Tutkija: Venäjä ei ole Suomelle uhka

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Tvälups
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
RDF kirjoitti:
juhapar kirjoitti:
SJ kirjoitti:
juhapar kirjoitti:
Tacitus kirjoitti:
En ole kyllä täysin samaa mieltä, sillä kyllä kehitys kulkee joskus toiseenkin suuntaan. Jos mietitään vaikka tilannetta Yhdysvalloissa 1800-luvun lopulla, niin henkilöt kuten John D. Rockefeller ja Cornelius Vanderbilt omistivat käytännössä kokonaisia teollisuusaloja. Uusien markkinoiden syntyessä toiminnalla näyttää olevan usein taipumusta keskittyä yhden firman monopoliksi, mutta kilpailun lisääntyessä, ja valtion säätelyn lisääntyessä, monopolitilanne saadaan useimmiten puretuksi. Ellei sitten kyse ole valtionyhtiöstä. Viime vuosikymmeniltä hyvä esimerkki tästä on Microsoft. PC koneiden alkuaikana Windows-käyttöjärjestelmällä taisi olla parhaimmillaan/pahimmillaan 90% markkinaosuus. Linuxin, Applen ja nyt viimeisimpänä Androidin noustua, käyttöjärjestelmien markkinatilanne on aika paljon tasoittunut. 1990-luvullahan liittovaltio uhkasi monta kertaa pilkkoa Microsoftin pienempiin osiin, mutta jotenkin se Gates onnistui kuitenkin aina luikertelemaan pois siitä tilanteesta.

Keskittyminen riippuu tietysti aika paljon markkinoiden koosta. Suomen kokoinen markkina-alue (olipa toimiala mikä tahansa), ei pysty elättämään juuri 2-3 firmaa enempää.

OT:ta tuohon liittyen: onko kenelläkään tietoa siitä, miten tietokoneen mukana tulevasta tarpeettomasta Windowsista saisi rahat takaisin?

Älä osta paketti konetta. Tuosta oli aikoinaan maailmalla kamppanja, jossa tarkoituksena oli viedä ne tarpeettomat kauppaan, mutta nyt nykytilasta en tiedä. Tämä taisi johtua jostakin oikeuden päätöksestä, jossa päätettiin, että MS:n piti ottaa ne turhat vastaan ja muutenkin huolehtia, että koneen voi ostaa ilman windowsia. En tidä, että miten homma kulkee nykyään.

Läppäreitä kun ei oikein saa muuta kuin "pakettikoneena". Toki tornikotelon ja sisäelimet ostamalla välttyy tarpeettomilta ohjelmilta, mutta sitä pönttöä ja näyttöä on vähän huono kuljettaa mukana. Tuo MS-vero on jännä, ettei sitä edes EU ole saanut nurin, vaikka esim. Saksassa on pyritty hallituksen toimesta Microsoftin tuotteista eroon.

Osta samsungin tablettikone?

On jo. Ei hyvä. Tai siis on hyvä, mutta ei mopollakaan mahdottomiin.

edit: eikä siihenkään saa mieleistä käyttöjärjestelmääkään.
 
Putinin lähipiiri haalii omistuksia Suomessa

Miljardöörien omistukset kiertävät useiden veroparatiisien kautta

21.4.2013 0
Jyri Hänninen

Helsingin Sanomat
.
ALEXEY NIKOLSKY / AFP

Venäjän presidentti Vladimir Putinin lähipiiriin kuuluvista henkilöistä Suomessa bisneksiään pyörittävät miljardöörit Gennadi Timtšenko, Boris ja Arkadi Rotenberg sekä Dmitri Gorelov.

Kremlin lähipiiriin kuuluvat vauraat venäläiset ovat ostaneet lukuisia kiinteistöjä Suomesta.

Useat Venäjän presidentin Vladimir Putinin lähipiiriin kuuluvat venäläistaustaiset vauraat liikemiehet ovat haalineet omistuksia Suomen talouselämässä.

Liikemiesten omistukset kulkevat usein monimutkaisten veroparatiisijärjestelyiden kautta.

