Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Croatia wants to buy US M270 MLRS missile ATACMS *
According to the publication in the Croatian newspaper "Jutarnji list", the Ministry of Defense plans to acquire a significant stake of US arms. This purchase can dramatically change the military balance in the region. For example, the Pentagon has left a request for the purchase of 16 MLRS M270 availability. If the delivery is approved by Congress, the Croats will receive free launchers, but will have to purchase missiles MGM-140 ATAMCS for them. In addition, the Croatian Ministry of Defence has shown interest in buying short-range missiles with a range of 300 km.
According to some estimates, pre-sale preparation MLRS M270 can cost $ 4 million, and the cost of one missile MGM-140 for it, amounts to about two million dollars. In addition to rockets Croatia also expects to purchase a significant number of 227-mm rockets HE-FRAG, which are standard for this complex. There are several reasons why the Croats decided to purchase such weapons. So, with their help, the Croatian army is planning to apply strategic hit deep in enemy territory, and their forces to acquire the appropriate systems. In addition, they will replace the existing systems VBR.
MLRS M270 is the standard system for the NATO countries, therefore, it corresponds to the rate for the replacement of the remaining systems in the Croatian Army of Soviet and Yugoslav production. Under this plan, the system should come into service in 2017. In this period, the army will have to adopt the ACS PzH-2000, OH-58D Kiowa, UAVs, which are very likely to be purchased "on equal footing" with the Ministry of Agriculture. Purchase of RSKHO M270 will be another illustration of the excellent relations between the US and Croatia.
The US has already approved set to Croatia some 400 different vehicles, 16 helicopters, OH-58D, as well as paid 9 million dollars. For participation in the Afghan campaign. According to our blog Serbian military analyst Svetozar Jokanovic, Serbia has ordered 18 ACS Nora B-52 in response to the purchase of Croatia SAU PzH2000. In this regard, interest is what the Serbian response to the purchase of a neighbor RSKHO M270.
Oho, Kroatia tarrasi ATACMSiin, jota meillä moitittiin vanhentuvaksi ja kalliiksi.
16 tsydeemiä tulossa. Jenkit lahjoittaa* MLRS:t ja kroaatit maksaa vain ohjukset. Paljonkohan on muka vara ostaa? HE-FRAG:eja luultavasti melkein kaikki.
Jaa-a... onkohan seuraava askel Iskanderit Serbiaan?
http://defence-blog.com/news/croatia-to-buy-atacms-surface-to-surface-missile-from-usa.html
http://bmpd.livejournal.com/1521157.html *
Muuten samaa mieltä postauksesta mutta muistuttaisin vaikkapa Clausewitzista: sota on politiikan jatke. Tappaminen ei ole sotimisen tavoite - ei ainakaan meillä. Meille tavoite on rauha. Jossa on huomioitava, että Venäjä melko varmasti on rajanaapurimme vielä rauhankyyhkynkin lennähdettyä, oli meillä miten paljon rlaketti-aseita hyvänsä.
Sinänsä en ihan hirveästi pahastuisi jos noita rypäleisiä yllätyksiä olisi meilläkin varastossa, mutta aivan selvästi osa tätä politiikkaa on pyrkiä vähän joka välissä osoittamaan että Suomi kuuluu länteen eikä inhaan itään. Voidaan olla tietty eri mieltä siitä saataisiinko enemmän hyötyä jemmaamalla rypäleammuksia, mutta eksaktia ja yksikäsitteistä ratkaisua tähän ongelmaan ei taida olla olemassa.
Tai sitten ei. Operatiiviset ja strategiset tavoitteet ovat tärkeämpiä. Myös millä vaihtosuhteella niitä tappiota tuotetaan.Tehokas tappaminen on ainoa tapa saada rauha nopeasti ja itselle edullisesti, mahdollisimman suurten tappioiden tuottaminen pitää olla jokaisen johtajan tärkein tavoite.
Tai sitten ei. Operatiiviset ja strategiset tavoitteet ovat tärkeämpiä. Myös millä vaihtosuhteella niitä tappiota tuotetaan.
Esim. jos mahdollisimman suurten tappioiden nimissä olisi hölmöilty jatkuvasti Muurmannin rataa poikki ja lähdetty Lenigradin piiritykseen niin avot, että olisi persposket punoittaneet kun suunta olisi ollut takaisinpäin ja vastassa nöyryytetty vastustaja.
Tästä on useita historiallisia esimerkkejä. Esim. Isandlwanassa Zulujen voitto vain varmisti sen, että Brittien piti tulla isommalla joukolla antamaan huolella loimeen. Italian Abyssinian sodan nöyryytys piti korjata toisella sodalla, vaikka järjen hiventä ei ollut ko. alueen hamuamisessa.
Ylimääräisten valtiotasoisten kunnianloukkauksten tekeminen voi olla vaarallista.
