Trump -psykoosi

Tulisi hyvä ihminen pois Yhdysvalloista, kun tuntuu olevan niin vaikeaa....oikein jänne jumissa...onko tämä parasta mitä media osaa?

Trumpin ensimmäinen vuosi on ollut hysteerinen – Washingtonin some-infernossa mikään ei enää kestä 24 tuntia kauempaa
Donald Trump nousi presidentiksi vuosi sitten presidentiksi. Samalla hänestä tuli pysyvä vieras kirjeenvaihtajan kotiin, kirjoittaa HS:n Laura Saarikoski.

1516432236388.gif
SE oli parasta aikaa, se oli pahinta aikaa.

Sellainen oli kirjeenvaihtajalle Donald Trumpin ensimmäinen vuosi. Hysteeristä, hillitöntä, epätodellista. Unetonta.

Yleensä toimittajat pitävät siitä, että tapahtuu paljon. Mutta rajansa kaikella.

TRUMP syöksee varhaisimmat tviittinsä Valkoisesta talosta jo ennen kuin herään. Maailman media rynnii niiden perään kuin häkistä karanneiden pikkulintujen. Piip, piip, piip.

Trumpin valinnan jälkeen sanoin kavereille, että olo on kuin törkeitä puhuva setä olisi muuttanut meidän vierashuoneeseen. Juuri kun kuvittelin, että pian hän lähtee kotiin, hän ilmoitti jäävänsä neljäksi vuodeksi.

Joka aamu hän herättää minut. En voi mennä minnekään miettimättä, mitä hän tänään saa päähänsä.

Yhdysvaltain presidentin piippauksia ei voi jättää uutisoimatta. Trumpin Washingtonissa kaikki kuitenkin inflatoituu, kaikesta tulee banaalia.

Suomalainen kirjeenvaihtaja miettii, voiko Yhdysvaltain presidentin puheita painaa suomalaiseen perhelehteen. Onko ”pussy” pillu, pimppi vai tussu? Onko persläpi ”shitholen” paras suomennos?

Kun presidentti vertailee isoa ydinasenappiaan muiden nappeihin, tehdäänkö tässä oikeasti Yhdysvaltain ulkopolitiikkaa?

WASHINGTONIN some-infernossa mikään ei enää kestä 24 tuntia kauempaa. Viikko sitten perjantaina Wall Street Journal -lehti kertoi, että Trump maksoi ennen vaaleja pornotähden hiljaiseksi seksisuhteestaan Trumpiin.

Jos asialla olisi ollut joku aikaisempi presidentti, asiasta olisi puhuttu kuukausia (asuin Yhdysvalloissa myös Bill Clintonin seksiskandaalin aikana). Nyt se unohtui kahdessa päivässä.

Kun takki on tarpeeksi likainen, uusi roiske ei erotu.

Trumpin kerrotaan opastaneen Valkoisen talon avustajia: ajatelkaa jokaista päivää kuin tositelevisiosarjan jaksoa, jonka pääosassa on Yhdysvaltain presidentti. Millä katsojat pidetään koukussa tänään? Millä heidät houkutellaan kanavalle taas huomenna?

SIKSI presidentti käyttäytyy kuin oikukas lapsi. Hänen kannattajansa pitävät sitä aitoutena ja rehellisyytenä.

Jotkut ovat yrittäneet taistella tulta vastaan tulella. Marco Rubio pilkkasi Trumpin pieniä käsiä ja hävisi. Koomikko Kathy Griffin jakoi videokuvan Trumpin irtileikatusta päästä ja menetti työpaikkansa.

He eivät ymmärtäneet, että vain Trump saa puhua törkeitä. Muiden on oltava aikuisia.

Toimittajat ovat tarrautuneet faktan tarkistukseen kuin mielenterveytensä rippeisiin. Viime laskennassa Trump oli esittänyt presidenttinä 2 001 virheellistä tai valheellista väitettä, mutta kiinnostaako ketään? Trumpin kannattajille paljon tärkeämpää on, että presidentti on heidän puolellaan ja muuta maailmaa vastaan.

