Tuunattuja Kalashnikoveja

pstsika kirjoitti:
80283987_78524279_a48f3c3b047a.jpg

Miten paljon noissa kahdessa alimaisessa oleva massiivinen suujarru vaikuttaa rekyyliin ammuttaessa sitä tavallista patruunaa?
 
En osaa sanoa kuvissa olevien 5.45x39 aseiden rekyylistä mutta 7.62x39 aseissa rekyyli tuon tyyppisillä jarruilla on paljon pienempi kuin AK74-tyyppisellä suujarrulla (siviilisoimaton huom!). Myöskin vierustovereilla se aiheuttaa mukavaa silmämunien värähtelyä ja kuulonalenemia. :)
 
AK:n tuunaaminen on vähintään yhtä hauskaa puuhaa kuin turbotun lancian twin-camin ujuttaminen tiiliskivi-ladan pannuhuoneeseen. AK:ta tuunaamalla saa tuunatun AK:n ja ladaa tuunaamalla saa tuunatun ladan. Kummallakin laitteella on ansionsa ja tuunaaminen on hauskaa mutta siitä ei pääse mihinkään että kehitys on viimeisen puolen vuosisadan aikana mennyt eteenpäin ja vanhojen konstruktioiden tekohengittäminen on vain vanhojen konstruktioiden tekohengittämistä.
 
yUyTSU1.jpg


Oli pakko laittaa looppuunsa tuunattu arska tänne vertailukohdaksi tälle.Pahoitteluni pyhäinhäväistyksestä.

u9VjThE.jpg
 
Ja sitten pitää muistaa tehdä ero sotajakokaluston ja SRA-hifistelyn välillä.

Omasta kaapista tuleva jakokalusto, joka on pimpattu myös urheiluammuntaan soveltuvaksi.

ak.jpg
Lähtökohtana yllä ja muutoksina seuraavat:
FAB Defense collapsible stock
FAB Defense pistol grip
FAB Defense lower handguard
Magpul vertical grip
Magpul MS3 sling
Ultimak scope mount
Aimpoint Micro H-1 2 MOA
Tapco AK-74 muzzle brake
Fenix TK22 + etäkytkin
Side mount rail

Alla ammuttu 100 metriin 10 lks lipastuelta ja todettu, että tähtäimet ovat kohdallaan. Mielestäni tarkkuus on riittävä sotimiseen ja urheiluammuntaan, vaikka toki tarkkuus voisi olla myös parempi tai vaihtoehtoisesti voisi keskittyä hieromaan tiukan kasan nopean tarkistuksen sijaan.

taulu.jpg

Edit. Siis FAB Defense made in Israel.
 
Viimeksi muokattu:
Piru vie, olisko vaikea tuunata kalasnikoviin tuo Arskan ja myös svedujen AK-5:n saranasysteemi?


s_ak5_2.jpg


Poistaisi hämyilevän laatikonkannen onkelman kertaheitolla, se ainoa kalasnikovin helmasynti? Sitten hyvä sakolainen roikottava jalusta joka on muotoiltu toimimaan myös etukahvana kun mennään hathattia. Ja pytty vaimentamaan ettei varusveijari ala pelkäämään morsiota ja myöskin pimeänäön säilyttämisen vuoksi. Ja vielä Grendelille sorvattu ja pokemonille samaa paukkua... Siinä olis mun "tuunattu" made in finland RK-2062 (varovaisella budjettiraamituksella)

Edit: myö saan kohta wakavan waroituksen jos viidettä kertaa postaan saman jutun, mutta kun ei kukaan tätä jossain edellisessä vitjassa kommentoinut tai muuten tyrmännyt. Notta ehkä nytten sitten. En saa päästäni pois että olisi hyvä idea.
 
AK:n tuunaaminen on vähintään yhtä hauskaa puuhaa kuin turbotun lancian twin-camin ujuttaminen tiiliskivi-ladan pannuhuoneeseen. AK:ta tuunaamalla saa tuunatun AK:n ja ladaa tuunaamalla saa tuunatun ladan. Kummallakin laitteella on ansionsa ja tuunaaminen on hauskaa mutta siitä ei pääse mihinkään että kehitys on viimeisen puolen vuosisadan aikana mennyt eteenpäin ja vanhojen konstruktioiden tekohengittäminen on vain vanhojen konstruktioiden tekohengittämistä.

Et ole vallan väärässä, hassua kyllä usein "modernina kiväärikonstruktiona" tuodaan esiin AR-15 joka on myös yli puoli vuosisataa vanha...
 
Et ole vallan väärässä, hassua kyllä usein "modernina kiväärikonstruktiona" tuodaan esiin AR-15 joka on myös yli puoli vuosisataa vanha...

