Ukrainan konflikti/sota

Valkoisen talon mukaan pohjois-korea toimittanut yli tuhat merikontillista tavaraa venäjälle alle kuukauden ajanjaksolla (7.9 - 1.10). Taisi varaston ovet aueta vastineeksi teknologiasta.

Jos ryssänmaalla mitään sisäistä partisaaniliikettä on, niin toivon mukaan tajuavat panna Siperian rataa poikki.
 
Asuvat ja harjoittavat liiketoimintaa lännessä
Aleksei Matsuka: Kuinka venäläiset oligarkit sponsoroivat sotaa
Venäläiset oligarkit sekä rahoittavat Venäjän sotaa Ukrainaa vastaan että tienaavat siitä rahaa. Se ei ole uutinen. Mutta ne, joista nyt keskustellaan, elävät onnellisina ja tekevät bisnestä lännessä; heidän nimensä eivät ole USA:n ja EU:n pakotelistoilla. Useita tällaisia hahmoja löysivät toimittajat riippumattomista venäläisistä julkaisuista Scanner Project ja "Important Stories", joiden kanssa FREEDOM-televisiokanavan päätoimittaja Aleksey Matsuka puhui.
Sodan edunsaajat
Ensimmäinen tarina kertoo venäläisistä aseparoneista. Kremliä lähellä oleva liikemiesperhe, joka toimittaa aseita ja ammuksia Venäjän joukkoille, "wagneriteille" ja jopa Lukašenkon armeijalle.
Konstantin Nikolaev on Forbesin oligarkki, joka teki omaisuutensa rautatieliikenteessä.
1697227823880.jpeg
Mielenkiintoista on, että hän työskenteli myös Ukrainassa ennen sotaa. Täysimittaisen hyökkäyksen alkamisen jälkeen noin 3 tuhatta hänen vaunujaan pidätettiin, ja itse liikemies määrättiin sanktioihin. Se vaikutti finaalilta.
Mutta toimittajat saivat selville, että Nikolaevilla on vaimo. Nainen on hyvin kaukana liiketoiminnasta: hän kiinnostui urheiluammunta, työskenteli ohjaajana ja osallistui mestaruuskilpailuihin. Seurauksena oli, että Svetlana Nikolaeva yhdessä Putinin oligarkin Igor Rotenbergin pojan kanssa osti yllättäen kolme patruunatehdasta Venäjältä.
Myöhemmin S. Nikolaeva päätti valmistaa patruunoiden lisäksi myös aseita.
"Nikolaevan "harrastus" oli tarkkuuskiväärien valmistus. Viime vuosina Venäjällä ei ole ollut paljon nykyaikaisia kiikarikiväärejä, ja siellä alettiin valmistaa Orsis-kiväärit, jotka ovat nyt käytössä. Löysimme kuvamateriaalia PMC [Wagner] -hävittäjistä taistelemassa heidän kanssaan. Lukashenko toimitti nämä samat kiväärit kaikenlaisille joukkoille ja turvallisuusjoukoille", sanoi Scanner Projectin toimittaja Mihail Maglov.
Tämän luokan kiväärien valmistamiseksi piippu on työstettävä erityisellä tavalla. Tätä varten sinulla on oltava siistejä koneita, mutta Venäjällä niitä ei valmisteta. Siksi venäläisen oligarkin vaimo toi rauhallisesti saksalaisia koneita tehtaalleen ja jopa Sveitsin kautta. Ja kaikki tämä on keskellä pakotekampanjaa.
"Sveitsi jopa aloitti tutkimuksen, mutta se lopetti sen hyvin nopeasti sanoen, että se ei nähnyt yhteyttä Nikolaev-yhtiön kiväärituotannon ja aseiden välillä", toteaa Mihail Maglov.
Toisin sanoen aseet, joita nykyään käytetään tappamaan ukrainalaisia sotilaita, tehtiin eurooppalaisilla koneilla, ja ikäänkuin kukaan ei todellakaan välitä tästä.