TRUMPIN Washingtonissa toimittaja on usein kuin Liisa Ihmemaassa. Kaikki on periaatteessa tuttua: presidentti allekirjoittaa lakiesityksen ja nousee Air Force One -lentokoneeseen. Koko ajan on kuitenkin epätodellinen olo, että mitä tahansa voisi tapahtua: Trump voi alkaa tanssia autojen yli kuin Ryan Gosling La La Land -elokuvassa. Vai aloittaako hän ehkä ydinsodan?

Kuten Lewis Carrollin kirjojen Liisa, minäkin olen usein joutunut uskomaan kuusi mahdotonta asiaa jo ennen aamiaista. Ja koko ajan kruunupää huutaa jossain taustalla: ”Pää poikki! Pää poikki!”

Jotkut uskovat, että presidentin tviittailun takana on laskelmointi: ohjataan huomio muualle. Mutta miksi presidentti metelöi silloinkin, kun asiat menevät hyvin?

Tammikuussa Trump sai merkittävän onnistumisen, kun kongressi leikkasi veroja. Trump tuhosi sen alkamalla uhota ydinnappinsa koolla.

En usko, että hänellä on suurta suunnitelmaa, ellei sitten tämä: Yhtäkään saippuasarjaa ei ole lopetettu siksi, että päähenkilö on liian erikoinen tai törkeä. Monta on lopetettu siksi, että hän on liian tylsä.

YRITÄN pysyä järjissäni muistuttamalla itseäni kolmesta asiasta.

Ensinnäkään Trump ei ole sama asia kuin Trumpin äänestäjät. Monet Trumpia äänestäneetkin häpeävät presidentin käytöstä.

Tällä viikolla Trumpin puoluetoveri vertasi presidenttiä Josif Staliniin, koska tämä oli nimittänyt mediaa ”kansan viholliseksi”.

Kun katselen ympärilleni, huomaan demokraattien olevan täynnä tarmoa, koska melkein jokainen päivä tuo heille toivoa tulevista voitoista. Lohduttomia ovat säädylliset republikaanit.

Kyse ei siis ole jaosta oikeiston ja vasemmiston välillä. Usein kyse on jaosta Trumpin ja kaikkien muiden välillä.

TOISEKSI Trumpin käytös ei oikeuta unohtamaan hänen äänestäjiään. Moni äänesti Trumpia, koska halusi muutosta tai tarvitsi apua. Tämä ei katoa Trumpin mukana.

Parasta ja pahinta aikaa elettiin myös Charles Dickensin romaanissa Kaksi kaupunkia. Amerikkojakin on kaksi, eikä toinen niistä ole aina oikeassa ja toinen koko ajan väärässä. Sekin, että taloudella menee hyvin, suojelee Trumpia.

Siksi kirjeenvaihtajan ei kannata juosta Trumpin tviittien perässä. Paljon tärkeämpää on ymmärtää, miksi hänestä pidetään.

KOLMANNEKSI Yhdysvalloissa voimalla on aina vastavoima.

Tammikuussa menin hierojalle. Kun hän kokeili harteitani, hän löysi kipeytyneen jänteen. Mikäs se tämä täällä on, hän kysyi.

Se on Trumpin ensimmäinen vuosi, vastasin.

Oletko kokeillut vastaliikettä, hän kysyi.

Aivan. Puoli Amerikkaa – se isompi puoli – ei äänestänyt Trumpia. He elävät eri arvojen mukaan.

Trump oli vastavoima, ja aikoinaan hänelle tulee vastavoima. Punnus heilahtaa Yhdysvalloissa aina takaisin.

Sitä ennen hullulla hatuntekijällä on vielä monet teekutsut.
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005532054.html
 
Putin käski Trumpin päivittää puolustusstrategiaa.