Suomi taistelee aina olemassaolostaan, eli olen täysin eri mieltä, samoin ovat kaikki sotaa historiallisesti teoretisoineet viisaat miehet.
Eri asia on käytetäänkö voittoja omassa tiedotuksessa kuinka, siinä tilanne voi vaihdella kuten juuri ennen aselepoa saavutettu Ilomantsin voitto osoittaa.
Puolustustaisteluille ei ole vaihtoehtoa. Niissä toki ylivoimaiset voitot ovat eduksi rauhanteossa. Sen sijaan lisätappojen hakeminen ei ole aina viisasta. Vastustajan taisteluhalu kun saattaa myös nousta jos leviää tieto aiheettomista teurastuksista.
Ei omalla tiedotuksella ole erityisemmin väliä sen osalta kun vastustaja arvioi omaa rauhantekohaluaan. Enemmänkin sillä millaisia aineksia molempien tekemiset antaa sikäläiselle propagandakoneistolle.
Teurastus oli sen osalta ainoastaan osoitus strategisesta tärkeydestä.Raatteentie oli "teurastus".
Teurastus oli sen osalta ainoastaan osoitus strategisesta tärkeydestä.
Tavoitteena oli takuuvarmasti ensisijaisesti torjunta, ei teurastus. Sellaiseksi se vain kävi kun eivät lähteneet karkuunkaan.
Neukkuja ei ruumiiden määrä olisi kiinnostanut vähääkään jos operatiivinen tavoite olisi vain toteutunut.
Jos jotain vastustajaa vastaan ruumiiden tuottaminen on tehokkain tapa hävittää taistelutahto niin kaikin mokomin. Mielestäni se ei vain ole ikinä niin yksinkertaista venäläisiä vastaan. Täytyy ajatella enemmän akselilla, että "politiikan jatke" ja mitä se tarkoittaa venäläisten sodanjohdon osalta.
Kuinka suuri signaaliarvo on tuolla että emme käytä rypäleaseita sen osalta, että kuulumme länteen? Ylittääkö se ne haitat joita tulee siitä että kyseisiä aseita ei ole käytössämme? Muistanko oikein, että vielä muutama vuosi sitten PV piti näitä erittäin tärkeänä Suomen puolustukselle?
Olen tosin ehkä hieman allerginen näille mitäköhän ne meistä ajattelee jutuille, vaikka onhan niitäkin joskus hyvä miettiä. Välillä tulee vähän sellainen kuva, että mallioppilas uhraa kaiken oman päätösvaltansa, jotta saisi hyväksyntää muilta, hinnalla millä hyvänsä.
Noh, jos ei ihan joka aiheesta tehdä pakolaiskeskustelua, vaikka tärkeä aihe onkin.Juurihan presidentti sanoi että mamutkin ovat turvallisuuspolitiikkaa, mamut voidaankin nimetä panttipataljooniksi.
Ei kai vihollisen pidä antaa karkuun pötkiä jos on mahdollista se estää?
Suomusalmi-Raate taisteluissa on aina eniten harmiteltu sitä ettei saarrostuksia saatu riittävän pitäviksi ja osa pääsi murtautumaan ulos.
Noh, jos ei ihan joka aiheesta tehdä pakolaiskeskustelua, vaikka tärkeä aihe onkin.
En itse oikein jaksa uskoa, että rypäleaseiden ostamisesta kieltäytyminen (emme kai ole kiellossa mukana, emme vain osta niitä?) olisi kovinkaan merkittävä signaali siitä, että kuulumme länteen. Olen toki valmis muuttamaan kantaani, jos jollain on esittää hyviä perusteluja. Pitäisin esimerkiksi Nato-jäsenyyttä huomattavasti suurempana signaalina siitä, että kuulumme länteen. Nämä Ottawan ja Oslon sopimuksia kannattavat vaan tuntuvat olevan sitä porukkaa, jotka on kovasti Suomen Nato-jäsenyyttä vastaan..
Faktat kehiin: 1) Suomi ei ole millään tapaa mukana Oslon sopimuksessa 2) rypäleaseita tullaan käyttämään sodan aikana. Se mikä voi vaikuttaa haluaako poliitikot antaa valtuuksia hankkia lisää rypäleammuksia harmaam vaiheen aikana. Se, että Suomi on jo rauhankumppanuusohjelmassa Naton kanssa on erittäin selvä merkki länteen kuulumisesta eikä asiasta ole epäillystäkään enää herran vuonna 2015.
Noissa Nordefcon-puitteissa tehtävissä hankinnoissa on vain hirmuinen kuoppa, josta pitäisi päästä ylös.Pohjoismainen yhteistyö on taas tapetilla. Krigeren-lehti on kirjoitellut Tanskan, Norjan ja Suomen tulevista tykistö hankinnoista: