Ukrainan konflikti/sota

Toivotaan että olet oikeassa mutta nämä ovat itselleni vähän tällaisia Kemikaali Alin viimeisiä kommentteja, "ei tässä mitään hätää ole".

Pystytkö aluksi listaamaan vaikka viisi hyvää merkkiä jotka todentaisivat että Venäjä on jo aivan kuilun reunalla käytännössä nostamassa valkoista lippua pystyyn?

venäjä murtuu ratkaisutaistelussa sen jälkeen kun he ovat hävinneet sodan tavallaan kokonaisuutena. Siihen menee aikaa mutta he ovat olleet häviämässä sotaa talousmisten mukaan viimeistään joulukuusta 2022 lähtien. Merkkejä pelkästään tällä viikolla: Ruplan notkahti taas, paniikki koron nosto taas ja inflaatio jatkoi silti nousuaan.

Mitään Volgan lauttureiden ongelmista ei olisi tapahtunut ellei Ukraina pitäisi painetta (S400 meni taas Belgoradissa eikä se ollut halpa,Ukraina laittoi taas viljalaivoja liikkeelle koska rysyjen uhka Krimillä systemaattisesti väheni).

Paskojen talouslukujen lähde on venäjän ministeriö itse
(19:07 russian goverment net deficit by month 2021-2023 kiva taulukko)

Edelleen kannattaa pitää muistissa jatkuva kalusto ja miehistötappioiden virta - myös vähän fiksumpien karkumatka rajoilta ulos sekä sisäsyntyiset Ukrainan aiheuttamat ristikkäisongelmat kuten viljan puinti yskii koska ei ole dieseliä ja pakotettu dieselin ulosvientikielto … liikaa raskasta öljyä varastoissa ja … odotan innolla sähköverkon häiriöitä talvella 2023-2024 keski-venäjällä.

Toki rysyt tsemppaa je kehittää kaikkea yritystä ja systeemiä mutta … talousmiehet sanoo että pitkän ajan keskiarvo tappaa. Suunta on sellainen millä ei lähtökohtaisesti voita sotaa.
 
Viimeksi muokattu:
Ja

Ja sä meinaat et toi pinta-alalla laskettu 0,2% pitää loppuun asti? Meinaat et ryssä on linnottanu joka hehtaarin valtaamasta alueesta?

Eikö sellainen ole mahdollista että ryssä linnoittaa sitä mukaan kun Ukraina etenee? Eikös Toveri ylempänä sanonut että tällaista valitettavasti tapahtuu koska Ukraina etenee niin hitaasti. Tuossa on myös sellainen mahdollisuus että oppii tekemään sen paremmin koska näkevät miten Ukraina menee linjoista läpi. Kait ne ratkaisevat tapahtumat tapahtuu aivan muualla.
 
Hyvää keskustelua sodan etenemisestä. Ryssällä talous sakkaa se on tärkeää mutta milloin? Asiantuntijat oli sitä mieltä kun swiftistä sulku tulee niin se on harasoo mutta sitä ei tapahtunut. Putinia on veikkailtu kuolevaksi milloin mistäkin syystä mutta poka vaan porskuttaa. On sanottu että leopardit kun nähdään taistelu kentällä ne nähdään kk päästä Uralilla. Jotkut ovat puhuneet korean mallista ja tähän uskon itsekin. Rauhaa ei tulla saamaa aikaan ja ryssä militatisoituu koko ajan enempi ja enempi pöllö korean tapaan ja sulkeutuu omaan koloonsa. Kansa pystyy tämän estämään mutta mikäs teet kun oot lampaaksi syntynyt niin myös lampaana pysyt. Paljon on nyt lännen tuesta kiinni tämä touhu. Se mikä ei mene kaaliin on se että ei vieläkään ammuksia paineta 3 vuorossa menemään ihme vatulointia lännellä tässä suhteen ja pahimmassa skenaariossa paska kajahtaa tuulettimeen sen takia.
 
