Turkin hyökkäys Syyriaan

Lepard

Kapteeni
Tuosta ettei sotaa kannata käydä vain vähän, kuten länsimailla on nykyisin tapana, olen samaa mieltä. Mutta sitten kun sota on "voitettu" niin mitäs sitten tehdään ? Ongelma on ettei noiden "voitettujen" alueiden kansat taivu vaan ovat vuosikymmeniä valmiina kostamaan jos tilaisuus tulee. Afganistan esimerkkinä, ei siellä voi "voittaa" Mattis eikä kukaan muukaan.
Ja kun tämä on Syyrian sota keskustelu heitänkin kysymyksen, mitä hyötyä olisi ollut paikallisille jos USA olisi jäänyt kurdialueille. Ja USA intressithän eivät saisi tässä asiassa vaikuttaa mitään.
Tässähän se perusongelma on. Kun Irakin valtausta valmisteltiin, sotilaat sanoivat että valtaavat kyllä maan helposti, mutta että rauhan luomiseen tarvitaan "Phase IV" -suunnitelma, jonka toteuttamiseen tarvitaan paljon resursseja. Toimivia malleja oli Japanin ja Saksan hallinnasta Toisen Maailmansodan jälkeen. Olemassaolevan hallinnon hyödyntäminen, riittävä miehitysvoima ja riittävä talousapu, ja parissa vuosikymmenessä homma olisi hoidossa. Ei kelvannut poliitikoille, ei kuulemma tarvittu kun asiat hoituisivat itsekseen jonkun poliittisen broilerin (Bremer) johdossa. Lopputulosta ihmetellään edelleen...

Kurdit pystyivät jenkkien tuella rauhoittamaan tilanteen ja luomaan alueelle jonkinlaisen toimivan hallinnon. Ihmisiä ei tapettu uskonnon, etnisen taustan tai sukupuolen takia. Talous kehittyi hiljalleen ja paikallishallintoa kehitettiin. Nyt Turkkilaiset tuhoavat infraa ja heidän syyrialaiset jihadistiapurinsa tappavat ihmisiä summamutikassa uskonnon, etnisyydet tai minkä muun tekosyyn takia. Ja kuvitteleeko joku tosissaan että Putinin, Assadin ja Erdoganin keskenään tekemä sopimus merkitsisi mitään hyvää tavallisille ihmisille? Ja nyt meillä on 400.000 uutta pakolaista joille pitää löytää sijoituspaikka.
 

Lepard

Kapteeni
Joskus pitää vähän katsoa isoa kuvaa. Kasasin sen ehkä raa-asti yleistäen ja pieniä virheitä saattaa olla. Jätin merkkaamatta maat, joista en tiedä. Lähitulevaisuus lienee melko vaikea vihreällä merkityille maille.
Minusta tässä on uuden kylmän sodan rintamalinjat kasassa.
Edit. Sen sijaan, että puhutaan yleisesti jäätyneistä konfikteista, pitäisi ehkä puhua jäätyneestä sodasta.
Hyvä kartta. Omana huomiona että Nicaragua on punaisessa liigassa, kohta jo Boliviakin joka on siirtymässä sosialistiseen diktatuuriin.
 

Marakatti

Kapteeni
Poliisien etujärjestön puheenjohtaja Ohisalon selvityspyynnöstä: Vuoropuhelun sisäministerin kanssa tapahduttava muualla kuin Twitterissä
”Ei tiedetä, mitä kysytään vihreiden puheenjohtajana ja mitä sisäministerin ominaisuudessa”.

Helsingissä osoitettiin lauantaina mieltä Turkin Syyriaan tekemää hyökkäystä vastaan. (KUVA: IRENE STACHON / LEHTIKUVA)
Kari Räisänen HS
Julkaistu: 21.10. 17:08


SISÄMINISTERI Maria Ohisalo (vihr) kertoi sunnuntaina Twitterissä pyytäneensä poliisilta selvitystä sen toiminnasta viime päivien mielenosoituksissa. Helsingissä järjestettiin lauantaina Turkin vastainen mielenosoitus, jossa poliisi käytti etälamautinta.