Mutta entä oligarkki Nikolaev itse? Olisi loogista olettaa, että hänen omaisuutensa Euroopassa laitettu arestiin ja hänen rahansa ja omaisuutensa lännessä jäädytettiin. Mutta ei edes sinnepäin. Viime aikoihin asti perhe rakasti asua Italiassa, missä he piti viinitarhoja. Toimittajat löysivät jopa videotallenteen, jossa Nikolaev kiitteli tätä maata, puhuen hänen suosikkialueestaan Toscanassa ja hänen pitkäaikaisista unelmistaan viinin tuotannosta.
”Yksi niistä, jotka neuvovat Nikolaevia viinin tuotannossa, on sama italialainen viiniasiantuntija, joka neuvoo Putinin viinitarhoja lähellä Gelendzhikiä. Luulen, että se on vain henkilö, joka on erikoistunut työskentelemään venäläisten asiakkaiden kanssa”, Mikhail Maglov selventää.
 
Vielä vahingoittuneista laivoista / laivasta.
Pari eri lähdettä.

www.youtube.com/watch?v=9h40XyX7m5Q
www.youtube.com/watch?v=9huEmjdu-QE

Ensimmäisessä esitetään että Ukrainalla on vedenalaisia drooneja. Mutta siteerataan Rybaria; eikös se ole täällä mainittu epäluotettavaksi. Lyhyen matkaa veden alla kulkeva vehje joka laukaistaan niistä ennen nähdyistä veneistä??
Toisessa esitetään nimet Pavel Derzhavin ja Vasili Bykov laivoiksi; lisäksi epäily että olisi vain yksi tapaus koska ovat samannäköisiä.

Ainakaan Ukrainska Pravda ei ole lisännyt tuhoutuneiden laivojen lukumäärää, onkohan ne sitten vain vahingoittuneita.

(Vähän OT: toisessa videossa Ivanilla hiukan mopo keulii kun puhuu Itämeren kaasuputken vauriosta; ilmeisesti ei ole saanut viimeisiä tietoja jotka viittaa siihen että räjähdystä nimenomaan ei ole tapahtunut).
 
Jatkuu edelliseen..
Sveitsissä Nikolaevin perheellä on oleskelulupa, ja viisi hänen lastaan on tämän maan asukkaita. Lisäksi perhe sai yhdessä liikekumppaneiden kanssa Maltan kansalaisuuden investoinneilla. Al-Jazeera-televisiokanavan mukaan Nikolaevilla on myös Kyproksen kansalaisuus.
”Nikolajevin perhe on Rotenberg-perheen kumppaneita. Ja tässä emme edes puhu vanhemmasta Rotenbergistä, Arkadista, vaan hänen pojasta Igorista. Mutta sillä ei ole väliä. Ja on tärkeää, mikä rooli näillä ihmisillä on, koska he valmistavat aseita, toimittavat niitä, ansaitsevat niistä suoraan”, Mihail Maglov korostaa.
Nikolajevien kaltaisia perheitä on enemmän kuin yksi. Toimittajat löysivät toisen sodan edunsaajan - tällä kertaa Yhdysvaltojen fanin.
Aleksei Repik on Putinin tyttären ystävä, joka nyt tienaa sopimuksilla miehitetyssä Mariupolissa. Hän on venäläisten miljardöörien listalla sijalla 64. Hän ansaitsi omaisuutensa lääkkeillä. Tarkemmin sanottuna siitä, että hän osti länsimaisia lääkkeitä, pakkasi ne uudelleen ja myi ne Venäjän valtiolle valtion sopimuksilla, monta kertaa kalliimmin.
Repik on melko nuori, vähän tunnettu venäläinen miljardööri. Tutkivat toimittajat uskovat, että hänen takanaan saattaa olla FSB:n ihmisiä.
1697228486177.jpeg
Kuten Nikolaev, Repik vietti suurimman osan ajastaan ulkomailla - San Franciscossa, missä hänellä on vuonna 1901 rakennettu vanha talo, jonka arvo on 19 miljoonaa dollaria. Ja jotta mantereiden välillä olisi mukava lentää, miljardööri osti itselleen lentokoneen.
”Hänellä on myös tehdas Saksassa, jossa hän valmisti Sputnik V -rokotteita. Repik on henkilö, joka on melko lähellä Venäjän federaation presidentin tytärtä. Kollegamme "Important Stories" -julkaisusta saivat selville, että yksi Vladimir Putinin tyttäristä lensi miehensä luo Müncheniin Aleksein yksityiskoneella", Mihail Maglov kertoo.
Täysimittaisen sodan puhkeamisen jälkeen miljardööri alkoi virallisesti erota lääkeliiketoiminnasta siirtämällä osuutensa tuteille. Toimittajat kuitenkin totesivat, että sama Repik omistaa yrityksen, joka toimii miehitetyssä Mariupolissa. Ja jollain mystisellä tavalla länsimaisten "mustien listojen" laatijat eivät näe tätä.
"Saimme selville, kuinka he ovat taloudellisesti sidoksissa, mitä he tekevät, kuinka he työllistävät siellä tuhansia työntekijöitä, kuinka he yrittivät piilottaa olevansa mukana tässä yrityksessä. Vaikka ne ovat tietysti epäalkuperäisiä. Aleksein pääyritys on nimeltään "R-Pharm". Oletamme, että se tarkoittaa "Repik-farmia". Ja he kutsuivat rakennusyhtiöänsä "R-Stroyksi" (se on Mariupolin pääkehittäjä - toim.). Mutta he yrittivät piiloutua ja näyttää, että yritykset eivät olleet millään tavalla yhteydessä toisiinsa. Vaikka heidän logonsa ovat identtiset”, Mikhail Maglov korostaa.
jatkuu....
 
