Turkissa vallankaappaus

Ei Suomessa ole pulaa insinööreistä, mutta pakolaiskiintiön täyttäminen niillä ei ole huono idea. Itse ottaisin silti mieluummin ei-muslimeja, koska viimeiset 20 vuotta maahan on tuotu lähes yksinomaan muslimeja. Ehkä kaikkein mieluummin lakkauttaisin silti koko kiintiöpakolaisjärjestelmän.

Tottakai se pitäisi laukkauttaa, me voimme maahantuoda niin paljon sopivaa ja koulutettua väkeä kuin tarvetta ilmenee tai ei ilmene.

Idea oli juurikin tuoda ateisteja tai muuten riittävän maallistuneita jotta sopeutuvat kielen oppimalla.
 
Olen itse tässä miettinyt että mitä Venäjällä oli antaa muutamaa päivää ennen Erelle? Niin että se sai Turkin pyytämään melkein anteeksi venäjältä. Mikä oli se juttu mikä käänti itsepäisen ja pitkävihaisen Presidentin pään, oliko se vain taloudelliset suhteet vai oliko taustalla sittenkin jotain muuta. Mitä jos Putin oli saannut vihiä asiasta ja vinkkasi asiasta erelle? "Meidän tiedustelu on saannut tietoa että sinua vastaan aijotaan tehdä USA:n johtama kansannousu. Ere ollut sitten tästä tiedosta tyytyväinen. Sittenkun isku alkoi oli osa toimista valmiina sekä USA:n tukikohta eristettiin. En usko että USA:lla on tarvetta järjestää tuollaista mutta Venäjällä voi olla oma lehmä ojassa. Samalla Venäjä saa lyötyä kiilaa Naton sisälle. En tiedä onko tuossa mitään perää, ei varmaankaan. Kunhan leikittelen eri scenaarioilla.

Epäilen kuitenkin että jonkinlainen ennakkovaroitus oli annettu Presidentille.
Edit: pilkun lisäsin ym selkeytystä

Embedded media from this media site is no longer available

naapuri varoitti erdoa? ihme kun hän oli niin hyvää pataa puuttinin kanssa

Niinkuin aikaisemmin sanoin, alkaa näyttää että ryssän sormethan ne siellä taustalla ovat mukana.
 
  • Tykkää
Reactions: ctg
Turkin Helsingin suurlähettiläs on näemmä selitellyt dramaattisia tapahtumia.

http://yle.fi/uutiset/turkin_suurla...uosia_jatkuneiden_tutkimusten_tulosta/9041267

Suurlähettiläs Adnan Başağa sanoo, että viroistaan hyllytettyä virkamieskuntaa tullaan päästämään vielä takaisin työn ääreen jahka salaliittotutkimukset saadaan päätökseen.

– Tulette näkemään, että heitä pääsee takaisin töihinsä. Kansakuntamme on kohdannut suuren draaman. Kestää jonkin aikaa, ennen kuin tutkimukset valmistuvat ja saadaan kokonaiskuva tilanteesta.

Turvallisuuspalvelu on kuulemma selvittänyt vallankaappajien ja gülenistien viestiketjun, jossa osallisena oli 40 000 ihmistä. Aikamoinen määrä salaliittolaisia sanon minä !

Lähettiläältä kysyttiin miksi pidätykset tehtiin nyt yhdessä rytäkässä. Tähän ei selvää vastausta tullut. Mitenkäs se menikään diplomaatin määritelmä ? Rehellinen mies, joka on lähetetty ulkomaille valehtelemaan maansa puolesta.
 
Kotimaa 21.7.2016 klo 13:04 | päivitetty 21.7.2016 klo 13:12
Ulkoministeriö muutti Turkin matkustustiedotetta
Ulkoministeriön mukaan Turkissa on tänään julistettu poikkeustila. Poikkeustila ei kuitenkaan tarkoita ulkonaliikkumiskieltoa.