Nyt poliisien etujärjestön Suomen poliisijärjestöjen liiton puheenjohtaja Jonne Rinne toivoo, että sisäministerinä Ohisalo käyttäisi mieluummin virallisia kanavia, eikä ”tekisi politiikkaa Twitterissä”.

”Ohisalo on paitsi sisäministeri myös vihreiden puheenjohtaja. Ministerillä on tietysti oikeus pyytää selvitystä, ja siihen tarkoitukseen on olemassa virallisia kanavia. Mutta jos hän haluaa tehdä tällä asialla puolueen puheenjohtajana politiikkaa, silloin Twitter on se kanava”, Rinne sanoo.

Ohisalon avustaja kertoi HS:lle, että selvityspyyntö poliisijohdolle esitettiin ennen kuin asia julkaistiin Twitterissä. Enempää sisäministeri ei halunnut kommentoida asiaa maanantaina.
JONNE RINTEEN mukaan yleensä poliisin toiminnasta tehdään selvityksiä, kun poliisi on käyttänyt asettaan tai loukkaantunut virantoimituksessa.

”Olen aikaisemmin toiminut muutaman sisäministerin kanssa. Nyt saattaa tulla virheellisiä käsityksiä, kun ei tiedä, mitä kysytään vihreiden puheenjohtajana ja mitä sisäministerin ominaisuudessa”, hän sanoo.

”Toisaalta luulen, että ministeri käy jo nyt sisäistä keskustelua poliisin kanssa, ja tämä on vain yksittäinen tviitti. Mutta luottamus syntyy jatkuvassa vuorovaikutuksessa, jossain muualla kuin Twitterissä.”

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)MAINOS PÄÄTTYY

Kurdiaktivistit järjestivät lauantaina Helsingin Narinkkatorilla mielenosoituksen, jossa vastustettiin Turkin hyökkäystä Pohjois-Syyriaan.

Poliisi esti voimakeinoin kaiutinauton liittymisen jalan etenevään kulkueeseen ja käytti etälamautinta poliisia vastustaneeseen mielenosoittajaan.

Tapahtuma herätti sosiaalisessa mediassa runsaasti keskustelua. Ohisalo muistutti sunnuntaisessa twiitissään, että poliisin tehtävänä on turvata niin mielenosoittajien kuin sivullisten perusoikeuksia.

”Luottamus poliisiin on pidettävä vahvana, jotta turvallisuuden tunne voi kasvaa. Viime päivien mielenosoitusten osalta olen pyytänyt poliisilta selvitystä”, Ohisalo kirjoitti.

Myöhemmin sunnuntaina Ohisalo korosti HS:lle, ettei hän puhunut poliisin voimankäytöstä.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)MAINOS PÄÄTTYY

”Kun tämä on herättänyt jonkin verran keskustelua, on hyvä käydä yhdessä läpi perusteita sille, kuinka ollaan varautuneita erilaisissa tilanteissa ja kuinka perusoikeudet toteutuvat mielenilmauksissa.”

HELSINGIN poliisin hälytys- ja valvontatoiminnan johtaja, ylikomisario Jere Roimu kertoi STT:lle sunnuntaina, että oli tehnyt päätöksen auton kieltämisestä mielenosoituksessa jo mielenosoitusilmoituksen nähtyään.

Roimun mukaan autoa pystytään käyttämään viranomaisia vastaan niin, että tungetaan poliisiketjusta läpi.

Poliisi ei enää maanantaina halunnut kommentoida tapahtumia.

”Asia on virallisen selvityksen alla, eikä asiaa poliisikomentajan linjauksen takia nyt kommentoida millään tasolla”, Roimu ilmoitti.

