Trump -psykoosi

Epädemokraattisemmaksi esitetyssä Yhdysvalloissa taas kansa saa äänestää mm. suoraan lakialotteista, kunnan/kaupunginjohtajasta, budjetin muutoksista, kuvernööristä ja sadoista muista asioista. Voisi jopa sanoa että mahdollinen demokratiavaje on Atlantin tällä puolella, jos sellaista jossain on.
Valinnat ovat useimmiten kahden ehdokkaan välillä johtuen FPTP järjestelmästä.

Uusi Seelanti taitaa olla ainoa FPTP järjestelmä joka keikkuu huipun tuntumassa eri kansainvälisissä vertailuissa.

Eli tulokset eivät FTPT llä häikäise
 
Tuo pitää paikkansa. Ja nimenomaan lakeja (Bill), ei asetuksia (Executive Order). On siinä ihan oikeaa meriittiä.
bill = lakiehdotus
act = laki

executive order = presidentin asetus (eli eri kuin lakien valtuutuksella annetut asetukset)
 
  • Tykkää
Reactions: TT
bill = lakiehdotus
act = laki

executive order = presidentin asetus (eli eri kuin lakien valtuutuksella annetut asetukset)

Hyvä täsmennys, lakiehdotus on eri asia kuin voimassa oleva laki. Tarkoitin meriitillä sitä että edes jotain lainsäädäntötyötä yritetty, vaikka läpimeno kongressissa on ollut kehnonlaista.
 

Kansliapäällikkö Kelly ja toinen kenu National Security Councilin (tarkka suomennos?) puheenjohtaja McMaster -- selkeästi Bannonin inhokkeja -- ovat selkeästi vakauttavia tekijöitä tuossa huussissa. Mikä siinä on kun Trump löytää asiallisen oloista henkilökuntaa näköjään vain tuolta osastolta... siviilipuolelta tulee Scaramuccia ja muuta ihmeellistä...
 
Valinnat ovat useimmiten kahden ehdokkaan välillä johtuen FPTP järjestelmästä.

Ehdokkaita on käytännössä aina useita. Useimmiten on vielä myös write-in mahdollisuus. Molemmat pääpuolueet ovat toki big-tent puolueita, mutta monipuolue järjestelmään
siirtymistä on myös nähtävissä. Demokraatit vuotavat vasemmasta "progressive" laidastaan, lähinnä vihreisiin ja oikealta laidaltaan liikkuviksi äänestäjiksi. Trump otti osan
näistä äänestäjistä itselleen viime vuonna ja vei myös osan normaalisti vasemmalle kallellaan olevista independent äänestäjistä.

Clinton oli monille jo liian sotahaukka ja Wall Street myönteinen viime vuonna, eikä tilanne ole menossa demokraattien kannalta parempaan suuntaan. Jos
Bernien kannattajille ja Jill Steinia symppaaville ei kelvannut demokraattinen naisehdokas kun vastassa oli Trumpin kaltainen hahmo, niin tilanne on vakava.
Jos liberaalisiipeä vielä kerran yritetään saada väkisin saada äänestämään DNC:n työntämää puolue-eliitin ehdokasta joka roikkuu kerjäämässä lahjoituksia
suuryrityksiltä, saattavat he pakata telttansa ja lähteä pysyvästi muualle. Tulevaisuuden ongelmakohtia: kuolemanrangaistus, asevoiman käyttö, huumelainsäädäntö, rikoslainsäädäntö

Republikaaneilla hajaantuminen voi tulla uskonnolliskonservatiivien ja sosiaalisesti liberaalien välillä. Trump muuten on tätä sosiaalisesti liberaalia porukkaa.
Libertaarit ovat myös aina piikkinä lihassa. Tulevaisuuden onglemakohtia: abortti, demografinen muutos (valkoisten miesten puolue), ympäristöpolitiikka
 
  • Tykkää
Reactions: TT
Ehdokkaita on käytännössä aina useita. Useimmiten on vielä myös write-in mahdollisuus. Molemmat pääpuolueet ovat toki big-tent puolueita, mutta monipuolue järjestelmään siirtymistä on myös nähtävissä. Demokraatit vuotavat vasemmasta "progressive" laidastaan, lähinnä vihreisiin ja oikealta laidaltaan liikkuviksi äänestäjiksi. Trump otti osan
näistä äänestäjistä itselleen viime vuonna ja vei myös osan normaalisti vasemmalle kallellaan olevista independent äänestäjistä.