Ulkoministeriön mukaan Turkissa on syytä noudattaa erityistä varovaisuutta sekä välttää suuria väkijoukkoja ja mielenosoituksia. Kuva: EPA

Ulkoministeriö on päivittänyt torstaina Turkin matkustustiedotetta. Tiedotteen mukaan Turkkiin on tänään torstaina julistettu kolmen kuukauden poikkeustila. Poikkeustila ei tarkoita ulkonaliikkumiskieltoa.

Ulkoministeriön mukaan Turkissa matkalla olevien tulee pitää henkilöllisyystodistus mukanaan ulkona liikkuessaan mahdollisia tarkastuksia varten.

Ulkoministeriön mukaan turvallisuustilanne Turkissa on ennalta-arvaamaton ja maassa tulee noudattaa erityistä varovaisuutta. Uusien terrori-iskujen mahdollisuutta ei matkustustiedotteen mukaan voida sulkea pois.

Turkissa tapahtui viime viikolla vallankaappausyritys.

http://yle.fi/uutiset/ulkoministerio_muutti_turkin_matkustustiedotetta/9041215?origin=rss

Lue myös

Erdoğan julisti poikkeustilan kolmeksi kuukaudeksi – Presidentti voi nyt ohittaa parlamentin
klo 4:19
 
Asyylia hakeneet üpseerit linnaan viideksi vuodeksi syytettynä laittomasta maahantulosta. Ei tuollaista lakia ole olemassa tai se on ihmisoikeuksien vastaista.

http://www.talouselama.fi/uutiset/k...pseerit-joutuivat-kreikassa-oikeuteen-6568115

Kyllä se minusta on täysin loogista, ettei laitonta maahantuloa koskevia lakeja pysty kiertämään vain lausumalla sanat "haen turvapaikkaa". Ainakin Suomessa nuo pykälät ovat pitkälti menettäneet merkityksensä, kun käytännössä jokainen kiinni jäänyt luvaton rajanylittäjä välttääkseen rangaistuksen lausuu taikasanan "turvapaikka", oli turvapaikalle oikeaa tarvetta tai ei.
 
Ihmisoikeus -katkaisin asentoon OFF väliaikaisesti, kätevää.

Jotenkin veikkaan että tuolla ei kysytä euroopasta kuinka asiassa edetään kun luolamiesten vaistot ovat kerran heränneet.

KKO:n oikeusneuvos: Ihmisoikeussopimuksen jäädyttäminen ei oikeuta kiinni otettujen kuolemanrangaistuksia

Turkin ilmoitus jäädyttää Euroopan ihmisoikeussopimus ei oikeuta esimerkiksi kidutuksen sallimista tai kiinni otettujen kuolemanrangaistuksia, sanoo korkeimman oikeuden oikeusneuvos Päivi Hirvelä. Yhtä lailla kielto koskee myös pakkotyötä tai muiden laittomien rangaistuksien antamista.

Maa voi sodan tai muun yleisen hätätilan aikana poiketa Euroopan ihmisoikeussopimuksen velvoitteista, jos toimet eivät ole ristiriidassa valtion muiden kansainvälisen oikeuden mukaisten velvoitteiden kanssa. Ihmisoikeussopimuksen mukaan Turkin on myös pidettävä Euroopan neuvoston pääsihteeri tietoisena esimerkiksi siitä, mistä ihmisoikeussopimuksen kohdista se aikoo poiketa.

Hirvelä on työskennellyt aiemmin tuomarina Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa.

STT
http://www.savonsanomat.fi/ulkomaat.../804149?pwbi=e44f1e013c6680e2167d976c733218ce
 
DW: Turkin ”noitavaino” leviämässä Saksaan – turkkilaisväestö jakautuu
21.7.2016 11:32
  • Turkin levottomuudet heijastuvat myös Saksaan. Kuvassa Turkin presidentti Erdoganin kannattajia Istanbulissa sunnuntaina hallituksen joukkojen onnistuttua estämään vallankaappausyrityksen.
Turkin vallankaappausyritys ja presidentti Recep Tayyip Erdoganin sen jälkeen aloittama puhdistus valtion instituutioissa aiheuttaa kuohuntaa myös Saksan turkkilaisväestössä. Asiasta kertoo Saksan yleisradioon kuuluva Deutsche Welle -sivusto.

