UAV / UCAV / LAR (robotit) Uutiset ja jutut

notareal

Kenraali
Pikku juttu U.S. Army granaatin tiputus drone testauksesta

1000w_q75.jpg


By using a specially designed 3D-printed chassis, the team was able to rig a set of grenades that can then be released from a remote location by a single operator. This provides squads across the force the ability to tactically drop live grenades throughout an active combat zone. It acquires real-time intelligence and reconnaissance data for the battle space while protecting the individual Soldier or squad.
 

Torstoi

Kapteeni
Keskustelu jatkukoon drone langassa, mutta 200 metrin CAT6 verkkokaapeli painaa 9kg ja siinä on paksu ulkomuovipinta ja sen sisällä on 4 paria kaapeleita, joilla vielä oma muovipinta.
Dronelle riittää yksi pari (vaihtovirta ja signaali voidaan yhdistää samaan pariin) ja ulkomuovipinnan voi jättää pois. Näin ollen 200 metrin paino on hiha-arviolla selvästi alle 2kg, vaikka siihen lisäisi jonkun kuitulangan ottamaan vedon vastaan (jollainen muuten on siellä CAT6 kaapelissakin, mutta ei kovin hightech kuitua). 2kg ei ole mikään ongelma, kun virtaa saa langasta ja akkujenkin paino jää pois. Ja tuosta päästäneen tarvittaessa vielä alas käyttämällä jotain kevyttä metallia johtimissa ja jättämällä toisesta vaikka vielä muovikuori pois. Virta pitää olla vaihtovirtaa, koska tasavirta vaatii paksumpaa johdinta.

200m on muuten korkeampi kuin Näsinneula ja jokainen siellä käynyt voi todeta että aika hyvin siltä korkeudelta tähystää.

Itsehän en aiheesta mitään tiedä mutta voisi kuvitella tuollaisen 200m pitkän huonosti suojatun vaihtovirtaa sykkivän johtimen toimivan jonkin sortin lähettimenäkin.
 

Raveni

Greatest Leader
POE virta ei ainakaan tahdo 200m kulkea, ilman väliin laitettavaa vahvistinta.
 

Suutari

Majuri
Ihan turha operaatio alkaa dronea laittamaan johdon päähän.

Jos tankille haluaa jonkun tähystäjän, niin laittaa kameran ja gimbaalin vaikka helium palloon kiinni. Droneja kun ei voi sateella esimerkiksi edes lennättää.
 

rty19

Respected Leader
Jos kerran 500 dronee menee päivässä niin olisikohan aika kehitellä johdollinen drone noihin tähystyshommiin. Kevyt kuituvahvisteinen johto ja varmasti voisi nousta ainakin 200m, kun akkujakaan ei tarvi, jos vaihtovirtaa annetaan kaapelin läpi. Tuskin häirintä toimii kovin helposti ilman radioliikennettä.

Luulisi että tankeissa olisi jo vakiona tommonen 50m korkeudella kulkeva silmä vuonna 2023....
Löytyy jo kotimainen drone ranskalaisella tether-järjestelyllä:
https://nordicdrones.fi/skydrone7-turvallisuusalan-erikoistarpeisiin/

Elistair Tetherasemat​

  • Safe-T 2 ja Ligh-T 4 -tetherit tarjoavat laajemmat mahdollisuudet droneoperaattoreille, jotka tarvitsevat pysyvän ilma-aseman
  • Ranskalaisen Elistairin valmistamilla järjestelmillä miehittämättömille koptereille saadaan käytännössä rajaton toiminta-aika
  • Safe-T 2:n avulla myös tiedonsiirto mahdollistuu nopeasti ja turvallisesti
En tiedä, onko pv noita harkinnut ostavansa mutta hyviä vehkeitä olisi linjojen valvomiseen kun eivät säteile ulospäin...
 

ak.tied

Respected Leader
Ukraina-ketjusta poimittua/jatkettua.

Joku aika sitten tuli pohdittua drone-pommituksien evoluutiota. 40mm kranaatti alkuun oli luonnollinen valinta painonsa puolesta pienille diy-virityksille.

Nyt mukaan on tullut 82mm krh-ammukset ja vihdoin näköjään/ilmeisesti myös rpg:t. Pitkään tankkien tuhoamiset ovat näyttäneet lähinnä hylättyjen tankkien tuhoamisilta tai vähintään tankeissa on ollut luukut auki syystä tai toisesta. Rpg tst-kärki tekee dronesta todella potentiaalisen tankin tuhoajan.

Nammohan esitteli joku aika sitten videolla nelikopteri-viritystä, johon oli kiinnitetty KES/m72 law.

