Ukrainan konflikti/sota

Sellainen ryttyytys tässä päällä, että nyt vaan odotellaan milloin putinin kätyrit aloittavat taas porukalla vaatimaan että, tulitauko saatava välittömästi voimaan, sekä "rauhanneuvottelut" pitää saada käyntiin heti.
 
Se eilen esille tullut ryssien tutka on ilmeisesti yksi heidän parhaimmista, väittävät että sillä näkee stealth koneet mikä tietenkin on pelkkää ryssien propagandapaskaa, mutta todennäköisesti kyvyikkäimmästä päästä kuitenkin.


Tälläista siitä on aiemmin kirjoiteltu.


 
Jos noita ACTAMS tosiaan tulee Ukrainaan, niin pääsevät varmasti paremmin läpi ilmatorjunnasta kuin Storm Shadow ohjukset. Niitä kun ryssä ilmeisesti on onnistunut joitakin pudottamaankin.

Onkohan missään kerättynä oikeaa dataa kuinka paljon noita Storm Shadow:ta on oikeasti tiputettu ? Sotasalaisuuksia tietenkin, joten tuskin on.

Ryssän lähteet aina uutisoi, että 20 ohjusta tuli ja 2 pääsi läpi. Silti koko kohde on kuvissa paskana.

Mutta siis todellisen määrän kanssa tuolla tietenkään ei ole mitään tekemistä.
 
Harmillisesti näistä ei näy kuin eka twiitti, ainakaan jos ei ole kirjautunut selaimella.
Jos taas hakee twitteristä tuon nimistä kaveria, niin ei löydy. Sen sijaan tarjoaa Dillon Paytonin ATACMS-aiheista ketjua. Sangen merkillistä.
Jos on twitteriin kirjautunut tuo ketju aukeaa kun täällä mp.net:issä klikkaa täällä näkyvää ensimmäistä twiittiä.
Onko joku syy miksi twitterissä ei olisi kirjautuneena?
 
Eli eiköhän vedettäviä ole myös pistetty palasiksi niihin noista telatykeistä, joihin käy D-30 ja D-20 putki.
Tämähän on vallan hyvä uutinen.

Tuosta laskee, että ryssien noin 4000 tykillä kun ammutaan se 5 laukausta per tykki keskimäärin eli noin 20000 päivässä ne ovat loppuun ammuttu 500 päivän päästä, jolloin kaikilla tykeillä olisi keskimäärin 2500 laukausta takana, määrää pidetään takarajana ryssien kalustolle.
Tykkejä kuitenkin tuhoutuu valtavaa tahtia eikä monessakaan ole ampumattomat putket paikoillaan, joten selkeästi nopeammin ne tulevat olemaan aivan lopussa.

100 päivän päästä tällä tahdilla tykkejä olisi (arviolta 20 päivässä vähemmän jos valtaosa Ukrainan ilmoittamista olisikin kranaatinheittimiä) enään 2000 kpl ja niiden kuormitus tietenkin tuplaantunut ja putket loppuisivat tällöin vielä nopeammin.

Sodan ekonomia on tällä hetkellä ryssille todella armoton, tykkejä pitää riipiä varastoista korvaamaan tuhoutuneita sekä varaosiksi.

Ukraina sen sijaan alkoi heti etsimään maksimirajoja länsikaluston putkien osalta ja M777 9000 laukausta per putki ja PzH2000 20000 vaikka lienevätkin maksimilukuja kertovat karut faktat siitä, että laatu on lännessä aivan eri tasolla.

Puolisen vuotta tästä venäläisten tykit ovat todella lopussa ja niillä ei voi enään kovin pitkiä kaaria ampua. Putkien uustuotanto ei pysy alkuunkaan perässä vaikka miten yrittäisivät.
 

Ei siitä kauaa ole, kun 🇺🇦 pamautti johonkin toiseen aamupalaveriin. Jos tämä pitää paikkansa, niin on kirurgintarkkaa hommaa 👌 Eihän ryssä uskalla palaveerata tän jälkeen. Toivottavasti se ei vaikuta suoritukseen positiivisesti...

Screenshot_20230922_202730_Google.jpg

Tällä lailla 😍 Nami nami, päärakennus torjui kaikki ohjukset!
Edit sama video tuli allekin, mutta nautitaan nyt 2 kertaan

 
Viimeksi muokattu:
Harmillisesti näistä ei näy kuin eka twiitti, ainakaan jos ei ole kirjautunut selaimella.
Jos taas hakee twitteristä tuon nimistä kaveria, niin ei löydy. Sen sijaan tarjoaa Dillon Paytonin ATACMS-aiheista ketjua. Sangen merkillistä.
Tästä koko ketju luettavassa muodossa:

 
Back
Top