Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Turvallisuuspoliittinen ympäristö elää

Viestiketju osiossa 'Turvallisuuspolitiikka' , aloittaja Vonka, 05.12.2015.

 1. Talvela

  Talvela Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.02.2014
  Viestejä:
  7,698
  Tykkäykset:
  8,096
  Pisteet:
  1,286
  Minua kiinnostaa paljonkin, toki siis sekin että Yhdysvallat olisi myös mukana kuten nyt.
  Tämä on se historiallisesti vuosisatoja toisiinsa kytkettynä ollut joukko kansoja, Pohjanmeren-Itämeren akseli.
   
  Myrskyhiiri tykkäsi tästä.
 2. StepanRudanskij

  StepanRudanskij Eversti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  31.01.2015
  Viestejä:
  1,599
  Tykkäykset:
  2,403
  Pisteet:
  316
  5 reformeerattua, 1 itsenäinen kirkko, 2 paavinuskoista ja yksi pakanamaa. Mielenkiintoinen yhdistelmä tuo olisi.
   
 3. Mainos 4. Talvela

  Talvela Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.02.2014
  Viestejä:
  7,698
  Tykkäykset:
  8,096
  Pisteet:
  1,286
  Kirkkohan se suurin sekoittaja näiden väleissä on ollutkin mutta silti ei ole yhteyksiä täysin katkonut koska kauppa on ollut pääosin aina vilkasta ja sille on taas edellytyksiä.
   
 5. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  9,950
  Tykkäykset:
  18,592
  Pisteet:
  1,286
  Tappo-raiskaus perseilyllä on aivan hieno homma.

  Onneksi tätä harrastetaan "oikeissa maissa"...
   
 6. letkuspede

  letkuspede Majuri

  Liittynyt:
  18.12.2014
  Viestejä:
  1,211
  Tykkäykset:
  1,361
  Pisteet:
  156
  Liimatainen: "Tämä takaa levolliset yöunet: Terrorismin uhka kasvaa, uusia sotia voi syttyä, Venäjä jatkaa aggressioita." http://yle.fi/uutiset/3-9406466
   
 7. John Hilly

  John Hilly Kenraali

  Liittynyt:
  24.11.2014
  Viestejä:
  2,185
  Tykkäykset:
  2,352
  Pisteet:
  636
  Voisiko Suomi hyötyä Ruotsista tositilanteessa? Sotilasstrategi: Kaikki kilpistyy yhteen kysymykseen
  Arno Rydman
  3 tuntia ja 10 minuuttia sitten
  Maanpuolustuskorkeakoulun strategian opettajan mukaan Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyön syventäminen ja turvallisuuden parantaminen konkreettisella tavalla tositilanteessa on kaksijakoinen asia.

  • [​IMG]
   Ruotsin puolustusministeri Peter Hultqvist (vas.) ja Suomen puolustusministeri Jussi Niinistö seurasivat maavoimien vaikuttamisharjoitusta Rovajärven ampuma-alueella marraskuussa.

   (Lehtikuva/Jouni Porsanger)
  Suomen ja Ruotsin syventyvä puolustusyhteistyö parantaa maiden turvallisuutta konkreettisella tavalla kriisitilanteessa tai konfliktissa, jos luodaan yhteinen päätöksentekovalmius, arvioi Maanpuolustuskorkeakoulun strategian opettaja, kapteeni Oscar Lassenius.

  Ruotsin puolustusministeri Peter Hultqvist sanoi tammikuun alussa Sälenin turvallisuuskonferenssissa haluavansa syventää puolustusyhteistyötä Suomen kanssa edelleen. Hultqvistin mukaan yhteistyö Suomen kanssa on tärkeä osa Ruotsin puolustuspoliittista ratkaisua vuodesta 2020 eteenpäin. Suomen ja Ruotsin välistä puolustusliittoa ei kuitenkaan ole ministerin mukaan tulossa.

  Voiko yhteistyö parantaa turvallisuutta konkreettisesti tositilanteessa, jos varsinaista puolustusliittoa ei solmita?