POLIISIJÄRJESTÖJEN liiton puheenjohtaja Jonne Rinne ei itse halua ottaa kantaa poliisin toimintaan viikonlopun mielenosoituksissa.

”Olen tässä puhtaasti mediatietojen varassa.”

Poliisilta on nyt kysytty erityisesti etälamauttimen käytöstä mielenosoituksessa. Lauantaina mielenosoituskulkueen lähtiessä liikkeelle poliisi käytti etälamautinta tiettävästi poliisiauton edessä maanneeseen mielenosoittajaan.

Rinne sanoo, että etälamautin on tehokas ase, eikä hän suosittele sen käyttöä ensimmäisenä vaihtoehtona.

”Olen itse sitä kokeillut, ottanut täyden altistuksen viiden sekunnin ajan. Kokemus ei ainakaan madaltanut etälamauttimen käyttökynnystä. Toisaalta olen itse ollut keikalla, jossa olisi pitänyt turvautua aseeseen ilman etälamautinta.”

RINTEEN mukaan poliisin toiminnassa ei riitä takavuosien tv-sarjassa tutuksi tullut rento ”Reinikaisen” malli. Rinne sanoo, että poliisin toimintaympäristö on muuttunut olennaisesti, ja kyse on työturvallisuudesta.

”Ennen poliisin voimankäytössä oli ohje, että edetään portaittain, mutta aina se ei toimi. Nyt valitaan tilanteeseen sopiva ja tarkoituksenmukainen väline.”

Rinne kehuu poliisin varusteiden tasoa hyväksi ja puolustaa runsaasti kehua herättäneiden panssariautojen hankintaa. Poliisi on saanut viime ja tänä vuonna käyttöönsä yhteensä 15 panssaroitua autoa.

”Niitä on tarvittu yllättävän paljon. Poliisilla on jatkuvasti normitehtäviä, joissa vastapuolella on ase. Lähtökohta on, että meillä pitää olla turvalliset työvälineet.”Tämä vittu !! Twitterin on vittu trollien mellastuspaikka en vittu ymmärrä miksi siel on edes esim poliisi tai muut virkamiehet. Täysin vitun turhaa. Siel jengi saa juuri tälläisten idioottien kuten sisäministerin kyseenalaistamaan viranomaisia kun he lukevat oman porukkansa twiittejä eli anarkistien. Koko Twitter toivottavasti katoaisi. Siel ei oikeaa keskustelua voi syntyä johtuen sen suurista rajoituksista.
 

Herman30

Greatest Leader
Lahjoittaja
Twitteristä tulee mieleen oma ripariaika. Oltiin leirillä Me ruotsinkieliset omalla leirialueella ja suomenkieliset omalla, välissä vettä sadan metrin verran.
Siellä sitten huudettiin hävyttömyyksiä toisilleen tietäen että kukaan ei tule kimppuun veden yli.

Ilmakuva paikasta. Suomenkieleiset vasemmalla ja ruotsinkieliset oikealla.
 

YliKoo

Respected Leader
Lahjoittaja
Twitteristä tulee mieleen oma ripariaika. Oltiin leirillä Me ruotsinkieliset omalla leirialueella ja suomenkieliset omalla, välissä vettä sadan metrin verran.
Siellä sitten huudettiin hävyttömyyksiä toisilleen tietäen että kukaan ei tule kimppuun veden yli.

Ilmakuva paikasta. Suomenkieleiset vasemmalla ja ruotsinkieliset oikealla.
Pitihän se arvata, teillä ruotsinkielisillä isommat mökit :rolleyes:
 
Tietenkin, bättre talande svenska folket.
Ja lisäksi ruotsinkielisten elinajanodote on keskimäärin pidempi kuin suomenkielisillä.