Clinton oli monille jo liian sotahaukka ja Wall Street myönteinen viime vuonna, eikä tilanne ole menossa demokraattien kannalta parempaan suuntaan. Jos Bernien kannattajille ja Jill Steinia symppaaville ei kelvannut demokraattinen naisehdokas kun vastassa oli Trumpin kaltainen hahmo, niin tilanne on vakava.

Löit naulaa päähän, tuo oli merkittävää ettei Berniebros tai Steinin hörhelöt siiryneet kannattamaan Clintonia vain vastustaakseen Trumpia. Äänestivät omiaan loppuun saakka vai mitä sitten tekivät.

Olisi hyvä ja/ainakin taatusti mielenkiintoinen kehitys jos jenkeissä tulisi monipuoluejärjestelmä. (Jos siellä joku Aleppo-Johnson vetää neljättä puoluetta, mikä business opportunity tuossa olisi vähänkään viksummalle... no ainakin nuoremmalle...)

Jos liberaalisiipeä vielä kerran yritetään saada väkisin saada äänestämään DNC:n työntämää puolue-eliitin ehdokasta joka roikkuu kerjäämässä lahjoituksia suuryrityksiltä, saattavat he pakata telttansa ja lähteä pysyvästi muualle. Tulevaisuuden ongelmakohtia: kuolemanrangaistus, asevoiman käyttö, huumelainsäädäntö, rikoslainsäädäntö

Ketä veikkaisit seuraavaksi US-demareiden ehdokkaaksi?

Republikaaneilla hajaantuminen voi tulla uskonnolliskonservatiivien ja sosiaalisesti liberaalien välillä. Trump muuten on tätä sosiaalisesti liberaalia porukkaa. Libertaarit ovat myös aina piikkinä lihassa. Tulevaisuuden onglemakohtia: abortti, demografinen muutos (valkoisten miesten puolue), ympäristöpolitiikka

Trump ei ole oikein mitään porukkaa paitsi hetkellisesti. Siis presidenttinä, nyt. Aikaisemmin oli kovasti liberaali sanomisissaan mutta nyt on tullut läheisemmin Pence-linjan settiä. Ei siitä ota selvää.
 
Ketä veikkaisit seuraavaksi US-demareiden ehdokkaaksi?

Trump ei ole oikein mitään porukkaa paitsi hetkellisesti. Siis presidenttinä, nyt. Aikaisemmin oli kovasti liberaali sanomisissaan mutta nyt on tullut läheisemmin Pence-linjan settiä. Ei siitä ota selvää.

Vaikea näin aikaisin veikata presidenttiehdokasta, mutta jos joku nimi pitää sanoa, niin Kamala Harris.

Välivaalien jälkeen tilanne on paljon selkeämpi, kun toiveikkaat alkavat vierailla ensimmäisinä äänestävissä osavaltioissa. Mielenkiinnolla seuraan mihin asti John K. Delaneyn kampanja riittää. 90-luvulla
mies olisi ollut vahva ehdokas vaikka presidentiksi, nyt on vaikeampaa. Corey Booker perustanee ainakin alustavan komitean kampanjaa varten.

Lupaan syödä hattuni jos ehdokas on Maxine Waters tai Elisabeth Warren.

Trump on tosiaan nykyään konservatiivinen ainoastaan poliittisista syistä. Toki ihminen voi muuttua ajan kuluessa ja tullessaan isovanhemmaksi yms. mutta Trump on ollut varsin sosiaaliliberaali ensimmäiset 65-vuotta elämästään, kunnes lähti politiikkaan mukaan.
 
  • Tykkää
Reactions: TT
Eikä unohdeta Bernie Sandersia kun mietitään demokraattien seuraavaa ehdokasta. Ikää voi olla 80vee mutta setä jaksaa heilua.:)
 
  • Tykkää
Reactions: TT
Pencen kannattaisi alkaa valmistautumaan. Hän on ainoa jota Trump ei voi erottaa. Joten kannattaa ottaa pesäeroa Trumppiin, koska ei ole hänellä töissä vaan Kansalla. Turhat selittelyt pois ja Trumpin paikkailut.