https://yle.fi/uutiset/3-10032496
Puolustusministeri Mattis: Kiina ja Venäjä ovat Yhdysvalloille suurempi turvallisuusuhka kuin terrorismi
Yhdysvaltain uuden puolustusstrategian mukaan valtataistelu Kiinan ja Venäjän kanssa vaatii nyt Yhdysvaltain huomion.
Kansallinen turvallisuus
19.1.2018 klo 19:05päivitetty 19.1.2018 klo 20:38
Yhdysvaltain puolustusministeri Jim Mattis.Julian Warnand / EPA
Satu Helin
Jaa artikkeli Facebookissa107
Jaa artikkeli Twitterissä
Kiinan laajeneva sotilasvarustelu ja yhä aggressiivisemmaksi käyvä Venäjä ovat tällä hetkellä Yhdysvaltain tärkeimmät turvallisuushuolet.
Näin todetaan Yhdysvaltain uudessa puolustusstrategiassa.
Sen mukaan kilpailu Kiinan ja Venäjän kanssa uhkaa liittovaltion etuja ympäri maailmaa.
– Me jatkamme toimia terrorismia vastaan, mutta suuri valtakamppailu – ei terrorismi – on nyt tärkeintä kansalliselle turvallisuudelle, Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattis vahvisti puheessaan perjantaina.
Uudesta strategiasta julkaistiin perjantaina 11-sivuinen tiivistelmä.
Sen mukaan Isis, al-Qaeda ja muut ääriliikkeet ovat edelleen uhka, mutta Kiinan ja Venäjän toimet vaativat nyt Yhdysvalloilta enemmän investointeja. Armeijan on oltava ketterä ja valmis sotaan, siinä todetaan.
Strategiassa viitataan muun muassa Kiinan systemaattisiin kyberhyökkäyksiin ja tietovarkauksiin Yhdysvalloissa sekä sen sotilaallisen läsnäolon lisääntymiseen Etelä-Kiinan merellä.
Lähteet: AP
 
En tiedä onko tämä ollut jo ketjussa. Mutta teollisuus alkaa palailla jenkkeihin. Esim. https://www.usatoday.com/story/mone...oving-some-production-back-mexico/1027093001/

Lisäksi verouudistuksen myötä jenkkien ICT-yhtiöt investoivat muutaman sata miljardia USA:han tulevina vuosina.

On se vain outo juttu. Länsimainen johtaja, joka pitää lupauksensa. Tätä on viime vuosikymmeninä aika harvoin nähty. Koomisinta lienee suomalaisen alpakkamedian aivopesemien höperöiden kaakatus asiasta. Vaikkapa nyt Pravdan Saarikosket. Mahtaa höperöitä vit...aa? Ei voi kuin nauraa.
 
Kongressin tiedustelukomitean republikaanijäsenet haluavat julkaista muistion jonka mukaan Obaman hallinto väärinkäytti FISA-lupia. Venäläiset Twitterbotit villiintyivät promoamaan muistion julkaisemista. Muistion on kirjoittanut Devin Nunes joka keväällä nolasi itsensä suhmuroituaan Valkoisen talon kanssa. Muistion sanotaan olevan huterasti rakennettu tulkitsemalla faktoja väärin ja jättämällä pois yksityiskohtia.
Republican lawmakers are pushing for the House Intelligence Committee to release a memo written by the panel's chairman, Rep. Devin Nunes, that outlines purported surveillance during the transition period against President-elect Donald Trump by former President Barack Obama's administration.

And Russia-linked Twitter bots have jumped on the bandwagon.

#ReleaseTheMemo is the top-trending hashtag among Twitter accounts linked to Russian influence operations, according to Hamilton 68, a website launched last year that says it tracks Russian propaganda in near-real time.

The frequency with which the accounts have been promoting the hashtag has spiked by 233,000% over the past 48 hours, according to the site. The accounts' references to the "memo," meanwhile, have increased by 68,000%.


A source with knowledge of the memo told Business Insider that it was "a level of irresponsible stupidity that I cannot fathom," adding that it "purposefully misconstrues facts and leaves out important details."
http://www.businessinsider.com/rele...linked-twitter-accounts-2018-1?r=US&IR=T&IR=T
 
Pitää olla taistelukestävyyttä ei sitä kommunismiäkään voitettu vuodessa kahdessa ja tämäkin taistelu on pitkä kun nämä ovat syvällä rakenteissa, mutta askel kerrallaan sitkeästi eteenpäin.
Pitää muistaa tykkäyksillä ei ole mitään merkitystä eikä vastustajien jankkauksella, sillä meillähän on hyvä itsetunto.
 
Twitterkohut ovat ilmeisesti ainoa, mitä maailma seuraa. Onhan tuo mies outo.