DW:n mukaan myös Saksan turkkilaiset ovat jakautuneet Erdoganin ja tämän entisen tukijan, nykyisen kriitikon Fethullah Gulenin kannattajiin. Erdoganiin yhdistettyjen saksalaisjärjestöjen johtajat rauhoittelevat väitteitä eripurasta, mutta DW:n muut lähteet kertovat jännitteistä ja jopa väkivallan uhasta Saksan turkkilaisyhteisössä Turkin tilanteen vuoksi.

Gulen-liikettä kannattavan Foundation for Dialog and Education -järjestön johtaja Ercan Karakoyu kertoo DW:lle, että Gulenin kannattajat pelkäävät Saksassa.

– Gulen-liikkeen tiloja heitetään kivillä, maalataan graffitein ja jäsenet ovat saaneet jopa tappouhkauksia, Karakoyu sanoo.

DW:n mukaan Turkista Saksaan siirtynyt ”noitavaino” on käynnissä myös tai etenkin sosiaalisessa mediassa.

Karakoyu syyttää vihanlietsonnasta muun muassa Erdoganin AKP-puoluetta kannattavaa UETD-järjestöä, joka hänen mukaansa toistaa sanasta sanaan Erdoganin puheita ja siirtää näin vihanlietsonnan myös Saksan turkkilaisyhteisöön. Hänen mukaansa UETD ja muut uskonnolliset järjestöt ovat myös kieltäneet Gulenin kannattajia saapumasta moskeijoihinsa. Järjestöt kiistävät väitteet ja toteavat, etteivät estä yhtäkään halukasta rukoilemasta moskeijoissaan.
http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/19...-leviamassa-saksaan-turkkilaisvaesto-jakautuu
 
Arriving over the city, the crew found the airport under rebel control. As Erdogan’s Gulfstream circled the airport, rebel F-16s vectored toward the presidential plane, perhaps intending to shoot it down.

Höpöhöpö. Se Gulfstream ei kierrellyt lähelläkään Istanbulin lentokenttää: https://www.flightradar24.com/data/flights/tk8456/#a5a3952

Laitetaan vielä varmuuden vuoksi kuvana, jos tuo flightradarin linkki vanhenee jossain vaiheessa:

00cZTNu.png


Edit: "Höpöhöpö" ei sitten ollut suunnattu @John Hilly :n suuntaan vaan tuon artikkelin kirjoittajalle.
 
talousyhteisö vaiko arvoyhteisö - on nähty ettei se voi olla molempia

Pystyy olemaan arvoyhteisö, mutta silloin on tukittava ulkoapäin tulevaa vaikutusta. On hyväksyttävä se, että kaikki "ne muut" eivät pelaa samoilla säännöillä kuin me yritämme. Venäjä, Turkki, Kreikka ja monet muut. Venäjästä ja Turkista piti tulla osallistujia tähän samaan riemuyhteisöön....ei nyt eka yrittämällä ihan mennyt putkeen. Onko EUlla varaa vetää toista kierrosta samoilla edellytyksillä....tuskin.
 
Kyllä se minusta on täysin loogista, ettei laitonta maahantuloa koskevia lakeja pysty kiertämään vain lausumalla sanat "haen turvapaikkaa". Ainakin Suomessa nuo pykälät ovat pitkälti menettäneet merkityksensä, kun käytännössä jokainen kiinni jäänyt luvaton rajanylittäjä välttääkseen rangaistuksen lausuu taikasanan "turvapaikka", oli turvapaikalle oikeaa tarvetta tai ei.

Minustakin se on täysin loogista, että rajat avataan (jokaiselle) ja turvapaikka usein myös myönnetään niille, jotka eivät sitä tarvitse, mutta jos oikeasti turvaa hakeva vainottu henkilö ylittää rajan niin se on häkkiä ja heti. Ja silloin ja vain silloin kyseessä on laiton maahantulo.

