Trump -psykoosi

Eli siis koko USAn kongressi on neoconeja ja kärsivät vielä lisäksi Trump-Venäjä salaliitto-hysteriasta?

Ok :)

Ei. Jos näin olisi, tilanne olisi mennyt tähän pisteeseen jo vuosia aikaisemmin. Mutta nyt on kova Venäjä-kiima päällä ja kaikilla kauhea tarve todistaa kovuutensa Venäjää kohtaan. Monet näkevät tämän myös samalla mahdollisuutena lyödä Trumpia, syödäänhän tässä olennaista osaa, eli ulko-ja turvallisuuspolitiikkaa, presidentin vallasta.

Jos veikkaus sallitaan, niin tätä aikaa tullaan vielä vertaamaan McCarthyismiin tulevaisuudessa. "McCarthyism is the practice of making accusations of subversion or treason without proper regard for evidence"

Putin historiaa harrastavana on nähnyt suuren kehityskulun mihin viimeisen 15 vuoden politiikka johtaa. Hitaasti Venäjä menettää vaikutusvaltaansa ja kilpailijat vahvistavat ympärillä asemiaan. Vaihtoehto oli joko alistua
vallitsevaan kehitykseen tai yrittää jotain muuta. Ja se jokin muu materialisoituu nyt silmiemme edessä.
 
Ainahan sitä pettyy, mutta tästä on kyllä pitkä matka..

quote-america-has-always-been-greatest-when-we-dared-to-be-great-we-can-reach-for-greatness-ronald-reagan-122-36-90.jpg


...tähän...

160909_POL_Trump-Putin.jpg.CROP.promo-xlarge2.jpg


Mutta onhan meillä vielä Kiina ja Pandat...ne on tosi söpöjä jos ei mene liian lähelle :D
 
  • Tykkää
Reactions: PSS
Trumpille kirjeen kirjoittanut Pikku-Pickle olikin olemassa, vaikka presidentin vastustajat yrittivät toisin todistaa
9-vuotias Pickle paljastui ihan oikeaksi pojaksi, joka tykkää baseballista, potkulautailusta ja Trumpista.

EDELTÄJIENSÄ virheitä välttääkseen Valkoisen talon uusi lehdistöpäällikkö Sarah Huckabee Sanders päätti aloittaa uransa ilon kautta. Sanders käynnisti viime viikolla perinteen, jossa lehdistötilaisuudessa luetaan ääneen ihmisten presidentille kirjoittamia kirjeitä. Ensimmäisenä vuorossa oli kirje 9-vuotiaalta Trump-fanilta Dylan ”Pickle” Harbinilta.

Sanders vastasi pojan kirjeessä esittämiin kysymyksiin. Presidentti on 71-vuotias. Valkoisessa talossa on 132 huonetta. Presidentillä on paljon rahaa. Ei, minäkään en ymmärrä, miksi ihmiset eivät pidä presidentistä. Ja kyllä, Dylan, presidentti haluaa olla sinun ystäväsi.

SANDERS julkaisi Twitterissä valokuvan kirjoitusvirheitä vilisevästä kirjeestä.

Samalla hetkellä Pickle lakkasi olemasta. Trumpin vastustajat epäilivät kirjettä väärennetyksi ja vaativat saada nähdä Picklen syntymätodistuksen. Joku huomautti, että varapresidentti Mike Pencen kissan nimi on Pickle.

Eräs toimittaja kaiveli yhdysvaltalaisten lehtien perheilmoituksia todistaakseen, ettei Dylan Harbin -nimistä poikaa ole syntynyt vuosina 2007–2009.

Picklen kirjoitusvirheitä pilkattiin, ja monet julkaisivat parodiaversioitafanikirjeestä. Lehdet jopa pyysivät tutkijoita analysoimaan kirjeen käsialaa.

TRUMPIN kannattajat syyttivät Picklen epäilijöitä hulluudesta ja lapsen kiusaamisesta. 9-vuotias Pickle nimittäin paljastui ihan oikeaksi pojaksi, joka tykkää baseballista, potkulautailusta ja Trumpista.

Syntymäpäivänään Pickle pukeutui pikku-Trumpiksi. Vieraille tarjoiltiin paloautonpunainen, Make America Great Again -lippiksen muotoinen täytekakku.



