Turkissa vallankaappaus

Erdogan ei demokratiaa halua, mutta osa kansasta saattaa haluta. Eurooppa ei tule sallimaan Turkin muuttumista diktatuuriksi ja eurooppa tulee varmasti auttamaan jatkossakin Turkin demokraattista oppositiota. Saksa ja Hollanti on viimeaikoina varsin näyttävästi työntänyt kapuloita Erdoganin rattaisiin edistääkseen demokratiaa. Ja se on aivan oikein. Se että tuetaan Turkin demokratiaa ei tarkoita Erdoganin tukemista. Mielestäni euroopan tulee kääntää selkä pelle Erdoganille, ei Turkille. Koko Turkille meillä ei yksinkertaisesti ole varaa, eikä mahdollisuutta kääntää selkää.
 
Ergodania kiinnostaa Euroopassa vain Turkkilais vähemmistö ja Eu.n rahat. Muuten E.n katse ja tavoitteet ovat lähempänä kotimaata. Ensin AKP.n pitää betonoida valtansa ja saada islamilainen sunni-vallankumous loppuun asti. Sen jälkeen liitolaisensa Saudi-Arabian kanssa alkaa/jatkaa taistelua Shioja eli pääasiassa Irania vastaan. Jos meinaan joku ei ole huomannut niin lähi-idässä käydään islamilaisen maailman maailmansotaa joka todennäköisesti kestää kauan. Turkilla on Syyriassa tavoitteena saada valta vaihtumaan Sunneille ja siten vähentää Iranin vaikutusvaltaa alueella. Lisäksi jos ja kun(?) Syyria tai Irak hajoavat saada vanhoja Ottomaanien alueita takaisin ja Kurdit takaisin ruotuun.

Liitto Venäjän kanssa kestää tasan niin kauan kunnes siitä on Syyrian tilanteessa hyötyä sekä Venäjän puolelta että Turkin. Turkki pystyy tulitauon ja liittosuhteen aikana liittolaisineen saamaan alueita haltuunsa niin ettei Venäjä ja Syyrian armeija häiritse. (paitsi nyt tapahtunut Homsin hyökkäys, joka voi johtaa Syyrian puolelta kasvavaan sotilaalliseen painostukseen ja jopa laajempaan hyökkäykseen Turkin liittolaisia vastaan)
Kun Syyrian armeija, Venäjä ja kump. päättävät suorittaa lopppuun luoteis-Syyrian vapautuksen niin se taitaa olla hyvästit kaikille sopimuksille koska Turkki ja kump. eivät luovuta alueita taistelutta ja Syyria on sanonut että haluaan ja ottaa haltuunsa koko alueensa.
Jos jotenkin Venäjä katsoisi että Turkki on tärkeä liittolainen ja sallisi Syyrian hajoamisen niin siinä tapauksessa valta varmaan vaihtuisi Syyriassa ja liittolaisuus jatkuisi mutta enpä usko että Turkilla olisi niin paljon annettavaa Venäjälle.

Turkin ja Euroopan suhteista vielä että jos Eu ja lähinnä Saksa päättää että se on loppu nyt niin eiköhän toiset ja ehkä kolmannetkin 3mrd € liikene Kreikalle pitämään pakolaiset pois mantereelta. Voidaan vaikeuttaa Turkkilaisten viisumeita ja vaikka julistaa Turkki vaaralliseksi matkustuskohteeksi.
Lisäksi esim eu.n ulkopuolisten maiden kansalaisten työlupia voidaan vaikeuttaa joten kyllä Eu.lla ja Saksalla on painostuskeinoja.
 
Koko Turkille meillä ei yksinkertaisesti ole varaa, eikä mahdollisuutta kääntää selkää.
Mielestäni Turkilla ei ole mitään annettavaa Eu.lle, päinvastoin.
Se on kuin loinen joka imee Eu.sta rahat. Valtaosa Turkkilaisista ei halua integroitua eikä varsinkaan miehet halua eurooppalaisia arvoja koska se vaan ei kuulu Turkkilaiseen kulttuuriin. Vaimon paikka on kotona ja piste. Turkin ainoa vaihtoehto integroitua läntiseen maailmaan on panostaa koulutukseen ja asenne muutokseen.
Tosin jos Ergodan saa olla vielä vuosia vallassa niin ainakin Saksassa asenteet kovenee ja jopa koalition kannat jyrkkenevät Turkkilaisia ja Eu.n ulkopuolisia maita kohtaan.
 
Viimeksi muokattu:
Pahalta näyttää...

Valtaosa äänistä laskettu: Turkkilaiset antamassa tukensa Erdoğanin vallan kasvattamiselle
http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005173333.html
Turkkilaiset äänestivät tänään perustuslakiuudistuksesta, joka kasvattaisi presidentin valtaoikeuksia ja samalla ravistelisi Turkin demokratian perustaa.