Tämä falskius paljastaa hyvin selvästi sen ettei nämä siirtolaisaallot sattumalta pääse perille saakka Kreikan läpi. Kreikan hallitusta on helppo pakoittaa jos jonkinlaiselle solmulle, kun sen pallit ovat kansainvälisten finanssiorganisaatioiden ja niiden etujärjestöjen asettamissa ruuvipihdeissä.
 
Jatketaan nyt näihin liittyvää tarinointia.

Ei mikään. Mutta yhtään mikään ei takaa sitä, etteikö näin kävisi. Ovat tilanteessa, josta on vaikea nähdä säällistä ulospääsyä. Ei sotilasvallankaappauksen onnistuminenkaan olisi sitä estänyt, minun mielestäni juuri päinvastoin. Islamilaisuus painettuna pimentoon se vasta onkin vaihtoehto, kuten voimme nähdä.

Euroopan on herrantähen ymmärrettävä nyt piirtää askelmerkit, jotta mahdollinen tulijatulva voidaan hallita. Ja julkaistava nuo merkit, jotta lähtöpaikoilla tiedetään realiteetit. Onko joku eri mieltä?

Pystyy olemaan arvoyhteisö, mutta silloin on tukittava ulkoapäin tulevaa vaikutusta. On hyväksyttävä se, että kaikki "ne muut" eivät pelaa samoilla säännöillä kuin me yritämme. Venäjä, Turkki, Kreikka ja monet muut. Venäjästä ja Turkista piti tulla osallistujia tähän samaan riemuyhteisöön....ei nyt eka yrittämällä ihan mennyt putkeen. Onko EUlla varaa vetää toista kierrosta samoilla edellytyksillä....tuskin.

Kuten jo päivällä viittasin, mielestäni EU:n olisi syytä selkeällä tapaa ottaa kantaa siihen kumpaa se haluaa olla a) arvoyhteisö b) talousyhteisö koska nykymuotoinen EU ei ole onnistunut olemaan molempia samalla kertaa.

@baikal toteaa, että pystyy olemaan arvoyhteisö - tarkoittaako sitä, että samalla kun pystyy olemaan talousyhteisökin?

Minäkään en pidä mahdottomana sitä etteikö EU kykene olemaan arvoyhteisö, mutta ilman selkeitä rajoja ja ilman selkeää toimintaohjetta se on mahdotonta. Mikäli kuvioon otetaan mukaan talousyhteisönä oleminen toiminta muuttuu vieläkin ongelmallisemmaksi, mikä on jo nähty useamman kerran. Tällä hetkellä tällaista selkeää toimintalinjaa ei ole olemassa - milloin ajetaan talous edellä, milloin ollaan ideologisia ja suljetaan silmät, milloin vannotetaan arvojemme nimeen - joilla pyyhitään persausta viimeistään siinä vaiheessa kun talous- ja/tai turvallisuuspoliittiset suhteet sellaista edellyttävät. Toki on syytä muistaa se, että ei ole olemassa mitään täysin yhteisiä EU-arvoja ja onko sellaisia edes mahdollista rakentaakaan reilun 300 miljoonan ihmisen talousalueelle (talousalueeksihan EU:ta virallisesti kutsutaan ei arvoalueeksi)? Ei jollei huomioida alueellisia erityispiirteitä ja paikallisen kulttuurin vaikutusta. Se mikä sopii Saksalle ei välttämättä sovi naapurimaa Tsekille tai Suomelle.