Kun Sanders kertoi presidentin olevan hänen ystävänsä, Pickle itki ilosta.

The Washington Post haastatteli Picklen äitiä SueAnn Harbinia. Harbin kertoi tukevansa poikaansa, vaikka Pickle onkin ainoa Trump-fani talossa.Harbin joutui jopa leipomaan lippiskakun itse, koska mikään leipomo ei suostunut tehtävään.

Harbin oli järkyttynyt siitä, miten rajuin sanankääntein hänen poikaansa oli pilkattu. Siksi Pickle ei ole saanut lukea itseään koskevia juttuja netistä.

AJATUS Trumpista kirjoittamassa itselleen fanikirjettä ei ole hullu. 1980- ja 1990-luvuilla toimittajat saattoivat saada haastattelun Trumpin tiedottajalta John Milleriltä tai John Barronilta. Johnit kertoivat toimittajille Trumpin naisseikkailuista ja maalasivat hänestä kuvaa coolina, töitä paiskivana miehenä.

”John” oli aina Trump, joka puhui itsestään kolmannessa persoonassa.

Trump on venyttänyt totuutta myös virkaanastujaistensa yleisömäärästä, äänestysvilpistä, omasta suosiostaan ja tilastollisista faktoista. Lisäksi hän joko tietoisesti tai tiedostamatta laukoo asioita, jotka eivät ole tosia, kuten The New York Timesin ylläpitämästä tilastosta selviää.

PIKKU-PICKLEN viattoman fanikirjeen pilkkaaminen on rumasti tehty, mutta perimmäinen syy ei ole epäilijöissä, vaan epäluotettavassa presidentissä. Picklen tapaus on osoitus siitä, kuinka häikäilemättömänä ihmiset Trumpia pitävät.

Tapaus kertoo myös, kuinka pitkälle Trumpin vihaajat ovat valmiita menemään osoittaakseen, että hän on väärässä.
http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005315070.html?ref=rss
 
Viimeksi muokattu:
Ihme kyllä, moni ei tiedä Trumpin ja NASAn rakkaussuhteesta:

At the president's request, NASA is currently studying the feasibility of adding astronauts to the first test flight of the SLS rocket, which is slated to fly around the moon next year.

https://www.washingtonpost.com/news...ump-signs-nasa-bill-aimed-at-landing-on-mars/

Otin washington postin jutun, kun selvästi väärän siiven toimittaja on joutunut jutun kirjoittamaan, eikä toisaalta NASA:n liittyvää juttua voi kauheasti haukkua, koska NASA:n kannatus on laajaa ja puoluerajat ylittävää. Jutun lopussa on hauska pätkä, joka on kirjoitettu selvästi pirunsarvet otsassa:


Trump is not personally interested in a trip to space (though he's willing to send Congress)

During the bill signing, Trump turned to Sen. Ted Cruz (R-Tex.) to comment on the difficulty of being an astronaut.

“I don't know Ted, would you like to do it?” he asked. “I don't think I would.”

Cruz shook his head, so Trump looked at Sen. Marco Rubio (R-Fla.).

“Marco, do you want to do it?”

Rubio also declined. Both senators are co-sponsors of the bill, and their states are home to two major NASA centers: Johnson Space Center in Houston and Kennedy Space Center in Cape Canaveral, Fla.

“You could send Congress to space,” Cruz suggested, apparently disregarding the fact that he's a member of Congress.

“We could,” Trump said. “What a great idea that could be.”


Youtuben white house kanavalta löytyy Trumpin ja NASAn juttu.
 
Taloustieteen professori: Tämän takia Donald Trump joutui perääntymään
Sami Metelinen
6 tuntia ja 38 minuuttia sitten (päivitetty 4 tuntia ja 25 minuuttia sitten)
Harvardin yliopiston taloustieteen professori Kenneth Rogoffin mukaan rikkaiden maiden ongelma on, että ne eivät voi kilpailla palkkakustannuksissa köyhien maiden kanssa.

  • 6bbf47292ac321973eb9c6d615768aa13d4c80de70c5510ddd4e7ea58fbb0683

    Kenneth Rogoff.

