneet lapset eivät esimerkiksi uskalla lähteä kouluun, koska viranomaiset saattavat päivän aikana hakea vanhemmat ja toimittaa heidät karkotettaviksi.

Niissä osavaltioissa ja kaupungeissa, joissa paikalliset viranomaiset kieltäytyvät yhteistyöstä liittovaltion kanssa, siirtolais- ja tullivirasto toimii omin voimin. Sen työntekijät tekevät ratsioita koteihin yöaikaan, menevät suoraan työmaille tai odottavat ihmisiä katujen risteyksissä.

Tämän vuoden aikana Yhdysvalloissa on pidätetty 65 000 paperitonta, mikä on lähes 40 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Yhdysvalloissa paperittomat siirtolaiset pystyvät työskentelemään vuosikymmeniä ja samalla vakiinnuttamaan pikkuhiljaa asemaansa muun muassa maksamalla veroja ja elämällä rikkeettömästi. Se edesauttaa kansalaisuuden hakemista.

Viranomaisten tulkinnasta riippuen tällainen maassaolo voi tietysti täyttää laittomuuden merkit. Nopeasti lisääntyneet yöratsiat ja pikakarkotukset voivat viedä siirtolaiselta mahdollisuuden hakea laillista asemaa, joka syystä tai toisesta on lykkääntynyt.

Ulkopolitiikassa Trumpin linja on Yhdysvaltain eristäminen kansainvälisestä toiminnasta. Linjaus näyttää hyödyttävän ainakin hetkellisesti Venäjää, mutta pitkällä tähtäimellä etenkin Kiinaa.

Kiinassa aikakäsitys ja kärsivällisyys ovat tyystin toista luokkaa kuin jatkuvaa vaalitaistoa käyvässä Yhdysvalloissa. Kiina hyötyy tiukasta yksipuoluejärjestelmästä, Yhdysvallat demokratiasta.

Olen nähnyt Kiinan kehityksen lukuisilla työmatkoillani vuodesta 1994 alkaen ja kirjeenvaihtajana vuosina 2004–2006.

Jo parikymmentä vuotta sitten Kiinassa havaitsi, että maa tulee ohittamaan Yhdysvallat muussakin kuin taloudessa.

Yhdysvallat ei vieläkään tunnu tajuavan tätä. Trumpin aikana täällä on vahvistunut käsitys, että maailman toiseksi suurin kansantalous on yhä muun maailman työpaja ja nyt markkinahäirikkö, joka ei pysty kehittämään omia innovaatioitaan.

Amerikkalaisten – sinänsä perusteltu – usko omaan mahtavuuteensa on ummistanut Yhdysvaltain silmät muulta maailmalta, ja Trump haluaa sulkea ne lopullisesti.

Vaikka Kiinan poliittinen kehitys on kurja, maan voimavara on kansa, jonka intohimona on haastaa ja ohittaa kilpailijansa ja näyttää muille voimansa. Kiina ei vain pidä siitä suurta meteliä.

Kiinan kehityksen etu on koko ajan paraneva koulutustaso ja ulkomailta kotiin palaavat ammattilaiset. Kiinalaiset hakeutuvat toistensa ja muun maailman pariin ennakkoluulottomasti, koska kaikessa voi piillä mahdollisuus. Pontimena on tietysti taloudellinen hyöty, mutta rahahan maailmaa pyörittää.

Kiinassa ei tuhraannu aikaa kiistelyyn uskonnosta ja aseiden hallussapidosta. Yhdysvaltoja nämä aiheet taas jakavat yhä tiukemmin niin, että jopa perheet ja suvut hajoavat.

Maa pirstaloituu yhä pienempiin liberaaleihin ja konservatiivisiin ryhmiin, jotka eivät pysty keskustelemaan keskenään. Kaksinaismoralistiset, uskontoa ja aseenkanto-oikeutta puolustavat konservatiivit vetoavat perustuslakiin. Kahden vuoden aikana syvimmäksi jakolinjaksi on noussut suhtautuminen Donald Trumpiin.

Vuosi sitten tähän aikaan demokraatit ja republikaanit olivat juuri pitäneet puoluekokouksensa, joissa Hillary Clinton ja Donald Trump nimitettiin presidenttiehdokkaiksi. Mennyt vuosi tuntuu nyt pitkältä ajalta.

On mahdotonta tietää, mitä Yhdysvalloissa tapahtuu seuraavan vuoden kuluessa.

