Ukrainan kaltainen skenaario Suomessa tai Baltiassa?

Taitolajia komppaan. En usko, että Suomi "kelpaa" kohteeksi kaikesta irrallisena palikkana. Suomi on kuitenkin EU:n vasittu jäsen ja esim. Ruotsi ei ainakaan jäisi katsomaan suu auki Suomen poistamista itsenäisten valtioiden joukosta. Kyllä Suomeen kohdistuva sotilaallinen uhka tai - toiminta liittyy johonkin isompaan kuvioon. Tai näin ainakin nyt ajattelemme.....tilanteet voivat muuttua.

"puolueettoman valtion puolueettomuuden varmistaminen" - on ainakin case, jota venäläiset ovat avoimesti pyöritelleet niin sotaharjoituksien nimenä kuin muutoinkin retoriikassaan. Ei tarvitse olla Näkijä tai suurarvaaja, kun voi tunnistaa tuon valtion Venäjän rajalla. Laatokan seudun sotaharjoituksissa tuskin Itävalta mielessään touhutaan.

Pitämällä yhteiskuntamme sellaisena, että tänne ei synny mitään Pula-ahoja kaupunkien laitamille ja pitämällä ihmiset touhussa mukana, estämme jo paljon. Valheellinen propaganda voi viehättää joitakin, mutta massoja Suomesta se ei vie mukanaan. Ainakaan vielä.....asiat voivat muuttua. Erilaisten filosofi-Himasten adhd-pohdintorynnäkköjen omaksuminen tosin voi muuttaa yhteiskuntaa hyvinkin....ja kas, Vinkkelitossuhemmojen propagointi voi saadakin sijaansa.

Suomen asemassa oleva maa ja yhteiskunta ei tule puolustetuksi vain sillä, että kenraaleille hommataan kaikki ne lelut, joita he keksivät pyytää. Tämän asian määrittävät asemamme ja sitten se, että Naapurissamme on Venäjä ja nimenomaan Venäjä. Kun ottaa huomioon kaikki ne nyanssit, joita modernilla hyökkääjällä on käytössään, tulee helposti niihin silmänaloihin, joissa näkee kokonaismaanpuolustuksen tarpeet paremmin.

Meissä mp-ihmisissä on se vika, että kuuntelemme kyllä herkällä korvalla jokaisen inahduksen, jonka joku sotilashenkilö älyää vinkaista, mutta emme edes yritä ymmärtää muiden viranomaisten tai poliitikkojen sanomisia.

Uskallan väittää, että haasteemme eivät ole niinkään materiaalisia kuin kaikkea muuta. Varustelutasossa olemme saavuttaneet sen, minkä kohtuudella voi saavuttaa, määriä pitää hioa, mutta näinhän se on aina.

Julksisista lähteistä jo voi lukea, että osa päättäjistä kokee kuinka vaikea on saada päätösten pohjaksi kuranttia ja käyttökelpoista tietoa....vaikka tutkimuslaitoksia on joka kylässä ja tutqija-armeijakuntia on palkattu nämä laitokset pullolleen. Ai ai. Ei hyvä posti. Jospa se on niin, että tutkijankammio ei ole oikea mesta tuottaa tosiaikaista Nyt-tietoa....ehkä pitää jalkautua enemmän......kammiossa on turvallista ja mukavaa pohtia dilemmoja Valtion A-14-luokan palkalla....ja tuotanto päätyy yhtä turvallisesti pääasiassa Ö-mappiin, josta sitä kukaan ei muista kaivaa, koska todennäköisesti se ei aidosti palvele yhtään mitään eikä koskaan.

Selvästi viime kevät herätti Suomen uuteen tilanteeseen. Emme ymmärtäneet niitä tarpeita, aidosti, joita Uusi maailma asettaa reunaehdoiksi toiminnalle. Pystyykö mikään tai kukaan potkimaan asioita uuteen asentoon, vastaamaan A.D. 2014 ja sen jälkeen? Epäilen vahvasti, että ei pysty. Ennen suo sulaa ja kurki jäätyy kuin Suomessa saadaan tällaisiin asioihin draivia. Jne.

