Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Ukrainassa on havaittu, että hyvin koulutettu miehistö pystyy kokoamaan M777-tykin vain noin kolmessa minuutissa ja purkamaan sen yhtä nopeasti.
M777-haupitsien jalkaväkeä vastaan suunnitellut M795-ammukset vastaavat tuhovoimaltaan Hellfire-ohjuksia. Niiden on arvioitu surmaavan sotilaat 70 metrin säteellä osumakohdasta.
Näyttää siltä, jos vetäs kasetillisen nopeasti, niin toi härveli ois kyljellään
keikkuu niin maan perkeleesti, ei voi olla hyvä osumatarkkuus tyhmällä puikolla
Iskemiä nuo ovat, eivät painetta.Ei välttämättä. Tuo "vaikutus" ruohikkoon saattaa tulla pelkästään paineaallosta. Jos kohteena on ammusvarasto niin unitary-kärki olisi kyllä parempi valinta.
Iskemiä nuo ovat, eivät painetta.
Linnoittamaton ammusvarasto kentällä on pehmyt maali, jollaiseen aw on kehitetty. Unitaryllä tulee herkästi huti, jollei osu juuri sopivaan kohtaan.
Pehmeä maali kyllä, mutta järkeilin että unitarylla olisi parempi sytytysvaikutus kun kohteena on räjähteitä.
Sinänsä mielenkiintoista, jos/kun Ukrainalle ylipäätään on annettu AW-GMLRS:ää. Sehän on aika uusi raketti, jota ei liene ihan hirveästi jenkeilläkään. Olisi voinut luulla, että ensin tyhjätään Unitary-GMLRS:t Ukrainaan varaston vanhasta päästä?
No eiköhän ole aika selvä yhteys Hanhwan ja suomen kaupan ajankohdan yhteydellä. Voi olla tietysti että Korealaiset olisivat muutenkin löytäneet miehen täältä kylmän pohjolan perukoilta, mutta noissa projekteissa tupataan verkostoitumaan ja kun tehdään yhteistyötä niin sen parempaa rekrytointimahkua en osaa keksiä. Ei tartte tyytyä cv:n ja omakehuihin kun näkee käytännössä miten henkilö työskentelee ja vie hankkeita eteenpäin.Toivottavasti EI ansioistaan Suomen hankinnassa... Miehen ammattiosaamista on kyllä täälläkin kehuttu, eli en syytä korruptiosta sinänsä, siihen kun riittäisi vähemmänkin näkyvä konsulttipesti. Mutta maailmalla on surullisen yleistä, että hankintapäätösten tekijät löytävät itsensä myöhemmin... öhöm, valitun tuotteen valmistajan palkkalistoilta.
Nyt jos tiedot massahyökkäyksistä ilman panssarien/panssaroinnin tukea, pelkällä jalkaväen I-MS tyylillä pitävät paikkansa, nup AW:t saattavat olla 'melko' tehokkaita.Sinänsä mielenkiintoista, jos/kun Ukrainalle ylipäätään on annettu AW-GMLRS:ää. Sehän on aika uusi raketti, jota ei liene ihan hirveästi jenkeilläkään. Olisi voinut luulla, että ensin tyhjätään Unitary-GMLRS:t Ukrainaan varaston vanhasta päästä?
Nyt jos tiedot massahyökkäyksistä ilman panssarien/panssaroinnin tukea, pelkällä jalkaväen I-MS tyylillä pitävät paikkansa, nup AW:t saattavat olla 'melko' tehokkaita.
Hankinnan kokoa on voinut rajoittaa saatavuus. Pamahtavan tavaran tuotanto länsimaissa on ollut aika minimaalista eikä tuotantoa vilauksessa tunkata isommaksi. Tuoreessa artikkelissa mainittiin että USA tuottaa vuodessa vain 30 000 155-millistä murkulaa. Ukrainan sodan skaalassa kolkyt donalla ei pitkälle pötkitä, joten tämä tuottaa vähän haasteita.
Oikeen hyvä, olis voinu kyllä hankkia enemmänkin. Ylipäätään vähän on vielä julkaistu ”ylimääräisen” budjetin mahdollistamia hankintoja. Voisi kuvitella, että jotain isompaa uutista tulee kohtapuoliin.
Tai hankinta on jaettu usempaan osaan ja rahoitus tule sitten kunkin vuoden määrärahoista, samanlainen määrä seuraavan 5 vuoden aikana. On paljon muutakin hankittavaa.Hankinnan kokoa on voinut rajoittaa saatavuus. Pamahtavan tavaran tuotanto länsimaissa on ollut aika minimaalista eikä tuotantoa vilauksessa tunkata isommaksi. Tuoreessa artikkelissa mainittiin että USA tuottaa vuodessa vain 30 000 155-millistä murkulaa. Ukrainan sodan skaalassa kolkyt donalla ei pitkälle pötkitä, joten tämä tuottaa vähän haasteita.
Näinhän se. Toivottavasti tuotannon kasvattamiseksi tehdään tarvittavia toimenpiteitä nyt konkreettisesti, eikä pelkästään paperilla, Tuotannon ylöajo on kuitenkin hidasta hommaa. Jostain luin, että rakettituotannon nostaminen nykyisestä maksimista kestää jenkeillä vuoden. Jos oikeen iso hätä tulee tapahtuu se varmasti nopeammin. Tämä sama ajallinen logiikka taitaa ikävä kyllä olla kaikessa vähänkään monimutkaisemmassa tuotannossa.Hankinnan kokoa on voinut rajoittaa saatavuus. Pamahtavan tavaran tuotanto länsimaissa on ollut aika minimaalista eikä tuotantoa vilauksessa tunkata isommaksi. Tuoreessa artikkelissa mainittiin että USA tuottaa vuodessa vain 30 000 155-millistä murkulaa. Ukrainan sodan skaalassa kolkyt donalla ei pitkälle pötkitä, joten tämä tuottaa vähän haasteita.