Kahden ja puolen vuoden kirjeenvaihtajajaksoni aikana Yhdysvalloissa en ole lähtenyt spekuloimaan tulevilla. En edes julistanut Hillary Clintonia ennakkoon vaalivoittajaksi.

Nyt lopuksi teen poikkeuksen.

Ennustan, että uutisointi Yhdysvalloista tulee keskittymään Trumpin Venäjä-yhteyksien tutkintaan. Tutkinta kiihdyttää Trumpin vimmaista johtamistapaa ja onnistumisen pakkoa ja samalla syrjäyttää muut asiat, joissa voitaisiin normaalioloissa muuten edistyäkin. Neljällä eri taholla tehtävä viranomaistutkinta hermostuttaa presidenttiä niin, että se heijastuu kaikkeen Valkoisen talon hallintoon, johtamiseen ja sitä kautta sisäpolitiikkaan.

Tämän osoittivat vain viikon sisällä Trumpin tekemät henkilövaihdokset lähimmässä avustajakunnassaan.

Tämänhetkisten tietojen valossa Trumpin bisnesimperiumin talouskytköksistä Venäjän rahamaailmaan voi paljastua niin suuri kuvio, että sen hahmottaminen ja todistaminen laajenevat kansainväliseksi, Yhdysvaltain rajat ylittäväksi tutkinnaksi.

Donald Trumpin kannattajat uskovat presidenttinsä olevan todellisissa vaikeuksissa vasta silloin, kun heidät pääasiallinen tietolähteensä, konservatiivinen tv-kanava Fox sen kertoo.

Uskolliset katselijat ovat saaneet Foxilta moraalista tukea omille arvoilleen, kun kanava on paheksunut milloin Bill ja Hillary Clintonin avioliittoa, kyseenalaistanut Barack Obaman syntymämaan, epäillyt Yhdysvalloissa asuvien muslimien isänmaallisuutta ja kertonut kauhutarinoita Obaman terveydenhuolto-ohjelmaan epämääräisesti liittyvistä kuolemanpartioista.

Trumpin jatkuvasti haukkumat itärannikon laatumediat ovat kaikesta huolimatta pienen piirin tietolähteitä ja tarkoitettu vain Washingtonin sisäpiirille, uutisten suurkuluttajille ja koulutetulle väestölle.

Maaseudulla ja pikkukaupungeissa kansa seuraa Foxia. Kanava on lähes ainoa, jolle presidentti Trump aika ajoin antaa haastatteluja.

Ylen seuraavat Yhdysvaltain kirjeenvaihtajat pääsevät jatkamaan työtä yhä monimutkaisemmaksi muuttuvassa kuviossa. Trumpin Venäjä-yhteyksien tutkintojen tulosta eivät edes he välttämättä ehdi toimikausillaan kertoa.

Mika Hentunen aloittaa työt Washingtonissa elokuun alussa ja Paula Vilén syyskuun alussa.

Minun osaltani näkemiin Washingtonista!

https://yle.fi/uutiset/3-9745573?origin=rss


Netin klikkausmaailmaan pitäisi uutisiin saada valinta, että voisi poimia laatumedioiden tai etenkin laatutoimittajien aikaansaannoksia ja ohittaa bannatut lehdet, kesätoimittajat, nimettömät ja halvat klikkauksia metsästävät toimitukset. Nyt näiden paskajuttujen suuri määrä vääristää yleiskuvaa kun joukosta saa hakemalla hakea jotakin asiallista pohdintaa.
 
Viimeksi muokattu:
Lisää näitä asiallisia ja hieman tuumaavampia artikkeleita ja nyt vieläpä kotimaiselta kirjoittajalta/kirjeenvaihtajalta:


"Tämänhetkisten tietojen valossa Trumpin bisnesimperiumin talouskytköksistä Venäjän rahamaailmaan voi paljastua niin suuri kuvio, että sen hahmottaminen ja todistaminen laajenevat kansainväliseksi, Yhdysvaltain rajat ylittäväksi tutkinnaksi."


https://yle.fi/uutiset/3-9745573?origin=rss


Netin klikkausmaailmaan pitäisi uutisiin saada valinta, että voisi poimia laatumedioiden tai etenkin laatutoimittajien aikaansaannoksia ja ohittaa bannatut lehdet, kesätoimittajat, nimettömät ja halvat klikkauksia metsästävät toimitukset. Nyt näiden paskajuttujen suuri määrä vääristää yleiskuvaa kun joukosta saa hakemalla hakea jotakin asiallista pohdintaa.

