Ukrainan konflikti/sota

Hyvä kuvaus Venäjän taktiikasta. Eli vetäydytään tarkoituksella ja sitten tehdään vastahyökkäystä. Tämä vaikuttaa olevan siis taktista vetäytymistä, eikä kyseessä ole täällä spekuloitu järjetön ryssän ”vastahyökkäystä hinnalla millä hyvänsä” strategia.
NYT/Yahoo

Russian Troops Cede Ground and Strike Back, Frustrating Ukraine’s Counteroffensive​

To execute the tactic, Russian forces pull back to a second line of positions, encouraging Ukrainian troops to advance, and then strike back when the opposing forces are vulnerable — either while moving across open ground or as they arrive at the recently abandoned Russian positions.

The goal is to prevent Ukrainian troops from actually securing a position and using it as a base for further advances. That is what Ukraine was able to do successfully in the village of Robotyne in the south, its biggest breakthrough in recent weeks.

Jaa, että oikein taktista vetäytymistä? On aina ilo seurata, kun uudet keskustelijat saapuvat ketjuun vaihtamaan ajatuksia ;)
 
Päivän luvut:
382972824_665701322409616_3008740179040280930_n.jpg
 
Nuo artillery systems-lukemat ovat sitä tasoa, että pakko alkaa kohta tuntua. 45+ päivässä, 300+ viikossa, 1300+ kuukaudessa.. Jossain vaiheessa tykistöä on niin vähän, että ryssän miinoitteita voidaan lähteä purkamaan, koska ryssä ei saa enää niitä suojattua epäsuoralla

Myös tankkeja on alkanut taas menemään, todennäköisesti drone-vaikuttamisella. Tämäkin kyllä pehmittää ryssää ja heikentää mahdollisuuksia pysäyttää läpimurto, kun se viimein saadaan.

Malttia..
 
Yhdysvaltojen apu Ukrainalle loppuu muutamassa kuukaudessa, jos kovan linjan republikaanit eivät hyväksy uusien varojen myöntämistä, kertoi Valkoinen talo tiistaina.

– Aika ei ole meidän puolellamme. Meillä on riittävästi varoja Ukrainan taistelukenttien tarpeisiin vielä joksikin aikaa, mutta kongressin on toimittava, kertoi kansallisen turvallisuusneuvoston edustaja John Kirby.

Myös Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on usuttanut kongressia ja varsinkin republikaaneja päättämään nopeasti avun jatkosta.

Ukrainalla alkaa vähitellen olla pulaa ammuksista, koska Euroopan Nato-maiden ammustuotanto ei pysy kovan kulutuksen tahdissa.

STT

On kyllä surullista, että Euroopassa ei saada riittävää tykistön ammustuotantoa alkuun. Tämä on toki vain yksi tarvittava sotamateriaalituote. Laittakaa poliitikoille viestiä, että asia on saatava kuntoon välittömästi. Aikaa on ollut jo puolitoista vuotta ja naurettavan vähän on tehty. Nyt pitäisi olla jo uusia linjoja auki!

Kuitenkin tässä kohtaa paras mitä voimme tehdä, on alkaa nostamaan tuotantoa ja tuotantokapasiteettia.
 
Margarita Simonyan, who looks more orange every day, appears to have found dwelling in a parralel universe where her own propaganda promises to conquer Ukraine in 3 days have materialised. Yet, for some reason, she still wants to use nukes.
 
Tavoitteet on muualla kun Ukrainassa:

https://twitter.com/BadBalticTakes
This is your regular reminder that russia does not hide the fact it’s fighting an imperial war of genocide and doesn’t intend to stop at Ukraine.At least, it doesn’t hide that to russian audiences who, according to polling, clearly identify ‘territorial conquest’ as the whole point of their war.This is Yevgeny Balitsky, the russian-installed so-called governor of the temporarily occupied Zaporizhzhia Oblast. He’s been a key collaborator enabling the illegal annexations. During the subsequent ceremony, he was on stage clasped hands with putin when they did that cringe ‘russia’ chant.People like Balitsky don’t bother with the various excuses for russia’s war that are offered to its useful idiots abroad.Russia is exactly what the Baltic countries long warned the world that it is.Listen to us now. Give Ukraine everything it needs for victory as fast as possible. Set up the Special Tribunal now. The whole world will pay a much bigger price in future if we again delay recognising the reality of russia.
 