Mielenkiinnolla seuraan Turkin kehitystä suhteessa EU:hun ja se mitä jatkossa tapahtuu kertoo hyvinkin paljon siitä kuinka kykenevä EU on ja onko se kyennyt kehittämään kriisivalmiuttaan tippaakaan näiden vuosien kuluessa. EU:lla on ollut aikaa keväästä 2014 Ukraina -> kesä 2015 pakolaiset -> kesä 2016 Turkki. Turkin tilannetta pidän EU:n kannalta hyvin vaarallisena, siksi selkeä linja tulisi olla valmiina mahdollisimman pian. Ei vuoden kuluttua tai "joku päivä lähitulevaisuudessa". Ikävä kyllä en näe EU:n merkittävimpien maiden johdossa henkilöitä jotka omalla panoksellaan ja persoonallaan (vaikka sen uhraamalla) kykenisivät "pitämään linjat". Ja vaikea kuvitella, että pienempien maiden ryhmästä olisi mahdollista nousta liideriksi, johtamaan EU ulos labyrintista. Merkel ei herätä luottamusta, ranskalaiset ovat individualisteja ja ajavat tarvittaessa härskisti omaa etuaan, britit exit brexit, Välimeren alueelta ei luottamusta herättäviä johtajia ole tullut aikoihin (suuremmista valtioista).

vlad
 
Jatketaan nyt näihin liittyvää tarinointia.

Kuten jo päivällä viittasin, mielestäni EU:n olisi syytä selkeällä tapaa ottaa kantaa siihen kumpaa se haluaa olla a) arvoyhteisö b) talousyhteisö koska nykymuotoinen EU ei ole onnistunut olemaan molempia samalla kertaa.

@baikal toteaa, että pystyy olemaan arvoyhteisö - tarkoittaako sitä, että samalla kun pystyy olemaan talousyhteisökin?

Minäkään en pidä mahdottomana sitä etteikö EU kykene olemaan arvoyhteisö, mutta ilman selkeitä rajoja ja ilman selkeää toimintaohjetta se on mahdotonta. Mikäli kuvioon otetaan mukaan talousyhteisönä oleminen toiminta muuttuu vieläkin ongelmallisemmaksi, mikä on jo nähty useamman kerran. Tällä hetkellä tällaista selkeää toimintalinjaa ei ole olemassa - milloin ajetaan talous edellä, milloin ollaan ideologisia ja suljetaan silmät, milloin vannotetaan arvojemme nimeen - joilla pyyhitään persausta viimeistään siinä vaiheessa kun talous- ja/tai turvallisuuspoliittiset suhteet sellaista edellyttävät. Toki on syytä muistaa se, että ei ole olemassa mitään täysin yhteisiä EU-arvoja ja onko sellaisia edes mahdollista rakentaakaan reilun 300 miljoonan ihmisen talousalueelle (talousalueeksihan EU:ta virallisesti kutsutaan ei arvoalueeksi)? Ei jollei huomioida alueellisia erityispiirteitä ja paikallisen kulttuurin vaikutusta. Se mikä sopii Saksalle ei välttämättä sovi naapurimaa Tsekille tai Suomelle.

Mielenkiinnolla seuraan Turkin kehitystä suhteessa EU:hun ja se mitä jatkossa tapahtuu kertoo hyvinkin paljon siitä kuinka kykenevä EU on ja onko se kyennyt kehittämään kriisivalmiuttaan tippaakaan näiden vuosien kuluessa. EU:lla on ollut aikaa keväästä 2014 Ukraina -> kesä 2015 pakolaiset -> kesä 2016 Turkki. Turkin tilannetta pidän EU:n kannalta hyvin vaarallisena, siksi selkeä linja tulisi olla valmiina mahdollisimman pian. Ei vuoden kuluttua tai "joku päivä lähitulevaisuudessa". Ikävä kyllä en näe EU:n merkittävimpien maiden johdossa henkilöitä jotka omalla panoksellaan ja persoonallaan (vaikka sen uhraamalla) kykenisivät "pitämään linjat". Ja vaikea kuvitella, että pienempien maiden ryhmästä olisi mahdollista nousta liideriksi, johtamaan EU ulos labyrintista. Merkel ei herätä luottamusta, ranskalaiset ovat individualisteja ja ajavat tarvittaessa härskisti omaa etuaan, britit exit brexit, Välimeren alueelta ei luottamusta herättäviä johtajia ole tullut aikoihin (suuremmista valtioista).

vlad

Miten EU:n / Euroopan / Usan tulisi toimia Turkin suhteen? Mikä linjan tulisi olla?
 
Back
Top