Ukrainan konflikti/sota

Jep, samaa tulin linkkaamaan. Mielenkiintoisia aikoja!

No olisi kyllä mielenkiintoinen liike, rintama kun on jämähtänyt ikävästi paikalleen täydelliseksi asemasodaksi Novoprokopivkan ja Verboven alueella ja tuleva talvi tuskin tuo yhtään mitään uutta ja ihmeellistä.

Tuota Nova Kakhovkaa hyökkäyssuuntana täytyy kyllä ihmetellä. Missähän kunnossa tienoo padon räjäyttämisen jäljiltä on?
 
Luulen, että Ukraina tulee saamaan pitkän kantaman ohjukset ja paljon muuta nyt kun Israelissakin on rintama auki. Lännen on pakko alkaa varustamaan Ukrainaa vielä enemmän, jotta sota saadaan loppumaan. Muuten tämä paska leviää käsiin jos sen vaan annetaan levitä.
Tätä minäkin mietin, että Ukrainan suhoin siiven alta voi kohta löytyä uudenlaista risteilevää. Toki sellaisella rajauksella, että kohteiden on sijaittava venäjän rajojen sisäpuolella.
Tuota Nova Kakhovkaa hyökkäyssuuntana täytyy kyllä ihmetellä. Missähän kunnossa tienoo padon räjäyttämisen jäljiltä on?
Ihan paskana. Mahdollisia ylimenopaikkoja on muutama sieltä alavirtaan Oleshkyyn asti. Niillä seuduilla oli uutisia Ukrainan joukoista ja taisteluista Dneprin itäpuolella joku aika sitten, kesällä tai ihan alkusyksystä. Sittemmin on ollut hiljaista sillä suunnalla ryssän terroripommituksia lukuunottamatta.
 
ja Ruotsin saaminen läntisen liittouman mukaan, on täkeää, Gotlanti kuitenkin on kivasti jarruna ohimenevälle liikenteelle...

Kuin on myör se affenanmaa, lähetystö vek ja kunnon varuskuntatoiminta sinne takas, vaikkapa tehtäisiin sukelusvene satama tms. paikalle.... mutta Naton tukikohta / vartiopiste ainaskin...
 

Kaikki vanha on taas kerran uutta:

About this - https://t.me/btvt2019/6841

70 years of development of tank protection seem to have returned to their roots.



-

Vanhasta puheenollen, ryssä kaivanut BTR-70 vaunuja varastoista (ei voi olla pohtimatta, tullaanko vielä näkemään BTR-152 rivissä):

Also, their peers BTR-70 were added to the T-62M.

Here it is: “the share of new and modernized equipment in the army exceeded 90%.”


 
Tätähän on uumoiltu alusta asti.

Vastapuoli reenaa kokoveriä, TCCC, hemostaatteja, kirurgista ilmatietä jne jne ja pystyy hoitamaan ainakin sairaalaan asti todella vakavastikkin loukkaantuneen sotilaan. Sitten on neukkuvtunryssälä, jossa haavoittuneelle annetaan hyvässä tapauksessa sulffaa haavoihin ja annetaan votkulaa.

Mua sitten korpeaa ihan riittävästi, kun naamakirja, youtube jne on isollaan isoryssiä, jotka uhoaa maansa mahtavuudesta. Liittyy se an225 Mriya lentokoneeseen, neukkujen avaruusohjelmaan tai mihin vain, niin ryssät on kommenteissa määkimässä maansa mahtavuutta. Sitten tosiasiassa ne ei saa superrahoitetun armeijansa sotamiestä elossa sidontapaikalle tai annettua sille suurelle isänmaanystävälle antibiootteja, ettei se kuolisi seuraavalla viikolla tulehdukseen tai tetanus piikkiä, ettei saisi jäykkäkouristusta. On siinä kyllä paska kansa.
 