Jatkoa...
Joten miksi nämä oligarkit - Konstantin Nikolaev ja vaimonsa ja Aleksei Repik liukuneet eurooppalaisten ja amerikkalaisten pakotteiden seulan läpi? Miksi he rentoutuvat rauhallisesti Toscanassa tai lentävät Yhdysvaltoihin ja rahoittavat samalla sotaa ja saavat siitä osinkoja? Mihail Maglov on varma, että kyse ei ole edes miljoonista lahjuksista. Myös joidenkin pakotepolitiikasta vastaavien länsimaisten virkamiesten välinpitämättömyys ja se, että venäläinen liiketoiminta mahdollistaa eurooppalaisten yritysten ansaita rahaa, vaikuttivat myös.
”Pakotteiden rikkominen on aina jotain, mitä tapahtuu rajan molemmin puolin. Ja meidän on objektiivisesti ymmärrettävä, että myös Euroopan kansalaiset ja eurooppalaiset yritykset ovat mukana tässä. Ongelmana on, että nyt ei käytännössä ole nostettu rikosoikeudellisia kanteita Euroopan kansalaisia, eurooppalaisia yrityksiä vastaan, ja myös näillä - Nikolaevilla ja Repikillä - on eurooppalaisia yrityksiä. Ja kaikkea tätä toimintaa Euroopassa ei tutkita. Ja tähän on useita syitä. En usko, että poliittisesta tahdosta puuttuu, vaan lainvalvontaviranomaisten työssä on ongelma, sillä ne eivät osaa käsitellä tällaisia tapauksia. He eivät tiedä, miten työskennellä, miten saada tietoa, miten todistaa ja miten syyttää, Mihail Maglov sanoo.
Jokin aika sitten Repik joutui sanktioiden alle, mutta ei EU:ssa, vaan Isossa-Britanniassa. Tämä ei kuitenkaan ole vielä merkittävästi vaikuttanut tilanteeseen.
Ja kaksi tarinaa osoittavat yhden yksinkertaisen suuntauksen: vaikka propaganda kertoo tavallisille venäläisille, mukaan lukien Ukrainan juoksuhaudoissa kuoleville - kirottuista lännestä ja siitä, että heidän on "puolustettava isänmaata", Kremlin lähellä olevat ihmiset ohittavat salaperäisesti "pakotteiden tutka", he yksinkertaisesti tienaavat siitä rahaa. Ja tukemalla taloudellisesti "sotakoneistoa" he kertovat ystävilleen pitävänsä parempana italialaista viiniä ja viinitarhoja.