Ja siksi onkin turvallista ryhtyä pohtimaan, yltääkö NASAMS kymppiin ja onko uudessa Leopardissa hyvät istuimet.
 
Mitä mieltä olette Ukrainan kaltaisen skenaarion tapahtumisesta Suomessa tai Baltiassa? Lähtöoletuksena siis se, että kyse on Kremlin masinoimasta ja ohjailemasta tilanteesta.

Suomessa mielestäni mahdoton ajatus, että venäjämielisiä russofiilejä löytyisi missään oloissa sellaista määrää, että voisivat nousta kapinaan. Meikäläinen elintaso on niin kova, että edes venäläisperäisellä väestönosalla ei taida olla suurta halua liittyä Venäjään. Tiukan linjan politrukkeja tosin löytyy aina, mutta kannatus jää uupumaan.

Tuo ei kuitenkaan sulje pois mahdollisuutta Terijoella toimivasta Bäckmannin hallituksesta, joka kansankomissaari Bäckmannin suulla suoltaa propagandaa ja vaatii Venäjää vapauttamaan entisen alusmaansa NATO:n ikeestä.


Entäpä Viro ja muu Baltia? Venäläisperäisen väestön määrä on täysin eri kertaluokassa kuin Suomessa.


Virossa saatiin esimakua pronssisoturipatsaskiistassa. Jopa yleinen järjestys oli vähän aikaa järkkynyt. Venäjä hyökkäsi kybermaailmassa oikein tosissaan. Ainakaan silloin ei mieleeni edes juolahtanut mahdollisuus, että tilanne olisi lähtenyt eskaloitumaan sotilaalliseksi kriisiksi, siis niin, että venäjämieliset olisivat kaivaneet sotilasaseet esiin ja ottaneet osia maasta hallintaansa. Oltiinkohan lähellä sitä?

Pitemmälle mentäessä Viron tilanne on samansuuntainen kuin Suomen eli keskiverto Viron venäläinen on kuitenkin saanut maistaa läntistä elämää sen verran pitkään ja kohtuullisin tuloksin, että mahtaisiko riittää haluja kansannousuun? Viron venäläisen elintaso on kuitenkin aivan eri luokassa kuin itäukrainalaisen.

Liettuaa en tunne, mutta Latvia on Viroon verrattuna menetetty maa. Latvia on moninverroin venäläisempi kuin Viro ja sen kyllä aistii Riian katuja mittaillessa.

Niin tai näin, tämä skenaario on taatusti otettu tarkkaan syyniin kaikissa mainituissa maissa ja sen estämiseksi panostetaan varmasti paljon.

Itä-Ukrainan tyyppinen skenaario ei ainakaan nykyisin ole nähdäkseni mahdollinen Suomessa, tai ainakin sen menestyksellinen toteuttaminen olisi huomattavan hankalaa ja lopputulos hyvin epävarma. Tämä johtuu Suomen korkeasta elintasosta, laajoista kansalaisoikeuksista ja homogeenisestä väestöpohjasta ilman merkittävän kokoista tyytymätöntä venäläisvähemmistöä. Suomi ei ole Viron, Latvian ja Ukrainan tavoin entisiä neuvostotasavaltoja eikä täällä siten suureksi onneksi myöskään ole vanhojen neuvostotasavaltojen olosuhteita.

Esimerkiksi Imatran separatistien Enson kanssa (Svetogorsk) muodostama kansantasavalta ei yksinkertaisesti ole uskottava vaihtoehto, paitsi kummelisketsin teemana. Sama ei toimisi myöskään Ruotsissa tai Saksassa, mutta sen sijaan Itä-Viron Lasnamäen kansantasavalta ei kuulostakaan enää täysin absurdilta vaihtoehdolta. Suomea ja muita länsimaita vastaan on kuitenkin käytettävä muita keinoja, joita kyllä työkalupakista tarvittaessa löytyy.