Ennustan ainakin lyhyttä elinikää, kantama lienee kilometrejä.
Lyhyt on kantama. Ampuu ilmeisesti sekä tykistö että heitintavaraa 120 millistä sellaista, noista englanninkielisistä termeistä nyt en ihan kartalla ole mitä kuulu esim. " mortar"- termin alle missäkin yhteydessä ja varsinkin kun kyseessä ilmeisesti on sekasikiö ase, joka ei varmaankaan ole hyvä oikein missään.
 
Mmm-m. Mutta omaa pessimismiäni kyllä kasvattaa se kuuluisa 0,2%. Tällä vauhdilla 100% saadaan vallattua takaisin vuonna 2523. Eikä pessimismiä yhtään vähennä se paradoksi, että poliittiset johtajat ympäri maailmaa sanoo Ukrainan taistelevan koko Euroopan puolesta, mutta miksei koko Eurooppa siis taistele Ukrainan puolesta?
Mun mielestä Ukraina ansaitsisi aseiden lisäksi sotilaita avukseen, ei tuo Putinin ryöstöretki muuten lopu.
Joo, etenee hitaasti. Mutta taustalla on se että ryssä on raiskannut, tappanut ja kiduttanut kuoliaaksi jo sen 100-200 tuhatta Ukrainalaista. Ja jatkaa tätä toimintaa systemaattisesti kokoajan. Ukrainalaisia on siis valtavasti joilta on viety koko perhe, puoli sukua jne. Nämä ihmiset toteuttavat kostoa ryssille ja tämän ihmisryhmän koko ei ole pieni. Näiltä ihmisiltä ryssä vei jo tulevaisuuden joten nyt tuotetaan niitä kiloörkki-lukemia.

Tässä toteutetaan nyt kostoa ryssälle ja toteutus on viety armeijan tasolle. Juuri nyt ei ole mitään muuta kuin tavoite tappaa niin monta ryssää että ne innokkaat tulijat loppuu. Ne jotka ei halunneet sotia lähtivät Ukrainasta, heille on ovet auki EU:hun.

Tappelu loppuu aina siihen että tappelupukarit loppuu molemmilta puolilta. Nykymenolla ne innokkaat loppuu ensin puttelilta. Minua ei kiinnosta asenne kun on se suurimman osan rysistä lähtökohta tähän kolmenpäivänerikoiseen. Tätä ennen on ehditty tuhota niin monen ukrainalaisen tulevisuus että sitä satoa saa sitten kerätä yksilösuoritteina vielä seuraavan vuosikymmenen, en usko että suuirin osa uhrien omaisista rauhoittuu ennen kuin ovat saaneet kostonsa hoidettua loppuun. Pommiräjähdyksia ja muita terroriiskuja saataneen seurata ryssälässä pitkään mutta se on se hinta minkä ryssät maksaa puttelistaan.

Tykkiä ja tykinammusta tulee riittämään Ukrainalla enkä usko että motivoituneesta jalkaväestäkään tulee pulaa lähivuosina. Siinä saa sitten putteli suunnitella ihan rauhassa jäädytyksiään. Jäädytyksestä on puhuttu jo vuosi mutta kiloörkkiä tulee runsaasti jokaviikko. Joten se jäädytys mikän on saavutettavissa on, tämä jäätynyt konfliksi tarkoittaa sen 500-1500 ryssää nutullaan tai pahasti loukkaantuneena joka päivä.
 
Päivän luvut:
384201220_666741235638958_3165178072030780254_n.jpg
 
Siitä alueesta jonka ryssä sai vallattua 2/22 alkaneen hyökkäyksensä aikana, Ukraina on saanut palautettua n. 54 %:ia. Eli reilut puolet. Ei se nyt mikään huono saavutus ole kun huomioidaan sotilaallinen alkutilanne Ukrainan osalta. Reilussa vuodessa Ukraina on kyennyt nousemaan täydellisestä altavastaajasta sodan hallitsevaksi osapuoleksi.
- maailman toiseksi suurin sotilasmahti on menettänyt lähes kokonaan uusimman motorisoidun kalustonsa ja liki 300.000 kaatunutta + ainakin 600.000 haavoittunutta.
- Mustanmeren laivasto on ajettu pakoon valloittamattomana pidetystä Sevastopolin laivastotukikohdasta ja ryssän ilmavoimat menettäneet suuren osan taistelukyvystään.