    (Wikimedia Commons)
  • 96c6547ee7759cc88a3cc66ca7f481fc030379d2e1ff2b42e51998679285ac99

    Donald Trump.

    (Lehtikuva/AFP)
Ei ole yllätys, että amerikkalaiset ja eurooppalaiset poliitikot ovat huolissaan teollisuustuotannon kilpailusta Aasian maiden kanssa. Uudet tehtaat on vapautuneen globaalin kilpailun myötä rakennettu sinne, missä kustannustaso on edullisin ja yhteydet toimivat. Intiassa ihmisten keskimääräinen tulotaso on noin kymmenesosa siitä, mitä Yhdysvalloissa.

Intian tulotaso alkaa olla ongelmallinen jo maan sisällä, kun maaseudulta kaupunkeihin miljoonittain vuodessa muuttavat ihmiset etsivät uutta työpaikkaa ja elämiseen riittävää tulotasoa.

Harvardin professori ja entinen Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) pääekonomisti Kenneth Rogoff tarkastelee Project Syndicatelle laatimassaan kirjoituksessa sitä, mistä tulevaisuuden työpaikat löytyvät.

Hän huomauttaa, että Intian kohdalla tie on kivinen jopa palvelusektorilla, koska monet palvelut, tunnetuimpana it-tuki, on useiden länsimaisten firmojen kohdalla ulkoistettu jo Intiaan. Rogoffin mukaan Kiina painii samankaltaisten ongelmien parissa. Kiina ei enää kykene voittamaan palkkakilpailussa Vietnamia ja Sri Lankaa, missä tuotteet valmistetaan edullisemmalla työvoimalla.

Professorin mukaan viimeaikainen maailmanlaajuisen protektionismin nousu on tehnyt tilanteen pahemmaksi. Hyvänä esimerkkinä hän pitää Applen alihankkijan, Foxconnin uuden tehtaan sijoittamista Wisconsiniin, Yhdysvaltoihin.

Rogoff huomauttaa, että Foxconnin tapauksen kaltainen protektionismi tuo harvoin toivottuja lopputuloksia.

– Valitettavasti kauppaprotektionismin pitkä historia osoittaa, että se harvoin paljastuu menestyksekkääksi. Useimmiten suurimmat hyötyjät ovat rikkaat ja poliittisesti hyvin kytkeytyneet tahot, ja tappiolle jäävät kuluttajat, jotka joutuvat maksamaan korkeampaa hintaa, Rogoff kirjoittaa.

Tätä Trump ei ottanut huomioon
Toinen merkittävä protektionismin ongelma ovat eri maiden välillä keskenään kytköksissä olevat välituoteketjut. Tämä on asia, jota Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ei ilmeisesti ollut ottanut huomioon vaatiessaan tiukempaa kauppapolitiikkaa Meksikon kanssa. Presidentti joutui luopumaan suunnitelmastaan irrottautua Pohjois-Amerikan vapaakauppasopimuksesta NAFTA:sta.

Rogoffin mukaan syy vetäytymiseen oli se, että iso osa Yhdysvaltojen tuotteista koostuu osista, jotka Yhdysvallat on alun perin vienyt Meksikoon. Näin ollen Yhdysvaltojen työpaikat ovat riippuvaisia Meksikon työpaikoista ja toisinpäin.

Kun suurin osa työpaikoista on palveluissa, protektionismi työpaikkojen suhteen tulee koko ajan hankalammaksi. Kiinassa ja Intiassa on työvoimaa netissä toimiviin palveluihin. Netin kohdalla palvelimen tai työntekijän sijainnilla ei ole mitään merkitystä toiminnan kannalta. Näin ollen Rogoff pitää hulluna ajatusta, että edistyneet taloudet voisivat estää palveluiden tuontia halvemmista maista.

Ainoaksi ratkaisuksi länsimaiden työllisyydelle Rogoff ehdottaa sijoittamista infrastruktuuriin ja koulutukseen.

– Maailmassa, jossa ihmiset joutuvat todennäköisesti vaihtamaan työpaikkoja usein ja joskus radikaalistikin, tarvitaan isoja muutoksia aikuiskoulutukseen erityisesti nettipohjaisten opetusmuotojen kautta, Rogoff kirjoittaa.