Ennustan, että toimittaja ennustaa väärin. Venäjän osuus tulee vähenemään niin poliittisessa keskustelussa kuin tiedotusvälineissä. Viimeisen kahden viikon aikana niin on jo tapahtunut, esim. CNN:n uutisoinnissa ns. Venäjä.uutisointi on jo vähentynyt huomattavasti. Demokraateissa on
kasvava ryhmä jotka ovat vihdoin ymmärtäneet pääsyyt miksi edelliset vaalit meni niin kuin meni ja ettei samaa kaavaa kannata toistaa. Fokus tulee siirtymään veropakettiin, jota demokraatit tulee myymään rikkaiden ja yritysten veronalennuksena, saadakseen takaisin menettämiään blue collar äänestäjiä. Se että ammattiliittoon kuuluvat teollisuustyöläiset ja työttömät/alityöllistetyt perinteisillä demokraattien ydinalueilla äänestivät Trumpin kaltaista republikaania, oli niin yllättävä ja musertava isku, että sen ymmärtäminen ja hyväksyminen on kestänyt aikansa. Jos välivaaleissa asiaa aiotaan muuttaa, nyt on toimittava. Huutamalla "Venäjä, Comey, Venäjä" se ei tule onnistumaan. Vähemmän identiteettipolitiikkaa ja enemmän työpaikkojen luomista ja talouskasvua tukevaa politiikkaa.
 
Taitaa vaan Trumpin panikoinnista päättelemällä olla, että sieltä voi löytyä kaikenlaista vielä. Odotellaanpa noiden tutkintojen tuloksia ja seurauksia.

Trumpin ongelma ei ole demokraatit tai äänestäjät..vaan täydellinen kyvyttömyys täyttää edes tärkeitä virkoja hallinnossa ja omien republikaanisten tukijoiden vieraannuttaminen. Kannatuskin on tippunut 42% ->36% ja tällä hetkellä tod.näk. alhaisempi vielä.

Uskovaiset tietysti jaksavat uskoa kuten Sipilään.
 
Taitaa vaan Trumpin panikoinnista päättelemällä olla, että sieltä voi löytyä kaikenlaista vielä. Odotellaanpa noiden tutkintojen tuloksia ja seurauksia.

Trumpin ongelma ei ole demokraatit tai äänestäjät..vaan täydellinen kyvyttömyys täyttää edes tärkeitä virkoja hallinnossa ja omien republikaanisten tukijoiden vieraannuttaminen. Kannatuskin on tippunut 42% ->36% ja tällä hetkellä tod.näk. alhaisempi vielä.

Uskovaiset tietysti jaksavat uskoa kuten Sipilään.

Tämä on hyvin pitkälti totta. Jos Trump ymmärtää jättää Sessionsin oikeuministeriöön, nimittää hyvän DHS:n ministerin ja rajoittaa twiittailuaan ja Scaramuccin sekoiluja, hänellä on kaikki mahdollisuudet onnistua vielä hyvin. Kovin todennäköisesti näin vaan ei käy.
Spicer edes yritti luoda koherenttia viestintästrategiaa ja sen takia usein vaikuttikin julkisuuteen hölmöltä kun POTUS twiittaili jotain aivan muuta puutaheinää kuin mitä muu Valkoinen talo yritti viestittää. Ilmeisesti vielä vähintäänkin presidentin epäsuoran vaikutuksen takia, koska ei saa osoittaa heikkoutta, Spicer sitten joutui puolustamaan näitä twiittejä vaikka ne olisi jo todettu hölynpölyksi. Scaramucci taas ei ilmeisesti edes aio yrittää rajoittaa tai edes ohjata presidentin toimia mitenkään, mikä tullee tekemään viestinnästä entistä painajaismaisempaa. Ainoa mahdollisuus on, että Kelly on vaatinut täyttä kontrollia koko talon toimintaan ja saanut myös presidentiltä jonkinlaisia vakuutteluja ettei hänen työtään aktiivisesti sabotoida. Henkilöstöpäällikön tehtävä ei muutenkaan ole helppo, mutta jos talossa työskentelee Scaramuccin kaltaisia sekoilijoita, jotka toimivat suoraan presidentin kanssa, menee homma lähes mahdottomaksi. Tätä Priebuskin tuntui kritisoivan vaikka muuten olikin hyvin pidättyväinen. Henkilöstöpäällikön pitää olla koko talon esimies ja kaiken pitää kulkea hänen kauttaa presidentille. Se ei varmasti myöskään auta, että talossa on töissä ihmisiä joita ei voi irtisanoa, eli Ivanka ja Jared.
 
Tämä on hyvin pitkälti totta. Jos Trump ymmärtää jättää Sessionsin oikeuministeriöön, nimittää hyvän DHS:n ministerin ja rajoittaa twiittailuaan ja Scaramuccin sekoiluja, hänellä on kaikki mahdollisuudet onnistua vielä hyvin. Kovin todennäköisesti näin vaan ei käy.
Spicer edes yritti luoda koherenttia viestintästrategiaa ja sen takia usein vaikuttikin julkisuuteen hölmöltä kun POTUS twiittaili jotain aivan muuta puutaheinää kuin mitä muu Valkoinen talo yritti viestittää. Ilmeisesti vielä vähintäänkin presidentin epäsuoran vaikutuksen takia, koska ei saa osoittaa heikkoutta, Spicer sitten joutui puolustamaan näitä twiittejä vaikka ne olisi jo todettu hölynpölyksi. Scaramucci taas ei ilmeisesti edes aio yrittää rajoittaa tai edes ohjata presidentin toimia mitenkään, mikä tullee tekemään viestinnästä entistä painajaismaisempaa. Ainoa mahdollisuus on, että Kelly on vaatinut täyttä kontrollia koko talon toimintaan ja saanut myös presidentiltä jonkinlaisia vakuutteluja ettei hänen työtään aktiivisesti sabotoida. Henkilöstöpäällikön tehtävä ei muutenkaan ole helppo, mutta jos talossa työskentelee Scaramuccin kaltaisia sekoilijoita, jotka toimivat suoraan presidentin kanssa, menee homma lähes mahdottomaksi. Tätä Priebuskin tuntui kritisoivan vaikka muuten olikin hyvin pidättyväinen. Henkilöstöpäällikön pitää olla koko talon esimies ja kaiken pitää kulkea hänen kauttaa presidentille. Se ei varmasti myöskään auta, että talossa on töissä ihmisiä joita ei voi irtisanoa, eli Ivanka ja Jared.

Ei tasan käynyt kateeksi Spiceria. Scaramucci taas vaikuttaa aivan sekopäiseltä....

Enkä nyt oikein välttämättä ole tyytyväinen hallinnon "militarisointiin" kun kenraali toisensa jälkeen nimetään siviilivirkaan. Sotilas- ja siviilikulttuuri kun ovat hieman erilaisia.

Hyvän johtajan perusasia on kyky valita sellaisia ihmisiä alaisekseen, joille voi rauhassa delegoida. En haluaisi sanoa tätä tai tehdä mitään vertausta, mutta organisaation kannalta Trumpin touhu on täysin verrattavissa A. Hitlerin managerointiin. Jos joku sanoo poikittaisen sanan, niin uutta tyyppiä kehiin....eihän maata sillä tavalla voi johtaa...
 
Omasta yrittäjyydestä kumpuavana, itselle oli tärkeä palkata mielummin sopivampi kuin pätevämpi. :D Vaikka kuulostaa hassulta, niin henkilökemian takia se oli välttämätöntä. Jotkut hakijat olvat todella loistavia taidollisesti, mutta kun luonne oli kusipäisyyttä lähentelevä, niin eihän sellaista voi jättää vastuuseen, jos itse joutui aina välillä olemaan pois toimistosta asiakkaiden luona. Pitää työskennellä sellaisten ihmisten kanssa, joihin voi luottaa, etenkin pikkufirmassa.

Muuten alkaa sattumaan ja tapahtumaan.

Trumpilla on ilmeisesti ongelmana, että luottaa vain sukulaisiin tms.
 
En haluaisi sanoa tätä tai tehdä mitään vertausta, mutta organisaation kannalta Trumpin touhu on täysin verrattavissa A. Hitlerin managerointiin. Jos joku sanoo poikittaisen sanan, niin uutta tyyppiä kehiin....eihän maata sillä tavalla voi johtaa...

A.Hitler on toki yksi vertailukohta, mutta minun mielestä D.Trump ja V.Putin on veistetty ihan samassa puusta...olkoonkin että Putin on se älykkäämpi puoli joka dominoi tyhmempää puolta...tai siltä se ainakin ulospäin näyttää.