Työpaikkojen määrä lähti vahvaan kasvuun jo uuden hallinnon oltua sata päivää. Lokakuussa FBI sai pidätettyä 397 lasten ahdistelijaa. Marraskuussa Yhdysvallat oli saanut tuhottua 95 prosenttia Irakin ISIS-taistelijoista, ja Racing Bull -operaatiossa löytyi 193 jengiläistä, joilla ei ollut oikeutta asua Yhdysvalloissa. Kaivosala vetää kai jo 30%:n kasvulla.

Kuten Pertti Rönkkö asian ilmaisi, jos Obama olisi ensi vuotenaan onnistunut läheskään yhtä hyvin, hänet olisi jo julistettu pyhimykseksi.
 
Sikarilakko näköjään jatkuu vai onko lisätty muitakin kiristyskeinoja :unsure:

Odotahan hetki, konsensuksen vastainen päätelmäsi ammutaan kohta alas...
 
Twitterkohut ovat ilmeisesti ainoa, mitä maailma seuraa. Onhan tuo mies outo.

Työpaikkojen määrä lähti vahvaan kasvuun jo uuden hallinnon oltua sata päivää. Lokakuussa FBI sai pidätettyä 397 lasten ahdistelijaa. Marraskuussa Yhdysvallat oli saanut tuhottua 95 prosenttia Irakin ISIS-taistelijoista, ja Racing Bull -operaatiossa löytyi 193 jengiläistä, joilla ei ollut oikeutta asua Yhdysvalloissa. Kaivosala vetää kai jo 30%:n kasvulla.

Kuten Pertti Rönkkö asian ilmaisi, jos Obama olisi ensi vuotenaan onnistunut läheskään yhtä hyvin, hänet olisi jo julistettu pyhimykseksi.
Olet veli oikeassa, mutta kun on kyse siitä minkä aijemmin veli @baikal `lle mainisin liberalismin ja vihreiden sekä vasemistolaisuuden aika on ohi ja tuo älämölö on aateenmiesten ja naisten surutyötä.
Olet varmaan huomannut saman Euroopassa vihreät ja vasemmisto on saanut vaalivaalilta vähemmän kannatusta ja oikeisto se perinteinen on hirttäytynyt liberalismiin ja silloin uudet toimijat valtaavat pelikentän, mitä ne loppupeleissä on sitä voimme vain tällähetkellä vain arvella.

Tästä me kaikki varmaan keskustellaan tulevinavuosina, toivottavasti uudella asenteella koska se avoimen keskustelun estäminen mikä on ollut median ja liberaalien tomintaenetelmä on johtanut ja johtaa vain muutoksen kiihtymiseen.

Vasemmisto vyörytyksessä 60 luvulla oli käytössä täällä niin kuin muuallakin "liian vähän liian myöhään" jolla tuo vasemmisto tarkoitti sitä että oikeisto ei myönny heidän tavoiteisiin ja heitä pyyhettä kehään, kohtalon ironia on että tuo vasemmistolainen sukupolvi kohtaa saman muutoksenkuin se edellinenkin sukupolvi ja toimii kaikenkukkuraksi täsmälleen samoin.
 
Sikarilakko näköjään jatkuu vai onko lisätty muitakin kiristyskeinoja :unsure:

Odotahan hetki, konsensuksen vastainen päätelmäsi ammutaan kohta alas...
Mitä minulta on jäänyt huomamatta, onko veli @Vonka aloittanut sikaarilakon, nyt veljet kannustusta, kuulun itse siihen sukupolveen joiden elämään kuului tupakka ja kun itse on siitä eroonpäässyt niin toivon samaa veli @Vonka ´lle
 
Olet varmaan huomannut saman Euroopassa vihreät ja vasemmisto on saanut vaalivaalilta vähemmän kannatusta ja oikeisto se perinteinen on hirttäytynyt liberalismiin

Aika hyvin linkittyvät vasemmistö-vihreän globaalit agendat ja oikeiston liberalismi. Näennäisesti ollaan eri jakolinjoilla, käytännössä vedetään samaa vaunua. Miksi? Varmasti ns. yleisistä syistä, mutta yhtä varmasti myös siksi, että tuon vaunun näkyvä kiskominen on taannut vetovaljakoiden jäsenille tasaisesti valuvia hillotolppia.