Tämähän luonnollisesti johtaa ruotsinkielisten korkeampaan eläkeikään, eikö niin? ;)
 

miikkaj

Eversti
https://www.reuters.com/article/us-syria-security-turkey-usa/u-s-forces-found-evidence-of-war-crimes-by-turks-in-syria-says-u-s-official-idUSKBN1X224H

Evidence found of war crimes during Turkish offensive in Syria, says U.S. official

WASHINGTON (Reuters) - President Donald Trump’s special envoy for Syria said on Wednesday that U.S. forces had seen evidence of war crimes during Turkey’s offensive against the Kurds in Syria, and had demanded an explanation from Ankara.


Turkish military vehicles drive in the town of Tal Abyad, Syria October 23, 2019. REUTERS/Khalil Ashawi
“We haven’t seen widespread evidence of ethnic cleansing,” said James Jeffrey, special representative for Syria, at a House of Representatives hearing.
“Many people fled because they’re very concerned about these Turkish-supported Syrian opposition forces, as we are. We’ve seen several incidents which we consider war crimes,” Jeffrey said.
He said U.S. officials were looking into those reports and at “a high-level” had demanded an explanation from Turkey’s government. He also said U.S. officials were investigating a report that the restricted burning white phosphorus had been used during the Turkish offensive.
Jeffrey and Matthew Palmer, a deputy assistant secretary of state who handles issues including relations with Turkey, spent a second straight day testifying in the U.S. Congress.

Many lawmakers, including Trump’s fellow Republicans as well as Democrats, disagree with Trump’s decision to withdraw troops from Syria, which cleared the way for Turkish troops to cross the border to fight against Kurdish forces who for years helped U.S. troops fight against Islamic State militants.
“How could the United States do something so senseless, so disgraceful, so contrary to our values?” Democratic Representative Eliot Engel, chairman of the House Foreign Affairs Committee, said as he opened the hearing.
Jeffrey called Turkey’s crossing the border and offensive against the Kurds “a tragic disaster for northeast Syria.”
As the hearing took place, Trump announced that he was lifting recent sanctions imposed in response to violence in Syria, after Turkey said it is stopping combat and making a ceasefire in northern Syria permanent.
Jeffrey also confirmed Secretary of Defense Mark Esper’s statement that more than 100 Islamic State fighters had escaped. “We do not know where they are,” Jeffrey told the hearing.

Jeffrey had said in Senate testimony on Tuesday that “dozens” of the militants had escaped prison since the Turkish offensive in northeastern Syria began about two weeks ago.
Turkish officials have denied that war crimes were committed.
 

Maidan

Respected Leader
Lahjoittaja
Hiukan Venäjän zombolaatikon tunnelmia:
1571951527314.jpeg
Putinismin triumfaalinen voitokulku
"Kaikki tiet vie Putinin luo!" - Olga Skabejevan kasvot säteilivät onnesta, kun hän huusi tämän iskulausen, kommenttina lähes tapahtuneesta sopimuksesta Erdoganin ja Putinin välillä. Tätä ennen ven.televisio näytti USAn sotilastukikohtia. Syyrisassa, joista amerikkalaiset sotilaat poistuneet. "Rossia-1", 1 Kanavan ja NTV kuvausryhmät muistutti sotasaalistamista, näin intensiivistetsti tujottaneet taistekukentältä paenneen vihollisen omaisuutta.

Ja vaikka amerikkalaiset lähti Trumpin käskystä eikä mitään taistelua ollutkaan, tv juontajien ja videoiden riemuiset äänenpainotukset vakutti venäläisiä tv katsoija sitä että Putin taas teki loistavat voiton, mutta tällä kerta päävihollisen, USAn. Katsokaa, katsokaa tätä! Tässä se on - amerikkalaisten sotilastukikohta. Nyt me ollaan isäntänä täällä! Pindosit (amerikkalaisten haukkumanimi) juosseet karkuun ja jopa unohtaneet ottaa coca-colansa mukaan.
Nyt toteuttuneet patriottien haaveet. Victory! Ja hän joka esittää omat kysynyksensa pilkka äänessä, muka minkä takia
me ollaan ylipäänsä Syyriassa - on petturi, 5 kolonna eikä ymmärrä sitä jos venäläiset eivät olisi karkoitaneet amerikkalaisia Syyriasta, niin heidän sotilastukikohdat olisi sijoittuneet jo Moskovaan viereen, ja mustat merivoimien jalkaväen miehet kiusasi venäläisiä neitosia.