ALUSTAVIEN TULOSTEN mukaan turkkilaiset ovat antamassa tukensa presidentti Recep Tayyip Erdoğanin valtaoikeuksien kasvattamiselle.

Turkkilaiset äänestivät tänään sunnuntaina kansanäänestyksessä perustuslain muutoksesta, joka läpi mennessään loisi Turkista vahvasti presidenttijohtoisen valtion.

Äänestäneistä vajaat 53 prosenttia sanoi kyllä valtaoikeuksien kasvattamiselle, kun äänistä oli laskettu lähes 90 prosenttia eli valtaosa. Vastaan äänesti yli 47 prosenttia.

Kyllä- ja ei-äänien ero on kaventunut merkittävästi, kun ääntenlasku on edennyt.

VAALIHUONEISTOT sulkeutuivat iltaviideltä. Äänioikeutettuja oli kaikkiaan noin 55 miljoonaa.

Äänestysprosentti oli turkkilaisen Habertürk -nettisivuston mukaan 86,4 prosenttia.

Perustuslakiuudistuksella olisi monia Turkin demokratiaa ja ulkosuhteita syvästi ravistelevia vaikutuksia. Käytännössä se tarkoittaisi muun muassa sitä, että pääministerin virka lakkautettaisiin ja presidentti saisi oikeuden nimittää korkeat virkamiehet ja ministerit.

Tosiasiassa Erdoğan on jo nyt itsevaltaisesti venyttänyt valtaoikeuksiaan ja syrjäyttänyt pääministerin hallinnossa.

Uusi perustuslaki ja presidenttijohtoinen hallinto tulisi voimaan marraskuussa 2019 järjestettävien vaalien jälkeen.

Tämän jälkeen Erdoğanilla on mahdollisuus pyrkiä vielä kahdelle viisivuotiskaudelle, eli hän voi hallita Turkkia aina vuoteen 2029 saakka.

Kansanäänestyksen tuloksella ja sitä seuraavilla muutoksilla tulee olemaan vaikutusta myös Turkin suhteeseen Euroopan unioniin, Yhdysvaltoihin ja sotilasliitto Natoon. Naton jäsen Turkki jo on, EU:hun se on yrittänyt pyrkiä huonolla menestyksellä.

Erdoğan on uhkaillut, että hän saattaa vetäytyä EU:n ja Turkin tekemästä sopimuksesta, jolla rajoitetaan turvapaikanhakijoiden virtaa Eurooppaan. Hän myös harkitsee kuolemanrangaistuksen hyväksymistä, mikä tarkoittaisi ehdotonta loppua EU-jäsenyysneuvotteluille.

ERDOĞAN kävi sunnuntaina äänestämässä Usdukarissa sijaitsevassa koulussa Istanbulin Aasian-puoleisessa osassa. Mukana olivat uutistoimisto AFP:n mukaan huiviin pukeutunut vaimo Emine, tytär miehineen ja lapsenlapset.

Erdoğan sanoi, että kansanäänestyksessä on kyse Turkin viemisestä eteenpäin.

”Jos Jumala suo, tänä iltana kansamme kävelee tulevaisuuteen tekemällä odotetun valinnan”, Erdoğan sanoi toimittajille AFP:n mukaan.

”Uskon, että kansalaisemme, jos Jumala suo, päättävät avata mahdollisuuden paljon nopeammalle kehitykselle.”
 
Yllättävän pienihän tuo ero on..

Turkissa presidentin valtaoikeuksien laajentamista vastustava ei-äänien leiri syyttää vaalilautakuntaa äänestyssäännösten muuttamisesta viimehetkellä. Heidän mukaansa muutokset mahdollistivat vaalivilpin.

Presidentin valtaoikeuksien laajentamista tukeva kyllä-äänien leiri on sunnuntai-iltana hitusen voitolla. Äänien ero on vain muutaman prosentin.

Ylin vaalilautakunta ilmoitti epämääräisesti sunnuntaina, että myös leimaamattomat äänestyslipukkeet hyväksytään, ellei pystytä todistamaan, että ne on tuotu ulkopuolelta.

Lautakunnan verkkosivuille ilmestyneessä ilmoituksessa sanotaan, että äänestäjät olisivat valittaneet vaalivirkailijoille leimaamattomista kirjekuorista.

Oppositio tyrmistyi ilmoituksesta. Sen edustajien mukaan pelin sääntöjä ei voida muuttaa enää sen jälkeen, kun peli on alkanut. Opposition edustajan mukaan kyseessä on skandaali ja ilmoitus avaa mahdollisuuden vilpille.