Eli törmäämme paheksuttuun federalismiin asiallisesti ottaen. Hillotolppa signaloi liian seireenin lailla ja saattaa välillä käydäkin niin, että kotimaan etu unohtuu tässä letakassa. Touhun rakenne on pirullinen ja yksinkertainen. Ei federalismin tarvitse toteutua, pelkkä matka kohti sitä -maksaa jotain- pienelle kansallisvaltiolle.
 
Sikarilakko näköjään jatkuu vai onko lisätty muitakin kiristyskeinoja :unsure:

Odotahan hetki, konsensuksen vastainen päätelmäsi ammutaan kohta alas...

Humidori on tuossa käden ulottuvilla koko ajan, mutta ajattelin tosiaan jatkaa itseni kiusaamista. Perjantai-iltana viimeksi meni kääryle, joten hermo on kiristynyt 35 tuntia. En lupaa mitään kuin sen, että tänään en polta.

Koska olen kärytellyt keskeytyksettä 40 vuotta, en aio ilveillä laastareiden tai purukumien kanssa. Eilen tosin paiskasin muovisen pesupallon seinään, kun olin viemässä pyykkiä, ja se tippui sieltä seasta siihen ärsyttämään.

Yhdysvalloissa asiat etenevät. Kuten Niinistö sanoi jossain haastattelussa: siellä on selkeät ajolinjat.
 
Humidori on tuossa käden ulottuvilla koko ajan, mutta ajattelin tosiaan jatkaa itseni kiusaamista. Perjantai-iltana viimeksi meni kääryle, joten hermo on kiristynyt 35 tuntia. En lupaa mitään kuin sen, että tänään en polta.

Koska olen kärytellyt keskeytyksettä 40 vuotta, en aio ilveillä laastareiden tai purukumien kanssa. Eilen tosin paiskasin muovisen pesupallon seinään, kun olin viemässä pyykkiä, ja se tippui sieltä seasta siihen ärsyttämään.

Yhdysvalloissa asiat etenevät. Kuten Niinistö sanoi jossain haastattelussa: siellä on selkeät ajolinjat.
Ota humidorin piuha irti seinästä ja tee hyvä päätös
 
Aika hyvin linkittyvät vasemmistö-vihreän globaalit agendat ja oikeiston liberalismi. Näennäisesti ollaan eri jakolinjoilla, käytännössä vedetään samaa vaunua. Miksi? Varmasti ns. yleisistä syistä, mutta yhtä varmasti myös siksi, että tuon vaunun näkyvä kiskominen on taannut vetovaljakoiden jäsenille tasaisesti valuvia hillotolppia.

Eli törmäämme paheksuttuun federalismiin asiallisesti ottaen. Hillotolppa signaloi liian seireenin lailla ja saattaa välillä käydäkin niin, että kotimaan etu unohtuu tässä letakassa. Touhun rakenne on pirullinen ja yksinkertainen. Ei federalismin tarvitse toteutua, pelkkä matka kohti sitä -maksaa jotain- pienelle kansallisvaltiolle.
Olin vuosia sitten tilaisuudessa jossa Yhdysvaltain entinen puolustusministeri Robert McMamara totesi silloin jo orastavasta liberalismin noususta "te pilaatte kapitalismin tällä" näin näyttää käyneen.

Tosin onhan liberalivihervasemmiston johtajat tulleet rikkaiksi ja ne rikkaat vieläkin rikkaamiksi, mutta talouden uhkakuvat ovat samaaluokkaa kuin ennen suurtalamaa, ne jotka ovat tutustuneet kapitalismin historiaan ovat varmaan kuulleet väitteestä, että kapitalismi on sikäli oikeudenmukainen että joka sadasvuosi se vaihtaa rikkaat, eli tämänpäivän rikkaat ovat huomispäivän köyhiä, sitähän noiden kuplien puhkeaminen tarkoittaa, pelimerkit vaihtavat omistajaa.
 
Odotan mielenkiinnolla tulevien vuosikymmenien kehitystä jos mennään nyt valitulla rajat kiinni-linjalla. Yhtä lailla kuin kasakka osaa myös kiinalainen liukkaasti ottaa sen, mikä ei ole tukevasti kiinni. Mikä on pitkän aikavälin vaikutus jenkkilässä sille että he ojentavat hopealautasella muun maailman Kiinan etupiiriksi? Ymmärrettiinkö oikeasti mitä haluttiin ja tavoiteltiin? Iso talous pärjää varmasti omillaankin, mutta riittääkö se perinteiselle maailmanvallalle? Halutaanko/haluttiinko sittenkin enemmän?
 