Venäläisten liiketoimet käyvät selville HS:n tekemässä selvityksessä, jossa on käytetty laajasti kotimaista ja kansainvälistä aineistoa.

Putinin lähipiiriin kuuluvista henkilöistä Suomessa bisneksiään pyörittävät miljardöörit Gennadi Timtšenko, Boris ja Arkadi Rotenberg sekä Dmitri Gorelov.

He ovat rikastuneet pääosin energia- ja pankkialoilla, jotka ovat tiukasti Venäjän valtion ja Kremlin hallussa.

Nelikolla on edelleen tiiviit liikeyhteydet Venäjän valtion omistamiin yhtiöihin, kuten energia-alan jättiläiseen Gazpromiin.

Nelikko ei ole joutunut kahnauksiin presidentti Putinin kanssa, toisin kuin monet muut venäläisoligarkit viime vuosina.

Timtšenkolla ja Rotenbergeillä on myös Suomen kansalaisuus.

HS:n selvityksessä on tarkasteltu etenkin Timtšenkon, Rotenbergien ja Gorelovin liiketoimia. Nelikon yhteenlaskettu omaisuuden arvo on talouslehti Forbesin arvioiden mukaan jopa lähes 20 miljardia dollaria eli yli 15 miljardia euroa.

Kansainväliset talouslehdet ja venäläinen Novaja Gazeta -lehti ovat arvioineet, että pelkästään Timtšenkon osittain tai kokonaan omistamien yhtiöiden liikevaihto on vuodessa yli 50 miljardia euroa.

Myös moni muu Kremlin lähipiiriin kuuluva venäläinen on ostanut Suomesta yrityksiä tai kiinteistöjä. Esimerkiksi vuonna 2006 Putinin entinen lehdistöneuvonantaja Mihail Lesin osti kahden miljoonan euron arvoisen kartanon Turun saaristosta. Lesin pyörittää omistuksiaan Brittiläisille Neitsytsaarille rekisteröidyn Lesin Prime Deck -yrityksensä kautta.

Kiinteistö- ja tonttikauppoja Suomessa ovat tehneet myös muun muassa Putinin ja Venäjän duuman henkilääkäri Viktor Borisov, Putinin entinen yksityishieroja ja neuvonantaja sekä Venäjän ortodoksikirkon johtoon kuuluva Konstantin Gološtšapov ja monet muut Venäjän valtaeliitin jäsenet.
 
ake-ukin postiin: oijjoi, jos baikal ja juhapar ovatkin suomettuneita, oijoi, se on kansallisen turvallisuuden rankin vaara, armoton kauhugalleria asenteiden tasolla.

Pyöritellään vaan kansallista uhoa ja muuta yhtä käyttökelpoista niin paljon kuin ikinä jaksetaan. Ratkaisut isossa kuvassa tehdään erilaisissa elinkeinoelämän vinkeissä kuvioissa. Siinä ei auta edes paraskaan kranaatinheitintulenjohtaja, kun Suomeen istutetaan noinkin vaikutusvaltaisten henkilöiden senssit. Ei tämä pitäisi olla niin vaikea ymmärtää. Lainaan rohkeasti piipunvääntäjän tekstiä: punainen lanka on ohut, jos sitä ei voi nähdä, ei voi auttaa.

Luuletteko, että Suomen päätöksentekojärjestelmä on immuuni tällaiselle rahan kosketukselle? Miettikääs kehittyvien maakuntien sessiota hieman tästä vinkkelistä. Myynti-ilmoitus vaalien alla: "elinkeinoelämän tarpeita ymmärtävä hallitus kaupan, lähtöhinta 2 miljoonaa euroa".... ja kun pirukaan ei ota selvää enää, mistä raha kulloinkin tulee. Erilaiset rahoitusyhtiöt voivat pitää sisällään rahaa ties mistä helvatista. Ja rahan perimmäinen omistaja haluaa olla varma, että fyrkka tuottaa. Tai ei ainakaan häviä minnekään, eikös vain.

Timtsenkon yhtiöiden liikevaihto on 50 mrd euroa vuodessa. Ja tuo on vasta hitu kissan poskessa. Paljonko venäläistä fyrkkaa kiehuu tänään Suomessa? Pirukaan ei tiedä, arvailee vaan.