Lue kokonaan: http://www.kasparov.ru/material.php?id=5DB1E234C30EE
Siinä on maininta miten putte antaa anteeksi 20 miljardin $ lainat Afrikalle ja näyttävä kutsu Sotchiin.
Jonka jälkeen Kreml lähetti heti joukut Namibiaan jne.
 

Viljami

Luutnantti
Hiukan Venäjän zombolaatikon tunnelmia:
View attachment 33975
Putinismin triumfaalinen voitokulku
"Kaikki tiet vie Putinin luo!" - Olga Skabejevan kasvot säteilivät onnesta, kun hän huusi tämän iskulausen, kommenttina lähes tapahtuneesta sopimuksesta Erdoganin ja Putinin välillä. Tätä ennen ven.televisio näytti USAn sotilastukikohtia. Syyrisassa, joista amerikkalaiset sotilaat poistuneet. "Rossia-1", 1 Kanavan ja NTV kuvausryhmät muistutti sotasaalistamista, näin intensiivistetsti tujottaneet taistekukentältä paenneen vihollisen omaisuutta.

Ja vaikka amerikkalaiset lähti Trumpin käskystä eikä mitään taistelua ollutkaan, tv juontajien ja videoiden riemuiset äänenpainotukset vakutti venäläisiä tv katsoija sitä että Putin taas teki loistavat voiton, mutta tällä kerta päävihollisen, USAn. Katsokaa, katsokaa tätä! Tässä se on - amerikkalaisten sotilastukikohta. Nyt me ollaan isäntänä täällä! Pindosit (amerikkalaisten haukkumanimi) juosseet karkuun ja jopa unohtaneet ottaa coca-colansa mukaan.
Nyt toteuttuneet patriottien haaveet. Victory! Ja hän joka esittää omat kysynyksensa pilkka äänessä, muka minkä takia
me ollaan ylipäänsä Syyriassa - on petturi, 5 kolonna eikä ymmärrä sitä jos venäläiset eivät olisi karkoitaneet amerikkalaisia Syyriasta, niin heidän sotilastukikohdat olisi sijoittuneet jo Moskovaan viereen, ja mustat merivoimien jalkaväen miehet kiusasi venäläisiä neitosia.

Lue kokonaan: http://www.kasparov.ru/material.php?id=5DB1E234C30EE
Siinä on maininta miten putte antaa anteeksi 20 miljardin $ lainat Afrikalle ja näyttävä kutsu Sotchiin.
Jonka jälkeen Kreml lähetti heti joukut Namibiaan jne.
"Kaikki tiet vie Putinin luo". Minun puolestani Putin vois mennä päivän teemaan sopivasti asumaan vaikka Peltolaan.
 

totuuskomissio

Kersantti
Turkey Warns U.S. Against Hosting Syrian Kurdish Military Commander

Turkey is demanding that U.S. officials call off plans to meet with Mazloum Abdi, the Kurdish commander-in-chief of the Syrian Democratic Forces which fought alongside American troops to dislodge Islamic State insurgents from northeastern Syria.

"Our allies' dialogue with a terrorist wanted with a red notice is unacceptable," Turkish foreign minister Mevut Cavusoglu told Turkey's state-run Anadolu news agency Friday.

:LOL:

 

Pihatonttu

Ylipäällikkö
Hmm näyttä siltä että Turkki haluaa jatkaa sitä sotaa.....
Jos Turkki etsisi vain kansallisia etuja, niin se hakisi molempia osapuolia hyödyttäviä yhteistoimintakuvioita esim. USA:n ja EU:n kanssa.