Jostain syystä dronejen kuormaksi sovitellaan jatkuvasti olemassa olevia a-tarvikkeita. Droneille räätälöidyn onteloammuksen kehittäminen ja tuottaminen ei luulisi olevan suuri työ? Kattohyökkäyksessä ei edes tarvita mahdottomasti läpäisyä vaan voitaisiin tinkiä joko ammuksen painosta tai panostaa läpäisyn jälkeisen vaikutuksen maksimointiin.

Yksi kuorma, mikä itsellä on käynyt mielessä, on Bonuksen tytärammus. Sensorilla ja autonomisella maalinhaulla varustettuna parantaisi merkittävästi tarkkuutta ja mahdollistaisi pudotuksen korkeammalta. Pitäisi vain saada lieriölle riittävästi vauhtia pyörimiseen ja normaaliin toimintaan, paha sanoa riittääkö vapaa pudotus siihen.

Myös miinojen toimitus voisi olla mahdollista? Vihollisen hyökätessä miinoittamattoman alueen kautta droneilla voisi laskea pienimuotoisen miinakentän esim. pohjamiinoina jos tellut painavat liikaa.

Lisää T72 pois pelistä.

Rupeaa tuntumaan siltä, että sota voitaisiin voittaa pelkästään droneilla. Jos niitä olisi riittävästi - jokunen sata tuhatta. Jos ajatellaan, että tuollaisen massahankinnan saisi tehtyä keskihinnalla 5000 e/kappale niin tulisi ihan naurettavan halvaksikin. Puhuttaisiin luokkaa miljardista eurosta. Pikkudroneja örkkien harventamiseen, racing droneja vaunujen puhkomiseen. Isompia ja kalliimpia keskietäisyyksille. Tyyliin 90% - 9 % - 1%.

Drone voisi olla taistelijan pääase ja rynnäkkökivääri vain varalta.

Yhdessä videoreportaasissa ukrainalainen porukka kertoi pysäyttäneensä ryssän joukkueen kahdella pikkudronella. Toinen tiputteli kraanaatteja ja toinen haki lisää. Eka kranaatti tappoi pari ja haavoitti muutaman. Tässä ukrainalaisilla onnea, mutta entäpä jos droneja olisikin ollut vaikkapa viisi kappaletta heti käytössä?


Samaa mieltä, isompaa dronea yönäöllä jotka kantaa sen 8-10kpl 60mm kranaatteja. Onhan niitä erikoisjoukoilla käytössä nähty, mutta jokaisella joukkueella kun olisi vastaava kyky niin oksat pois.

Olisi mielenkiintoista tietää millainen räjähde on ollut FPV-dronen mukana jolla vaunu on saatu tähän kuntoon.

Tämä on ihan totta, Ukrainan sota on näyttänyt, miten hurjasti sotiminen on muuttunut - ja toisaalta ei ole. Venäläis-Telegramissa joku heppu tuskaili, miten Venäjän ilmavoimat ja taisteluhekot loistavat poissaolollaan - kun eivät ne IT-ohjuksien ja stingereitten ja pioruneiden vuoksi uskalla lentää. Tankeilla operoivat yksiköt varovat Javelineja ja kranaattimiinoja.

Jäljelle jää sitten tykistö, raketinheittimet ja ne dronet. Ja jalkaväki mutaisiin poteroihin vyöryttämään toisiaan kuukausikaupalla - ja pelkäämään niitä droneja.

Venäläissotilas esittelee ukrainalaisella drooniin kiinnitetyllä RPG:n onteloraketilla tuhoamia venäläisiä panssarivaunuja (tai siis niiden jäänteitä):
 
Viimeksi muokattu:

ak.tied

Respected Leader

VanhaPate

Ylipäällikkö
Droneoperaattorin haastattelu hyvällä englannin kielisellä tekstityksellä.

Foreign volunteer in the Armed Forces: "If we don't stop them here, they will go further"
A foreign volunteer in the First Separate Brigade of Special Assignment named after Ivan Bohun, under the pseudonym "Czech", talks about his motivation to join the fight as a foreigner and why he chose the path of an aerial scout. They talked about whether anyone can become a UAV operator, the different types of UAVs and what is better - a wing or a drone. About the personal experience of using UAVs at night and in difficult weather conditions, intercepting and destroying UAVs, and about which device has an advantage in the sky.