AK ja AR ovat täysin eri sukupolvien aseita maeriaalien, valmistusteknologoiden, rakenteen ja ergonomian suhteen. AK on toisen maailmansodan loppupuolen asesukupolveen kuuluva kun taas AR-15:n perusrakenne vakiintui 60-luvulla ja jos miettii minkälaisin askelin teknologia kehittyi 40-luvun puolestavälistä 60-luvun puoleen väliin niin kehitysloikka oli suuri kaikilla aloilla.

AR-15 on edelleen nykyaikainen ja moderni sotilasase, sen peruskonstruktio kun on sallinut jatkuvan evoluution joka on tuonut aseeseen jatkuvasti uusia piirteitä. Vuoden 2015 arska on pitkän kehityspolun tämänhetkinen vaihe eikä aseelle ole vielä toistaiseksi löyhtynyt korvaajaa useista yrityksistä huolimatta. Samaa ei voi sanoa AK:sta, aikanaan 40-luvulla lukkoon lyöty "yhden puun" konstruktio ei taivu modernisointeihin samalla tavalla kuin modulaarinen AR jossa osia ja osakokonaisuuksia voi kehittää itsenäisesti ilman että koko ase pitää suunnitella uusiksi.
 
Aiheesta Kalashnikov ja tuunaaminen, kaikki eivät varmaan ole kuulleetkaan jenkkifirma RS Regulatesta ja heidän lahjasta neukkupyssyjen maailmalle? Lyhyesti ja ytimekkäästi kyseessä on vissiin maailman ensimmäinen oikeasti järkevä ja hyvä Neuvostoliitto-Länsimaailma-adapteri tähtäinlaitteille. Mallit ovat siitä jänniä, että yksi osa kiinnittyy itse aseen sivukiskoon ja sen päälle liitetään käytettävän tähtäimen mukaan erilaisia yläosia. Vaikka tosiaan kaksiosainen on, niin malli on tosi minimalistinen ja matalaprofiilinen. Jalkoja on saatavilla vähän kaikkiin Kalashnikov-variantteihin sopivina. Tekevät myös pikkukiskoja valoille jne. Maahantuoja Suomessa on Brownells.fi (nettisivuilta löytyy jopa yksi RS Regulaten tuote...) mutta tiedä sitten, kuinka helposti jotain tiettyä mallia oikeasti saa tilattua.

Firman nettisivut: http://www.rsregulate.com/optics.php

Täällä vähän kirjotelmaa ja esivilkaisu tulevasta yksiosaisesta SVD-kiskosta (jonka pitäisi tulla myyntiin nyt loppuvuonna, nami nami!):
http://www.thefirearmblog.com/blog/2015/04/27/rs-regulate-ak-optic-mounts/
http://www.outdoorhub.com/news/2015/03/24/photos-new-rs-regulate-galil-ace-keymod-rail-svd-305/

Tästä kuvasta näkee hienosti kuinka nätin tuotteen ovat saanneet aikaiseksi:
RS_1-660x380.jpg
 
Laatikon kansi ja kaasumännän suojaputki ovat turhaa painolastia.

This mesmerizing video shows an AK-74 rifle firing in slow motion
by Team Mighty - Nov 9, 2015 10:49:32 am http://www.wearethemighty.com/intel...e=watm-facebook-fan-page&utm_content&utm_term

AK-variant rifles are among the most reliable and easy-to-use rifles in the world, and this mesmerizing video of one firing in slow motion helps explain the reason why.

The strength of the AK is in its simplicity and its ability to fire in just about any environment. Smaller in size and weight than its AK-47 big brother, the AK-74 fires a 5.45x39mm cartridge instead of the 7.62x39mm. But just like the AK-47, the 74 has very few parts, has simple functionality, and is very easy to use.

This video from Vickers Tactical shows you what it’s like firing in extremely slow motion:

 
CANADAn armeija muistaakseni käyttää ihan normaalisti optiikkaa...

Elcan specter dr 1x/4x

Eikös tuo ole tätä nykyä vähän niin että kaikki itseään kunnioittavat armeijat käyttää erilaista optiikkaa ja lisälaitteita...

Canadalaisilla on kiväärissä kiinni kotimainen tuote... säädettävän suurennoksen tähtäin. (Variable power)

Tähtäintä säädetään todellisesta red dotista (1x) nelinkertaiseen (4x). Noilla kahdella optiolla pystyy taistelemaan moniouolisesti lähikantamalla ja keskikantamalla.

Red Dotin valovoimaa pystyy säätelemään jos haluaa käytää kypärässä esim. Valonvahvistinta yöaikaan.
 
Back
Top