Suomeen muuttamaan päässeet venäläiset maahanmuuttajat eivät pääsääntöisesti ole halukkaita lisäämään Venäjän vaikutusvaltaa Suomessa tai osallistumaan sen edistämiseksi mihinkään yhteiskunnan vakautta horjuttavaan toimintaan. Se olisi heidän kannaltaan yhtä järkevää kuin omiin muroihin kuseminen maidon korvikkeena. Useimmat venäläiset ovat päinvastoin tulleet Suomeen ikään kuin omaa hallintoaan karkuun ja erityisesti omaisuuden suoja on asia, jota venäläinen maahanmuuttaja tai mökinomistaja arvostaa Suomessa hyvinkin korkealle. Lisäksi Suomen passilla on hieman helpompi siirtyä vaikka muihin EU-maihin töihin kuin Venäjän passilla.

Omaisuudensuojan merkitys tulee varmasti lähitulevaisuudessa konketisoitumaan monelle venäläiseen omistavaan luokkaan kuuluvalle karvaalla tavalla, mikäli Putinin koplan jakkara alkaa pakotteiden vaikutuksesta huojumaan. Venäjällä suhdanteet saattavat heilahtaa ja omaisuudet vaihtaa omistajaansa yhdessä yössä, minkä vuoksi on yksilön kannalta edullista siirtää sitä mahdollisimman paljon ulkomaille (Suomi, Sveitsi, Saksa) turvaan.

Informaatiosota myös Suomea vastaan on tietysti käynnissä, mutta se on täysin eri asia kuin separatistisen kansannousun lietsominen.
 
Meinaan. Tämän linkin mukaan pelkästään jouluksi 2012 Suomeen tuli 130 000 venäläistä. Vuonna 2011 myönnettiin 1.8 MILJOONAA viisumia venäläisille turisteille. Kuka valvoo, että mitä nämä tekevät Suomessa?

http://finnish.ruvr.ru/2012_12_27/130-tuhatta-venalaista-jouluksi-Helsinkiin/

Okei, no sitten. En tajunnut tuon turismin olevan noin suurta, vaikka Venäjä alkaakin jo olemaan yleisin kieli Esplanadilla. Silti pidän edelleen valloitusoperaatiota kymmenillä tai sadoilla tuhansilla venäläissotilailla täysin mahdottomana ajatuksena. Mutta sadatkin (/ jonkun heittämä pari tuhatta) sotilaat voivat olla aika iso ongelma lietsoessaan väkivaltaisuuksia ja organisoidessaan mielenosoituksia.
 
Voisi ajatella, että 130 000 joulumatkaajan mukana tulevat 1300 spetznatzia voisivat hävitä hyvin joukkoon ja tehdä esim. etukäteen tehdyistä kätköistä haetuilla varusteilla ja räjähteillä paljonkin pahaa. Eihän niillä tuollaisen skenaarion mukaan tarvitsisi edes olla mitään kompromenttoivaa mukanaan. Ja olen melko varma, että venäläisillä on jonkinnäköistä kätkötoimintaa maassa kuin maassa.
 
Ja olen melko varma, että venäläisillä on jonkinnäköistä kätkötoimintaa maassa kuin maassa.

Tehtaankadulla on varmaankin kellarissa kättä pidempää ihan jonkinkokoiselle joukolle. Mutta vaikka suurempia varastoja ei olisikaan, niin nykyinen venäläinen rekkaliikenne on volyymiltään sellaista, ettei isommankaan erän kuljettaminen ja jakaminen eri puolille maata ole yhtään minkäänlainen ongelma.
 
Ei kai tässä ole kyse siitä, etteikö Venäjä saisi liittoutumatonta Suomea polvilleen jos niin todella haluaisi, vaan miksi ja missä olosuhteissa se niin tekisi. Vyö on pyrkiä välttämään, että joudumme tilanteeseen, jossa Venäjä hyökkää ja henkselit on sotilaallinen liittoutuminen Naton kanssa. Pelkkä vyö voi katketa, henkselien paukuttelu vyön puuttuessa ei ole kovinkaan onnistunut ajatus, mutta molempien puuttuminen johtaa housut kintuissa pakoon juoksemiseen.
 
Voisi ajatella, että 130 000 joulumatkaajan mukana tulevat 1300 spetznatzia voisivat hävitä hyvin joukkoon ja tehdä esim. etukäteen tehdyistä kätköistä haetuilla varusteilla ja räjähteillä paljonkin pahaa. Eihän niillä tuollaisen skenaarion mukaan tarvitsisi edes olla mitään kompromenttoivaa mukanaan. Ja olen melko varma, että venäläisillä on jonkinnäköistä kätkötoimintaa maassa kuin maassa.

Kätköjä on varmasti ollut, ja tuskinpa ne Neuvostoliiton hajottua mihinkään katosivat... Tässä survivalismifoorumilta kopioitu pätkä:

Myös viime talvena tapahtunutta: tuossa kylätiellä oli useana iltana metsätien varrella sinisin kilvin varustettu volkswagen transporter, Venäjän suurlähetystöauto. Naapurin kanssa kummasteltiin sen ilmestymisaikoja (noin klo 23 yleensä) ja soitettiin kerran poliisille ilmoitus tuosta kummallisuudesta. Hätäkeskuksen virkailija tuumasi siinä, ettei ole mitään häkellyttävää ja otti tiedot talteen. No, seuraavana päivänä soittivat suojelupoliisista ja kyselivät auton rekisterinumeroa yms. Tuon puhelun jälkeen ei enää autoa näkynyt, jäljistä päätellen kyseessä oli kaksi henkilöä ja yksi koira, tiedä sitten mitä siellä metsässä toimittivat, en käynyt jälkiä loppuun saakka. Olisi voinut löytyä jokin aarre sieltä metsästä, mutten halunnut ottaa riskiä aseistetusta porukasta...

http://survivalismi.com/viewtopic.php?p=33128#p33128
 
Tietysti kauhuskenaario on 99% toimimaton, sillä jos spetsnazeja alkaa tulla rajan yli, niin ollaan jo aika lailla harmaan vaiheen yli ja niitä turistimassoja tuskin on, johon piiloutua.

Mutta harmaan vaiheen aikana voisivat tietysti tehdä tilannetta kiristäviä terroritekoja.
 
Viimeksi muokattu:
Komppaan omien kokemusten perusteella Laamanatoria: ihan kohtalainen osa venäläisperäisistä asukeistamme on Suomessa siksi, kun pitää Venäjää vihoviimeisenä persläpenä. Vaikea nähdä, että heistä olisi merkittävään pro-Venäjä-liikehdintään, vaan mistäpä sitä tietää.

Mutta kuten Baikal et al. jo totesivat, tämä peli pelataan muualla kuin NATO-yhteensopivilla maastokartoilla. Ylen venäjänkielisen toimituksen perustaminen oli erinomainen peliliike, hyvinkin panssariprikaatin arvoinen. Lisää vaan putkeen, ja pidetään huoli että yhteiskunta säilyy suhteellisen tasa-arvoisrna ja hyvänä muillekin kuin menestyjille, niin vot.
 
Venäläiset on meko isänmaallista porukkaa. Olenko ymmärtänyt oikein, että Venäjällä ei hirveästi maastamuuttaneita arvosteta? Toisaalta se ei estä tarvittaessa venäläisvähemmistöjen "suojelua" lähimaissa. En tiedä kuinka suuri osa venäläisistä maahanmuuttajista on lojaaleja Venäjälle ja kuinka moni ei ole. Maahanmuuttoa Eurooppaan kun miettii, niin voisi luulla, että maahanmuuttajat olisi tyytyväisiä uusissa asuinmaissa kun heidän olot paranevat huomattavasti. Näin ei kuitenkaan aina näytä olevan, esim. mellakat jne.

Mielenkiintoinen tapaus tuo RPG:n mainitsema Venäjän suurlähetystön VW Transporter. Ilmeisesti hätäkeskuspäivystäjä oli sen verran noheva ettei vain tyytynyt toteamaan "no saahan sitä iltasinkin metsäteillä liikkua!", vaan laittoi asian eteenpäin. Voi veljet, että tuollaiset tapaukset on mielenkiintoisia.
 
Viimeksi muokattu:
On aika yleinen harhaluulo, että kun turvallisuusviranomaisten toimintaa ei Suomessa levitellä lehtienkansissa, videoida youtubeen ja siitä turista toreilla ja turuilla, ei sitä ole olemassa. Esimerkiksi SUPOn toimintaan on tullut törmättyä useamman kerran eri yhteyksissä ihan sattumalta, ulkopuolisena. Nämä pintaraapaisut eivät paljastaneet mitään kriittistä, mutta antoivat reippasti lisäuskoa järjestelmään. Ihan samaan törmää vaikkapa Afgojen operaation saralla. Eipä paljon näy juutuuban PV-kanavalla kypäräkameratallenteita erkkarien, Merkkarien sun muiden puuhailuista vuosien varrella.
 
Mielenkiintoinen tapaus tuo RPG:n mainitsema Venäjän suurlähetystön VW Transporter. Ilmeisesti hätäkeskuspäivystäjä oli sen verran noheva ettei vain tyytynyt toteamaan "no saahan sitä iltasinkin metsäteillä liikkua!", vaan laittoi asian eteenpäin. Voi veljet, että tuollaiset tapaukset on mielenkiintoisia.

Ehkä pojat vaan tykkäsivät kovasti toisistaan ja kävivät paljastumisen pelossa hakemassa sylin lämpöä öisestä metsästä?

Mitä vastakkainasettelun lietsontaan tulee, niin herrakansageeni lienee oikein toimenpitein aktivoitavissa. Venäläisiä turisteja vastaan Suomessa tehtävät pommi-iskut yms. likaiset temput olisivat varmasti myös temppuvalikoimassa. Pitää luoda tilanne, jossa Putinin on pakko, vaikka sitten kuinka vastenmielisesti, lähettää sotajoukkonsa Suomen valtionjohdon tueksi rauhaa ja järjestystä palauttamaan.
 
On aika yleinen harhaluulo, että kun turvallisuusviranomaisten toimintaa ei Suomessa levitellä lehtienkansissa, videoida youtubeen ja siitä turista toreilla ja turuilla, ei sitä ole olemassa.
Mihin viittaat? En minä tuossa supon toimintaa ihmetellyt. :D Vaan sitä, että häkepäivystäjä laittoi asian eteenpäin. Hyvin voin kuvitella tilanteen jossa häkepäivystäjä tulkitsee tuollaisen turhaksi vainoharhaisuudeksi tms.
 
Viimeksi muokattu:
Mm. siihen, että näitä kauhuskenaarioita kirjoiteltaessa lähes aina homma kuvataan pelkästään vastapuolen toimiksi. Ikäänkuin homma tulisi silmille yhdessä yössä ja omat organismimme yllätettäisiin housut kintuissa kesämökin puuceestä. Kun leijonaPR loistaa poissaolollaan, jää kovin helposti sellainen kuva, että rajat on auki ja täällä voi peuhata mitä vaan, miten vaan.
 
Kyllä yksi asia on vielä meidän puolella, jos Imatrankoskella alkaa tunnuksettomia ukkoja seisoa torin reunalla. En viitsisi kovin avoimesti seisoa. Suomessa on yli miljoona metsästys asetta ja hirvikivääreitäkin muistaakseni yli 400 000 kappaletta. Hammarhiitti suojaliiviin saa kyllä kotimaan muistumaan mieleen…
 
On aika yleinen harhaluulo, että kun turvallisuusviranomaisten toimintaa ei Suomessa levitellä lehtienkansissa, videoida youtubeen ja siitä turista toreilla ja turuilla, ei sitä ole olemassa. Esimerkiksi SUPOn toimintaan on tullut törmättyä useamman kerran eri yhteyksissä ihan sattumalta, ulkopuolisena. Nämä pintaraapaisut eivät paljastaneet mitään kriittistä, mutta antoivat reippasti lisäuskoa järjestelmään. Ihan samaan törmää vaikkapa Afgojen operaation saralla. Eipä paljon näy juutuuban PV-kanavalla kypäräkameratallenteita erkkarien, Merkkarien sun muiden puuhailuista vuosien varrella.

Mutta lehdistä saa lukea kuinka SUPON:n poijat harrastaa seksiä virka-aikana virka-autossa...:):):)
 
Pera ja Lissu Kontulasta ovat työttömiä ja ilman koulutusta. Pera ei päässyt inttiinkään koska löytyi joku syy miksi häntä ei haluttu joukkoon. Tulevaisuus näyttää huonolta, Suomalainen yhteiskunta ei näytä tarjoavan heille mitään hyvää, ei mitään siitä hyvinvoinnista jota he odottavat. Sitten tulee karismaattinen kaveri joka sanoo, ettei asioiden tarvitse olla näin, me voimme muuttaa tätä yhteiskuntaa... läpätiläp.
Tajuavatko Pera ja Lissu että kun "vallankumous" on tehty, heille jää luu käteen. Epätoivo ajaa ihmisiä erikoisiin tekoihin.

Tarjolla on siis johtaja joka antaa suunnan, kehuu, antaa tukea ja toivoa paremmasta tulevaisuudesta. Tällä reseptillä on menty ennenkin ja miksi se ei toimisi myös Suomessa.
Avain asemassa on tarjota jokaiselle sellainen perus-sivityksen taso, että hän ymmärtäisi olevansa propagandan kohteena ja ettei yhteiskuntaa kannata lähteä muuttamaan asein.

En väitä näin käyvän, mutta se on mahdollista. Missä laajudessa on kysymysmerkki.

Jos tarkoitat tällä Johtajalla Putleria, niin kannattaa Peran ja Lissun olla kyllä pirun varma asiastaan ennenkuin lähtevät valtaa vaihtamaan. Mikäli ajaudutaan tuohon @Laamanator in toisessa ketjussa mainitsemaan ”päättäväiseen sissisot.. korjaan, kaaosmaiseen räpeltämiseen yksityisin resurssein ja niillä voimilla, mitä kukakin kykenee tuttavapiiristään mukaansa suostuttelemaan. Sitten voidaan toivoa, että maahantunkeutujalle tulee paha mieli ja se päättää vetää joukkonsa pois ennen kuin hurjat vapaustaistelijat kuolevat metsässä nälkään tai päättävät lähteä kotiinsa ja sopeutua uuteen yhteiskunnalliseen tilanteeseen”, niin nämä vihollisen puolelle siirtyneet Perat ja Lissut ovat ensimmäisiä syytettyjä, kun jossain suonlaidalla tai hiekkakuopalla jaetaan Oikeutta.

Käsiin ei jää myöskään luu, vaan 4 tuuman rautanaulat, jotka ovat toisesta päästä kiinni puussa.

Uskallan väittää, että haasteemme eivät ole niinkään materiaalisia kuin kaikkea muuta. Varustelutasossa olemme saavuttaneet sen, minkä kohtuudella voi saavuttaa, määriä pitää hioa, mutta näinhän se on aina.

1. Henki.
2. Taito.
3. Materiaali.

Materiaalin osalta olen vähiten huolissani, vaikka sekin on kaukana siitä mitä sen pitäisi olla. Kaksi ensimainittua ovat jossain surkean ja säälittävän välissä.

Esimerkiksi Imatran separatistien Enson kanssa (Svetogorsk) muodostama kansantasavalta ei yksinkertaisesti ole uskottava vaihtoehto, paitsi kummelisketsin teemana. Sama ei toimisi myöskään Ruotsissa tai Saksassa, mutta sen sijaan Itä-Viron Lasnamäen kansantasavalta ei kuulostakaan enää täysin absurdilta vaihtoehdolta. Suomea ja muita länsimaita vastaan on kuitenkin käytettävä muita keinoja, joita kyllä työkalupakista tarvittaessa löytyy.

Siis Itä-Tallinnan? Tallinnaan ei ole Helsingistä kuin noin 80 kilometriä eli se on helsinkiläisen vinkkelistä katsottuna maantieteellisesti huomattavasti lähempänä kuin esimeriksi Panssariprikaati Parolannummella, Karjalan Prikaati Kouvolan kupeessa tahi valtakunnan itäraja. Puhekielen ilmaus Tallinnasta Etelä-Helsinkinä on aika todenmukainen, vaikkakin kärjistetty ja loukkaava, koska onhan Tallinna paljon kivempi ja edullisempi mesta kuin Stadi noin kokonaisuutta arvioiden ja siellä ei näe iljettäviä neekereitä kuin korkeintaan turisteina ja onhan ehta jenkkineekeri Alabaman puuvillapelloilta vähän eri kastia kuin somali.

"Neegrite asemel on meil tiblad." - Ahto Lobjakas, Eesti Päeväleht 2005. Aika kuvaavasti sanottu "mamupoliitikan" erosta Suomeen verrattuna.

Mutta onpa meillä Suomessakin ihan älytön määrä ryssiä ja luku vain kasvaa. Ja tämä venäläisporukka myös on aika hyvin edustettuna rikostilastoissa ja häirikköinä kadulla. Meilläkin. Vuonna 2008 pääkaupunkiseudulla (HKI, Espoo, Vantaa) oli 19 457 venäläistä. Helsingissä määrä kasvoi vuosien 2000-2008 välisenä aikana 54,8%, Espoossa 95% ja Vantaalla 138,3%.

Vuonna 2012 Suomessa asui vähintään 70 000 venäläistä, joista ilman Suomen kansalaisuutta hieman yli 58 000 ja loput sitten kielellisesti, kulttuurillisesti ja etnisesti venäläisiä. Epäilen tämän hetken kokonaismäärän olevan yli 100 000 riippuen siitä miten halutaan laskea. Venäläisistä vanhemmista syntynyt venäjää äidinkielenä puhuva Suomen kansalainen on venäläinen eikä suomalainen ja tuo tietysti pitää ottaa laskuissa huomioon, koska onhan juuri Ukrainan ja Vironkin venäläisvähemmistöissä määräävänä tekijänä kieli, identiteetti ja etnisyys eikä suinkaan kansalaisuus. Eihän Virossa ole Venäjän kansalaisia kuin vajaa 93 000 / 6,8%, mutta venäläisiä on kuitenkin 340 000 eli 25,2%.

Russians_in_Estonia_2010.png


Ryssien alueellinen jakauma on helposti havaittavissa tuosta. Suomessa on hyvin samankaltainen tilanne eli isot kaupungit ja rajan läheisyys vetävät näitä. Ida-Virumaa (väestöstä +70% venäläisiä) eli tuo tummanvihreä pläntti on myös sosiaalisten ongelmien kaatopaikka ja Narva sen kruunu. Olisi tietysti rumaa sanoa, että noinhan se on kaikkialla missä venäläisiä on paljon. Ihan Venäjää myöten siis.

Kuten sanottua, Tallinna on melkein kuin Pikku-Ber... Pikku-Helsinki, ja täysin omaa luokkaansa väestömäärältään ja muutenkin, joten sitä ei ole mielekästä ottaa vertailuun. Verrataan sen sijaan Narvaa (+90% venäläisiä) ja Tarttoa (+84% virolaisia). Ongelmat keskittyvät venäläistyneille alueille ja ylipäätään venäläisiin / vironvenäläisiin henkilöinä. Noita ongelmia on muunmuassa alkoholi- ja huumeongelmat, prostituutio, HIV, väkivaltarikokset, työttömyys sekä omaisuusrikokset.

Minä yksinkertaistan tässä vähän (eli samalla tapaa kuin heimoveljet):
- Jos äidinkieli on venäjä, niin kyse on venäläisestä olipa sillä mikä tahansa kansalaisuus.
- Jos kansalaisuus on venäjä, niin kyse on venäläisestä.