00:00 Start
00:17 Motivation to join the struggle as a foreigner
02:52 Why did you choose the path of an aerial scout?
04:20 Can anyone become a UAV operator?
05:17 Types of UAVs. Which is better - a wing or a drone?
07:17 Interception and destruction of UAVs. Which device has the advantage?
08:16 Wing and drone control skills. What is the difference?
09:00 Spectrum of UAVs used in the Armed Forces and by the enemy
11:06 Features of UAV use at night and in difficult weather conditions
 

VanhaPate

Ylipäällikkö
Our "RAM II" kamikaze UAVs are working!
The funny thing is that our "RAM II" kamikaze UAVs hit anti-aircraft missile systems, which are precisely designed to shoot down such targets.

The funds we collected for "Revenge" are working. This is one of those videos that can be shown;)))))).

Because there are still cottons, but... we have no idea why Russians smoke where they shouldn't;)))!

We edited this joy for you before going to sleep to wonderful music.

The best thank you for watching the video for the guys who hit the Russian SAMs and for the team of our foundation will be your messenger donation at this link:

100% of your donations go to Victory!

Let's support the Defense Forces together!

Repost welcome!
There were many people who donated "for revenge" and specifically for these "RAMs".

It will be a pity if they don't see how it works;)!

RAM ІІ UAV

RAM II UAV is a modern loitering munition solution based on one of the best Ukrainian UAV "Leleka-100" from DEVIRO company.
RAM ІІ UAV combines the experience and technologies of leading Ukrainian enterprises of UAVs production, weapons and explosive devices, as well as components and solutions for unmanned systems.
Over 22 years of 'collective' experience in weapons and and UAVs production became the key to creating versatile and effective solution - the revolutionary easy to use precision-guided loitering munition with 3 kg warhead.
 
Viimeksi muokattu:

Vääpeli

Respected Leader
Laitetaan tännekin tuolta lennokkien torjunta-ketjusta:
Mielenkiintoinen juttu videossa, että vain yksi tutka käytössä, eikä ole 4 lautasta joka suuntaan, että ois 360 kyky. Se tutka on tossa erillisellä jalustalla oleva vihreä "kattila". Eli toimiiko sittenkään täydellisesti.....
 

Einomies1

Respected Leader
Mielenkiintoinen juttu videossa, että vain yksi tutka käytössä, eikä ole 4 lautasta joka suuntaan, että ois 360 kyky. Se tutka on tossa erillisellä jalustalla oleva vihreä "kattila". Eli toimiiko sittenkään täydellisesti.....
Minusta tuossa sensoripaketissa on valvontatutka (valkoinen , pyörivä antenni) päällä ja sitten tj- tutka (fixed)erikseen. Ilman muuta kalliimpi setti olisi laittaa vaikkapa useampi fixed-tutka erisuuntiin.
Sama periaatehan on Rheinmetallin Millenniumgunin ja Skyguardin sensoripaketissa, kuten Phalanxeissa.

Tässä valmistajan oma video:
 

FinnNSF

Ylipäällikkö
Ei taatusti riipu kustannuksista, mutta elektroniikka on pahempi rasti. Sitä ei voi tehdä pahvista ja radiolinkki sekä lennonhallintajärjestelmä ovat varsin erikoistuneita. Molempia toki on valmiita kaupallisia malleja saatavilla, mutta noin suuria määriä ei saa varastosta ja isoissa toimituksissa on isot läpimenoajat. Kaiken lisäksi isot sopimusvalmistajien tehtaat ovat manner-Kiinassa, mikä voi johtaa yllättäviin toimitusvaikeuksiin Ukrainaan menossa olevien laitteiden komponenteissa...

Joku pahvinen bulkki-itsemurhadrone ei välttämättä tarvitse edes mitään radiolinkkiä saatikka mitään milspecs INS-järjestelmiä. Halvimmillaan muutaman kympin ardupilot-yhteensopiva kontrolleri voi lennättää esimerkiksi harhautukseen/IT:n saturoimiseen tarkoitetun valemaalin kohdetta härnäämään. Jos kaivataan lisävarmuutta ja tarkkuutta voi investoida vaikka muutaman satasen paremman kontrollerin josta löytyy jo äänestävä kolminkertainen INS. Ero kunnon milspec-tarkuuteen on lähinnä siinä ettei halpikset kykene puhtaalla inertiasuunnistuksella mihinkään metritarkkuuteen. Ryssän GPS häirintää vastaan vahvasti suuntaava vastaanotin.

Ryssän laivojen, lentokenttien ja Kertsin sillan puolustajille ihmeteltävää kun tutkassa näkyy satoja pisteitä. Siinä sitten arpovat mihin tuhlataan puikko ja saattaako sieltä välistä sujahtaa joku isompi jytky.
 