  – Siihen voi vastata, että kyllä ja ei. Kyllä-vastaus perustuu siihen, että puolustusyhteistyön syventämisen osalta pystytään järjestämään asiat niin, että meillä on yhteinen päätöksentekovalmius ja yhteiskäytössä omia joukkoja, joita myös käytetään tositilanteessa, Lassenius sanoo Verkkouutisille.

  – Ei-vastaus perustuu siihen, että ei pystytä järjestämään yhteistä päätöksentekoa eikä siitä saatuja hyötyjä. Sitä ei voi ottaa irti kokonaisuudesta, kun nyt yhdessä harjoitellaan, suunnitellaan ja valmistaudutaan.

  Suomi ja Ruotsi päättivät 2015 keväällä syventää yhteistyötään siten, että voitaisiin toimia yhdessä myös rauhanajan ulkopuolella.

  Lasseniuksen mukaan tositilanne voi tarkoittaa alueloukkausta, pienempää sotilaallista yhteenottoa tai laajempaa kokonaisuutta.

  – Kaikki kilpistyy siihen, miten nämä suunnitelmat ja niiden toimeenpano saadaan tehtyä ennen potentiaalista kriisiä ja siihen, miten hyvin Suomi ja Ruotsi pystyvät yhdessä päättämään tositilanteessa.

  Lassenius korostaa, että niin sanotusta kovasta turvallisuudesta vastaa sekä Suomessa että Ruotsissa puolustusvoimat.

  Hän kertoo puolustusvoimien kykenevän tuottamaan resurssien ja kykyjen puitteissa kovaa turvallisuutta. Yksi esimerkki kovasta turvallisuudesta on yhteinen laivasto-osasto.

  – Erillisenä kysymyksenä on arviot siitä, paljonko ja mitä tarvitaan tai mikä korvaa jonkin puutteen.

  Ruotsi uudistaa puolustuspolitiikkaansa parhaillaan ja on käynnistänyt laajan selvitystyön, joka perustuu kolmeen kokonaisuuteen: maanpuolustuksen kokonaisuuteen liittyvät asiat, kansallisen puolustuksen palauttaminen ja kansainvälinen yhteistyö.

  Suomella ja Ruotsilla on jo ennestään laajaa puolustusyhteistyötä maa-, meri- ja ilmavoimien kesken erilaisissa yhteistoimintaharjoituksissa. Yhteistyön syventymisen tarkoituksena on perustaa yhteisiä joukkoja ja lisätä niiden yhteisharjoituksia.

  – Nyt on tarkoitus laajentaa yhteistyötä ja sen eri muotoja.

  Suomen ja Ruotsin yhteistyössä kaavaillaan muun muassa yhteisiä meri- ja ilmavoimien osastoja ja tukikohtia. Lisäksi maavoimien on tarkoitus luoda prikaatikehys eli kyky toimia prikaatin kokoisena toimijana yhdessä.

  http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/Suomi Ruotsi yhteistyo-60410
   
  Honcho tykkäsi tästä.
 8. letkuspede

  letkuspede Majuri

  Liittynyt:
  18.12.2014
  Viestejä:
  1,211
  Tykkäykset:
  1,361
  Pisteet:
  156
  “People who want to believe that a war in Europe is not possible might be in for a surprise. We have to acknowledge great power politics; we can’t pretend that they are gone.”
  "Ihmiset, jotka haluavat uskoa, että sota Euroopassa ei ole mahdollista saattaa olla yllätys. Meidän on tunnustettava suurpolitiikkaa; Emme voi teeskennellä, että ne ovat menneet. "

  https://foreignpolicy.com/2017/01/2...g-to-have-to-give-up-rights-for-our-security/
   
 9. hansai

  hansai Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.08.2016
  Viestejä:
  6,936
  Tykkäykset:
  10,995
  Pisteet:
  1,286
  Natolla vai ilman?

  http://m.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/ar...mpin-ensimmaisena-valkoisessa-talossa/6286498
   
 10. letkuspede

  letkuspede Majuri

  Liittynyt:
  18.12.2014
  Viestejä:
  1,211
  Tykkäykset:
  1,361
  Pisteet:
  156
  Panssari Salama tykkäsi tästä.
 11. Lepukki