Jaa, että oikein taktista vetäytymistä? On aina ilo seurata, kun uudet keskustelijat saapuvat ketjuun vaihtamaan ajatuksia ;)
Tässä tilanteessa, kun venäjän ainoat vahvuudet ovat linnoitetut asemat ja miinat, niin aluksi "vetäydytään" miinoitteen läpi ja sitten "hyökätään" avomaastossa niitä samoja asemia vastaan, miinakenttien läpi? Eihän tuossa ole mitään järkeä. Eiköhän tässä ole kyse siitä, että joukot pakenevat asemistaan, jonne heidät sitten pakotetaan hyökkäämään takaisin. Toki sillä pystytään aiheuttamaan jonkin verran tappiota Ukrainalle, mutta käytännössä tuo tarkoittaa koko osaston uhraamista. Eli hyötysuhde on käsittämättömän huono.

Ja nyt tämä on saatu myytyä jollekin länsimaiselle toimittajalle käsittämättömän taktisena neroutena :facepalm:
 
Jotenkin tässä on sellainen fiilis, että apinaa tässä nyt koijataan ja kunnolla. Edelleen uskon vahvasti siihen, homma on Ukrainalla hallinnassa ja homma etenee kun on tarkoituskin. Eli, idea ei ole missään vaihessa ollutkaa pyrkiä nopeaan läpimurtoon, vaan nimenomaan siihen, että venäjän joukot jauhetaan hengiltä niiden omiin puolustusasemiin.
Molemmille osapuolille tekee erittäin kipeätä luovuttaa yhtään maaperää. Etenkin ryssän miehet ovat halpoja suhteessa hehtaareihin ja kun Ukraina tietää tämän, niin se saa koko ajan tilaisuuksia tuottaa tappioita ryssälle.

Mutta aikaa vastaan Ukraina pelaa. Yhdysvalloissa on vaalitaistelu käynnistymässä toden teolla ja iso osa R-leirin väestä kampanjoi sillä idealla, että "ei rahaa Ukrainaan". Jos vaikka Euroopassa Englanti tai Saksa uutisoisi jostain mittavasta panoksesta Ukrainaan, niin se unohtuu heti jos Trump twiittaa tai lausuu aihepiiristä mitä tahansa hönöä. Jos pelkistetään, niin ryssän on kestettävä vielä vuosi ja sitten katsotaan Amerikan kortit. Voi merkitä ryssälle tappiota, mutta ainakin jossain painajaismaailmassa myös voittoa. On tietysti mahdollista sekin, ettei tämä sota enää Amerikasta ole kiinni.
 
Tätäpä tuo kulutussota nyt on. Katsotaan kenen perse kestää.
Nuista tilastoista päätellen ryssä menettää todella paljon kalustoa ja miehiäkin.
Nyt ei muutamaan päivään ole saatu spektaakkeleita ( kuten isku laivaston päämajaan) tai läpimurtouutisia niin täälläkin näyttää pessimismi valtaavan alaa. Se on bunkkerirotan syntymäpäivä viikonvaihteessa, Ukraina voi jotain valmistella juhlan kunniaksi. Viime vuonna 8.10 foorumi heräili, kuten ehkä rottakin, ihan mukavissa tunnelmissa. Häätyy viikonloppuna nousta aikaisin.
Mielestäni edelleen Ukrainan kone jauhaa ja kun eivät halua tapattaa miehiään kuten ryssä, pullat kypsyy hitaammin.

edit. typo
 
Viimeksi muokattu:
En usko että näillä (sinänsä hyvillä) argumenteilla on merkitystä USA:ssa. Eikä sodan lopputuloksella ole juuri merkitystä USAn taloudelle muutenkaan (geopoliittiseen tilanteeseen toki on).
Kyse on enemmänkin periaatteesta. Bidenin hallinto keskittyy auttamaan Ukrainaa, samalla kun ajaa tarkoituksella USA:ta alas: raja on poistettu tarkoituksella, miljoonia laittomia siirtolaisia autetaan maahan - koulut ja sairaalat sekasorrossa, asuntotilanne katastrofaalinen, triljoonabudjetti ilmastokiihkoiluun ja 8% inflaatio rapauttaa tavallisen perheen elintason. Tämä pistää vihaksi.

