Tykimies
Kapteeni
Jos miehistö joutuu operoimaan vaunun ulkopuolella, on porukka alttiimpi tappioille ja väsyy heilumisesta nopeammin, jolloin pitkässä juoksussa suorituskyky alkaa laskea.
Suorituskyky laskee varmasti jokaisella sotilaalla tehtävästä riippumatta, kun tarpeeksi kauan taisteluissa olet mukana. Joidenkin sotilaiden henkinen kantti voi loppua ennen asemiin pääsemistäkin. Olipa kalusto sitten vaunu tai vedettävä, niin kyllä molemmat työtä vaativat, ulkona oleva miehistö toki on alttiimpi sään vaikutuksille. Mielummin sitä vesisateessa toki olisi vaunun sisällä kuin seisoisi ulkona, mutta tasan eivät mene onnen lahjat.
Veikkaan että esim. 7. päivän kohdalla alkaa jo olla isompi ero taistelutehokkuudessa kun verrataan vaikkapa PzH ja CAESAR.
Nyt täytyy sitten ottaa huomioon se, että sekä vedettävä tykki että vaunu vaativat myös huoltoa. Joo, kyllä asemissa ja asemien vaihtojen yhteydessä ja ajan salliessa pitää huoltaa tykkiä, mutta ne ovat nopeita ja välttämättömiä huoltoja. Tykkejä pitää kuitenkin huoltaa perusteellisesti aika ajoin ja se tarkoittaa, että viikkokin maasto-olosuhteissa ilman perusteellista huoltoa voi olla liikaa. Ei voi ajatella, että yksi tykki ja yksi miehistö jaksavat kuukauden vetää ilman huoltotaukoa kauempana taisteluista. Sehän jo Verdunissa opittiin, että on järkevämpää pyörittää miehiä nopealla rotaatiolla kuin pistää seisomaan pidemmäksi aikaa ja odottamaan noutajaa.