Mitä maailmankuvaan ja bisneksiin tulee niin Trumpin ja Putinin klaanit ovat lähes veljeksiä keskenään, joten ei ole mikään ihme että ne myös veljeilevät keskenään :D

Sellainen pieni ongelma siinä kuitenkin on että se mikä toimii Venäjällä, ei toimi USA:ssa ainakaan kovin pitkään ja kitkattomasti. Jossain vaiheessa tulee lasku käteen ja se ei ole mikään pieni lasku.

Tämän sirkuksen voittajia ei ole USA eikä edes Venäjä...ylivoimainen voittaja on Kiina, kuten Pirkko Pöntinen tuossa yläpuolella jo mainitsee.

13-3-9547778.jpg


https://yle.fi/uutiset/3-9547783
 
Viimeksi muokattu:
Tämän sirkuksen voittajia ei ole USA eikä edes Venäjä...ylivoimainen voittaja on Kiina, kuten Pirkko Pöntinen tuossa yläpuolella jo mainitsee.

Suurin voittaja globaalissa maailmantaloudessa tulee olemaan Euroopan Unioni.

EU on maailman suurin yhtenäinen talousalue. Sen globaali merkitys tulee vain kasvamaan monestakin syytä. Tärkeimpänä yksittäisenä syynä EU:n kasvulle/kehitykselle on demokraattinen hallintojärjestelmä. Siitäkin huolimatta ja sen ansiosta että yhteisön jäsenmailla on erilaista kansallista kehitystä.

Pitkässä juoksussa talouden kasvu ei voi perustua diktatuurisiin hallintoihin eikä protektionismiin. Vain vapaa markkinatalous yhdistettynä demokraattisille arvoille perustuvaan yhteiskunnalliseen hallintoon kykenee luomaan pysyvää taloudellista hyvinvointia.

Mutta, jokainen saa vapaasti esittää ja olla mitä mieltä tahansa globaali-maailman taloudellisen järjestelmän tulevaisuudesta.
 
Miten asiat kääntyivät niin että se onkin USA:n presidentti joka on ikävä taho eikä Venäjän, Iranin tai Kiinan presidentti? Missä vaiheessa valtamediasta tuli epämääräisten tahojen tavoitteiden edistäjä? Silloin kun se päätti provosoitua USA:n tämänhetkisen presidentin twiiteistä? Kommunistisen Kiinan presidenttiähän mm. Alexander Stubb ylisti luotettavaksi ja että Kiina on nouseva mahti. Niin näyttää olevan kun laittoi aluksiaan harjoituksiin Itämerelle asti.
Konservatiiveja Goldwater, Reagan, Bushit ja Trump. Muistelen että Reagania väitettiin hulluksi ainakin Suomessa kun hän suunnitteli "tähtien sota ohjelmaa". Mutta joka omalta osaltaan auttoi kaatamaan Neuvostoliiton. Claes Andersson oli varmaan jo silloin sitä mieltä että USA:n presidentit ovat hulluja. Erittäin hulluja jos ovat oikealta laidalta :D

Luulin että Obaman hallinto oli perseestä....mutta kyllä nyt alitetaan rimaa aika lujasti. Ymmärtäjiä ja puolustajia tosin riittää tälläkin forumilla...

Enbuske taitaa olla trumpisti?
http://blogit.iltalehti.fi/tuomas-e...inen-suomi-ei-nuolisi-diktaattorin-takamusta/

Kirjoittaa kuten minä:
Jos Donald Trump olisi tullut vierailulle Suomeen, kadut olisivat olleet täynnä mielenosoittajia ja Molotovin cocktailien heittelijöitä ja lehdet täynnä Trumpille naureskelevia kolumneja. Putin taas sai kokea lähinnä savonlinnalaisten käsienheiluttelua ja median nöyristelevää kuvailua illallistilaisuuteen osallistuneiden naisten mekkojen väristä.

Tuo siitä huolimatta, että Venäjä on ihan oikea diktatuuri, toisin kuin USA, Trumpin valinnasta huolimatta.