Jos Turkki on perustamassa ottomaani-imperiumia seuraavaksi islamistiseksi kalifaatiksi, niin sen on vähän pakko haastaa ja pettää USA, EU, Venäjä...

Jokainen voi tapahtuvista asioista päätellä, että mitä Turkki ja Erdo tavoittelevat.
 

hansai

Supreme Leader
Mielenosoittajat uhmaavat poliisin ohjeistusta Helsinki-Vantaalla – tukkivat lähtöselvityksen kahdesti

Poliisi kertoo suhtautuvansa mielenosoittajiin ymmärtäen. Protestoijat on ohjattu kahdesti ulos terminaalista.

Arkisto/Rouhiainen Kari

Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaalissa on järjestetty viikon aikana mielenosoituksia, jotka vastustavat Turkin valtion hallintoa. Mieltä on osoitettu muun muassa Turkish Airlinesin lähtöselvityksen luona.
Protesteista on kertonut Syyrian kurdien asiaa ajava Rojavan puolesta -niminen anonyymi Twitter-tili. Ensimmäinen mielenosoitus oli tiistaina ja toinen lauantaina.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikön Ari Karvosen mukaan niistä ei ole tehty poliisille ilmoitusta, kuten lain mukaan pitäisi tehdä kuusi tuntia ennen kokoontumista.

Mielenosoittajat ovat uhmanneet poliisin runsaan vuoden takaista ohjeistusta, jossa mielenosoitukset kiellettiin lentoaseman sisätiloissa ja sisääntuloväylien tuntumassa. Ohjeistus otettiin käyttöön, kun lentoasemalla osoitettiin mieltä turvapaikanhakijoiden palautuksia vastaan. Kieltoa perustellaan turvallisuudella ja sillä, ettei päivittäisen 50 000 – 60 000 ihmisen matkustaminen häiriinny.

Karvonen sanoo, että mielenilmauksia ei ole kielletty, mutta ne täytyy pitää poliisin osoittamassa paikassa.

Mikäli spontaanit mielenosoitukset jatkuvat lentoasemalla, poliisi selvittää, ketkä niitä järjestävät ja keskustelee heidän kanssaan.

Karvonen korostaa, että poliisi neuvoo ja kehottaa ensin, mutta jos mielenosoitukset jatkuisivat, olisi mietittävä rikosilmoituksen tekemistä. Silloin tutkittaisiin, ovatko mielenosoittajat syyllistyneet kokoontumislain rikkomiseen.
Vielä ei olla lähelläkään sitä. Poliisi on ymmärtäväinen mielenosoittajia kohtaan, Karvonen sanoo.

Turkin valtio on saanut ankaraa kritiikkiä, sen armeija liittolaisineen aloitti hyökkäykset Syyrian kurdialueille lokakuun alussa. Sen jälkeen satoja ihmisiä on kuollut ja loukkaantunut. Lisäksi noin 300 000 ihmistä on joutunut jättämään kotinsa. Rojava sijaitsee Syyrian pohjoisosassa.

Kurdit ovat aiemmin osoittaneet mieltä Helsingissä. Noin viikko sitten pidetyssä mielenosoituksessa poliisi ja mielensoittajat ajautuivat kahakkaan Narikkatorilla. Sisäministeri Maria Ohisalo on kertonut pyytäneesä tapahtuneesta selvityksen poliisilta.


 

hansai

Supreme Leader
Mielenosoittajat uhmaavat poliisin ohjeistusta Helsinki-Vantaalla – tukkivat lähtöselvityksen kahdesti

Poliisi kertoo suhtautuvansa mielenosoittajiin ymmärtäen. Protestoijat on ohjattu kahdesti ulos terminaalista.