- Jos henkilö on etnisesti täysin venäläinen isän ja äidin puolelta sekä omaa venäläiset tavat, niin hänestä ei tule virolaista vain opettelemalla kieli ja saamalla kansalaisuus. Kyse on edelleen tiblasta.
 
Jos taiteilen pienen foliohatun päähäni, niin hieman kylmää ajatella syitä, miksi venäläiset ovat rakennuttaneet Itä-Suomen täyteen kylpylöitä ja muita huviloita. Monet niistä tekevät roimaa tappiota ja ovat jopa tyhjillään, mutta mitään ei silti tapahdu. Olen varma, että Venäjällä on Suomen Nato-neuvottelujen varalle jonkinlainen suunnitelma, jolla luodaan sekasortoa Suomen maaperällä enemmän tai vähemmän Itä-Ukrainan tapaan. Suomen viranomaisten olisi vaikea havaita pienehköä piikkiä lätkäkassi"turisti"määrissä. Varsinkin kun heidät vietäisiin venäläisillä turistibusseilla venäläläisiin huviloihin. Luultavasti syy on venäläisoligarkkien pääomien turvaamishaluissa, mutta kuka tietää.

Venäläisten matkailukiinteistöt Itä-Suomessa:

1396756930603


Hesarin huhtikuinen juttu aiheesta:
http://www.hs.fi/talous/a1396756943726

Esimerkki:
E.Kukkapää

Rosneft-öljyjätin rahoitusjohtaja ja pienosakas Pjotr Lazarev osti lomakeskuksen Sulkavan kunnalta miljoonalla eurolla 2008. Rosneftin pääomistaja on Venäjän valtio.

Kukkapäähän nousi rivakasti 21 hirsimökkiä ja päärakennus ravintoloineen 2009. Liikevaihto noin 300000 euroa, tappio lähes 600000 euroa. Omistaja rahoittanut toimintaa miljoonilla euroilla.
 
Kuka tietää missä vaiheessa on Venäläisten viisumivapaus asian käsittely EU:ssa? Toivottavasti kyseinen asia on laitettu jäihin ja loppujen lopuksi se torpataan.
 
Jos tarkoitat tällä Johtajalla Putleria, niin kannattaa Peran ja Lissun olla kyllä pirun varma asiastaan ennenkuin lähtevät valtaa vaihtamaan. Mikäli ajaudutaan tuohon @Laamanator in toisessa ketjussa mainitsemaan ”päättäväiseen sissisot.. korjaan, kaaosmaiseen räpeltämiseen yksityisin resurssein ja niillä voimilla, mitä kukakin kykenee tuttavapiiristään mukaansa suostuttelemaan. Sitten voidaan toivoa, että maahantunkeutujalle tulee paha mieli ja se päättää vetää joukkonsa pois ennen kuin hurjat vapaustaistelijat kuolevat metsässä nälkään tai päättävät lähteä kotiinsa ja sopeutua uuteen yhteiskunnalliseen tilanteeseen”, niin nämä vihollisen puolelle siirtyneet Perat ja Lissut ovat ensimmäisiä syytettyjä, kun jossain suonlaidalla tai hiekkakuopalla jaetaan Oikeutta.

Käsiin ei jää myöskään luu, vaan 4 tuuman rautanaulat, jotka ovat toisesta päästä kiinni puussa.

En tarkoita Putleria, vaan jonkinlaista Ottoville Jr joka toisin kuin kuuluisa kaimansa olisi oikeasti karismaattinen johtajka joka saisi massat puolelleen.
Tämä henkilö jos lähtee sitten syystä tai toisesta Putlerin kelkkaan, voi kuvaamani kehitys olla mahdollinen. Pera ja Lissu eivät auta venäläisiä, vaan venäläiset auttavat heitä tekemään vallankumouksen. Lopputulos olisi tietysti karvas yllätys.
 
Back
Top