Lähde: Uutistoimisto AFP

http://m.iltalehti.fi/ulkomaat/201704162200103612_ul.shtml
 
Viimeksi muokattu:
Erdogan ei demokratiaa halua, mutta osa kansasta saattaa haluta. Eurooppa ei tule sallimaan Turkin muuttumista diktatuuriksi ja eurooppa tulee varmasti auttamaan jatkossakin Turkin demokraattista oppositiota. Saksa ja Hollanti on viimeaikoina varsin näyttävästi työntänyt kapuloita Erdoganin rattaisiin edistääkseen demokratiaa. Ja se on aivan oikein. Se että tuetaan Turkin demokratiaa ei tarkoita Erdoganin tukemista. Mielestäni euroopan tulee kääntää selkä pelle Erdoganille, ei Turkille. Koko Turkille meillä ei yksinkertaisesti ole varaa, eikä mahdollisuutta kääntää selkää.
Tässähän sitä on vierestä seurattu ja varottu tökkimästä liian kovaa. Turkki muuttui juuri diktatuuriksi ja puuhailu sen estämiseksi olisi pitänyt aloittaa vuosikausia sitten. Selkä on jo käännetty ja kohta tutustutaan siihen mitä se vara sisältää.

Kukaan ei halua Turkkia EU:n. Sitä vain harvemmin sanotaan ääneen. Ehkäpä siitä olisi voinut jotain hienoa syntyä mutta sitä nyt on enää turha pohtia.
 
Kuinka nopeasti alkaa taas viisumuvapaus vaatimusten esittäminen ja siirto/pakolaistulvalla kiristäminen?

Naton sisäisiä keskusteluja Turkin kehityksestä olisi kiva kuulla...
 
Mielenkiintoinen tulos Saksassa asuvien turkkilaisten äänestystuloksesta.

Erdoganin yksinvallalle on Saksassa vahvempi kannatus kuin Turkissa.

Tässä esimerkkejä:

Berliini 51,3%
Düsseldorf 70,9
Essen 75,9
Köln 65,8
München 65,4
Stuttgart 66,2
Karlsruhe 66,9

Koko maassa Erdoganin uudistusta kannatti 63,9 % noin 1,4 miljoonasta äänioikeutetusta turkkilaisesta. Äänestysprosentti oli mediatietojen mukaan noin 50.
https://www.facebook.com/pertti.ronkko/posts/10154724423208542
 
Tässä vielä isompien kaupunkien tuloksia Saksassa.
C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_18-04.webp
Monet Turkkilaiset jotka äänestivät ei ovat sitä mieltä että kyllä äänen antaneet ja ne jotka eivät halua integroitua voivat muuttaa takaisin Turkkiin.
 
Saksa on myöntänyt turvapaikan useille Turkkilais-sotilaalle ja heidän perheilleen.
Turkki ei tykkää ja on lisää nauloja Turkin ja Saksan jo heikentyneille suhteille.

Alla Google käännös Englanniksi.

(N-Tv) uutinen
Several Turks with diplomatic passports have received asylum in Germany, including soldiers. This angered the Turkish state. He makes the men responsible for the coup attempt of July. The decision continues to weigh on the relationship between the two countries.


Turkey has condemned the admission of Turkish soldiers as political refugees in Germany and called for an examination of the decision. It was regrettable that the asylum applications of some former military men were positively decided, the Foreign Ministry said in Ankara. The German authorities had shown with the decision "leniency with the intellectual attitude of the putschists".

The Turkish authorities are calling the movement around the preacher, Fethullah Gülen, who is responsible for the coup attempt of 15 July 2016. "Although all the evidence showing the connections of the coupis to Fetö is obvious, this decision represents Germany a step that does not harm the spirit of the Alliance and harms the multidimensional relations between our countries," it said.

Earlier this week it became known that several Turks with diplomatic passports had been given asylum in Germany. According to data from WDR, NDR and the "Süddeutsche Zeitung", Turkish soldiers and their families are among them. They were NATO soldiers stationed in Germany before their release from the Turkish army.
 
Uutisia Saksasta ketjusta:
Turkki kieltää Saksan parlamentin jäsenten vierailun Incirlikin tukikohtaan.
Saksan ulkoministeriön edustaja Martin Schäfer sanoi että:
"On aivan mahdotonta hyväksyä, että vierailu Incirlikiin ei ole mahdollista" (inakzeptabel).

Puolustusvaliokunnan puhemies Wolfgang Hellmich
sanoi että Saksan tulisi vetää joukkonsa pois tukikohdasta kokonaan.
Jos vetäytyminen tapahtuu, paras vaihtoehto olisi Jordania.