Minä kannatan Ukrainan tukemista, mutta on hyvä ymmärtää mistä tuo MAGA-liikkeen Ukraina vastustus ainakin osittain kumpuaa.

Kuvaat vastakkain asettelua ihmisryhmien välillä ja sana ”viha” on se mihin Trump pyrkii.

Kannattaa esimerkiksi tutustua venäjä-Trump kytköksiin ja miten Facebook eli Meta mahdollisti Trump organisaation luoman vastakkain asettelun vaan kieli osavaltioissa. Trump osti palvelut Metalta eli Facebookilta millä taas oli ennen Trump vaalien voittoa kokemusta ympäri maailmaa ”miten tuunataan vaaleja luodaan sopivasti vihaa jos demokratia ei sitä osaa odottaa”. Trump sai vähemmän ääniä mutta tietokoneohjatusti sai äänet siellä missä niillä oli eniten vaikutusta ja voitti itse vaalit.

Esimerkkinä hihasta revitty Afrikka (vastakkain asettelun luominen vallankäytön välineenä) ja lähteenä kohtuu luotettava BBC
https://www.bbc.com/news/world-africa-48349671
ja Cambridge analytica paskatyökalut (Meta/Facebook alustaa hyödyntävä vaalitervaaja)

Kun venäjä lopulta häviää tän itse kehittämänsä paskan tai surkistuu muuten kärpäspaskaläjäksi on maailma paljon parempi paikkaa tavallisille ihmisille elää.

Ruplan kurssi muuten taas nousi äsken ja rysyt pakosti nosti taas lisää itsehirttokorkojaan. Tähän riittää että Ukraina pitää yllä painetta ja aloitetta - Ukrainan vastahyökkäys etenee.
 
Viimeksi muokattu:
On kyllä surullista, että Euroopassa ei saada riittävää tykistön ammustuotantoa alkuun. Tämä on toki vain yksi tarvittava sotamateriaalituote. Laittakaa poliitikoille viestiä, että asia on saatava kuntoon välittömästi. Aikaa on ollut jo puolitoista vuotta ja naurettavan vähän on tehty. Nyt pitäisi olla jo uusia linjoja auki!

Kuitenkin tässä kohtaa paras mitä voimme tehdä, on alkaa nostamaan tuotantoa ja tuotantokapasiteettia.

Ei taida kovin nopeaa olla. Sodan alettua Vihtavuori päätti perustaa nallitehtaan, mutta tietääkseni sekin ottaa jonku vuoden. Puhumattakaan tehtaista missä tehdään jotain hieman monimutkaisempaa tavaraa.
 
Jännä homma sinällään, että joka tuutista tulee uutisia siitä, kuinka Ukrainan hyökkäys ei etene ja kaikki mennyt päin helvettiä. Mutta samaan aikaa meille välitetään valtavasti kuvia ja videoita siitä, miten venäläistä kalustoa tuhotaan kaksin käsin. Ja samalla puuttuvat puuttuvat ne kuvat kymmenistä tuhoutuneista länsivehkeistä, joita pitäisi olla nurkat täynnä jos nuo uutiset pitävät paikkansa. Samaan aikaan saamme lukea venäläisten sotilaiden viestejä epätoivosta.

Jotenkin tässä on sellainen fiilis, että apinaa tässä nyt koijataan ja kunnolla. Edelleen uskon vahvasti siihen, homma on Ukrainalla hallinnassa ja homma etenee kun on tarkoituskin. Eli, idea ei ole missään vaihessa ollutkaa pyrkiä nopeaan läpimurtoon, vaan nimenomaan siihen, että venäjän joukot jauhetaan hengiltä niiden omiin puolustusasemiin. Ja kun venäjän joukkojen selkäranka on murrettu ja kyky minkään sortin vastahyökkäykseen tuhottu, niin sitten suoritetaan hallittu ja rauhallinen läpimurto. Ja varsinkin nämä iskut mustanmeren laivastoon voivat olla hyvä enne siitä, että kohta matka jatkuu kohti Krimiä.

Ja mikä taas näiden uutisten tarkoitus on? Niillä luodaan venäjälle se valheellinen kuva, että tilanne on hallussa ja mitään ei tarvi tehdä. Ja kun venäjä havahtuu todellisuuteen, niin silloin kaikki on liian myöhäistä.