Olin vuosia sitten tilaisuudessa jossa Yhdysvaltain entinen puolustusministeri Robert McMamara totesi silloin jo orastavasta liberalismin noususta "te pilaatte kapitalismin tällä" näin näyttää käyneen.

Tosin onhan liberalivihervasemmiston johtajat tulleet rikkaiksi ja ne rikkaat vieläkin rikkaamiksi, mutta talouden uhkakuvat ovat samaaluokkaa kuin ennen suurtalamaa, ne jotka ovat tutustuneet kapitalismin historiaan ovat varmaan kuulleet väitteestä, että kapitalismi on sikäli oikeudenmukainen että joka sadasvuosi se vaihtaa rikkaat, eli tämänpäivän rikkaat ovat huomispäivän köyhiä, sitähän noiden kuplien puhkeaminen tarkoittaa, pelimerkit vaihtavat omistajaa.

Paitsi todelliset ökyrikkaat jotka vain rikastuvat lisää, kun talous notkahtaa. Heidän omaisuutensa on veroparatiisien ym suojassa. Rehellisesti rikastuneet ovat toki vaarassa.
 
En tiedä onko tämä ollut jo ketjussa. Mutta teollisuus alkaa palailla jenkkeihin. Esim. https://www.usatoday.com/story/mone...oving-some-production-back-mexico/1027093001/

Lisäksi verouudistuksen myötä jenkkien ICT-yhtiöt investoivat muutaman sata miljardia USA:han tulevina vuosina.

On se vain outo juttu. Länsimainen johtaja, joka pitää lupauksensa. Tätä on viime vuosikymmeninä aika harvoin nähty. Koomisinta lienee suomalaisen alpakkamedian aivopesemien höperöiden kaakatus asiasta. Vaikkapa nyt Pravdan Saarikosket. Mahtaa höperöitä vit...aa? Ei voi kuin nauraa.

Veronalennus on toki ajatuksena kaunis, muttei vaikutuksiltaan sittenkään kovin merkittävä. USA on verovähennysten luvattu maa, jossa finanssipuolen juristeilla on loppumaton temppukirjasto käytössään ja veroprosentit lähinnä teoreettisia. Eivät ne isot firmat ole tähän mennessäkään veroja maksaneet. Nyt ne säästävät ehkä muutaman juristin palkan, kun homma yksinkertaistuu, mutta verot ovat jatkossakin nollatasolla. Verouudistuksen suurin muuttuja oli kaikkein rikkaimmalle prosentille jaettu erittäin avokätinen verohelpotus, joka ehkä vaikuttaa aikanaan kansantalouteen, ehkä ei. Toki keskiluokkakin sai hiukan helpotusta, mutta vain väliaikaisesti.
 
Kongressin tiedustelukomitean republikaanijäsenet haluavat julkaista muistion jonka mukaan Obaman hallinto väärinkäytti FISA-lupia. Venäläiset Twitterbotit villiintyivät promoamaan muistion julkaisemista. Muistion on kirjoittanut Devin Nunes joka keväällä nolasi itsensä suhmuroituaan Valkoisen talon kanssa. Muistion sanotaan olevan huterasti rakennettu tulkitsemalla faktoja väärin ja jättämällä pois yksityiskohtia.

http://www.businessinsider.com/rele...linked-twitter-accounts-2018-1?r=US&IR=T&IR=T

Tämähän selviäisi julkaisemalla muistio, jotta se voidaan arvioida. Demokraatit vastustavat julkaisua kiivaasti. Mistä lie johtuu. Yksi muistion nähnyt kongressiedustaja
kuvaili aineistoa "jaw dropping". Toinen sanoi että usko hallinnon toimintaan on tietojen jälkeen voimakkaasti järkkynyt, asia on isompi kuin Watergate.

Trumpin osalta Muellerin tutkinta ja impeachement höpinä on jo Strzokin, Pagen yms. seurauksena käytännössä kuollut. Tämä aineisto voi olla se joka kääntää lopullisesti asemat demokraattien kannalta varsin ikäväksi.
 