Sodissa vain tapaa olla erilaisia vaiheita. Käytännössä sota etenee kuitenkin Ukrainan valitsemalla tavalla. Suoraa rintamahyökkäystä hidastettiin ryssän vahvojen linnoitteiden ja miinoitusten johdosta. Sillä vältetään omia tappioita ja samalla jatketaan peliä omilla vahvuuksilla. Tällä hetkellä on meneillään ryssän linjojen pehmitys ja jonkinlainen tunnustelu/asemasotavaihe. Ukraina möyhentää ylivoimaisella tykistöaseellaan ryssän asemia, tuhoaa ja kuluttaa joka päivä suuren määrän vihollisen elävää voimaa sekä kalustoa. Etenee siellä missä se voidaan tehdä ilman suuria riskejä ja tappioita.

Mutta kyllähän Ukrainan eteneminen tulee nopeutumaan kun saadaan otollinen hetki hyökkäykselle. Sodan ns. momentum on jo pitkään ollut ukrainalaisilla. Ryssä kovien tappioiden myötä tilanne kehittyy koko ajan paremmaksi Ukrainan kannalta.

Sota ei ole hätäisten hommaa. Kaikki ottaa oman aikansa. Taistelu tulee jatkumaan vielä vuosia ehkä vuosikymmeniä. Kannattaa kiinnittää huomiota siihen miten sodan osapuolet ovat tähän mennessä kyenneet edistymään suunnitelmissaan ja tavoitteissaan, kehittämään ja kasvattamaan resurssejaan. Se kertoo myös siitä miten asiat tulevat kehittymään myös jatkossa.

Sekin on hyvä huomioida että sotaa käydään myös muilla rintamilla. Ryssä on saanut pahasti takkiinsa niin taloudessaan kuin poliittisesti. Valtio itsessään sekä maan poliittinen johto on menettänyt uskottavuuttaan kaikilla osa-alueilla. Niin ulkomailla kuin varmasti myös kotimaassaan.

Vastaavasti Ukraina on kasvattanut poliittista pääomaansa ja valtiollista arvostustaan koko maailmassa. Aseavun lisäksi se on kyennyt käynnistämään omaa asetuotantoaan huomattavasti tehokkaammin kuin ryssä. Jo tulevan talven ja vuoden 2024 aikana Ukrainan asetuotanto lisääntyy ja omavaraisuus tulee kasvamaan monien aselajien osalta.

Näin sota etenee kun sitä katsoo hieman isommassa kokonaisuudessa. Ukraina ei tule tätä sotaansa häviämään. Mutta kaikki ottaa oman aikansa. Ikävä kyllä vielä useita vuosia.
Suurinpiirtein näin olin tulossa tänne kirjoittamaan. Erinomainen kirjoitus ja tuota ei voi liikaa korostaa, että noin puolet menetetyistä alueista on vallattu takaisin noin vuodessa. Vastassa vieläpä se "maailman toiseksi paras armeija". Semmoisen kommentin kuitenkin vielä kirjoittaisin, että en pidä Ukrainan tykistöasetta vielä ylivoimaisena oikeastaan muussa, kuin osittain kantamassa ja mahdollisesti tarkkuudessa. Taitaa edelleen olla niin, että ryssä saa kranaattia ilmaan paljon ja saattaa jopa edelleen olla edellä tulen tiheydessä ja putkien määrässä, vaikka Ukrainan toiminta tätä kenttää mukavaa tahtia tasoittaakin. Mennyt ei ole tae tulevasta, mutta ryssällä on ollut historiassaan taipumus romahtaa näyttävästi aika-ajoin. Toivottavasti näin tapahtuu taas pian uudestaan.
 
