Ei ole syytä teroitella sarvia ja hampaita, kun puhut ihan asiaa.
Pahoin kuitenkin pelkään että juuri tämä tekee meistä puolustuskyvyttömiä, nyt kun alueelle tunkee massoittain ihmisiä joilla on aivan toisenlaiset perinteet ja arvot.
Terrorismi on näkyvä uhka ja siksi ongelmista pienin. Paljon suurempi uhka on se mitä ei silmillä näe.
Suurin kärsijä tässä pelissä on juurikin ne länsimaiset arvot. Eikä niitä länsimaisia arvoja kaada vain muslimit. Euroopassa on jo nyt paljon kantaväestöä, joille länsimaiset arvot ovat pelkkää sananhelinää. Tämä joukko kasvaa kovaa vauhtia ja jatkossa meno vain kiihtyy.
Juuri näin.. Kysymys on suurelta osaltaan myös yhteiskunnassa tapahtuvasta poliittistaloudellisesta rakenteellisesta muutoksesta.
Jatkuvasti lisääntyvä määrä yhteiskunnassa elävää väestöä ei edes teoriassa halua ottaa vastuuta omasta elämästään, toimeentulostaan, tulevaisuudestaan jne. Mahdollisimman suurin osa elämiseen tarvittavista palveluista halutaan ja hankitaan vastikkeettomasti yhteiskunnalta. Erilaisten sosiaali-ideologisin perustein samojen, yhteiskunnan ohjaamien, palveluiden halutaan automaattisesti olevan vapaasti/vastikkeetta tarjolla kaikille ja kaikkialle. Ilman että juuri kukaan ajattelee sitä minkälaisilla edellytyksillä tällainen järjestelmä voi ylipäänsä toimia/säilyä/kehittyä kestävällä tavalla.
Esimerkiksi meiltä Suomessa ei löydy enää yhtään poliittista liikettä/puoluetta joka pyrkisi edistämään yksittäisen ihmisen (tai perheen jne.) henkilökohtaisen vastuun merkitystä yhteiskunnan rakenteellisessa toiminnassa. Kansalaisille on tarjolla vain sellaisia poliittisia vaihtoehtoja joiden ideologia käytännön tasolla perustuu lähtökohtaisesti sosialistiseen jakotalouteen. Nykyisten (vero)sosialismia toteuttavien puolueiden vaihtoehdoiksi tarvittaisiin kehittyvässä (tai kehittymään pyrkivässä) yhteiskunnassa myös yhteistä lisäarvon kasvattamista tavoittelevaa politiikkaa.
Kaikissa yhteyksissä yhteiskunnan tulisi korostaa yrittäjyyden, liiketalouden sekä kaikkien kansalaisten (= koko yhteiskunnan) vastuullisen ahkeruuden ja työntekemisen merkitystä hyvinvoinnin turvaajana. Työn tekeminen pitää olla myös ideologisella tasolla arvokasta ja yhteiskunnallisesti arvostettavaa. Itse, omalla työllä ja yrittämisellä, hankittu taloudellinen hyvä/hyöty tulee palkita niin taloudellisesti kuin myös yhteiskunnallisena arvostuksena. Vain kehittyvä ja kasvava talous kykenee tuottamaan lisäarvoa (=jakovaraa) yhteiskunnalle.
Yhteiskunnallisessa muutoksessa unohtuu sekin että tällainen työn arvojen korostus on ollut arvokasta ja pohjoimaille perinteistä. Uusille tulijoille sillä ei ole samanlaista merkitystä..Oikeastaan päin vastoin. Monissa afrikkalaisissa/islamilaisissa kulttuureissa työnteko osoittaa alempiarvoisuutta. Siksi köyhimmissä perheissä varsinaisen raskaan työn tekevät naiset. Se että saa elantonsa muiden palveltavana kertoo arvostetusta yhteiskunnallisesta asemasta. Siinäkin on taustalla tuhatvuotiset perinteet. Ja, näinhän elämä jatkuu meilläkin..on tulkit ja omat lakimiehet.
Kaiken kattavasta sosiaaliturvasta ei saa tehdä kansalaisten pääasiallisen toimeentulon perustaa. Eikä kenellekään työn tekemiseen kykenevälle tule myöntää vastikkeetonta sosiaaliturvaa maahanmuuton perusteella. Kaikkien maahan muuttaneiden tulee lähtökohtaisesti elättää itsensä - se on turvapaikasta maksettava hinta. Nykyisellä kehityksellä kaikkien sosiaaliturva/yhteiskunnan palvelut tulee heikkenemään. Jakajien lisääntyessä yksittäisen saaman osuus korvauksista väkisinkin pienenee. Ehkä (ja toivottavasti) ammattimaisesti sosiaaliturvan varassa elävät "pakolaiset" lähtevät viimeistään siinä vaiheessa rikkaampien pöytien ääreen. Jos eivät kykene rikollisuudella ja harmaalla taloudella kompensoimaan niukentuvaa elintasoaan.
Pahoin pelkään ettei Suomessa ole enää mahdollista pysäyttää alkanutta kehitystä. Eikä meillä edes ymmärretä kaikkia kulttuurien erilaisuuksia. Poliittiset puolueet eivät halua/kykene tarjoamaan ratkaisuja/vaihtoehtoja. Julkinen hallinto kokonaisuudessaan vain korottaa veroja, ottaa velkaa yhteiskunnalle sekä lisää vastikkeetonta sosiaalitukea. Ehkä joskus kannattaisi suomalaisten poliitikkojen olla nöyriä ja ottaa mallia esimerkiksi Virosta.
(p.s. siirsin tämän meilin pakolaiset-topic'iin..sopii paremmin siihen keskusteluun)