Mutta USA on meille suomalaisille turvallinen äiti. Siksi sille uskaltaa kiukutella. Samalla tavalla kuin lapset vieraiden luota äidin luo palatessaan alkavat raivota. 80-luvulla vihasimme Ronald Reagania ja vastustimme mielenosoituksissa vain läntisiä ydinaseita, koska itäisiä emme uskaltaneet kritisoida. Myöhemmin Reaganin linja johti kylmän sodan loppumiseen ja Itä-Euroopan vapautumiseen kommunistidiktatuurista. Sen jälkeen vihasimme George W. Bushia, kun taas nykyiseen Trumpiin verrattuna Bush tuntuu maltilliselta nerolta.
 
Trump vähätteli poliisiväkivaltaa ja yllytti kohtelemaan pidätettyjä rajummin ottein – poliisipäälliköt sanoutuvat irti presidentin puheesta
Poliisipäälliköt pelkäävät, että muutama presidentin lause saattaa pilata vuosikymmenien työn.
http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005308240.html

Tämä on älytön uutinen. Katsoin sen ja Trump ei tahallisesti vähätellyt mitään.
Aivan selvästi näki, että Trump yritti olla hauska. Hän heitti mielestänsä läppää joka oli täysin mauton, täysin hänen arvolleen sopimaton ja kaikenlisäksi aivan väärässä paikkaa.
Alan pikkuhiljaa nostaa tuota Trumpia merkittävien henkilöiden joukkoon. Ei tuollaista kykyä mokata noin typerästi ole kenelläkään. Kun se tekee sen jatkuvasti.
 
Suurin voittaja globaalissa maailmantaloudessa tulee olemaan Euroopan Unioni.

EU on maailman suurin yhtenäinen talousalue. Sen globaali merkitys tulee vain kasvamaan monestakin syytä. Tärkeimpänä yksittäisenä syynä EU:n kasvulle/kehitykselle on demokraattinen hallintojärjestelmä. Siitäkin huolimatta ja sen ansiosta että yhteisön jäsenmailla on erilaista kansallista kehitystä.

Pitkässä juoksussa talouden kasvu ei voi perustua diktatuurisiin hallintoihin eikä protektionismiin. Vain vapaa markkinatalous yhdistettynä demokraattisille arvoille perustuvaan yhteiskunnalliseen hallintoon kykenee luomaan pysyvää taloudellista hyvinvointia.

Mutta, jokainen saa vapaasti esittää ja olla mitä mieltä tahansa globaali-maailman taloudellisen järjestelmän tulevaisuudesta.

EU siis on demokraattisempi ja vapaan markkinatalouden esikuva verrattuna Yhdysvaltoihin? Missäs se olikaan kun komissaareja saa äänestää?
 
Tämä on älytön uutinen. Katsoin sen ja Trump ei tahallisesti vähätellyt mitään.
Aivan selvästi näki, että Trump yritti olla hauska. Hän heitti mielestänsä läppää joka oli täysin mauton, täysin hänen arvolleen sopimaton ja kaikenlisäksi aivan väärässä paikkaa.
Alan pikkuhiljaa nostaa tuota Trumpia merkittävien henkilöiden joukkoon. Ei tuollaista kykyä mokata noin typerästi ole kenelläkään. Kun se tekee sen jatkuvasti.

Kyllä Trump osaa taidon kusta omiin murohin jatkuvasti. En tiedä, miten se oikein sen osaa...mutta kai se on taitolaji.

Perkele kun alkaa päivittäin selaamaan uutisia, niin taas se on möläyttäny jotain sellaista sammakkomaista jota en edes 5 promillen kännissä menis sanomaan....

Olisiko koko USA:n historian aikana kukaan toinen alentanut USA:n presidenttiyden arvostusta tähän malliin. Nixonkaan ei tähän pystynyt.
 
Kyllä Trump osaa taidon kusta omiin murohin jatkuvasti. En tiedä, miten se oikein sen osaa...mutta kai se on taitolaji.

Perkele kun alkaa päivittäin selaamaan uutisia, niin taas se on möläyttäny jotain sellaista sammakkomaista jota en edes 5 promillen kännissä menis sanomaan....

Olisiko koko USA:n historian aikana kukaan toinen alentanut USA:n presidenttiyden arvostusta tähän malliin. Nixonkaan ei tähän pystynyt.

Jospa hänen tehtävänsä on pitää Yhdysvallat sumussa, jotta muualla voi Putin alkaa tehdä haluamiaan juttuja. Ehkä sattumaa, ehkä ei. Uskoisin tankkien hipsuttelevan jo varmuudeksi Luhanskin puolelle. Syyriasta en tiedä.
 
Back
Top