Toivotaan, että olen oikeassa.
Tuossa on silleenkin järkeäkin, että jos lännen media väittää että Ukrainalla menee huonosti ja ryssällä hyvin,
niin se saattaa mennä läpikin, koska ryssän armeijassahan oli se metodi, että ylemmille ei kerrota oikeaa totuutta,
vaan ainoastaan kaunisteltua ja paranneltua totuutta, jossa kaikki harashoo ja viholliselle tulee koko ajan kauhiat tappiot.
 
Yhdysvaltojen apu Ukrainalle loppuu muutamassa kuukaudessa, jos kovan linjan republikaanit eivät hyväksy uusien varojen myöntämistä, kertoi Valkoinen talo tiistaina.

– Aika ei ole meidän puolellamme. Meillä on riittävästi varoja Ukrainan taistelukenttien tarpeisiin vielä joksikin aikaa, mutta kongressin on toimittava, kertoi kansallisen turvallisuusneuvoston edustaja John Kirby.

Myös Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on usuttanut kongressia ja varsinkin republikaaneja päättämään nopeasti avun jatkosta.

Ukrainalla alkaa vähitellen olla pulaa ammuksista, koska Euroopan Nato-maiden ammustuotanto ei pysy kovan kulutuksen tahdissa.

STT

Huoli pois!

 
Molemmille osapuolille tekee erittäin kipeätä luovuttaa yhtään maaperää. Etenkin ryssän miehet ovat halpoja suhteessa hehtaareihin ja kun Ukraina tietää tämän, niin se saa koko ajan tilaisuuksia tuottaa tappioita ryssälle.

Mutta aikaa vastaan Ukraina pelaa. Yhdysvalloissa on vaalitaistelu käynnistymässä toden teolla ja iso osa R-leirin väestä kampanjoi sillä idealla, että "ei rahaa Ukrainaan". Jos vaikka Euroopassa Englanti tai Saksa uutisoisi jostain mittavasta panoksesta Ukrainaan, niin se unohtuu heti jos Trump twiittaa tai lausuu aihepiiristä mitä tahansa hönöä. Jos pelkistetään, niin ryssän on kestettävä vielä vuosi ja sitten katsotaan Amerikan kortit. Voi merkitä ryssälle tappiota, mutta ainakin jossain painajaismaailmassa myös voittoa. On tietysti mahdollista sekin, ettei tämä sota enää Amerikasta ole kiinni.

USA:n tuki on korvaamatonta mutta en ihan helposti usko että Venäjä sotaa voittaa vaikka USA lopettaisi tukemisensa kokonaan (mitä tuskin tulee tapahtumaan). Se vain hidastaisi Ukrainan etenemistä entisestään mutta aika on kuitenkin Ukrainan puolella. Venäjän sotakone on jo nyt lyöty niin tohjoksi että eivät ne pelkällä lihasvoimalla ja miinotteilla kykene ihan loputtomiin tätä perseilyään jatkamaan. Kun ukrainalaiset luovuttavat vasta haudassa jos vielä sielläkään niin ei tuota hullua ja sitkeää kansaa pysäytä mikään voima maailmassa eikä ainakaan omaan mahdottomuuteensa tukehtuva Venäjä.

Ikävää kehitystä on kuitenkin USA:ssa tapahtunut ja siellä on jo edustajainhuonekin polvillaan mutta ei tätä sotaa ratkaista USA:ssa vaikka Putin ehkä niin kuvitteleekin. Jos kuvittelee niin tulee vielä pahasti pettymään ja se on sille kierolle lierolle ihan oikein :ROFLMAO:
 
Viimeksi muokattu:
Nämä ovat juuri niitä zenäjän mobikkeja jotka eivät ole ainoastaan ilmaisia vaan jopa "voitollisia". Millään länsimaalla ei ole samanlaisia, eikä kovin monella muullakaan maalla. Paljonkohan niitä on "reservissä"? Puolimiljoonaa? Siis asekuntoisia..
Asekuntoisuus on myös vaihteleva käsite ryssälässä. Kyllä siellä Siperiassa voidaan kokonainen rangaistustyöleiri siirtää junakuljetuksin kohti länttä. Punatähti piippalakkiin ja ruosteinen AK käteen. Maximilla varmistetaan, että vangit etenevät oikeaan suuntaan eivätkä kävele takaisin.
 
Back
Top