Jukkis

Kenraali
Joku pahvinen bulkki-itsemurhadrone ei välttämättä tarvitse edes mitään radiolinkkiä saatikka mitään milspecs INS-järjestelmiä. Halvimmillaan muutaman kympin ardupilot-yhteensopiva kontrolleri voi lennättää esimerkiksi harhautukseen/IT:n saturoimiseen tarkoitetun valemaalin kohdetta härnäämään. Jos kaivataan lisävarmuutta ja tarkkuutta voi investoida vaikka muutaman satasen paremman kontrollerin josta löytyy jo äänestävä kolminkertainen INS. Ero kunnon milspec-tarkuuteen on lähinnä siinä ettei halpikset kykene puhtaalla inertiasuunnistuksella mihinkään metritarkkuuteen. Ryssän GPS häirintää vastaan vahvasti suuntaava vastaanotin.

Ryssän laivojen, lentokenttien ja Kertsin sillan puolustajille ihmeteltävää kun tutkassa näkyy satoja pisteitä. Siinä sitten arpovat mihin tuhlataan puikko ja saattaako sieltä välistä sujahtaa joku isompi jytky.
Joo. Mutta tilaapa noita halpoja ardupilot-kontrollereita 100kpl/päivä tuotantoa varten. Eka kuorma ei saavu heti seuraavana päivänä... ;)
 

FinnNSF

Ylipäällikkö
Joo. Mutta tilaapa noita halpoja ardupilot-kontrollereita 100kpl/päivä tuotantoa varten. Eka kuorma ei saavu heti seuraavana päivänä... ;)
Ei toki jos pitää merikontissa rahdata. Sinänsä ei tunnu olevan ongelmia löytää alibabasta tehtaita jotka ilmoittaa viisinumeroisia päivätuotantomääriä. Hercules matkaan vain. Ja ideaalimaailmassa nää olisi tietysti tilattu jo vuosi sitten. :confused:
 

VanhaPate

Ylipäällikkö
Ukrainassa droneihin kranaatteja tiputtavien lisälaitteiden valmistus ja myynti on jo jonkinlaista liiketoimintaa.

Reset system for DJI AIR 2/2S and AUTEL EVO Lite Plus. / Review, tests, revisions.
✅ Buy a reset system for drones: https://motostuff.com.ua/ua/products/...

✅ All DJI quadcopters - https://motostuff.com.ua/ua/catalog/d...
✅ All AUTEL quadcopters - https://motostuff.com.ua/ua/catalog/a...
✅ Accessories for drones - https://motostuff.com.ua/ua/catalog/a...

The cargo release system for the DJI Mavic Air2/Air2S quadcopter, and AUTEL EVO Lite Plus (with minor modifications) with a load capacity of up to 500 grams. By using this reset system, you can turn your quadcopter into a multi-tasking device. Dry weight of the reset system: 150 g, dimensions: 4.7*8.2*3.5 cm.

The system is controlled through the controller and settings of the DJI Fly program. After setting, the load is reset with the "Fn" key.

Subscribe:
📳 Instagram: https://motostuff.com.ua/insta/
📳 Facebook: https://motostuff.com.ua/fb/

Our showroom on Google Maps:
🚗 https://goo.gl/maps/YnDSsFN8U7n3VF637

🕧 Contact: Mon-Fri: 10-19, Sat-Sun: 10-16

🚀 Showroom in Kyiv;
🚀 We deliver anywhere in Ukraine;
🚀 We advise, help you choose, teach you how to use;
🚀 Loans and installments for every taste - Mono Bank, PrivatBank, Alfa Bank, IdeaBank, KreditMarket;
🚀 Your best assistant in the field of stabilizers, action cameras, accessories and components for vlogging - https://motostuff.com.ua;


The AUTEL EVO II cargo drop system quadrocopter pro dual cargo drop izzębietnie obzor Kyiv
AUTEL EVO II cargo drop system donation evo2 pro / evo 2 dual quadcopter
They buy here
https://top-device.com.ua/ua/p1645931...
Already tested in practice


stock drop system from mavik3
contact me🇺🇦

sponsor 🔥: https://pyrosoft.com.ua/

Telegram: https://t.me/Formochki


Instagram: https://instagram.com/3d_konditeram?i...

Facebook: https://www.facebook.com/laseraxecncc

discussion general chat: https://t.me/+RZCL2gm2-x9kNTAy

good Russians https://t.me/lazeruk3d

#cotton #cotton #mavic #mavic #reset #vog
#Russia #z #war_in_Ukraine #trophy

Thanks for the donation💥🔥💥🔥💥🇺🇦

Mono 5375411201496374


PayPal
[email protected]
 
Top