Trump syyttää hallinnon sulkemisest demokraatteja mutta suurin syy taitaa olla presidentti itse. Molemmat puolueet valittelevat presidentin kyvyttömyyttä pitää kiinni sovituista asioista, kaksi kertaa Trump on hyväksynyt sopimuksen hallinnon rahoittamiseksi ja molemmilla kerroilla hän on parin tunnin päästä perunut sanansa. Ironista ovat tietenkin Trumpin kommentit vuoden 2013 vastaavasta tilanteesta jolloin hän arvosteli Obaman kyvyttömyyttä neuvotella. Samasta aiheesta Trump kirjoitti alla olevan twiitin johtajuudesta:
If there’s one thing Democrats and Republicans (some publicly, many others privately) agree on, it’s that the president’s negotiating style has made it much harder for the two sides to reach a deal. Trump has veered wildly from one extreme to the other—telling lawmakers in one meeting that he’d sign any DACA bill Congress sent him, then issuing a list of hard-line demands in the next. His vulgar reference to African nations, among others, as “shithole countries” while rejecting a bipartisan DACA proposal blew up the negotiations at a critical juncture.

Republicans have begged the president to tell them exactly what he’d accept in an agreement and then stick to it. But Trump hasn’t delivered. “I’m looking for something that President Trump supports, and he has not yet indicated what measure he is willing to sign,” McConnell told reporters this week, in a telling sign of the GOP’s frustration with the president’s inconsistency. “As soon as we figure out what he is for, then I would be convinced that we were not just spinning our wheels.”

Democrats have been even more frustrated, accusing the president of repeatedly backing out of commitments he makes to them in private once he hears from conservative Republicans. That occurred when Trump initially told Senator Dick Durbin of Illinois he would support the immigration deal Durbin struck with Graham and four other lawmakers only to flip his position a few hours later. And, according to Schumer, the president did it again in the final hours before the shutdown began, after the Senate minority leader said he bolstered the Democrats’ offer and put funding for Trump’s border wall on the table. “He backed off at the first sign of pressure,” Schumer complained early Saturday morning after the midnight deadline had passed.

For the shutdown to end, Trump likely has to do one of two things: Negotiate a deal with Democrats himself, stick to it, and sell it to Republicans, or get out of the way and agree to whatever congressional leaders work out.
https://www.theatlantic.com/politic...-reasons-why-the-government-shut-down/551027/
VAN SUSTEREN: We're thrilled to be here. Thrilled to have you, Donald. First question, we're in a hell of a time trying to negotiate here in Washington. So, tell me, if you were president, what would you do?

TRUMP: You have to get everybody in a room. You have to be a leader. The president has to lead. He has get Mr. Boehner and everybody else in a room, and they have to make a deal. You have to be nice and be angry and be wild and congeal and do all sorts of thing, but you have to get a deal.

And, unfortunately, he has never been a dealmaker. That wasn't his expertise before he went into politics and it's obviously not his expertise now. But you have to get the people in a room and you have to get a deal. That's good for everybody and good for the country.
http://www.foxnews.com/transcript/2...as-advice-president-obama-about-art-deal.html
 
Trump syyttää hallinnon sulkemisest demokraatteja mutta suurin syy taitaa olla presidentti itse. Molemmat puolueet valittelevat presidentin kyvyttömyyttä pitää kiinni sovituista asioista, kaksi kertaa Trump on hyväksynyt sopimuksen hallinnon rahoittamiseksi ja molemmilla kerroilla hän on parin tunnin päästä perunut sanansa. Ironista ovat tietenkin Trumpin kommentit vuoden 2013 vastaavasta tilanteesta jolloin hän arvosteli Obaman kyvyttömyyttä neuvotella. Samasta aiheesta Trump kirjoitti alla olevan twiitin johtajuudesta:

https://www.theatlantic.com/politic...-reasons-why-the-government-shut-down/551027/

http://www.foxnews.com/transcript/2...as-advice-president-obama-about-art-deal.html

Trumpilla on pitkään ollut selkeä näkemys: presidentti vastaa kaikesta. Paitsi jos hän itse on pressana. Silloin presidentti ei vastaa mistään.
 
Back
Top