  Lepukki Kapteeni

  Liittynyt:
  30.05.2014
  Viestejä:
  861
  Tykkäykset:
  1,349
  Pisteet:
  76
  Norjassa uskalletaan puhua vaikuttamisyrityskistä avoimesti. Voi kuin meilläkin osattaisiin... sillä täällä niitä varmasti on.

  http://yle.fi/uutiset/3-9429429

  Norjan poliisi: Venäjän tiedustelupalvelu yritti vaikuttaa Nobel-komiteaan
  Norjan poliisi huolissaan myös Venäjän Suomeen kohdistamasta trollauksesta.

  28.1.2017 klo 09:30päivitetty 28.1.2017 klo 13:50
  [​IMG]
  Nobel-komitean puheenjohtaja Olav Njølstad.Heiko Junge / EPA
  451
  Norjan poliisin turvallisuuspalvelu PST vahvistaa, että Venäjän tiedustelupalveluilla oli vuonna 2015 operaatio, joka pyrki vaikuttamaan Nobel-komitean päätöksentekoon. Asiasta kertoo

  .

  Tapahtumat alkoivat, kun venäläisille uutiskanaville ja blogisivustoille ilmestyi uutinen, jonka mukaan Ukrainan parlamentin puhemies Vladimir Groisman olisi lähettänyt kirjeen Yhdysvaltain Oslon-suurlähetystöön.

  Kirjeessä ukrainalaiset kiittävät yhdysvaltalaisia diplomaatteja siitä, että he ovat varmistaneet jo kahden Nobel-komitean jäsenen tuen Ukrainan presidentille Petro Porošenkolle. Kirjeessä kuitenkin todetaan, ettei tämä vielä riitä siihen, "mistä oli sovittu". Porošenko oli ehdolla palkinnonsaajaksi.

  – On hyvin tärkeää, että herra Porošenko saa vakuudet siitä, että hän saa vuoden 2015 [rauhan]palkinnon, kirjeessä sanotaan.

  Kirje sai paljon huomiota ja mm. Venäjän hallitusta hyvin lähellä oleva Sputnik-kanava kyseli, painostaako USA Nobel-komiteaa antamaan palkinnon Porošenkolle?

  Merkkejä väärennyksestä
  Ukrainan johto kiisti heti jyrkin sanoin, että se olisi lähettänyt kyseistä kirjettä. Myös Yhdysvaltain suurlähetystö epäilee, että kirje on väärennös.

  Nobel-komitean pääsihteeri Olav Njølstad pohtii, mikä on mahtanut olla väärennöksen tekijöiden mielessä.

  – Voidaan ajatella, että he jotka laativat kirjeen, halusivat liata mahdollisen palkinnonsaajan maineen siten, että palkinto näyttäisi "ostetulta". Ehkä he halusivat saada Nobel-komitean huonoon valoon. Tai molempia.

  Kaksi viikkoa kirjeen julkitulon jälkeen Venäjän Oslon-suurlähtystöstä otettiin yhteyttä Nobel-komiteaan ja pyydettiin tapaamista. Kaksi henkilöä lähetystöstä tuli tapaamaan pääsihteeri Olav Njølstadia ja tutkimusjohtaja Asle Tojea.

  Njølstad kertoo NRK:lle, että tapaamisessa oli absurdi tunnelma. Norjalaiset epäilivät jo tuolloin, että kyseessä oli Venäjän vaikuttamisyritys. He kysyivät venäläisiltä, tiesivätkö nämä mitään kirjeestä. Nämä kiistivät hymyillen.

  Norjan poliisin turvallisuuspalvelun mukaan toinen venäläismiehistä paljastui venäläisen tiedustelupalvelun edustajaksi, joka vain väitti olleensa diplomaatti.

  Venäjä: vainoharhaisuutta
  Venäjä kiistää tiukasti norjalaisten väitteet. Venäjän suurlähestystö on lähettänyt Nobel-komitealle kirjallisen vastineen, jossa Norjan epäilyksiä kuvataan "vainoharhaisuudeksi".