Lisäksi hän suosittelee, että maat osallistuvat vahvempaan tulonjakoon verotuksen ja tulonsiirtojen kautta.

– Perinteinen populistinen kauppapolitiikka, kuten Trumpin kannattama, eivät ole toimineet aiemmin ja todennäköisesti toimivat entistä huonommin nykyään.

http://www.verkkouutiset.fi/talous/rogoff protektionismi-68487
 
Jos veikkaus sallitaan, niin tätä aikaa tullaan vielä vertaamaan McCarthyismiin tulevaisuudessa. "McCarthyism is the practice of making accusations of subversion or treason without proper regard for evidence"

Varmasti tuo tulee olemaan yksi näkemys. Toisaalta tämä "ajojahti" ei ole yhden senaattorin sooloilua, Muellerin komission tukena näkyy olevan edustajia kummastakin puolueesta ja kamarista; aika näkyvästikin tällä viikolla kun kummassakin kamarissa tuli uusi bipartisaaninen lakialoite suojaamaan juuri tuollaisia komissioita summittaisilta erottamisilta. (Aika selkeästi Mueller mielessä mutta tietenkin yleispätevämmin muotoiltu.) Ja merkittävää on että tuo komissio on ollut julkisuudessa hipihiljaa, keskittyen juurikin tuohon todistusaineiston keräämiseen, kun McCarthyn toimintatapaan vertaa.
 
Ihme kyllä, moni ei tiedä Trumpin ja NASAn rakkaussuhteesta:

At the president's request, NASA is currently studying the feasibility of adding astronauts to the first test flight of the SLS rocket, which is slated to fly around the moon next year.

https://www.washingtonpost.com/news...ump-signs-nasa-bill-aimed-at-landing-on-mars/

Otin washington postin jutun, kun selvästi väärän siiven toimittaja on joutunut jutun kirjoittamaan, eikä toisaalta NASA:n liittyvää juttua voi kauheasti haukkua, koska NASA:n kannatus on laajaa ja puoluerajat ylittävää. Jutun lopussa on hauska pätkä, joka on kirjoitettu selvästi pirunsarvet otsassa:


Trump is not personally interested in a trip to space (though he's willing to send Congress)

During the bill signing, Trump turned to Sen. Ted Cruz (R-Tex.) to comment on the difficulty of being an astronaut.

“I don't know Ted, would you like to do it?” he asked. “I don't think I would.”

Cruz shook his head, so Trump looked at Sen. Marco Rubio (R-Fla.).

“Marco, do you want to do it?”

Rubio also declined. Both senators are co-sponsors of the bill, and their states are home to two major NASA centers: Johnson Space Center in Houston and Kennedy Space Center in Cape Canaveral, Fla.

“You could send Congress to space,” Cruz suggested, apparently disregarding the fact that he's a member of Congress.

“We could,” Trump said. “What a great idea that could be.”


Youtuben white house kanavalta löytyy Trumpin ja NASAn juttu.

Trump päätti silti leikata NASA:n budjettia:

Trump's Fiscal Plans for NASA

The White House’s newly released budget request for NASA includes cuts across most of the space agency’s programs, representing a nearly 3-percent decrease in the funding approved for the 2017 fiscal year.

https://www.theatlantic.com/science/archive/2017/05/trump-nasa-budget/527817/
 
Tuo suuri valamiehistö on jo aika jäätävä sinänsä....sillä se kertoo yleisesti, että jotain paskaa on löytynyt syytteen verran. Sitä nimittäin ei käytetä ihan herkästi.

Voxilla oli yllättävän hyvät artikkelit aiheesta.