Lähde: N-tv
Turkki veti ns. herneet nenään siitä että Saksa myönsi turvapaikan Turkin armeijan upseereille.
Voi muuten olla että jos (ja kun?) armeija kaappaa vallan Turkissa niin ko. upseeristo on merkittävässä roolissa, eli ei Ergo turhaan pelkää.
 
Viimeksi muokattu:
Sultaani kostaa jenkkilässä. Video linkin alla.

Nine people were hurt and two arrests were made during an altercation at the Turkish ambassador’s residence in the US capital during a visit by prime minister Recep Tayyip Erdoğan, police have said.

Doug Buchanan, a DC Fire and EMS spokesman, said two of those hurt were seriously injured and were taken to hospitals by ambulance. He said by phone that emergency personnel were called to the residence about 4:30pm Tuesday.

According to witnesses, the brawl erupted when the Turkish president’s security detail attacked protesters carrying the flag of the Kurdish PYD party outside the residence.

A local NBC television affiliate reported Erdoğan was inside the building at the time.
https://www.theguardian.com/world/2...iolent-clash-with-protesters-in-washington-dc
 
Linkki: https://www.euractiv.com/section/en...violates-greek-airspace-141-times-in-one-day/

EU warns Turkey after it violates Greek airspace 141 times in one day

Turkish aeroplanes and helicopters illegally entered Greece’s airspace 141 times yesterday (15 May), the Hellenic National Defence General Staff reported.

According to Greek press reports, 20 Turkish F-16, 5 CN-235 maritime surveillance aircraft and 19 helicopters entered the Athens flight information region (FIR) without submitting a flight plan.

In all cases, Turkish aircraft were identified and intercepted by Greek fighters, while in nine cases the interception process resulted in near combat situations.

In addition, two Turkish missile boats entered Greek territorial waters off the southeast Aegean island of Agathonisi.

The vessels, which were taking part in a maritime exercise code-named Denizkurdu (Seawolf), stayed in Greek territorial waters for about 20 minutes. As Kathimerini journal reported, last month Agathonisi was described as a “Turkish island” by Turkey’s Minister of European Union Affairs Omer Celik.

While the EU and the international community recognise the sovereignty of Greece over the Greek Aegean islands, Turkey has a list of issues regarding the delimitation of territorial waters, national airspace, exclusive zones, etc. Ankara also claims “grey zones” of undetermined sovereignty over a number of small islets, most notably the islets of Imia/Kardak.

The serious incidents occurred just a few hours after the meeting of Greek premier Alexis Tsipras with Turkish President Tayyip Erdoğan in Beijing.

The Greek Ministry of Foreign Affairs issued a strong communique saying that the incident “constitutes a flagrant violation of international law”.

“It is clear that there are forces in Turkey that do not want understanding and good neighbourly relations between the two countries,” the Greek ministry added.

In the meantime, tensions between Ankara and Berlin also escalated.

The German government is exploring the possibility of moving its troops out of Turkey’s Incirlik air base, which is crucial for the fight against ISIS, after a second German parliamentary delegation was prevented from visiting the Incirlik facility.

German news agency dpa quoted Wolfgang Hellmich, the chairman of the Bundestag Defense Committee, as saying “we’re not going to be blackmailed” by the Ankara government.

Commission warns Ankara

Contacted by EURACTIV.com, an EU spokesperson sent a strict message to Turkey, urging that it respect the sovereignty of the EU’s member states.

“The EU underlines that Turkey needs to commit itself unequivocally to good neighbourly relations and urges Turkey to avoid any kind of source of friction, threat or action directed against a member state, which damages good neighbourly relations and the peaceful settlement of disputes,” the spokesperson said.

The same official added that negative statements that damage good neighbourly relations should also be avoided.

“Moreover, the EU also stresses the need to respect the sovereignty of member states over their territorial sea and airspace,” the spokesperson told EURACTIV.

“At the Informal Meeting of Foreign Ministers (Gymnich) of last 28 April, the EU High-Representative and Vice-President Federica Mogherini recalled that good neighbourly relations are one of the core principles which Turkey is called upon to respect as a candidate country,” the EU official concluded.
 
Aivan shokissa.

Nine people were injured on Tuesday, one critically, in an eruption of violence outside the Turkish ambassador’s residence on Washington’s embassy row, as supporters of controversial Turkish president Recep Tayyip Erdogan, including his guards, clashed with protesters.

The melee broke out shortly after Erdogan met with President Donald Trump in the Oval Office, where he received a warm welcome.

“We’ve had a great relationship and we will make it even better,” Trump said. “We look forward to having very strong and solid discussions.”
https://thinkprogress.org/hours-aft...y-forces-brawled-with-protesters-5eb0bf571ae2
 
Back
Top