Tuunattuja Kalashnikoveja

Näyttää melkein samalta, mutta kiinnityksessä on pientä eroa. Vois kai tuota kokeilla, joutuuko viilaamaan tms.
Selvittelin että ei saa edes venäjältä. Sielläkin venäjän kielisellä sivulla samaa ongelmaa pohtivat. Jenkeissä olisi, vaan eivät myy EU saati sitten Venäjälle. Löysin kuvia miten sovittaa tuo edellä mainittu malli käypäiseksi.
 
Saksa?
 
Translatorilla venäjänkielisestä Wikipediasta:

The first carbine of the Saiga family appeared in the 1970s. The impetus for its creation was the appeal of the first secretary of the Central Committee of the Communist Party of Kazakhstan, D. A. Kunaev, to the Secretary General of the Central Committee of the CPSU, L. I. Brezhnev, with a request to create weapons with which it would be possible to shoot saigas. The fact is that migratory saigas ate and trampled large crops, and the detachments of hunters, armed with smooth-bore hunting rifles, were not able to fight animals. Then the designers of Izhmash began the creation of Saiga hunting carbines.

Kuvassa saiga-antilooppi.

65d228469895ad03e1a733e418a8285a.jpg
 
Tuli hankittua hätäpäissään .223 Saiga M3 20" piipulla ja ajatuksena olisi pätkästä se 16 tuumaan sekä asentaa säädettävä kaasumäntä. Hylsyt lentää tällä pitkälläkin piipulla jo 9 metrin päähän.

Ymmärtääkseni piipussa on 1/9 nousu, en ole itse mitannut.

Kysymykseni onkin, että voiko tämä projekti mennä täysin perseelleen asesepän käsissä? Eli osuuko sillä katkaisun jälkeen enää ladon seinää pienempään maaliin? Kisoissakin olisi hauskaa edes joitain janttereita päästä kaatamaan.
 

Ianin hirvitysprojekti kun ei ollut varaa U rakennuskittiin.


On se hiljainen ja harvinainen lännessä, mutta mistä niitä ammuksia?
 

Ianin hirvitysprojekti kun ei ollut varaa U rakennuskittiin.


On se hiljainen ja harvinainen lännessä, mutta mistä niitä ammuksia?
9x39 käyttää ihan normaalia 9,3mm kiväärin luotia, joten jos haluaa harrastaa, hankkii x39 hylsyjä, tarvittavat kaulanlaajennus- ja latausholkit sekä 9,3mm luoteja, esim. Norman 15g FMJtä (N69306), niin saa aika hyvän SP5-analogin kotona rakenneltua, vaikkakin vähän kevyellä luodilla. Painavampiakin luoteja löytyy, mutta alkavat olla tyyriitä metsästysmalleja. Jos rahasta ja ajasta ei ole pulaa rakentelun suhteen, näillä voi sitten somottaa menemään vaikka SRAta.
 

Pidempi opetus. Parhaimmillaan 3 MOAn kivääri. Normaalikäytössä 4 MOA. Ei pidä zeroa. Ylikaasuuntumista ilman kannua. Vaikea putsata.
 
Viimeksi muokattu:
Omasta kaapista tuleva jakokalusto, joka on pimpattu myös urheiluammuntaan soveltuvaksi.

Katso liite: 5120
Lähtökohtana yllä ja muutoksina seuraavat:
FAB Defense collapsible stock
FAB Defense pistol grip
FAB Defense lower handguard
Magpul vertical grip
Magpul MS3 sling
Ultimak scope mount
Aimpoint Micro H-1 2 MOA
Tapco AK-74 muzzle brake
Fenix TK22 + etäkytkin
Side mount rail

Alla ammuttu 100 metriin 10 lks lipastuelta ja todettu, että tähtäimet ovat kohdallaan. Mielestäni tarkkuus on riittävä sotimiseen ja urheiluammuntaan, vaikka toki tarkkuus voisi olla myös parempi tai vaihtoehtoisesti voisi keskittyä hieromaan tiukan kasan nopean tarkistuksen sijaan.

Katso liite: 5121

Edit. Siis FAB Defense made in Israel.
Ikivanha juttu, mutta sattuisitko muistamaan, minkälaisella patruunalla ammuttu?
 
Ikivanha juttu, mutta sattuisitko muistamaan, minkälaisella patruunalla ammuttu?
STV ylijäämä.

Kun tuon patruunan saatavuudessa ilmeni haasteita, niin olen sittemmin ampunut myös Gecoa, jonka hajonta on selvästi pienempää kuin 3,5 MOA /10 lks, johon STV toistettavasti kykenee. Gecon patruunoilla iskemäkeskeispiste nousee vaaksan pysyen muuten aivan keskellä. Syytä en tiedä, kun 8 gramman luoti molemmissa ja ei ihan kamalaa lähtönopeuseroakaan. Pienellä tuurilla olen jopa onnistunut ampumaan Gecolla 1 MOA /3 lks, mutta mielestäni 10 lks kasat kertovat paljon enemmän AK tyyppisen (ja toki myös AR15 tyyppisen) käynnistä. AK tyyppiseltä ei kannata odottaa mitään 1 MOA toistettavaa käyntiä per 10 lks, kunhan se nyt pysyy siinä 4 MOA sisällä.

Pyssykin on saanut päivitystä vuosien mittaan, kun parempaa palikkaa on tullut saataville:
- FABin teleperä on vaihtunut Magpul Zhukov S taittuvaan teleperään poskipakalla
- Vertikaalikahva on vaihtunut pienempi profiiliseen Magpul XTM stoppariin
- AK74 mallin komppi on vaihtunut Spike's AK Dynacompiin
- Asevalo kiinnikkeineen on päivittynyt.
 
Back
Top