DGrWeCJV0AA810g.jpg


Toisaalta viisaammat sanoo, että samalla kun media ja demarit keskittyvät Trumpin jatkuviin lööppeihin ja toilailuihin, niin samalla Ryan ja hänen psykopaattiporukkansa ajavat omia pahoja aloitteitaan. Trump on tietylle oman puolueensa porukalle hyödyllinen. Se vie huomion pois.

http://nordic.businessinsider.com/c...hide-whats-going-on-behind-the-scenes-2017-7/
 
  • Tykkää
Reactions: TT
Trump aloitti omat "TV-uutiset" - vain joka neljäs amerikkalainen uskoo niitä

Monet ovat kummastelleet Trumpin uutiskanavaa pelottavana ja ahdistavana sekä näkevät siinä yhtäläisyyksiä diktatuurien valtiojohtoiseen propagandaan.
- Kun hallitus alkaa raportoida ja ylistää asioita todellisina uutisina, silloin on aika huolestua siitä, että meille valehdellaan, Columbian yliopiston valtio-opin professori Robert Shapiro totesi NBC Newsille.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201708082200312341_ul.shtml

No more FAKE NEWS :rolleyes:
 
...
Eikä unohdeta Bernie Sandersia kun mietitään demokraattien seuraavaa ehdokasta. Ikää voi olla 80vee mutta setä jaksaa heilua.:)

Jup, ei ole ylläri jos setä vieläkin rokkaa mutta tsäänssit pienenlaiset päästä esivaaleista minnekään. Niin iso roikkio demareita jotka heilutti Hillaryn lippua ja vieläkin syyttää setää niiden yhden kahden elintärkeän prosenttiyksikön koijjaamisesta siellä täällä. Ihan syystäkin kai.

Tulee mieleen* miten katkeroa varmavoittajan lähipiiri oli jopa pressa Obamalle puuttumatta jättämisestä vaalitaiston venäläisiin kummajaisuuksiin. Vanha linky tammikuulta mutta onpas tavallaan säilynyt ajankohtaisena:

https://www.axios.com/team-hillary-still-blames-obama-2227724004.html

"Clintonites feel that if Obama had come out early and forcefully with evidence of Russian interference in the campaign, and perhaps quicker sanctions, she might be president today. His caution, they argue, allowed the public to have a foggy sense of clear, calculated, consistent Russian meddling in the campaign. We can't stress enough how upset some Democrats are. It's testing relationships between Clinton and Obama loyalists. It's making efforts to form a new Trump opposition coalition harder."

... ja toiselta puolen:

"A top Obama aide told us the White House was very deliberate about not being seen as politicizing the hacks. The aide said the first priority was making sure that the actual voting was untainted, and coordination with Republican state officials would have collapsed if Obama was seen as grandstanding."

Notta on siellä varmasti monenlaista kränää leirissä vieläkin. Samalla kun Pence jo varovasti levittelee siipiään ja kokeilee varpaalla onko kylmää vettä.


(*Tai no, näin muualla ja varastin häpeilemättä tänne, mutta ainakin palautui elävästi mieleen :p)
 
No more FAKE NEWS :rolleyes:

Ei jumalauta, eihään tää oo totta. Löysi laatikosta vielä yhden ylivaihteen silmään. Ei pääse komedia hyytymään. Panenpa veikkaa että uutispällikkönä on eräs hra B.

Edithpiaf: Tuohan on ihan hulvaton juttu. Jäi Ilta-Spaddulta huomaamatta/kommentoimatta että tuore ankkuri Kayleigh McEnany on Foxilla/CNN:llä aina ollut ilman titteliä, pelkästään jätetty pretty faceksi ja dissattu "supporteriksi" tms, ja Lara Trump teki jonkinlaista historiaa saamalla appiukon julkaisemaan omalla naamakirjasivullaan rouvan imartelevan dokkarin... appiukosta. Noita kumpaakin veikattiin Foxiin siirtyviksi, keitähän muita tähän Real Nyytisiin/Uheter tulee? Löytyykö massia Tucker Carlsonin nappaamiseen vai onko se Foxilla liian tukevasti Hannityn seuraaja? Alex Jonesiin ei varmaan Bannonillakaan riitä pokka mutta entä se nuorempi peräpään mies? Tomi Lahren saattaa olla haussa vai etsivätkö "wanhaa wiisasta" miesnaamaa enemmän? Tästähän saisi oikein pitkävedon aikaiseksi.
 
Viimeksi muokattu:
Pencen kannattaisi alkaa valmistautumaan. Hän on ainoa jota Trump ei voi erottaa. Joten kannattaa ottaa pesäeroa Trumppiin, koska ei ole hänellä töissä vaan Kansalla. Turhat selittelyt pois ja Trumpin paikkailut.

Juu mä laitoinkin viime sivulla tuosta, Pence aloitti jo:

https://mobile.nytimes.com/2017/08/...t-trump-cotton-sasse-pence.html?_r=0&referer=

(Oli mielenkiintoinen toi sun linkkaama BI. Ei hirveän yllättävä paljastusmielessä, ja Chomskysta en muutenkaan paljoa perusta, mutta sen laitoilla on aina mediakantavuutta.)
 
Back
Top