Arkisto/Rouhiainen Kari

Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaalissa on järjestetty viikon aikana mielenosoituksia, jotka vastustavat Turkin valtion hallintoa. Mieltä on osoitettu muun muassa Turkish Airlinesin lähtöselvityksen luona.
Protesteista on kertonut Syyrian kurdien asiaa ajava Rojavan puolesta -niminen anonyymi Twitter-tili. Ensimmäinen mielenosoitus oli tiistaina ja toinen lauantaina.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikön Ari Karvosen mukaan niistä ei ole tehty poliisille ilmoitusta, kuten lain mukaan pitäisi tehdä kuusi tuntia ennen kokoontumista.

Mielenosoittajat ovat uhmanneet poliisin runsaan vuoden takaista ohjeistusta, jossa mielenosoitukset kiellettiin lentoaseman sisätiloissa ja sisääntuloväylien tuntumassa. Ohjeistus otettiin käyttöön, kun lentoasemalla osoitettiin mieltä turvapaikanhakijoiden palautuksia vastaan. Kieltoa perustellaan turvallisuudella ja sillä, ettei päivittäisen 50 000 – 60 000 ihmisen matkustaminen häiriinny.

Karvonen sanoo, että mielenilmauksia ei ole kielletty, mutta ne täytyy pitää poliisin osoittamassa paikassa.

Mikäli spontaanit mielenosoitukset jatkuvat lentoasemalla, poliisi selvittää, ketkä niitä järjestävät ja keskustelee heidän kanssaan.

Karvonen korostaa, että poliisi neuvoo ja kehottaa ensin, mutta jos mielenosoitukset jatkuisivat, olisi mietittävä rikosilmoituksen tekemistä. Silloin tutkittaisiin, ovatko mielenosoittajat syyllistyneet kokoontumislain rikkomiseen.
Vielä ei olla lähelläkään sitä. Poliisi on ymmärtäväinen mielenosoittajia kohtaan, Karvonen sanoo.

Turkin valtio on saanut ankaraa kritiikkiä, sen armeija liittolaisineen aloitti hyökkäykset Syyrian kurdialueille lokakuun alussa. Sen jälkeen satoja ihmisiä on kuollut ja loukkaantunut. Lisäksi noin 300 000 ihmistä on joutunut jättämään kotinsa. Rojava sijaitsee Syyrian pohjoisosassa.

Kurdit ovat aiemmin osoittaneet mieltä Helsingissä. Noin viikko sitten pidetyssä mielenosoituksessa poliisi ja mielensoittajat ajautuivat kahakkaan Narikkatorilla. Sisäministeri Maria Ohisalo on kertonut pyytäneesä tapahtuneesta selvityksen poliisilta.


Tähän käy hienosti sisäministerin tweetti..

"Mikäli spontaanit mielenosoitukset jatkuvat lentoasemalla, poliisi selvittää, ketkä niitä järjestävät ja keskustelee heidän kanssaan."

........

Olen tyytyväinen poliisilta saamaani selvitykseen. Mielenosoitusten järjestäjien ja poliisin on tärkeää käydä avointa vuoropuhelua yhteisistä pelisäännöistä. Näin voidaan varmistaa mielenosoitusten hyvä sujuminen ilman välikohtauksia jo ennalta.

 
  • Tykkää
Reactions: TT

Pihatonttu

Ylipäällikkö
Jos lentoliikenteen sujuvuuteen tai turvallisuuteen kohdistuu haitantekoa, niin asiaa pitäisi tutkia ja kohdella ihan eri tavalla kuin "poliisi on ymmärtäväinen mielenosoittajia kohtaan" -tyyppisesti.

Ihan hyvä alku olisi se, että jokainen haitantekijä otettaisiin talteen, tarkastettaisiin se, että onko mukana vaarallisia esineitä, onko kyse järjestetystä haitanteosta ja jos on, niin ketkä sitä järjestävät jne.

Myös se olisi aiheellista selvittää, aiheutuuko toiminnasta jollekin taholle taloudellista tai muuta haittaa ja jos, niin kuinka suuri korvausvastuu niillä haitantekijöillä on.
 
Top