https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/9e9b4e06-b52d-4bb7-a77b-3af9e82ee83a
Tuon mukaan Trump olisi ajanut mustien oikeuksia.
Tuon mukaan Trump olisi ajanut mustien oikeuksia.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Harmittaa vieläkin kun en ostanut trump-sukkia viime reissulla kun sielläpäin kävin. Niissä oli oikein tuuhea pitkä oranssi tukka ja olivatpa vielä made in usa eikä china.
Siinä voi olla aika hyvä selitys miksi kyselyt näyttävät mitä näyttävät. Eikä tota sontaa tapahdu vain jenkeissä.
Nämä 2016-gallupit ja ennusteet ovat saaneet hieman jo myyttimäisiä ominaisuuksia osalleen.Tilanne ton suhteen ei ole radikaalisti muuttunut sitten vuoden 2016, jolloin Clinton, vaikka havisikin valitsijamiesvaalin, voitti aanimaarassa Trumpin suunnilleen mittauksissa ennustetulla marginaalilla...
Nämä 2016-gallupit ja ennusteet ovat saaneet hieman jo myyttimäisiä ominaisuuksia osalleen.
- GOP:in esivaaleissa pollit näytti hyvin pitkän ajan Trumpin voittavan, mutta tätä ei haluttu uskoa. Trump voitti, kuten pollit osoittivat.
- Presidentivaaleissa Clintonin ja Trumpin ero ei ollut niin suuri, että lopulta varsinkin liittovaltiotasolla - mutta ei osavaltiotasolla - voitiin todeta äänimäärien menneen kuten ennusteet kertoi.
- Sen sijaan Trump aivan lopussa ylitti ennusteiden virhemarginaalin ratkaisevissa osavaltioissa, voittaen ne niukasti vastoin ennusteita.
Historia toistaa itseään, mutta ei koskaan samanlaisena. Nyt Trumpilla haasteena, että vastassa ei ole todella inhottu vanhan eliitin poliitikko, vaan mitään sanomaton Joe six-pack Biden, joka - poislukien tietysti Trumpin ydinkannattajat - ei herätä juuri minkäänlaisia suuria tuntemuksia. Toisaalta, Trump herättää suuria tuntemuksia, joten siinä missä Bidenä vastaan tuskin moni vaivautuu paikalle, niin Trumpia vastaan taas äänestäjiä löytyy.
Vaikeassa raossa on Trump juuri nyt, ja kello käy koko ajan. Niin moni asia pitäisi saada kääntymään niin suuressä määrin. Toki kaikki aina mahdollista. Äänestetään ja lasketaan ne äänet ensin. Sitten nähdään.
Nämä 2016-gallupit ja ennusteet ovat saaneet hieman jo myyttimäisiä ominaisuuksia osalleen.
- Presidentivaaleissa Clintonin ja Trumpin ero ei ollut niin suuri, että lopulta varsinkin liittovaltiotasolla - mutta ei osavaltiotasolla - voitiin todeta äänimäärien menneen kuten ennusteet kertoi.
Trump "voittikin" käytännössä alle sadalla tuhannella äänellä kolmessa osavaltiossa. Bidenin suhteen äänestäjät eivät kärsi Biden Derangement - syndroomasta kuten Clintonin kanssa kärsivät Republikaanien ja oikeistomedian yhdessä suoritetun vuosikymmenien mittaisen loanheitto - ja mustamaalauskamppanian myötä. Kuten ihmisillä, jotka päätyvät lehtiin vaikkapa raiskauksesta syytettynä, ei syyttömäksi toteaminen palauta tilaa sosiaalisesti, työtilanteellisesti, jne... ennen syytöksiä tilaan vaan maineeseen jää oikeudenvastaisesti tahra, jota ei saa pois.Ei gallupeissa tosiaan mitään virhettä ollut. Niitä vain tulkittiin yli ja ohi kun katsottiin koko maan kannatusta ja arvioitiin Clinton suositummaksi. Niin hän olikin reilulla erolla mutta sillähän ei ole mitään merkitystä. Ja tämän hetken gallupeja tulkitessa kandee huomioida että ero Bidenin hyväksi on syntynyt tasaisella kasvulla neljässä kuukaudessa. Kun vaaleihin on vielä yli kolme kuukautta niin se ehtii yhtä lailla sulaakin. Tai tuplaantua.
Trumpinhan ei tälläkään kertaa tarvitse päästä äänimäärässä edes lähelle vastaehdokasta. Riittää että voittaa oikeat matsit. Ja viimeksi tuo voitto oli kyllä niin seitinohut ettei sellaista pysty mikään täsmägallupkaan ennustamaan. Näissä kisoissa voitto on kuitenkin aina 100-0 vaikka tulisikin suunnilleen yhdellä äänellä.
Trump "voittikin" käytännössä alle sadalla tuhannella äänellä kolmessa osavaltiossa.
Itse näen asian niin, että Trumpin mandaatti on aika heikko. Jos kolme miljoonaa amerikkalaista enemmän halusi Clintonin, niin ei kyllä Trump voi sanoa, että hänellä olisi kansan mandaatti toteuttaa politiikkaansa.Näitä kai pidetään yleisesti ratkaisevina:
Michigan / 11000
Pennsylvania / 44000
Wisconsin / 23000
Yhteensä 46 valitsijamiestä ja voittomarginaali oli 77. 39 olisi siis kääntänyt vaalin Clintonille. Siihen olisi riittänyt myös tiukoille mennyt Florida ja yksi kolmesta edellä mainitusta. Clintonilla oli hyvä mahdollisuus mutta vähän jäi vajaaksi.
Promillen kymmenys koko maan äänestäjistä ratkoo lopulta pelin kun oikein tasaiseksi menee. Ja lopputulemana on silti ylivoimainen voitto
Näin se järjestelmä toimii. Sen mukaan mennään. Eihän tämä meidänkään eduskuntavaalien suhteellinen vaalitapa takaa ollenkaan, että vastaavilla äänimäärillä pääsee eduskuntaan. Mikä riittää toisaalla jää kirkkaasti vajaaksi taas toisaalla.Itse näen asian niin, että Trumpin mandaatti on aika heikko. Jos kolme miljoonaa amerikkalaista enemmän halusi Clintonin, niin ei kyllä Trump voi sanoa, että hänellä olisi kansan mandaatti toteuttaa politiikkaansa.
Itse näen asian niin, että Trumpin mandaatti on aika heikko. Jos kolme miljoonaa amerikkalaista enemmän halusi Clintonin, niin ei kyllä Trump voi sanoa, että hänellä olisi kansan mandaatti toteuttaa politiikkaansa.
Näin se järjestelmä toimii. Sen mukaan mennään. Eihän tämä meidänkään eduskuntavaalien suhteellinen vaalitapa takaa ollenkaan, että vastaavilla äänimäärillä pääsee eduskuntaan. Mikä riittää toisaalla jää kirkkaasti vajaaksi taas toisaalla.