Päivän luvut:
387853698_668449268801488_5614616146800290118_n.jpg


Siellä ovat laskijat olleet näyttävästi pitämässä lepopäivää, tai sitten on ollut vain erittäin hiljainen päivä rintamalla
 
Hep!

rapiat 66% on jo kaput, enään 1/3 jäljellä!
Hienoa!
On todella tärkeä ymmärtää, kuinka merkitävä uutinen on kyseessä. Sillä ei ole mitään merkitystä, kuinka monta mobikkia jostain siperian peräkylistä revitään rintamalle, joko rahalla tai pakolla, jos heille ei ole johtajia. Ja varsinkin, kun se ylempi johto piilottelee jossain Himarssin kantaman ulkopuolella. Se mobikki voi saada jotain aikaiseksi, kun sille osoitetaan potero, annetaan joku pyssy ja näytetään suunta mihin ampua. Mutta, kun pitäisi hyökätä, reagoida tai sitten tehdä jotain vähän monimutkaisempaa, niin sitten alkaa ongelmat.

Voin vaan kuvitella, mikä kaaos tuolla rintamalla on, kun Ukraina puskee lopulta läpi. Ja jos koskaan, niin juuri silloin olisi tarvetta sille osaavalla ja nopeasti reagoivalle komppanianpäälliköille. Ja kun tähän yhdistetään muutenkin venäläinen sotilaskulttuuri, jossa kaikki oma-aloitteellisuus on tukahdutettu, niin hyvä tästä tulee.
 

"Super simple numbers: there maybe 500 highly qualified Russian junior survivor-officers. A Russian company today on the battlefield field are max 70 soldiers. So they can lead 35,000 soldiers. So if the Russian Army's maneuver units, those who fight as armor and infantry, are 175,000, then still 80 % of all units are led by inexperienced, misplaced officers. I think it is worse, but it is a conservative answer."

Israeliin liittyen joku sanoi, että maailmaan saadaan rauha, siinä vauheessa kun kansa rakastaa poikiaan enemmän kuin vihaa ulkopuolisia. Sitä tämäkin ukko olisi voinut miettiä


Screenshot_20231009_091519_Google.jpg

Vaan millä näiden hullujen päästä saataisiin pois ajatus, että "väärän" väen tapoaminen on jotenkin kunniakasta
 
RFU:ssa Tokmakin suunnasta. Tämän mukaan rintaman laajentaminen Kopanin suuntaan edistyisi.
Myroshnykov puolestaan kommentoi eilen, että ryssä vastahyökkäili kovasti.

 

Toinen twitter-tili kirjoittaa tästä samasta. Jos en ole pahasti metsässä, niin kartan merkki näyttäisi olevan Dzhankoin seudulla. Ukraina iski sinne joko droneilla tai risteilyohjuksilla muutama päivä sitten, liekö juuri tämä kohde kyseessä:

On October 7th, In occupied Crimea, deep behind enemy lines, a precise strike was delivered. 21 people were killed, and 16 were injured. All the deceased were elite special forces serving with enemy intelligence.

1696840525778.png

The special forces base that was hit by the Armed Forces of Ukraine was highly classified and disguised. The enemy military suspects that a traitor may have infiltrated their ranks, but a more likely version is that someone from the area is a Ukrainian Partisan.

 
Eikös tämä ala näyttää jo ajalta ennen maailmansotia, jolloin ei taistelukentän lääkintää juurikaan edes tunnettu? Amputaatiot oksasahalla puupalikka haavoittuneen suussa jne.
Onhan tässä sodassa paljon muutakin samankaltaista kuin vähintäänkin 2. maailmansodan aikoina: etulinjan takana joukot jotka vartioivat että etulinjasta ei peräännytä, kaikille ei anneta aseita (ottakaa kaatuneilta).
 
Viimeksi muokattu:
Eikös tämä ala näyttää jo ajalta ennen maailmansotia, jolloin ei taistelukentän lääkintää juurikaan edes tunnettu? Amputaatiot oksasahalla puupalikka haavoittuneen suussa jne.
Silloin probleema oli tiedonpuute mutta yritys oli kova. Nyt rysylässä olisi tietoa mutta ei edes yritetä. Luulen, että 1800-luvun taistelukentillä oli parempi mahis jäädä henkiin haavoittuneena kuin nyt Ukrainan itärintamalla örkkien joukoissa. 👍🏻
 
Back
Top