  Kyseessä oli Venäjän mukaan normaali diplomaattinen työ.

  Norjassa Venäjän vaikutusyrityksistä ollaan kuitenkin huolissaan.

  Norjan puolustusvoimien korkeakoulun informaatio-operaatioiden asiantuntija Geir Hågen Karslen ottaa esimerkiksi Venäjän vaikutusyritykset Suomeen.

  – Venäläisten "trollitehtaiden" nettihyökkäykset ovat niin laajoja, että puolustusministeriö on antanut varoituksen Venäjän informaatiosodankäynnistä Suomea vastaan. Aggressiiviset nettihyökkäykset mainitsee ministeri, joka puhuu suhteista Venäjään, kertoo Karlsen.

  Vuoden 2015 rauhanpalkinto myönnettiin Tunisian rauhankehityksen taustavoimille.

  Lähde: Tass
   
  Bushmaster tykkäsi tästä.
 12. hansai

  hansai Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.08.2016
  Viestejä:
  6,936
  Tykkäykset:
  10,995
  Pisteet:
  1,286
  https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/21...oka-venalaisessa-geopoliittisessa-ajattelussa
   
  Honcho, Bushmaster ja Myrskyhiiri tykkäsivät tästä.
 13. Myrskyhiiri

  Myrskyhiiri Kenraali

  Liittynyt:
  24.04.2014
  Viestejä:
  2,141
  Tykkäykset:
  3,039
  Pisteet:
  636
  Lainaus mielipidekirjoituksen ydinkohdasta:

  "Neuvostoliitolla liittolaisineen oli kylmän sodan päättyessä Itämerellä 530 taistelualusta, Venäjällä oli vuonna 2015 44 alusta. Itämeren Nato-mailla sekä Ruotsilla ja Suomella oli vuonna 2015 186 taistelualusta. Luvussa ei ole huomioitu Ruotsin, Tanskan ja Saksan Itämeren ulkopuolella toimivia aluksia, mutta ei myöskään Itämerellä toimivia Yhdysvaltain, Kanadan, Britannian, Hollannin ja Ranskan aluksia."
   
 14. Mainos 15. John Hilly

  John Hilly Kenraali

  Liittynyt:
  24.11.2014
  Viestejä:
  2,185
  Tykkäykset:
  2,352
  Pisteet:
  636
  Aika raju linjanveto Puolustusvoimilta.

  http://yle.fi/uutiset/3-9433295
   
 16. Herman30

  Herman30 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.10.2013
  Viestejä:
  6,048
  Tykkäykset:
  9,311
  Pisteet:
  1,286
  Milloin Venäjä alkaa vinkumaan tuon takia russofobiasta?
   
 17. aj77

  aj77 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  08.07.2011
  Viestejä:
  6,261
  Tykkäykset:
  7,395
  Pisteet:
  1,286
  Tässä on kappareiden venäläiset muijatkin vielä perkaamatta.
   
  Nojatuolistrategi tykkäsi tästä.
 18. John Hilly

  John Hilly Kenraali

  Liittynyt:
  24.11.2014
  Viestejä:
  2,185
  Tykkäykset:
  2,352
  Pisteet:
  636
  Samaa linjaa lisää:

  Jussi Niinistö: Vihreiden miesten mentävä aukko laissa tukitaan pikatahtia
  Juha-Pekka Tikka
  1 tunti ja 16 minuuttia sitten (päivitetty 1 tunti ja 12 minuuttia sitten)
  Suomi valmistelee lakimuutokset tunnuksettomaan sotilaalliseen uhkaan vastaamiseksi alueloukkaustilanteessa.

  • [​IMG]
   Jussi Niinistö.

   (Lehtikuva/Emmi Korhonen)
  Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) kirjoittaa sivuillaan niin sanottujen vihreiden miesten mentävän aukon tukkimisesta.

  – Viime vuosien kriisit, joihin on liittynyt asevoiman käyttöä, ovat tapahtuneet yllättävästi ja nopean tilannekehityksen jälkeen. Aseellisissa konflikteissa on käytetty myös tunnuksettomia, mutta selvästi järjestäytyneitä sotilaallisia toimijoita, ”pieniä vihreitä miehiä”, Jussi Niinistö toteaa.