Lyhyt on kantama. Ampuu ilmeisesti sekä tykistö että heitintavaraa 120 millistä sellaista, noista englanninkielisistä termeistä nyt en ihan kartalla ole mitä kuulu esim. " mortar"- termin alle missäkin yhteydessä ja varsinkin kun kyseessä ilmeisesti on sekasikiö ase, joka ei varmaankaan ole hyvä oikein missään.
Raskas heitinhän tuo on. Pataljoonatason vehje. Kuorma-auton alustalla paljon halvempi kuin 2S9 tai 2S31 tai jokin BTR-alusta tai Bumerang. Heittimet on ollut tapana panna enemmän panssaroituihin ajoneuvoihin, koska ne toimivat aika lähellä vihollista. Tuo vertautuu siinä suunnilleen meikäläiseen heitin-tekaan.
 
Raskas heitinhän tuo on. Pataljoonatason vehje. Kuorma-auton alustalla paljon halvempi kuin 2S9 tai 2S31 tai jokin BTR-alusta tai Bumerang. Heittimet on ollut tapana panna enemmän panssaroituihin ajoneuvoihin, koska ne toimivat aika lähellä vihollista. Tuo vertautuu siinä suunnilleen meikäläiseen heitin-tekaan.
Olisiko ryssä ensimmäistä kertaa historiassaan miettinyt ergonomiaa, kun kranaatit kivasti siinä putken vieressä melkoisena murikkana. Ukrainan FPV -droneille erinomainen tähtäyspiste.
 
Olisiko ryssä ensimmäistä kertaa historiassaan miettinyt ergonomiaa, kun kranaatit kivasti siinä putken vieressä melkoisena murikkana. Ukrainan FPV -droneille erinomainen tähtäyspiste.
Ehkä on! Mutta ei se noita laitteita Ukrainaan asti sotatantereelle saa. Tuo on <kuvan tuote ei liity tapahtumaan> -juttua.
 
Edelleen ei voi kuin ihmetellä tuota tuhotun ryssätykistön määrää. Ja vaikka vain puoletkin putkista olisi oikeasti poissa pelistä, olisi sekin aivan mieletön määrä tykistöä.

Mistä tietysti päästään taas siihen, kuinka järjettömät määrät aseita Neuvostoliitolta jäi ryssille perinnöksi. Kun länsimaissa on paria poikkeusta lukuunottamatta viimeiset 20-30 vuotta ajettu alas asevoimia kylmän sodan aikaisista vahvuuksista, voi vain todeta, että onneksi Putlerin örkkiarmeijan operatiivinen ja taktinen osaamistaso ei ole ollut lähelläkään propagandassa mainostettua tasoa.
 
Sössön sössön. Mahtaa olla vaikeaa keksiä mitään sellaista sanottavaa, mikä pitäisi pienikokoisen presidentin jotenkin relevanttina.

Hyvinhän tuo sotakääpio on joutunut selityksiään vaihtamaan sen mukaan miten päin persettä valloitussota on mennyt. Aluksi Kiovaan piti päästä parissa päivässä ja "denatsifioida" Ukraina. Jäi menemättä. Nyt sitten yrittää pitää hätäpäissään kiinni niistä pakkoliitetyistä Ukrainan alueista, jotka ryssä sai vallattua.
 