Sotilaita rekrytoidaan ilmoituksilla.
Jos venäläiset miljardöörit rikastuvat menestyksekkäästi sodassa ja heidän ruokahalunsa vain kasvaa, niin niiden ihmisten määrä, jotka haluavat ansaita rahaa konekivääri kädessä on ilmeisesti vähentynyt kriittisesti. Riippumattoman venäläisen "Important Stories" -julkaisun toimittajat ovat paljastaneet epätavallisen mekanismin, jolla Moskovan budjetin ja yksityisten yritysten varoja huuhdellaan pois ihmisten houkuttelemiseksi sotaan.
Järjestelmä näyttää tältä: Kremlin lähellä sijaitsevien oligarkkien Deripaskan, Timtšenkon ja Mikhelsonin omistamat raaka-aineyritykset Rusal ja Novatek sekä Moskovan suurin kehittäjä Pik julkaisevat sosiaalisessa mediassa ilmoituksia vapaaehtoisten värväämisestä Venäjän armeijaan. Tätä varten he lupaavat kuukausimaksuja 200-300 tuhatta ruplaa (2-3 tuhatta dollaria) - puolustusministeriöltä maksettavan sotilaspalkan lisäksi.
"He sijoittavat nämä vapaaehtoiset yrityksiinsä - esimerkiksi yksityisiin turvallisuusorganisaatioihin, lentoasemapalveluyrityksiin. Kaikki yritykset liittyvät Rusaliin. He antavat heille kuvitteellisen työn, mutta tämä mahdollistaa palkan maksamisen. Todellisuudessa nämä vapaaehtoiset eivät tietenkään toimi. Sitten he allekirjoittavat välittömästi sopimuksen puolustusministeriön kanssa ja kaikki menevät sotilasyksikköön. Sitten heidän palkkansa tippuu heidän kortilleen”, sanoo Maria, ”Tärkeitä tarinoita” -julkaisun toimittaja.
Moskova on aina ollut kuuluisa Venäjän korkeimmista palkoista. Mutta vapaaehtoisten rekrytoinnin tapauksessa jokin meni pieleen. Loppujen lopuksi 300 tuhannen ruplan kuukausimaksu, kuten kävi ilmi, ei ole katto.
"Nämä eivät ole kaikkein kosmisimpia määriä. Esimerkiksi Jakutiassa vapaaehtoisille maksetaan 800 tuhatta ruplaa kuukaudessa (yli 8 tuhatta dollaria - toim.). Emme ymmärtäneet, oliko tämä Yakutin budjetista vai myös yksityisiltä yrityksiltä. Mutta tämä on suurin löydetty lisämaksumäärä”, Maria jatkaa.
Ilmainen juusto on tietysti vain hiirenloukussa. Toimittajat ovat havainneet, että yrityksiä houkuttelee se, että sopimus tehdään määräajaksi, esimerkiksi kolmeksi tai kuudeksi kuukaudeksi. Mutta itse asiassa, jos olet jo liittynyt Venäjän armeijaan, olet siellä loppuun asti.
”Nyt nämä vapaaehtoiset valittavat, että heidät on petetty. He lupasivat tehdä sopimuksia kolmeksi kuukaudeksi. Mutta kävi ilmi, että puolustusministeriön kanssa oli mahdotonta irtisanoa sopimusta, ja lain mukaan he ovat siellä sodan loppuun asti, Maria toteaa.
Ja tämän lisäksi on jotain valitettavaa. Tiedetään esimerkiksi, että Novatek-yhtiön värvätyt henkilöt lähetettiin pahamaineiseen 200. moottorikivääriprikaatiin, joka kärsi hirveitä tappioita rintamalla.
Mutta tämä on todennäköisesti jopa hyödyllistä yrityksille - mitä nopeammin rekrytoija epäonnistuu, sitä vähemmän hänen on maksettava. Ja hänen rekrytointinsa poliittiset pisteet on jo laskettu tavalla tai toisella.
Pohjimmiltaan tämä on eräänlainen illuusio laillisuudesta siitä, kuinka yritykset voivat rahoittaa sodan. Mutta hämmästyttävintä on, että vapaaehtoisia rekrytoivat yritykset välttävät myös sanktiot onnistuneesti.
"Rusal" ja "Novatek" eivät ole sanktioiden alaisia. Amerikkalaiset yritykset eivät kuitenkaan saa lainata Rusalille, mutta ne voivat käydä kauppaa kaikkialla maailmassa. Koska amerikkalaiset eivät halua pahentaa asioita itselleen, näillä yrityksillä on tärkeä rooli heidän taloudessaan”, Maria korostaa.
 