Ja me keskitymme turvallisesti Nato-keskusteluun ja syytämme toisiamme suomettumisesta tai vastavuoroon jostain muusta. Kai se on tarkoituskin, jos ajattelee vallanpitäjien tarpeita. Antaa prolen kiehua ja kohista jostain...jospa ne tollot eivät älyäisi hyvinkään, mistä kana jo pissii.

Mistä raha tulee, sieltä tulee viime kädessä myös rahan ääni, näin se vaan elämässä ja maailmassa on. Se on FAKTA. Onko se hyvä juttu pienen kansallisvaltion kannalta? No ei tottavie ole, mutta silti se vaan on niin.

Ei lähteitä.
 
Hyvin harva ihminen on todellisuudessa immuuni rahalle. Kyse on siitä miten asiat sinulle esitetään. Laillista rahaa on vaikea vastustaa. Meillä joille kukaan ei sitä tule tarjoamaan, on tietysti helppo esittää kuinka kirkasotsaisia olemme, ääni kellossa voisi muuttua jos olisi mahdollisuus päästä jaolle .

Tätä en halua kohdistaa kehenkään, vain muistuttaa, etteivät asiat ole niin helppoja ja mustavalkoisia kuin joskus esitetään.
 
Suomessa on eduskuntavaalit neljän vuoden välein. Jos ei meno miellytä, niin aina voi äänestää toisin. Muistuttaisin kuitenkin, ettei "pahalla porvaripuolueella" Kokoomuksella ole kuin 44 paikkaa 200:sta*.

*Tuo on muuten, baikal, FAKTA. Sen voi tarkastaa vaikka oikeusministeriöstä.

Suomen turvallisuuspolitiikan näkökulmasta on muuten parempi, että venäläisten öljytuloista saamat miljardit valuvat ulkomaille, eikä oman infran tai sotalaitoksen kehittämiseen. Roman Abramovichkin on käyttänyt erääseen lontoolaiseen jalkapallojoukkueeseen jo Suomen yhden vuoden puolustusbudjetin kokoisen rahasumman. Pelkästään Fernando Torresin siirtosummalla olisi saanut yhden Su-35 hävittäjän...
 
En syytä ketään, en ollenkaan. Olen vaan ihan vissi, että venäläisvaikutusta on m a h d o t o n t a vastustaa millään aikavälillä, syynä on se fyffe, jonka he sijoittavat armaaseen kotimaahan, joka pyörittää omalta osaltaan tätä Onnelaa ja panee sirkuksen rattaat rullaamaan.

Ja pitkällä aikavälillä se voi tehdä pienen kansallisvaltion aseman jotakuinkin hankaletoksi. Onko siihen lääkettä? Suomessa otettiin vankka korjausliike, kun romu- ja sohvakauppiaiden kehittyvien jne. blaalle pantiin tiukat suitset. Ei voi olla niin, että kotimaassa on vaalien alla tarjolla hallitus eniten tarjoavalle. Ei tämä niin vaikeaa pitäisi olla.

Sen sijaan, että haukumme toisiamme jos millä nimikkeillä, pitäisi tajuta itsekunkin, missä kulkevat isot linjat. Missä ratkaisut tapahtuvat jne. Tässä tulemme helposti korruptioon ja kyseenalaisiin maan tapoihin.
 
Tacitus kirjoitti:
Suomessa on eduskuntavaalit neljän vuoden välein. Jos ei meno miellytä, niin aina voi äänestää toisin. Muistuttaisin kuitenkin, ettei "pahalla porvaripuolueella" Kokoomuksella ole kuin 44 paikkaa 200:sta*.

*Tuo on muuten, baikal, FAKTA. Sen voi tarkastaa vaikka oikeusministeriöstä.

Suomen turvallisuuspolitiikan näkökulmasta on muuten parempi, että venäläisten öljytuloista saamat miljardit valuvat ulkomaille, eikä oman infran tai sotalaitoksen kehittämiseen. Roman Abramovichkin on käyttänyt erääseen lontoolaiseen jalkapallojoukkueeseen jo Suomen yhden vuoden puolustusbudjetin kokoisen rahasumman. Pelkästään Fernando Torresin siirtosummalla olisi saanut yhden Su-35 hävittäjän...