  Hän kertoo asettaneensa hankkeen, jonka tehtävänä on valmistella ehdotukset lainsäädäntömuutoksista, jotka ovat tarpeen tunnuksettomaan sotilaalliseen uhkaan vastaamiseksi alueloukkaustilanteessa koko Suomen alueella.

  – Nykylainsäädännössä on vihreiden miesten mentävä aukko. Tällä hetkellä ei ole olemassa riittävää laillista pohjaa, jolla voidaan sotilaallisesti vastata myös sellaisen valtiotoimijan aiheuttamaan uhkaan, joka ei noudata kansainvälisen oikeuden periaatteita. Eli sellaisen joukon sotilaalliseen toimintaan, joka ei kanna selkeästi toisen valtion asevoimien tunnuksia.

  – Hankkeen tavoitteena on saattaa Suomen alueellisen koskemattomuuden turvaamista ja valvontaa koskeva lainsäädäntö vastaamaan kattavammin muuttunutta tilannetta.

  Jussi Niinistön mukaan ehdotukset säädösmuutoksiksi pyritään saamaan eduskunnan käsittelyyn vielä kevätistuntokaudella 2017.

  http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/tunnuksettomat jussi niinisto-60920
   
 19. vessaharjamies

  vessaharjamies Luutnantti

  Liittynyt:
  22.10.2011
  Viestejä:
  418
  Tykkäykset:
  789
  Pisteet:
  36
  Eikös tuossa ole jonkun verran aihettakin? Ymmärrettävämpää olisi jos rajoitukset koskisivat kaikkia kaksoiskansalaisia.
   
 20. tiedotusosasto

  tiedotusosasto Eversti

  Liittynyt:
  21.05.2016
  Viestejä:
  1,784
  Tykkäykset:
  3,337
  Pisteet:
  316
  Tuossa oltiin vähän pakkoraossa. Kun Venäjä muuttaa muutenkin kyseenalaista lainsäädäntöään suuntaan jossa se vaatii kansalaisiltaan maanpuolustuksellisia velvoitteita maanpetturuuden ja kuolemanrangaistuksen uhalla niin silloin kaksoiskansalaisuuden omaavat eivät pysty olemaan lojaaleja Suomelle jos toisen kansalaisuutensa osalta Venäjä vaatiikin toista - esim vakoilua.

  Näin ollen voidaan sanoa, että on vain kohtuullista, ettei Suomi sitä vaadikaan. Toisaalta kansalainen pääsee helposti eroon rasitteestaan luopumalla Venäjän kansalaisuudestaan.
   
  Honcho ja Herman30 tykkäsivät tästä.
 21. hansai

  hansai Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.08.2016
  Viestejä:
  6,936
  Tykkäykset:
  10,995
  Pisteet:
  1,286
  http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/ruotsi_uk_sotilasyhteistyo-61102
   
 22. Nojatuolistrategi

  Nojatuolistrategi Majuri

  Liittynyt:
  27.12.2013
  Viestejä:
  1,074
  Tykkäykset:
  754
  Pisteet:
  156
  Jos miehen nimi on Aladár Antero Zoltán Béla Gyula Árpád Paasonen tai edes Georgij Alafuzoff, häntä ei saa päästää lähellekään sotilastiedustelua.

  Vakavammin: ehkä henkilövalinnoissa tosiaan voitaisiin taustat selvittää ja turvallisuusluokitus päivittää tapauskohtaisesti, kun virka tai viranhoito sitä edellyttää.

  Kaksoiskansalaisuuskysymyksessä taas on herätty hieman liian myöhään. Asiaa olisi voinut ajatella silloin kun lakia uusittiin. Esimerkiksi vastavuoroisuutta korostaen: jos jokin maa ei myönnä kaksoiskansalaisuutta kansalaisilleen, ei Suomikaan tuon maan kansalaisille Suomen passia myönnä.
   

Jaa tämä sivu