Tuossa siitä mitä se ylipäätänsä indikoi tutkimuksen kulusta, ja mitä grand jury tuo lisää Muellerin työkalupakkiin jo nyt "harmaassa" tutkimusvaiheessa (etenkin haasteet). Pariltakymmeneltä lakiproffalta kyselty:

https://www.vox.com/2017/8/4/16092128/robert-mueller-donald-trump-russia-grand-jury

Tuossa siitä että FBI:n johtoporras saattaa olla todistajien joukossa ja mitä se merkitsee. Liittyy myös paljon siihen tutkimuksen haaraan (jonka itse olin jo unohtanut tässä hässäkässä) että Trumpin väitetty pyyntö Comeylle olla tutkimatta Flynnin Venäjäkytkyjä ja sitten Comeyn erottaminen saattavat olla "obstruction of justice":

https://www.vox.com/policy-and-poli...er-obstruction-case-stronger-trump-surrogates

Tuossa esitellään Muellerin porukkaa ja miten täysin altavastaajalta Trumpin lakitiimi näyttää ihan kompetenssin puolesta:

https://www.vox.com/policy-and-poli...tigation-dreeben-weissman-quarles-rhee-zebley

On tosiaan jotain merkittävää shaibaa aika varmasti löytynyt, ja nyt suuren valamiehistön kautta penkomiseen lisää suorituskykyä, jo valmiiksi aika pelottavan pätevään ryhmään, ja Kongressilta tällä viikolla uutta tukea Muellerille... ja sillä välin Team Trump näyttää olevan aivan vaiheessa ja valmistautumaton tähän mittelöön. Ja vaikka veikkaillaan että kuukausia vielä voi mennä ennen kuin varsinaisia protokollan mukaisia julkisia käsittelyjä tulee, se varsinainen työ tapahtuu sitä ennen eli jo nyt, kaikki asianosaisten ja heihiin liittyvien haastattelut, lukemattomien dokumenttien esiin penkomiset ja käsittelyt, yms yms... voi arvata tämän vuoden meiningistä että vuotoa tulee edelleen pukkaamaan. Aikamoinen kuumotus pressalle kun pitäisi saada töitäkin tehdä.

On kyllä yllättänyt miten heviksi tämä Muellerin "probe" näyttää pamahtaneen. Kukaan ei yllä oikein uskaltanut spekuloida lopputuloksilla ja varsinkaan niiden seurauksilla.

Vaan onhan sekin mahdollista että mitään substantiaalista ei kaiken jälkeen löydykään. Hyvä tuloshan sekin jos ja kun ilmiselvästi huolella pengottu. Pääsee koko valtion pyörittäminen vähän paremmin taas jatkumaan... sellainen suht toimiva USA on kai Suomelle enimmäkseen ihan hyvä juttu...
 
Tuolta linkistäsi:

and slightly higher than the $19 billion requested by former President Barack Obama in his final proposal. Trump’s request is also in line with NASA’s current spending levels; in fiscal year 2016, the space agency received $19.3 billion.The new numbers track closely with the blueprint budget the Trump administration released in March, which teased the highlights of the president’s fiscal plans. The preview document put dollar amounts on the Trump administration’s sense of NASA’s priorities, favoring space-exploration efforts over earth-science research and education initiatives.


Eli korruptoituneen vihervasemmiston leikeistä leikattiin ja rahaa siirrettiin muualle. Kyllähän siitä vinkumista tulee.

Otetaan vaikka nyt esimerkkinä aurinko- ja tuulivoima; niin se ei energianmuotona tule koskaan korvaamaan energianlähteitä, joita tarvitaan modernin yhteiskunnan pyörittämiseen (ydinvoima). Silti siihen tuhlataan valtavia summia rahaa.

Kyllä, ilmasto ja ympäristö muuttuu, ja omasta mielestä parhaiten sitä vastaan taistellaan (näin aluksi) kahdella tavalla:

-Toimiva fuusiovoimala
-Muovin korvaaminen
 
"Niin on ollut ja niin tulee aina olemaan." Sinuhe egyptiläinen

Pakko vängätä että toisaalta tuo kirja kertoo aivan poikkeuksellisesta ajasta Egyptissä (lyhyeksi jäänyt Atonin palvonta) ja myös esim. minolaisen kulttuurin lopusta. Joten kyllä, tuo on Sinuhen sanonta, mutta ei Waltarin ;)
 
Trump päätti silti leikata NASA:n budjettia:

Trump's Fiscal Plans for NASA

The White House’s newly released budget request for NASA includes cuts across most of the space agency’s programs, representing a nearly 3-percent decrease in the funding approved for the 2017 fiscal year.

https://www.theatlantic.com/science/archive/2017/05/trump-nasa-budget/527817/

Pahat kielet sanoisivat että Trump laittoi näkyvän Mars-matka-lain vain peitelläkseen sitä että NASA:lta ja parilta vastaavalta virastolta jotka ovat tärkeimmässä asemassa maapallon tilan tieteellisessä seurannassa sekä vietiin budjettia että ohjattiin tekemään jotain muuta kuin tuollaista joutavaa viherpiperrystä. (Noista oli alkuvuodesta alan mediassa jotain vääntöä.)
 