Ei sentään ole laitettu rintamalle. Kuten useat propagandistimiehet. Hyvä herja tosin tuo don't even.
Tämä ärsyttää, X näköjään lähti listimään tissitilejä kun väärennetyn sotapropagandan vääntäjiä tulee puolestaan ovista ja ikkunoista.
 
jatkoa..

Miksi niiden piti paljastua tällä tavalla? Loppujen lopuksi ilmeista on he eivät vain ansaitse rahaa tästä, vaan vain häviävät. Toimittajan mukaan kaikki oli hyvin yksinkertaista: Kreml sanoi "täytyy", eikä Kremlin kanssa voi riidellä. Muuten, Putinin miljardöörit eivät keksineet tätä suunnitelmaa, vaan Moskovan viranomaiset, joille ilmeisesti annettiin tämä käsky hieman aikaisemmin.
"Pärjää miten haluat, etsi meille ihmiset - ja he kaikki maksavat palkkansa budjettistaan. Ja Mosgaz ja Moskovan metro ja jotkut asunto- ja kunnallispalvelut, yritykset”, Maria lisää.
Kaikesta tästä voidaan tehdä pääjohtopäätös: Venäjän armeija tarvitsee edelleen kipeästi uutta henkilöstöä, jota rekrytoidaan suurilla vaikeuksilla. Ja Putin antoi oligarkeilleen vastuun ihmisten etsimisestä rintamalle. Lisäksi se osoittautui myös keinoksi vapauttaa osa sopimusarmeijan ylläpitokustannuksista.
”Ilmeisesti he päättivät välttää ensimmäisen mobilisaatioaallon nostama melua. Päätimme toimia varovaisemmin: he sanovat, että jokaista, joka haluaa mennä armeijaan, hukutamme rahaan. Mutta kuten näemme, se ei myöskään toimi kovin hyvin, koska sama yritys "Peak" pyysi ainakin muutamaa kymmentä ihmistä antamaan lisää. Eli edes satojen tuhansien ruplapalkkojen kohdalla ei ole kovin suurta tahtoa”, Maria sanoo.
Tiedätkö miten muuten Kreml maksaa yrityksille, jotka tukevat sotaa? He antavat heille Venäjältä lähteneiden länsimaisten yritysten varoja lähes ilmaiseksi. Tämä on toinen korkean profiilin venäläisten oppositiotoimittajien tekemä tutkimus, josta puhuimme aiemmin.
 
Vahvistus Pohjois-Korean aseviennille, tässä puhutaan yli tuhannesta kontista (20 vai 40 jalan kontteja?):

NSC’s Kirby: Now have information North Korea has delivered arms to Russia for use in Ukraine. North Korea has provided Russia with more than 1000 containers of military equipment and munitions. Today we’re releasing imagery showing movement of containers.

Katso liite: 85174

Kaksikymppiseen menee 25 tonnia ja nelikymppiseen 27 tonnia. Painava rahti yleensä 20' koska muuten rahdataan ilmaa.
 
Päivän luvut:
384210141_671444355168646_6768585774163742549_n.jpg
 
Kimmo Kiljunen runnoi Venäjän PACE:n jäseneksi uudelleen joitakin vuosia sitten sillä seurauksella, että ryssä alkoi heti häiriköimään ja sabotoimaan siellä. Sittemmin ryssä potkittiin sieltä uudelleen ulos järjestöstä. Kiljusen mukaan oli Euroopan etu, että ryssä on mukana. Nyt Kiljunen on meidän ulkoasiainvaliokunnan johdossa.
 
Tässä taas esimerkki kun on tarpeeks hyvä kaveri Putinin kanssa, niin ei joudu mistään vastuuseen
 
Back
Top