Jalostamot Venäjällä erään lähteen mukaan:
Refinery_NCityProvince_oCountryCapacity_BCapacity_CLatitudeLongitude
Bashneft Novo-Ufa RefineryUfimskiy rayonBashkortostanRussian Federation
380000​
60415​
54,86139​
56,08533​
Bashneft Salavatnefteorgsintez RefinerySterlitamakskiy rayonBashkortostanRussian Federation
250000​
39747​
53,42156​
55,8907​
Bashneft Ufaneftekhim RefineryBlagoveshchenskiy rayonBashkortostanRussian Federation
250000​
39747​
54,93158​
56,06204​
Yukos OAO Angarsk Petrochemical RefineryAngarskiy rayonIrkutskRussian Federation
384000​
61051​
52,51551​
103,92894​
TNK-BPL Nizhnevartovsk RefineryNizhnevartovskiy rayonKhanty-MansiRussian Federation
25100​
3991​
60,98358​
76,4485​
LUKOIL Ukhta RefinerySosnogorskiy rayonKomiRussian Federation
72000​
11447​
63,64043​
53,81896​
Yukos OAO Achinsk RefineryAchinskiy rayonKrasnoyarskRussian Federation
131000​
20827​
56,23515​
90,41826​
Surgutneftegas Kirishi RefineryKirishskiy rayonLeningradRussian Federation
337000​
53579​
59,48362​
32,0708​
Sibneft/Central Fuel Company Moscow RefineryMoskva gorsovetMoskvaRussian Federation
213000​
33864​
55,65182​
37,80642​
LUKOIL Nizhny Novgorod RefineryKstovskiy rayonNizhegorodRussian Federation
292000​
46424​
56,12191​
44,14273​
Yukos OAO Kuibyshev Oil RefineryKuybyshevskiy rayonNovosibirskRussian Federation
139800​
22226​
55,42784​
78,32097​
Sibneft Omsk RefineryOmskiy rayonOmskRussian Federation
380000​
60415​
55,07725​
73,24142​
TNK-BP Orsk RefineryGayskiy rayonOrenburgRussian Federation
159000​
25279​
51,25948​
58,52666​
LUKOIL Perm RefineryPermskiy rayonPenzaRussian Federation
235000​
37362​
57,91107​
56,15172​
TNK-BP Ryazan RefineryRyazanRostovRussian Federation
253000​
40224​
54,56251​
39,75465​
Yukos OAO Novokuibyshevsk RefineryVolzhskiy rayonSamaraRussian Federation
191500​
30446​
53,1435​
50,04317​
Yukos OAO Syzran RefinerySyzranskiy rayonSamaraRussian Federation
213400​
33928​
53,08928​
48,38781​
TNK-BPL Saratov RefinerySaratovskiy rayonSaratovRussian Federation
108000​
17171​
51,45089​
45,94329​
Yukos OAO Strezhevoy RefineryAleksandrovskiy rayonTomskRussian Federation
5400​
858​
60,6664​
77,48155​
LUKOIL Volgograd RefinerySvetloyarskiy rayonVolgogradRussian Federation
193000​
30684​
48,50495​
44,65074​
Slavneft YaNOS Yaroslavl RefineryYaroslavskiy rayonYamal-NenetsRussian Federation
132000​
20986​
57,55753​
39,78512​
Osuin tähän vanhaan Ukrainan sodan sivuun ja tähän postaukseen. Neste ilmoittaa öljytuotteiden jalostuskapasiteetikseen noin 15 000 000 tonnia vuodessa. Jos nämä luvut ovat yhtään vertailukelpoisia, pelkästään Nesteen tuotantokyky on noin kolminkertainen Venäjän jalostuskapasiteettiin.
 
Edelleen ei voi kuin ihmetellä tuota tuhotun ryssätykistön määrää. Ja vaikka vain puoletkin putkista olisi oikeasti poissa pelistä, olisi sekin aivan mieletön määrä tykistöä.

Mistä tietysti päästään taas siihen, kuinka järjettömät määrät aseita Neuvostoliitolta jäi ryssille perinnöksi. Kun länsimaissa on paria poikkeusta lukuunottamatta viimeiset 20-30 vuotta ajettu alas asevoimia kylmän sodan aikaisista vahvuuksista, voi vain todeta, että onneksi Putlerin örkkiarmeijan operatiivinen ja taktinen osaamistaso ei ole ollut lähelläkään propagandassa mainostettua tasoa.
Nettiin päätyneillä videoilla monet tykit tuhotaan joko HIMARSilla tai perinteisen tykistön tarkkuusammuksilla. Ilman näitä keinoja tykkejä tuhottaisiin selvästi vähemmän.
 
Back
Top