Kun kuuntelet Obaman vaalilausetta Yes we can!, stadionilla missä Obama huutaa ja yleisö toistaa. Sitten soitat sen ääninauhan takaperin tulee:Thank you Satan! Faktista faktaa.Löytyy tuubista.

Oliko se se sama video missä kerrottiin että äänestäkää kaksi kertaa Obama presidentiksi, ja sen presidenttikausien jälkeen horisontista nousee rikin tuoksuinen pilvi jonka ylle taivaalle lentää tulikiveä. Tuon rikkipilven hälvettyä Valkoiseen Taloon muuttaa hiilihangolla varustettu Trump? Jenkeillä kun on tapana tehdä kaikesta aina oma versionsa, niin olisiko tässä tilaisuus tehdä jenkkiversio Mihail Bulgakovin kuuluisimmasta romaanista, eli Saatana saapuu Moskovaan voisi taipua Saatana saapuu Washingtoniin-versioon :D
 
Pakko vängätä että toisaalta tuo kirja kertoo aivan poikkeuksellisesta ajasta Egyptissä (lyhyeksi jäänyt Atonin palvonta) ja myös esim. minolaisen kulttuurin lopusta. Joten kyllä, tuo on Sinuhen sanonta, mutta ei Waltarin ;)
Se on Raamatussakin, tiedän. Sopi vain Sinuhe paremmin. :)
 
Mielenkiintoista. Mike Pence pohjustelee jo täysillä omaa 2020 kampanjaansa, vaikka meriselityksellä että "vain jos Trump ei yritä toiselle kaudelle" ja esimiehelleen toki näyttää hyvää naamaa. Samoin Tom Cotton, Joe Sasso, Nikki Haley antavat merkkejä valmistautumisesta. Ja ilmeisesti muutkin GOP:n isokenkäiset huomanneet Pencen varaslähdön.

https://mobile.nytimes.com/2017/08/...t-trump-cotton-sasse-pence.html?_r=0&referer=

***

Muellerista hyvä taustoitus. Veti silloin FBI-pomona sitä Enron Task Forcea joka sai kyseisestä megasotkusta lopulta rötösherrat edes jotenkuten kiinni. Kertoo varmaan aika hyvin siitä minkälaista tämän nykyisenkin tutkimuksen arkinen aherrus on käytännön tasolla.

https://www.propublica.org/article/robert-mueller-russia-investigation-enron-task-force
 
Meno on kuin Jeltsinin aikaan Venäjällä. Tuolloin sanottiin, että Venäjä on maailman demokraattisin valtio, jokainen kansalainen saa toimia vuorollaan pääministerinä.
 
EU siis on demokraattisempi ja vapaan markkinatalouden esikuva verrattuna Yhdysvaltoihin? Missäs se olikaan kun komissaareja saa äänestää?
Et sinä Suomessa tai Yhdysvalloissa saa ministereitä äänestää.
 
Demokratiaa on tosiaan monenlaista, paikallisempaa ja vähän etäisempää. Joissakin suurissa kansandemokratioissa auto oli hyötyajoneuvo, jolla kansa sai mainiosti ajaa vapaasti valitsemiensa edustajien välityksellä.

Euroopan unioni on jo sen kokoluokan yksikkö, että meidän osuutemme siitä on myös maamme kokoinen. Eihän sen suurempi tietenkään pidä ollakaan, demokratiassa.
Oikeastaan se on suurempi. Koska unionissa on Eurooppa-neuvosto, jossa hallitusten johtajat istuvat ja myös komissio, jonne jäsenmaat asettavat jäsenen (ei edustajaa), sekä koska meillä on enemmän paikkoja kuin väkiluku edellyttäisi, meillä on paljon suurempi edustus kuin jos EU:ssa olisi suora väkilukuun perustuva parlamentarismi.
 
Back
Top