Valitan, Tasitus, meidän keskusteluvälimme ovat finito minun puoleltani. Syyn arvaa jokainen, joka käyttää googlea.
 
Pst... ei kerrota baikalille, ettei hänen salaliittoteorioiltaan putoa pohja pois, mutta suomalaiset ovat investoineet Venäjälle enemmän kuin venäläiset Suomeen. Yli 500 yritystä, lähinnä luoteis-Venäjällä, on suomalaisomistuksessa.

Siellä varmaan jossakin maanpuolustus.ru -nettisivuilla käydään parhaillaan kovaa keskustelua suomalaisomistuksen leviämisestä... :a-rolleyes:
 
Tacitus kirjoitti:
Siellä varmaan jossakin maanpuolustus.ru -nettisivuilla käydään parhaillaan kovaa keskustelua suomalaisomistuksen leviämisestä... :a-rolleyes:

Mielenkiinto on varmaan siellä enemmän Siperian kiinalaistumisessa.
 
Toisaalta venäläisten investoinnit Suomeen voi nähdä myös hyökkäyksen esteenä. Miksi tuhota omaa omaisuuttaan.

Tämä ei tietysti koske yksittäistä kesämökkiä, mutta näiden monimiljonäärien isot sijoitukset voivat olla toinen juttu.
 
commando kirjoitti:
Tacitus kirjoitti:
Siellä varmaan jossakin maanpuolustus.ru -nettisivuilla käydään parhaillaan kovaa keskustelua suomalaisomistuksen leviämisestä... :a-rolleyes:

Mielenkiinto on varmaan siellä enemmän Siperian kiinalaistumisessa.

Niin siellä ollan huolisaan kiinalaismäärästä että niitä vain tulee lisää...
 
Tässä ketjussa iskee kyllä kipinää oikeen urakalla. Koittakaapa nyt löytää yhteinen sävel kun molempien näkökulmassa on kuitenkin totuuden siemeniä.

Tottakai voimme huudella naapuriin mitä lystäämme jos lihaksia on. Jos olen ymmärtänyt oikein: Tacitus yrittää osoittaa että näillä lihaksilla se on mahdollista. Samaan aikaan veli baikal yrittää osoittaa, että niitä lihaksia ei voi vielä sanoa kuin peruskunnoksi. Ei peruskunnolla oikeen käydä haastamaan ammattiurheilijaa tai edes sitä kaveria joka on treenannut enemmän kuin itse.

Keskustelun aihe pyöriikin nyt lähinnä siinä voidaanko tätä läheistä naapuria kutsua treenatuksi vai onko kyseessä läski sohvaperuna, jonka talouskin on kuralla jatkuvan hölmöilyn ja törsäyksen takia.

-Setämies-
 
Ruotsin Expressenissä: Putini kaverit ostaa Suomen

Putin's friends buys Finland

The innermost circle of Russian President Vladimir Putin buy land and property in Finland as never before, the newspaper Helsingin Sanomat. These usually storm wealthy businessmen have fixed complex ownership arrangements through tax havens.

The newspaper mentions Gennady Timtjenko, Boris and Arkady Rotenberg and Dmitry Gorelov, all with strong interests in the energy and banking sectors, which are controlled by the Kremlin.

Several former adviser to Putin must also have made ​​the real estate and land transactions in Finland

http://www.expressen.se/nyheter/putins-vanner-koper-upp-finland/
 
kimmo.j kirjoitti:
Toisaalta venäläisten investoinnit Suomeen voi nähdä myös hyökkäyksen esteenä. Miksi tuhota omaa omaisuuttaan.

Olen samaa mieltä. Harvemmin kai taloudellinen integraatio on sotilaallisia jännitteitä lisännyt. Pikemminkin sen puuttuminen.

Ja nyt kun venäläiset ja kiinalaiset ovat kapitalismin myötä päässeet ruplien ja juanien makuun, niin miksipä he sitä lähtisivät vaarantamaan jollakin Pohjois-Korean tyylisellä uhittelulla.
 
Tacitus kirjoitti:
kimmo.j kirjoitti:
Toisaalta venäläisten investoinnit Suomeen voi nähdä myös hyökkäyksen esteenä. Miksi tuhota omaa omaisuuttaan.

Olen samaa mieltä. Harvemmin kai taloudellinen integraatio on sotilaallisia jännitteitä lisännyt. Pikemminkin sen puuttuminen.

Ja nyt kun venäläiset ja kiinalaiset ovat kapitalismin myötä päässeet ruplien ja juanien makuun, niin miksipä he sitä lähtisivät vaarantamaan jollakin Pohjois-Korean tyylisellä uhittelulla.

Toisaalta tuo voisi antaa tekosyyn sotilasoperaatioon. Ryssillä kun on tapana suojella kansalaistensa etuja ulkomailla. En toki usko että ryssä on tällä hetkellä uska. Pitkässä juoksussa se kuitenkin on mahdollista.

Edit: Ja mitä tulee niihin keskusteluihin, että saisiko EU:lta apua sodan uhatessa tai sen aikana, niin muistetaampa, että useampi EU maa syytää apua Syyriaan hyvin kyseenalaiselle porukalle, ilman suurempaa uhkaa näitä maita kohtaan. Joten uskoisin apua saatavan.
 
Tacitus kirjoitti:
kimmo.j kirjoitti:
Toisaalta venäläisten investoinnit Suomeen voi nähdä myös hyökkäyksen esteenä. Miksi tuhota omaa omaisuuttaan.

Olen samaa mieltä. Harvemmin kai taloudellinen integraatio on sotilaallisia jännitteitä lisännyt. Pikemminkin sen puuttuminen.

Ja nyt kun venäläiset ja kiinalaiset ovat kapitalismin myötä päässeet ruplien ja juanien makuun, niin miksipä he sitä lähtisivät vaarantamaan jollakin Pohjois-Korean tyylisellä uhittelulla.

Tässähän on huomattavissa suorastaan suomettuneisuutta. Eikös vaan. Eli venäläisten omistukset ovat turvallisuuspoliittisesti myönteinen juttu. Okei. Antaa mennä vaan siis....kun venäläiset omistavat tarpeeksi niin turvallisuuspoliittisesti asemamme vain vahvistuu ja Natoa ei tarvitakaan, niinkö?
 
SJ kirjoitti:
Edit: Ja mitä tulee niihin keskusteluihin, että saisiko EU:lta apua sodan uhatessa tai sen aikana, niin muistetaampa, että useampi EU maa syytää apua Syyriaan hyvin kyseenalaiselle porukalle, ilman suurempaa uhkaa näitä maita kohtaan. Joten uskoisin apua saatavan.

Jeps. EU:han on pohjimmiltaan keskinäiseen solidaarisuuteen pohjautuva poliittinen yhteenliittymä, jonka keskeinen tarkoitus oli lopettaa Länsi-Euroopan maiden keskinäinen sotiminen (ja siinä tavoitteessahan se on onnistunutkin). Jos ajateltaisiin vain taloudellisia asioita, niin silloin joku vapaakauppa-alue olisi ajanut vastaavan asian. Kyllä minä uskon, että eurooppalaisten arvojen puolustaminen on aika syvälle iskostettu unionin periaatteisiin, eli eiköhän sitä apua tulisi.
 
Minä olisin jakanut rauhan-Nobelin ydinaseille enkä EU:lle.
 
miheikki kirjoitti:
Minä olisin jakanut rauhan-Nobelin ydinaseille enkä EU:lle.

Harkitse ehdotustasi ainakin siihen asti, kunnes Pohjois-Korealla ja Iranilla on toimiva ydinase. Ja sitten kun Iran alkaa jakelemaan niitä tukemilleen terroristijärjestöille Lähi-idässä. Voi pahimmassa tapauksessa tulla sillä tienoolla vielä aika kivat grillijuhlat...
 
Väittaisin kuitenkin, että itä-länsi ottelu olisi käyty ilman ydinaseita. Jos jihadistit saavat käsiinsä NBC -aseita, tuskin löytyy pidäkkeitä olla käyttämättä niitä.
 
Back
Top